Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz energy4ever #43012 üzenetére

    Leírták, de szarul. Egy ilyen RO gép nem 2 fillér, nem a csapvizet engedik rá... Onnan tudom, h pl. évfolyamtársam ezzel foglalkozik és én a halaimnak hoztam onnan már pár hektolitert, de sertéstelepre is adott belőle (laborba, tenyésztésnél mittomén mire kell, szal nem itatásra), meg cégeknek szállít... És megmutatta a rendszert, csak nagy vonalakban, de úgy is eléggé meggyőző.
    Első körben a borászatokban is használthoz hasonló mikrofilterek vannak, a durva szűrés után. Borászatit ismerem, láttam, igaz nem dolgoztam rajta végül, de anyám pl. igen, ez mellékes. Lényeg, h minden lebegő részecskét leválaszt, mikroorganizmusok nagy %-át (pontosat nem tudok, marhaságot nem írnék), majd amit nem szűr, arra ott az RO. Szal az említett koszok sem lekötött, sem más formában nincsenek jelen. Lehet, h nem 100% H2O, de nagyon megközelíti. Szerintem a linkeden is max. az ilyen csapra szerelhető, otthoni vízlágyítókról beszél, bár ott is kell előszűrő, nálam is van polipor 25 mikron és utána egy 5 mikronos. Ahogy nézem, van 1 mikronos is, fain. Linket nézd meg:
    "RO membránok előszűrői, valamint minden olyan alkalmazásban, ahol a finom részecskék nagy hatékonyságú kiszűrése szükséges. Víz és egyéb folyadékok szűrése a vegyipar, petrolkémiai, gyógyszeripar, élelmiszeripar területén. Az UV lámpás berendezések nagy hatékonyságú előszűrője.
    Az aktívszén granulátummal töltött egységek utószűrője. "

    Amúgy az 5-ös után is tiszta a víz. Szal. ez kicsit megint elmélet vs. gyakorlat dolog. A franc hajkurászna desztvizet, amikor ez bőven jó. De Ti tudjátok, csak nem kell túlozni az ioncseréltről. A tisztaszeszt is ilyen túlzás szerintem, amikor ipari spiritusz filléres dolog, elérhető és az is tiszta szesz, csak nem igazán ajánlott meginni...
    :R

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák