Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz kymco #8235 üzenetére

    1. korreláció pro és kontra
    Az egésznek akkor van értelme csak, ha tisztázni tudjuk a mintavételezés módját.

    A mintavételezés módja egyszerűbb, mint gondolnád. Ateistának azt tekintik, aki kijelenti, hogy szerinte nem léteznek természetfölötti és mindenható entitások. Ennek ellentéte a teizmus. A felmérésben a harmadik csoportot az agnosztikusok képezték. Szerintem teljesen tiszta, hogy miről van szó, független attól, hogy amúgy hisz-e az illető a horoszkópban, jógázik-e, stb. A felmérés kérdése az volt, hogy van-e korreláció az istenhit és az iskolai végzettség között, az eredmény pedig az, hogy van. Amúgy valószínűleg kicsit pongyolán fogalmaztam meg, amikor előhoztam ezt, ezért lehet, hogy nem volt elsőre tiszta.

    Volt szerencsém megismerni számos értelmi fogyatékos embert, akik sokkal erőteljesebb életbölcsességgel rendelkeztek, mint sok esetben a számok és képletek zsonglőrjei.
    Az IQ teszt érdekes kérdés, elég nehéz megfogalmazni, hogy mit is mér pontosan. Az intelligencia maga egy gyűjtőfogalom, benne van mondjuk az absztrakciós készség, a nyelvi készség, logikai készség és így tovább. Természetesen nem az intelligenciahányados az univerzális értékmérője az embernek, ezt senki sem állította.

    A Biblia meghatározása szerint a keresztény attól keresztény, hogy követi Krisztust. Ha ezzel nincs tisztában, akkor nem tekinthető annak, bármennyire is állítja ezt erőszakosan.
    Ezeket a köröket már lefutottuk. Társadalmi szempontból nézve az a keresztény, aki annak vallja magát. Az egyház szempontjából az a keresztény, akit megkereszteltek és mondjuk jár templomba. A te személyes hited szerint az a keresztény, aki követi Krisztust. Igen, a három embercsoport nem egyezik meg, de mind a három definíció fontos valamilyen szempontból. Amikor a személyes hit a kérdés, akkor a te definíciód stimmel, de ha mondjuk meg szeretnénk tudni a keresztények számát egy városban/országban, akkor ugyanez a definíció használhatatlan.

Új hozzászólás Aktív témák