Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GyMacs

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni. 3 családos ezer éves házban eddig úgy volt megoldva a kültéri csengő (értsd rá esik az eső), hogy egy fém dobozba egy tömbszelencén keresztül bejött egy vastag szigetelt vezeték 3x230V-as érrel, meg a földdel. A föld körbe volt fűzve a 3 nyomógombon, a fázis pedig minden csengőnél külön bekötve.

    Sajnos a kor megtette a hatását, beázik a doboz, és ugye 230-al ez már nem olyan vicces, így egyelőre lekapcsoltam, az összes csengőt és szeretném kicserélni az egészet.

    Olyan megoldást már nem nagyon találok, ahol 1 házba három nyomógomb lenne szerelve, így arra gondoltam, hogy valami ilyesmi külön vízmentes szerelődobozt teszek fel a mostani közös helyére, és innen szétosztva teszek fel 3db kültéri csengőt nyomógombot.

    Ilyet találtam, viszont elképzelésem sincs, hogy ezeket hogyan tudom vízmentesen bekötni. Ott a tetején az a kúpos rész az micsoda? (az tippelném, hogy ott kell behozni a vezetéket).

    Mindenhol csak olyan képet találok, ahol ez a rész nem látszik (itt pl egy konnektor, de csak a kijövő vezeték látszik, az nem, hogy hogyan van bekötve a hálózatba)

Új hozzászólás Aktív témák