Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferenc.

    tag

    Sziasztok!

    Még tavaly kiépítettem két tp link cpe210 eszközzel 300méter majdnem tiszta rálátásos távolsággal ap-client kapcsolatot. Jól működik a rendszer, stabil, csak egyre kisebb az átviteli sebesség. Mikor kezdtem akkor volt 40megás net is átjött, most már csak 10 körül, ritkán 15 , pedig újra végig zongoráztam a csatornátokat, hol a legjobb és továbbra is a 9 -es sáv a jó 20mhz beállítással. Fárad az eszköz vagy mi lehet a baja?

    A másik kérdésem ,hogy mikor kezdtem akkor is próbáltam 10mhz-en beállítva, ugye ekkor még kisebb sávon jön az adat, így nem annyira befolyásoló a környező csatornákon ha van wifi jel. Na most kezdetben ugye ezen a 9. sávon 10mhz-en jött 20-25mega (ez a max mert 10mhz-nél a link sebesség max 75 megabit), de áttértem a 20mhz-re mert ott jött 40 mega is ugye.

    Most megcsináltam ugyan ezt a tesztet 10mhz-en s jön 6 mega, 20mhz-en pedig mint mondtam 10-15 között. Azt nem értem, hogy miért jön kevesebb 10mhz-en, mert ha az lenne a baja hogy azért nem jön már 40mb 20mhz-en mint régen, csak 10-15 mert bezavarnak a környező jelek, akkor ezért kéne 10mhz-en jobban átküldenie mivel szűkebb csatornán jön az adat, de e helyett jön 6 mega kb. Pedig azthittem fordu lak ocka s már 10mhz-en lesz nagyobb sebességem.

    Kicsit bánom már hogy nem a cpe510 -eseket vettem 5ghz-en valószínű jobb lenne a sebesség ilyen távon(még ha be is lóg 1-2 fa teteje). Az lenne még a kérdésem, hogy a zavaró wifi jelek azok ott számítanak csak ahol fel van állítva az ap és a kliens, vagy a kettő között féltávon is ha van egy wifi ami azon a csatornán van akkor az átküldött jel ott féltávon csökken le? Illetve mi értelme ezeknek az openwrt firmwarek-nak, azzal nagyobb átviteli sebességet tudnék kihozni belőlük olyan beállítások mellett mint amit a gyári használ(pl az adási teljesítményt nem lehet 100mW-nél feljebb vinni szabályozás miatt, hiába tudná az openwrt).

Új hozzászólás Aktív témák