- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Arra én is rájöttem, h az ilyen-olyan félmegoldások nem jók, kidibitt pénz. Mert úgyis kikötök a nagyobbnál... szal. vehettem volna azt rögtön. Mondjuk csak kísérlet volt, azután meg nagyon "beleszálltam". Ha eldöntötte, akkor szerintem se keressen trükköket, legyen nagy mo-ra vagy ilyesmi és bódogság
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
deadwing
addikt
válasz ViZion #21803 üzenetére
Mivel alig kerül valamibe /vonatpénz/, játszani jó lesz elsőre
Jut eszembe, 9 millis a csonk, arra rámegy a 8-as belső átmérőjű cső? Tágul annyit? Mert ha igen, hát a forrasztást is kiváltom egy bilinccsel Vagy az már nagyon kókány lenne?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ViZion
félisten
válasz deadwing #21805 üzenetére
nem kell bilincss. Melegvízbe a slagot, megpuhul, ráhúz... azt aztán nem szeded le.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bombibmw
veterán
Új verzió így reggel.
Mi lenne,ha megvenném a szettet,meg a blokkot a vga-ra és egyenlőre csak a 360/45-ös radi hűtené a cpu/vga-t?
Elvinné szerintetek a kettőt?
Később érkezne még egy radi a vga-nak is.
Valamint,esetleg tudja valaki,hogy a dcII-es 780-on van-e matrica,hogy mikor szedem szét,ne bukjam a garit?[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
-
JasL
senior tag
válasz bombibmw #21809 üzenetére
Egy-két óráig elvileg elbírja, gondolom nem 24/7 akarod őket 100%-on túráztatni. A folyadékmennyiségtől is függ, hogy mennyire reaktív a rendszer a túlterhelésre, több folyadékot lassabban lehet felfűteni teljesen.
A szett megvásárlása és bővítése nagyon okos ötlet! Anyagilag szerintem sokkal jobban jársz vele. Én is a Phobya szettet fogom venni, kezdetben VGA nem lesz hűtve, csak később, és akkor már Bay resivel valószínűleg.
Kérdés mindenkihez: Ha egyedi építésű Bay resit használnék, az dobna a hűtési teljesítményen? Gondolok arra itt, hogy pl a Bay oldalfalát elkészíteném vékony rézből vagy rozsdamentes acélból, az előlap meg lehetne ugye Plexi. Esetleg egy ventit is rádobnék. Vajon hány fokot nyernék vele?
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Közben magkaptam a választ.
Nincs rajta matrica.
Phonya szett lesz,rendes tartállyal és a radit cserélem elvileg egy 360/45-ös Alphacoolra egy fórumtárssal,hogy tuti beférjen.
Most már csak a vétel van hátra,este rendelem is.[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz bombibmw #21815 üzenetére
Nekem elvileg be fog férni a rendes gyári Phobya kit! Majd írok róla véleményeket. Bár szerintem neked előbb meglesz, úgyhogy írhatnál róla egy tesztet! Nagyon érdekelne! Főleg mert ugyanolyan procid lesz/van szerintem, mint nekem 4790k és talán a lapod is ugyanaz (MAXIMUS VII HERO). Nekem VGA-ból "csak" GTX770 jut, MSI féle, úgyhogy ha a tiedet a ráadásul kisebb radival elbírja a hűtés, akkor nekem a gyári 60-assal röhögve! Ezért is nagyon érdekelne a tapasztalatod vele!
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
No, kezd már alakulni az elképzelés.
Letettem a csináld magad szutykos radiátor projektről, lesz apróról egy mora2 ha minden igaz.
CPU blokknak ezt néztem ki, VGA-ra pedig a majdnem legolcsóbb megoldást, ezt.
Persze először a 42 ezres XSPC Razort nézegettem, de 1-2 fok miatt nem gondolom úgy, hogy megérné. Kinézet meg mindegy. Nem a gépem belsejét fogom nézegetni.
Most tartok a legfontosabb kérdésnél, pumpa és tartály.
D5-öt tanácsoltatok nekem, viszont jelenleg -1 vga lesz vizezve-, feleslegesnek tartanám, továbbá nem árt ha most ezen kicsit tudnék spórolni. A halkság jelenleg nem fontos.
A lényeg, szeretném ha ajánlanátok nekem egy olyan pumpát ami kielégítő eredményt adna egy mora2 radival, 1 cpu 1 vga lenne a körben.
Mivel még zöldfülű vagyok a szerelésben, egy olyan kellene, ami pumpa+tartály egyben, lehetőleg a merlin kínálatából, mert mindent onnan fogok rendelni.
Köszönöm60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ViZion
félisten
válasz deadwing #21819 üzenetére
EK-DCP 4.0, sztem Merlinnél is van. Jóféle, erős, nem is hangos.
-
deadwing
addikt
válasz ViZion #21820 üzenetére
Köszi! Azt hiszem jó lesz.
Ezek a nagyobb tartályok egyébként mire jók ha elég a kicsi is? Könnyebb vízszint ellenőrzés vagy inkább csak design? Mondjuk elgondolkodtató, hogy ezt a kis tartályt hogy fogom én látni ha bent lesz a házban. Vagy felesleges naponta nézegetni a vízszintet?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Joshi
titán
válasz deadwing #21819 üzenetére
Mennyit szánsz a pumpára?
(#21821) deadwing a tartály igazából a feltöltés kelléke illetve a vízszint ellenőrzése olykor-olykor, itt a vízszint nem csökken drasztikusan ugyanis zárt rendszerről beszélünk. Sokan beszélnek a folyadék tágulásáról de az minimális mértékű és éppen ezért elég egy aránylag kis tartály is(pl. 100ml). A másik ok a méretek különbözőségét illetően a designe.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz deadwing #21821 üzenetére
vizet mittomén pár hetente ránézek, amikor valamit berhelek. Csak ezért nem szedem szét. Párolgással is hónapokig mennie kellene fogyás nélkül.
-
deadwing
addikt
válasz bombibmw #21826 üzenetére
Olcsón megúsztad.
A VGA blokkod nem valami olcsó darabKéne valami összefoglaló zöldfülűeknek mint amilyen én vagyok, kezd már kínos lenni a sok kérdésem, mert most is van több is Nézzétek ezt el egy kezdő vizesembernek
EK-DCP 4.0-ból van olyan ami PWM-es. Tudom mit jelent, de szivattyúknál nem tudom, hogy ez előny-e avagy hátrány? Szabályoznom mondjuk mindenképp kellene, és még ezt sem tudom hogyan oldom meg.
Van egy ilyenem de ezt pumpa vezérlésre nem fogom tudni használni, mivel pont nem pwm-es ventik vezérléséhez készült. Mi lesz a megoldás? További kérdés, hogyha csak a víz hőfok monitorozásra akarom használni, az érzékelőt hogy tudom beledugni a vízbe egy ilyen zárt rendszernél?[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
ViZion
félisten
Jah, Baltoa is sokáig húzta notival Minap én is agyaltam, h Silver Arrow olcsóbb lett volna, mint a radim de nem lettem volna boldog. Volt nekem is konzol időszakom, hiába ment minden játék, nem kellett akkor még mail sem... de milyen sz@r az, h még kiporolni sem szedheted szét...? ehh. csak a PC, meg a nagy hűtők. Amire nem kell kiló vas a hűtésre, az nem is gép.
-
ViZion
félisten
-
JasL
senior tag
Ezekhez a kit-ekhez van összeszerelési útmutató? A legjobb sorrendben vázolják fel az alkatrészek összekötési sorrendjét? Sajnos semmit nem tudok erről még. Valaki felvilágosítana?
-
törölt tag
A tartály után a szivattyú legyen és a szivattyú legyen alacsonyabban. Ahogy a vizet beleöntöd a tartályba könnyen a szivattyúba folyik. Kb ennyi, a többi már mindegy ahogy tetszik. Nem lesz semmi se melegebb, mert a víz gyorsan kering ezért állandó a hőmérséklete is. Körülbelül.
Arra figyelj hogy a szivattyút ne sokat járasd szárazon, valaki szájjal meg szokta szívni először hogy felteljen az egész rendszer és utána indítja be stb. kinek hogyan tetszik. Csak ne nyelj le a vízből lehetőleg.
De amúgy ha úgy rakod ahogy mondtam akkor feltöltöd a tartályt, indítod, ha kiszívta akkor leállítod, megint töltesz rá és indítod amíg ki nem szívja stb. amíg meg nem telik és légmentes nem lesz a rendszer. Sokáig tele lesz buborékkal amúgy és fehéres lesz a víz meg hülye hangja is lesz. Néha döntögetsz kicsit a házon hogy könnyebben kimenjen a buborék ha valahol megreked.
Ha háromnegyedig rakod a tartályt a végén akkor jó, de rakhatod amúgy majdnem tele is az mindegy már ahogy tetszik. De valami kis levegő azért maradjon felül szóval csurig ne legyen.[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz #90933760 #21836 üzenetére
Hú, ez nagyon hasznos és részletes infó volt, köszönöm szépen! Még azt szeretném kérdezni, hogy a szivattyú után mit érdemes rakni? Gondolom a CPU-t, mad a VGA-t és utána a raditátort vagy hogy? Ezt csak így kilogikáztam, hogy a meleg löttyöt előbb hűteni kellene, mielőtt a tartályba jut, vagy tévedek?
-
JasL
senior tag
-
törölt tag
Mindegy hogyan kötöd, ahogy a csövezés normálisan kivitelezhető meg esztétikus úgy kell bekötni. De ha mindegy a kinézete akkor mehet úgy ahogy mondtad ha az a szimpatikus, de nem nagy különbség lesz közöttük.
A víz folyamatosan gyorsan kering szóval nem tud a proci után meleg lenni előtte meg hideg. Állandóan összekeveredik és így ad ki egy "átlag" hőfokot. A radiátor dolga hogy ezt a hőfokot ne engedje felemelkedni a fenébe hanem megtartsa egy kis emelkedés után. Azzal nem engedi jobban felmelegedni, hogy átadja azt a hőt a levegőnek. Az meg a radiátor méretétől és a ventik erősségétől függ hogy ez a hőfok hol lesz. Meg persze a szoba hőmérsékletétől meg attól hogy mennyire dolgozik a gép, mennyi hőt termel.A melegvíz-hidegvíz effektus amire te gondolsz a fűtésnél van jelen stb.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Ha megveszem a tartály nélküli EK DCP-4-et, akkor akár egy ilyen is jó hozzá? Ez csak 2 csatival + cső, dobja meg a költséget, viszont jóval olcsóbban kijön így mint a kombinált DCP-4.
-
törölt tag
válasz deadwing #21842 üzenetére
Persze hogy jó hozzá, sőt szerintem esztétikusabb is. Plusz cső, meg 4 csati kell. Kettő szivattyúra, kettő a tartálynak.
Alul tudsz beledugni hőmérőt vagy akár ledes dugót is aztán frankón világíthat is.Az a 3m ami a Masterkleer csomagba van bőven elég egy átlagos rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz #90933760 #21843 üzenetére
No ennek örülök. Jól látom ennek csak alul van lukja? Minek benne az a cső?
Hőmérőt hogy? Venni kell hozzá külön olyan dugót? Vagy valahogy beleapplikálhatom a meglévőt vajon?Egyébként nálam a MO-RA2, szerelmes lettem belé. Iszonyat jól néz ki, és az előző tulaj úgy vigyázott rá, kb mintha új lenne. Gyönyörű és morcos
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz deadwing #21844 üzenetére
Alul három felül egy lyuk van. Felül töltöd fel vízzel. Alul ahol a cső van ott folyik be a víz, valamelyik másikon meg ki. Azért mert a levegő felfele megy és alul a légmentes vizet szívja vissza. Meg mikor töltöd fel akkor alul lefolyik a víz és felül a csövön meg kijön a levegő amit tol maga előtt.
A másik lyuk alul abba tudsz tekerni ilyen hőmérőt. [link]
Alapból meg kettő zárókupak jár hozzá, egyik a tetejére másik meg alul ha nem kötsz bele semmilyen kiegészítőt.
Meg arra érdemes még figyelni hogy milyen csatlakozóid lesznek, mert a túl nagyok nem férnek el egymás mellett. -
deadwing
addikt
válasz #90933760 #21846 üzenetére
Köszi! Lassan már nem marad kérdésem
A saját hőmérőmet valszleg belekókányolom majd az egyik lezáró dugóba, csak 1 fúrás kell hozzá meg némi műgyanta... Így még szabályozni is fogom tudni az X-vision-nel a radin a ventiket. Persze lesz egy kis drótozás meg forrasztgatás de az nem probléma#21847 Snip3r_HUN: kolléga valami csomagról beszélt, azt gondoltam, hogy valami kit, dugókkal meg csövekkel... De ezek szerint nem.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz #90933760 #21849 üzenetére
Én kb. egy órája azért még rendeltem egy 3,3m-es pakkot fehérből is.
Így lesz tartalék,meg amúgy is fehér-fekete a színvilág.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest