- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Lehet,hogy összeválogatom a cuccost majd.
Merlinen és Bluechip-en kívül van még hazai bolt,ahol árulnak vizes dolgokat? -
Joshi
titán
válasz bombibmw #21754 üzenetére
megelőztek.
De rendelhetsz az Aquatuning oldalról is ha nem idegenkedsz a netes vásárlástól.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Tényleg és már rendeltem is onnan.
Joshi:
A netestől nem,csak a külfölditől.
Egyébként olcsóbbak a cuccok ott?[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
1) Mit jelent az, hogy egy blokk csak referencia nyákos kártyára jó?
2) GTX770-re nincs vizesblokk?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A referencia a nyákra értendő azaz az Nvidia v Ati által kiadott alap konstrukció, általában eltérnek a gyártók a refnyák kialakításától.
-
bombibmw
veterán
Egyszerűen nem tudok összeválogatni egy szettet a pcvizhutes.hu-ról 65-70k-ért.
Nem jön ki.
Egy kicsivel többre jön ki,de még ventiket is kéne vennem,viszont a 70k a max.,amit kiadok erre.
A Phobya szett nagyon best buy,de pár mm híján nem fér el csak ventistől.
Nagyon idegesítő. -
bombibmw
veterán
válasz #90933760 #21767 üzenetére
A slim venti biztosan nem tudná átfújni.
Gondoltam rá,de gyorsan elvetettem az ötletet.
Megpróbálok összedobni egy szettet,amiben 45-ös radi lesz,az gond nélkül elfér ventistül,mindenestül.
Vagy megveszem a Phobya szettet,eladom a G-Chargert és cserélem egy 45-ösre,csak akkor meg ugrik a gari az egész szettről.
5,25-ös tartályosat meg igazából nem nagyon szeretnék. -
bombibmw
veterán
Nem az a lényeg,hogy mivel használtam,hanem az,hogy gariztatásnál nem lesz ott a hozzá adott radi.
Ez olyan,mint egy összeszerelt gép,amit így veszel egészben.
Ha hiányzik belőle valami,már sipítoznak.
Mindegy.
Lehet,hogy megveszem az EK-t és kész.(#21771) JasL:
Nem fogok pluszban rákölteni.
Főleg nem fogom 2 évet állni hagyni a radit.
Nem tudom.
Majd kiötlök valami megoldást.[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Találtam olyan hűtőfolyadékot, ami fekete. Szerintetek hülyeség, ha arra gondolok, hogy ez a legjobb algák ellen színben? Egy alga pl elvileg nem tud megélni ilyen színű vízben, vagy tévedek? Végülis ez is egy okosan megválasztott szín lehetne.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
-
Apollo_21
addikt
-
ViZion
félisten
Nem használunk tiszta vizet, alkohol+adalékok vannak benne. Nálam színtelen, a cső házon kívül is fut és nincs alga...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
deadwing
addikt
Sziasztok!
Életem első /és utolsó, hihi / vizét szeretném összerakni, ehhez kérnék segítséget tőletek
Először kompakt vizet akartam, de rá lettem beszélve, hogy jobban járnék egy fullos 1 körös óriás radis megoldással, ami esetleg még passzívban is kiszolgálna.
Egy 4770k@4.8GHz 1.4V a proci lesz rajta, és mellé 2 db 290-es kártya. Először anyagi okok miatt csak 1 karit kötnék bele, aztán később követné a 2.
Milyen részegységeket javasoltok? Továbbá mekkora és milyen radi kellene, hogy ezt elvigye passzívban, esetleg nagyon lassú ventilátorokkal? Igazán a mérete nem zavarna, legyen az akár háznyi is, de a csendhez ragaszkodom így fél év refi kártya zaj után A házam egy Xilence Interceptor, szóval csöveknek van elég kivezetés.
Nem feltétlen szeretném a legolcsóbb alkatrészekből megoldani, de az ár/érték arányra szeretnék odafigyelni.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
törölt tag
válasz deadwing #21780 üzenetére
Passzívan sehogy. Vagyis de, csak annyi pénzed nem lesz. Még ha helyed volna is.
Radinak szerintem keress aprón Mora2-t aztán arra 4db 18 centis ventit lassan. Na az úgy fasza.
A vga blokk kb 25-30k ha jól tudom, annyiért mennek általában. Szor kettő.
Szivattyúból D5 ha csend kell, de az se olcsó. A prociblokk már könnyebb 12k körül, a tartály is 5-6k.Olyan 130-150 körül kijönne. A két vidivel együtt.
-
deadwing
addikt
válasz #90933760 #21781 üzenetére
Köszi a választ
Kb ennyire saccoltam én is. Nem vagyok tőle boldog, de ha meg kell csinálni, hát meg kell...
No, megyek is, olvasom tovább a topicot. Mielőtt bármibe belevágnék, elég sok tudást be kell gyűjtenem ha nem akarok meglepetéseket(#21782) bombibmw: ha ennyin viszi csak, hát akkor ennyin. Feszből nincs hiány, ha ennyit akar, hát megkapja
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #21781 üzenetére
TaaT árulta a Phobyát, olcsón. Na az is egy durva dög, sajna pont vettem, mielőtt felrakta.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
válasz deadwing #21783 üzenetére
Nézd meg 4.7-en mennyit kér. Ezeknek a prociknak Sandy óta 4.7 a határa, felette borzalmas feszt kérnek. Mennie kéne 1.3 de talán 1.25-1.27V-on is. Kapásból 10 fokkal hidegebb lesz. Meg nem fog az a veszély fenyegetni hogy fél év múlva már csak 4.5-ön lesz hajlandó stabil lenni.
-
bombibmw
veterán
-
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz #90933760 #21785 üzenetére
Most 4.6GHz 1.32V-on. Kisebb fesszel nem stabil sajnos. Nagyon kéri már, az a baj itt is. 4.8 lehet nem is fog neki menni, hiába a delid. Mindegy amúgy 200MHz-eel nem szórakozok
ON: valamiféle bontott autó hűtő nem lenne olcsóbb megoldás mint ezek a brutális árú hűtők? Igaz azok meg rondák, és ki tudja milyen kitisztíthatatlan dzsuva van már bennük alapból.
-
ViZion
félisten
válasz deadwing #21787 üzenetére
Az autó hűtők olcsók, rondák és nem erre tervezték. Pl. én autómban kb. 1,5 cm vastag... Mert brutál venti van rajta, meg kap egy kis menetszelet, ráadásul elég olyan 80 fokon tartania a cuccot. Nah kérlek nálad meg 70 helyett kellene 30 fok... más. Megoldható, használják sokan, de nehézkes sztem.
-
deadwing
addikt
válasz F e Z o #21788 üzenetére
Aha... Az alu+réz dolgot olvastam, viszont a hűtőknél ha jól gondolom a folyadék csak rézcsövön halad át, az már lényegtelen, hogy alu a lamella mivel nem érintkezik a vízzel.
(#21789) ViZion: van benne valami. Semmiképp sem akarok 1-2 centi vastag hűtőt. Valami böszmébbet hajtok. Pl klíma kültériből kiszedett radi. :60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz seniman #21791 üzenetére
Láttam, de gondoltam ingyen jobb lesz, hátha akad valami a havernak.
Ilyeneket küldött. Ritkán bordázottak ugyan, épp ezért nem tudom, hogy elég lenne-e? A kisebbikből 2 lenne, acélcsöves, ez gondolom nem veszik össze a rézzel. A nagyobbik az réz.
Mi a véleményetek?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz #90933760 #21794 üzenetére
Nem úgy megy az. Egyrészt vidéken van, másrészt meg forrasztatni kell mindegyikre negyedes csatlakozást is, szóval már az elején lenne velük munka. Barkácsolni szeretek ugyan, de itt Bp-en nem nagyon vannak megfelelő eszközeim sajnos. Igaz, ekkora pákám ami ehhez kéne, még vidéken sincs
-
Joshi
titán
válasz deadwing #21793 üzenetére
A kígyó csövezésű radiknak nagyon nagy az ellenállása, a réz csővel szerelt a jobb ugyanis csak az érintkezik a vízzel. Nekem az első radim sűrű lamellás klíma radi volt de én mindenképpen lebeszélnélek róla. Hatékonyság szempontjából nem az igazi de amit most linkeltél az passzív hűtésre talán alkalmasabb a ritka lamellázat miatt. A passzív hűtés nem biztos hogy működni fog főleg olyan hardverekkel amilyen neked van.
Ha egy igazán hatékony radit akarsz akkor az egy MO-RA 2 v 3. -
TESCO-Zsömle
félisten
acélcsöves, ez gondolom nem veszik össze a rézzel.
Akkor rosszul gondolod. A réz és az alu azért veszik össze, mert eltérő az elektronpotenciáljuk.
Joshi: Ha hajlandó 2 körre szedni a rendszert, akkor a linkelt radi simán elviszi a két VGA-t passzívan, főleg, ha felengedi a vízhőfokot 50-55°C-ra, akkor tuti.
Egy procit meg szinte bármivel le lehet hűteni, akár egy nagyobb kompakttal is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Joshi
titán
válasz TESCO-Zsömle #21798 üzenetére
Ki lehet próbálni de előbb-utóbb úgy is az lesz a vége hogy lecseréli egy normális radira.
-
ViZion
félisten
Arra figyelj, h ne horganyzott legyen, azt "megeszi". Alu is jó, ált. eloxáltak vagy van vmi cucc, h ne vesszen össze a rézzel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik