- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz szundybence #14951 üzenetére
A hanstel.hu oldalon nézd meg, melyikkel hogy jönnél ki, szerintem tök jó oldal.
-
nagyúr
valamit félrenyomtam
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
joelke HU
senior tag
Neked kell tudni, hogy a hívási szokásaid alapján melyik felelne meg. Vezetékest vagy mobilt hívsz többet? Szerintem ez alapján válassz.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
McLaca
őstag
Teoretikus kérdés:
a mostani BC minőségi kálváriák után felmerült bennem, hogy csak magyar vonalon volt túlterhelt, vagy úgy egyáltalán?
Máshogy kérdezve: egyetlen BC szerver van és mindenhonnan oda fut be a hívás, tehát globálisan leterhelt, vagy csak a nagyon olcsó irányokból, pl. Magyarországról dugul be? Mert ha utóbbi, akkor működhet az, hogy egy - Magyarországra - elég drága szolgáltató SIP szerverén keresztül telefonálunk, volt is rá példa a topicban, és elvileg jobban működött más szolgáltató SIP szerverével a BC.
Viszont:
Anno, amikor még a CallingCreditet használtam, annak a weboldal szerint volt SIP szervere, de a valóságban a cím nem működött, ezért anno kipróbáltam más SIP szerverrel a CC-t, működött, de más percdíjon számlázott, természetesen magasabbon. Azóta működik már a saját szervere is, és korábban, amikor valaki a BC SIP szerverét cserélte másikra, nem írt magasabb díjakról.
Érdemes lenne kísérletezni ezzel akkor, amikor vacak a minőség.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
joelke HU
senior tag
válasz McLaca #14955 üzenetére
Szerintem mobilról egyértelműen lutri. Akár sip akár saját program. Engem megkopasztott Call back-kel is meg sima netes hívással is amikor mobilról nyomattam, plusz a hangminőség is vacak volt. Viszont haverom csak Firefoxszal használja asztali gépről és tökéletes a hangminőség meg nem is számláz túl neki.
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Stanlee
őstag
Szerintem teljesen mindegy, hogy melyik "SIP" szervert adod meg, mivel a legtobbjuk ugyanarra az ip cimre mutat. pl.: browsercall es voipbuster sip szervere a sip.testvoip.nl cimre mutat (77.72.169.134). A fritz!box-on a sip.browsercalls.com-ot adtam meg. Ennek ellenere szinte minden hivasom mobil iranyba az elmult egy hetben majdnem mindig masik szerveren keresztul zajlott. Tobbnyire holland vagy angol szolgaltatok (tobbnyire nagykereskedok) szerverein keresztul, neha a Finarea sajat szerverein (ugyanabbol az IP tartomanybol), de nem ugy, mint a tobbi VoIP elofizetesem eseteben, hogy 1-2 szerveren megy az osszes hivas. Szerintem annyi van, hogy a tobb nagykereskedotol osszevasaroljak az olcso perceket, aztan attol fuggoen, hogy eppen kinel a legolcsobb a hivasirany (LCR), vagy kinel van eppen szabad percuk, annak a sip szerveren keresztul megy a hivas. Ha a minoseg rossz, az mar inkabb azert van, mert a Finarea utani szerver tulterhelt, vagy az az utan kovetkezo szereverek egyike tulterhelt. Igazabol azt se tudjuk, hogy hany szerveren megy keresztul a hivasuk, mert szerintem egyik sem direct peering a Telenorral vagy a DT-vel (en naluk levo szamokat hivok).
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
tibor23
senior tag
Felejts el bármilyen logikát, ha a Dellmont szer minőségét akarod magyarázni, de főleg felejtsd el azt szerver túlterheltségre fogni. Ha pl. 2 user beszélget egymás között a Dellmont SIP szerveren keresztül (bármelyiken), akkor MINDIG kristálytiszta a hang, soha egy reccenés nincs, pedig ez minden időben ingyenes hívás. Én már azt hiszem, csak azért b...ák el a minőséget, nehogy jól érezd magadat. Én amúgy csak Fritzbox ATA eszközzel telefonálok, semmi WIFI és mobilnet.
Egyébként a mai nap egész kiváló volt a minőség magyar mobilra is.
-
tibor23
senior tag
-
instantwater
addikt
válasz Stanlee #14963 üzenetére
A sip.testvoip.nl csak az ICMP comagok célpontja. Azaz csak akkor látod, ha pingeled. Érdemes lenne megnézni wiresharkkal, hogy a rendes SIP hívás hova megy.
Bár igazából a hangminőséget az RTP szerverekkel felépült kapcsolat határozza meg. A SIP az csak jelzésre van.(#14964) tibor23
Két SIP kliens között azért kristálytiszta a hang, mert alapesetben az közvetlen kapcsolatot jelent a két fél között. Ha mégsincs közvetlen kapcsolat, akkor valószínűleg azért jobb a minőség, mert nem megy ki a szolgáltató hálózatából a hang, így kisebb eséllyel romlik a minőség...(#14966) CineDOG1
Bármilyen hívóazonosítót lehet küldeni amire fel vagy jogosítva... -
HXY
addikt
UPC Nonstop L 7862 Ft/hó TV és internet mellé.
Ezzel korlátlanul lehet hívni minden mobilt ingyen.
3 telefonra telepíthető +1 rendes vezetékes sip
Vagyis ha találunk UPC-s ismerőst, és még 2 embert, akkor 2000Ft/hó-ért korlátlanul lehet telefonálni.
-
Stanlee
őstag
válasz instantwater #14968 üzenetére
Azert irtam, hogy leginkabb holland, angol kereskedok szerverein kot ki a hivas (7 kulonbozo IP cim szamolasa utan abbahagytam). Utana mar nem tudom megnezni, hogy merre vandorol a hivasom, mert azoknak a trunk-jen megy tovabb.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
club1
veterán
válasz szundybence #14977 üzenetére
Szoftver és kodekfüggő.
-
club1
veterán
válasz szundybence #14979 üzenetére
0.5-1.5 MB/perc
-
nagyúr
válasz szundybence #14977 üzenetére
VOIP szempontjából lényegtelen, mert ha lejár a keret, akkor is van korlátozott sebességű mobilnet, amivel még mindig tudsz VOIP beszélni
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Zeki
nagyúr
válasz szundybence #14982 üzenetére
Ha keveset beszél, meg egyébként sem kell neked mobilnet, akkor nem éri meg. Ha csak nem van wifi, és arra csatlakozol.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz szundybence #14982 üzenetére
Sok ilyen voip (kodektől függően) belassított nettel is szokott menni.
-
szundybence
aktív tag
válasz lugosi #14986 üzenetére
Dehát az is drága. A Bluemobile például nem kedvezményesen a 133 MB/hó 990 Ft. Ha számolunk egy picikét, kiderül, hogy az alap gsm 33 Ft/ perc ennél olcsóbb. Szóval mobilinternetnél a voipos mobilhívás olcsóságáról beszélni valószínűleg teljesen értelmetlen.
-
törölt tag
válasz szundybence #14987 üzenetére
Na, ne viccelj! Havi 3rugóért veszem a 2GB netet és ennyi. Telefon, net letudva. De csak VOIP -ra sztem elég egy 500MB -os is, ami sokkal olcsóbb. A BC -t nem is számolom, mert nagyon sokáig elvagyok 10 Erzsiből. Akkor sem jöttem ki havonta ennyiből, amikor üzleti előfizu tarifájával telefonáltam. De ott van még a Callback, vagy Telenoros kártyával a Local Access, ha nem akarsz mobilnetre költeni.
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Ezt hogy számoltad ki? Ha csak az alap 133 MB-ot voipolom el percenként egy MB-tal,az 133 perc. 133 perc 33 Ft-jával 4389 Ft...
-
whbear
senior tag
Olyan sz*ar ez mint az OpenSUSE, igaz? Itt is azt csinálod mint a Linuxos fórumban? Magyarázol minden hülyeséget aztán aki majd kiigazít az meg felejtsen el mert akkoriscsakazértis? Haha
[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
szundybence
aktív tag
válasz #79335424 #14988 üzenetére
Most itt a Bluemobile net áráról volt szó. Biztos van olcsóbb is...
(#14989) club1: Akkor még kihagytad a voip előfizetést. Ha azt is beleveszem, akkor már nagyon nincs miért ekkora hűhót csapni. Mert már csak kicsit olcsóbb. Egyébként nekem nincsen jó tapasztalatom a mobilnettet illetően. Nagyon lassú. Persze lehet, hogy VOIP-ra éppen elég, de internetezni nagyon nyögvenyelős. Percekig jön le egy index.hu főlap? Hát nem az a kapkodós idegbeteg, ahogy mondani szokás.
(#14990) whbear: Ne kötekedj!
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem értem én se. Ha a srác logikájával számolom, akkor is 990/133, nincs 8 Ft. Hozzá legyen 3 Ft a voip, 11 Ft. Mondjuk az én egyik számomon 7 gigás, a másikon 500 megás nem van. Szerintem ez utóbbi is bőven elég voipra, hozzátéve hogy valószínű wifi is van.
Plusz mint ismert, a csomagban foglalt net elfogyasztása után, belassított nettel is megy.
Szóval nagyon nem jön ez össze nálam, de ha tök őszinte akarok lenni, akkor egy kicsit filléreskedésnek is érzem ezt a "hogy lehet koppintásra a legolcsóban kifűrészelni a filléreket a voioból" ilyen havi 990 Ft-os tételekkel. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz szundybence #14991 üzenetére
Úgy látom, legrosszabb esetben is 11 Ft / perc. Ha ennyiért neked sok, akkor tényleg csak azt tudom mondani, hogy ne telefonálj. Küldj emailt, használj messengert, beszélj a másikkal személyesen, üzenj ismerősön keresztül - 0 ft-os megoldás nincs igazán.
-
szundybence
aktív tag
Van topikja a mobilwebnek? Meg szeretném kérdezni, hogy a hűség nélküli mondjuk 500 MB/hó 3g-s melyiknél a legolcsóbb?
-
whbear
senior tag
Ok, rendben nem kötekszem. Nekem előfizetéseses mobilnetről megy minden, N&R L csomag, 150mbps, letöltés 8Mbyte/s felett tartósan. Huawei 4G WiFi routerrel. Ez azért elég gyors... Vagyis nagyon lassú.. Igaz, fizetni kell érte. Az, hogy emellett szinte ingyen telefonálok már megéri, mert a jó net az kell egyébként is. Lassított neten is lehet szépen voipozni, csak megfelelő kliens és kodek kell hozzá ami szintén nem olcsó de egyszeri kiadás és 1 hét alatt megtérül. Én 2009 óta ha 10 GSM hívást indítottam. Szóval biztosan nem lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Indexet olvasol? Akkor minden világos....
-
Zeki
nagyúr
Hagyd a mobilnetet. A MOL mobile 28Ft/perc, csak multicard kártya is kell hozzá, de az meg ingyenes.
És napokon belül a Diginek is elő kell rukkolnia valamivel...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest