- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anfänger
őstag
válasz MageRG #26598 üzenetére
Pontosan ilyen ezeket olvasni.
Ezért próbáltam én az én megértésem szerint elmagyarázni ,amit ugyancsak nem szerettél olvasni.Aki nem keresi Istent,annak az ilyeneket mindíg "ilyen" olvasni. De lehet, hogy van olyan olvasó aki nem reagál de vágyik Istenre és örömmel olvassa az Igét.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
válasz philoxenia #26600 üzenetére
Egy kis szőrszálhasogatás: Technikailag csak matematikai állítások bizonyíthatók. A tudományos módszer az megfigyelésen alapul, na de mivel Isten definíció szerint nem megfigyelhető (transzcendens), ezért a tudománynak nincs hozzáférése.
Egyébként a vulgármaterializmus 200 éve volt nagy divat, csak valamiért van egy reneszánsza, ahogy sok más hasonlóan régóta meghaladott butaságnak is.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
BE4GLE
aktív tag
válasz philoxenia #26597 üzenetére
Segítek feloldani a fogalom zavart. Vannak nyelvek, amelyek külön szót használnak erre. Lásd például az angol faith szó. Egyfajta imádatot és bizalmat is kifejez ez a szó. Ugyan a magyar külön szót nem használ erre, de a fogalom ettől még nálunk is elkülönül. Ez a hit mindig pro és sosem kontra. Hiszel valakiben, vagy valamiben. Te nem abban hiszel, hogy nincs Zeusz. Ha olyan isten nevét mondtam volna, akiről most hallasz először, az álláspontod ugyanaz lenne vele szemben, mint Zeusszal szemben. De ha elvonatkoztatunk a vallásos hittől, akkor sincs igazad. Abban hiszel e, hogy nincsenek szellemek? Vagy csak szimplán nem hiszel a szellemekben? Semmi okod nincs azt hinni, hogy léteznek. Vagyis az álláspontod a kérdésben egész nyugodtan lehet az, hogy nincsenek. Anélkül, hogy ezt bizonyítanod kéne. De az, aki beszél hozzájuk, már hisz bennük. Ha az illető arról próbál téged meggyőzni, hogy léteznek, őt terhelni a bizonyítási kényszer. A tudományban egy hipotézist, vagy sejtést be lehet bizonyítani, vagy meg lehet cáfolni. Ez nem vallásos hit (faith). Ne mosd össze velük a hit szót.
Magában a tudományban sem hiszünk ilyen értelemben. Megvizsgálod, hogy a gyorsan mozgó levegő nyomása tényleg kisebb e, mielőtt repülőre szállsz? Nem. A korábban bizonyítást nyert dolgok nem lesznek később megcáfolva, és a repülők sem fognak sorra lezuhanni.
Redmi Note 9 Pro
-
MageRG
addikt
válasz lezso6 #26602 üzenetére
De ugye megint ott vagyunk, hogy a vallások nagyon is konkrét dolgokat állítanak (legalábbis kezdetben) amik ellenőrizhetőek.
Ahogy bővülnek a lehetőségeink, úgy fordulnak a vallások a konkrét állításoktól az egyre általánosabb, megfoghatatlanabb felé.
És a trend folytatódik...
Ezt a vulgármaterializmust nem tudom honnan vetted, mert nekem nagyon nem tűnik ugyanannak."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
MageRG
addikt
válasz philoxenia #26600 üzenetére
Nem minden vallásos hitbeli kérdés axióma. Van ami csak dogma.
Szerintem bedőltél az ekvivokációnak."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz BE4GLE #26604 üzenetére
Azért érdekes ez a szalmabábozás.
Konkrétan abban hiszek, hogy nincs egy ókori isten, akinek Zeusz volt a neve.
A görög mitológia más isteneiben sem.
Nem vagyok vallásos, csak istenhívő. Mint ahogy számos nagy modern tudós is. A magyar ateizmus a kommunista rendszer miatt ilyen elterjedt. Aki élete első 10-15 évét templomba járással töltötte, az szerintem nem lesz ateista, még akkor sem, ha az egyházban/egyházakban csalódik.
Aki viszont abban nőtt fel, sőt a szülei is, hogy a tízparancsolat csak másokra vonatkozik, abból lesz az egyházat utólag eszközként használó művallásos ember. Nálunk most például a Facebookon már nagyon templomba jár a polgármester, ellenben most vette el több mint harminc év után a feleségét templomban is, úgy, hogy már unokái is vannak.
Valódi-e a hite, nem tisztem megítélni, mert ne ítélj, hogy ne ítéltessél, de mindenesetre fura.
Azonban az egyistenhit belém ivódott, így nem tudok konkrétan más istenekben hinni, csak abban, hogy létezik egy Isten. Akihez mindenkit saját kapcsolat fűz. Egyénileg vagyunk felelősek azért is amit teszünk, azért is amit nem. Az egyház(bármelyik) elindíthat Isten felé, azonban minden egyház minden előírását emberek jegyezték le. Időközben ráadásul minden egyháztudós beleírta a saját értelmezését. Ezért nem hiszek abban, hogy bármelyik egyház bármilyen előírásainak teljes betartásával benne lennék a tutiban. Az ateistának van-e lelkiismerete? Ha van, honnan van? -
válasz philoxenia #26603 üzenetére
Sok hozzászólással ezelőtt pont erről beszéltem, hogy a matematika full absztrakt, a számok technikailag nem léteznek.
Make Asia Great Again!
-
MageRG
addikt
válasz philoxenia #26609 üzenetére
De más a "faith" és más a "belief".
Számomra eddig abban az interjúban beszéltek a témáról, amit Anthony Magnabosco készített Peter Boghossiannal (függőhíd hasonlat).
Az utóbbi konkrétan a hit természetét kutatja."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MageRG #26611 üzenetére
Nálunk a szerelemre és a szeretetre van külön szó, náluk a hitre. Nálunk lehetsz istenhívő, vallásos de hiszékeny is. Mindig használható a hiszek szó. Hihetek egy politikusnak választás előtt és hihetek benne választás után. Hihetek az autószerelőben, hogy azt cserélt ki amit mondott, de ha nem hiszek neki, megnézhetem.
Hihetem azt, hogy egy ember akár hívő, akár nem, lehet jó és rossz is. Ő hihet abban, hogy a tetteiért jutalom jár az égben/túlvilágon, vagy büntetés. Léteznek hívő gyilkosok. Hitetlen jótevők is. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
MageRG
addikt
válasz philoxenia #26612 üzenetére
Na, megvan:
"Faith is what allows people to smuggle in evidence that is insufficient to support their claim."
Szó esik arról is, ahogy a hitbeli álláspont egyfajta morális állásponttá válik.
Ha így nézzük, akkor nagyon is jól elkülöníthető a vallásos (vagy ahhoz hasonló) hit, és a hit, általában.
Amit te hoztál fel, a szerintem szójáték. Itt megint felcserélhető a fogalom a bizalommal. De a bizalom is épül valamire, ellenőrizhetem az elvárt eredményeket. (Egyébként kymcoval már lefolytattam ezt a beszélgetést.)
Ha nem is igaz amiben hiszek, a tapasztalatok legalább nem mondanak ellent.
A vallásos hitnél sokszor előjön hogy ez nem számít, illetve ha lenne is rá lehetőség, "ne kísértsük Istent". Itt is megfigyelheted, Anfänger fórumtárs reakcióiban."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MageRG #26615 üzenetére
A kételkedés nem csak az apostolok kiváltsága. A biblia szerinti hit viszont nem konkrétan csak Isten létezésébe és törvényeibe vetett hit. A hit szó szerint hegyeket mozgathat a biblia szerint.
„Mert gyenge a hitetek. Igazán mondom nektek: ha csak akkora hitetek lenne, mint egy mustármag, akkor mondhatnátok ennek a hegynek: »Mozdulj el innen oda!«, és az oda is menne. Akkor minden lehetséges lenne a számotokra.”Biztosan ezt akartad linkelni?
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz philoxenia #26614 üzenetére
Helló.
Engem is kereszteltek katolikusként és bérmálkoztam is.
2016- ban újjászülettem,és azóta nem vallásos módon hiszek az Istenben,mint azelőtt.
Én is kb.csak templomlátogatás alkalmával voltam templomban azóta.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Hi!King
őstag
válasz philoxenia #26608 üzenetére
"Aki élete első 10-15 évét templomba járással töltötte, az szerintem nem lesz ateista, még akkor sem, ha az egyházban/egyházakban csalódik."
Akkor jelentkezem. Jó, túlzás, hogy a templomban töltöttem az életem első 10-15 évét, de megkereszteltek, általános iskola elsőtől hittant tanultam, eleinte igencsak hittem benne, illetve eléggé jól megismertem az elméleti részét a dolgoknak, főleg a bibliai történeteket, hittanversenyen is elértem helyezést. Megjegyzem ehhez hozzájárult, hogy 4 évig nagyon jó hittantanárnőnk volt, ő tényleg hivő volt, és emellett kedves, barátságos, lehetett tőleg bármit kérdezni. Először nem az egyházak működésében, hanem Isten létében kezdtem kételkedni, amiben szerepe volt a természettudományos érdeklődésemnek, illetve amit itt is írt más, hogy a vallás ahogy egyre több állítása bukik meg, egyre inkább általánosít, illetve próbálja átvitt értelemben magyarázni a Bibliát.
Persze elég hamar ott volt a másik irány is, pl. a ne paráználkodj parancsolattal kapcsolatban, illetve a válás vagy épp a lelkiismereti kérdésekben, hogy totálisan irreális a katolikus tanok erkölcsi elvárásai, illetve gondolkodásmódja, valójában ezért ritka a konzekvens katolikus, és protestánsokból azért valamivel több akad, mert utóbbiak tanai még valamivel reálisabbak, bár annak a gyümölcsei sem tetszenek.
Most ha Isten alatt az ábrahámi vallások istenét értjük, akkor 100%-ban ateista vagyok, ha általánosságban bármilyen felsőbbrendű hatalmat, akkor inkább ateista, de valamennyire agnosztikus.
Egyébként megjegyzem, a kereszténység pont azt akarja megmagyarázni, hogy Jézus az egyházalapító, konkrétan a katolikus egyház a tévedhetetlenségében hisz, a protestánsok pedig az eredeti jézusi egyházhoz való visszatérésben, ha valaki ezek közül valamelyiket elfogadja, akkor az emberi hibák szerinte vagy ki vannak küszöbölve, vagy másodlagosak. Nekem ezzel az a problémám, hogy már az őskeresztény tanoknak, vagy magának a Bibliának is számos antihumanista vonása van, illetve az őskeresztény tanok még kevésbé követhetőek a gyakorlatban, mint valamely létező keresztény egyházé, emiatt elkerülhetetlen volt az egyházak "romlása". Egy őkseresztény tanokra épülő politikai rendszer szerintem sokkal kegyetlenebb lett volna, mint a középkori megvalósítása az egyháznak.
A lelkiismeret pedig a monoteista vallások előtt is létezett, akinek a helyét valamilyen felsőbbrendű lény szigora helyettesíti, az vagy téved, vagy hiányos a lelkiismerete. Utóbbi esetben persze talán jobb, ha mégis hisz abban a felsőbbrendű lényen.
-
Hi!King
őstag
A magyar hit és hinni szavaknak szerintem nem is csak 2 jelentése van, hanem legalább 3. Ha megfogalmazom, hogy azt hiszem elveszítettem a kesztyűm, akkor azzal azt fejezem ki, hogy valószínűnek tartom, hogy elveszítettem a kesztyümet. Ez nem hasonlítható az istenhithez, mert aki hisz Istenben, annak "hit általi bizonyosságga" van, tehát ő úgy gondolja, Isten biztosan létezik. De a vallásos hit is többértelmű, valójában Isten létezésében való hit az nem is az, hogy hisz Istenben, hanem hiszi Istent. A hisz Istenben már egy bizalmat is kifejez.
Aztán teljesen más jelentése van a hiszékenységnek, csak ateista vagy más vallás szemszögéből írhat le a hiszékenység istenhitet, de nem az illető szemszögéből. A hiszékeny hit azt jelenti, hogy az illetőt átverték, mert elfogadott valamit igazságnak, ami nem igaz. Ez még ha rokonságban is áll az előző kettővel, eltérő jelentés. -
MageRG
addikt
válasz philoxenia #26616 üzenetére
"A hit szó szerint hegyeket mozgathat..."
Ebben bízol, bizonyos indokkal gondolod így, vagy szeretnéd hogy így legyen?
Vagy esetleg ez olyan mint a tulpa - ha eléggé meggyőzöd magad, akkor a valóság is megváltozik?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
BE4GLE
aktív tag
válasz philoxenia #26616 üzenetére
"A hit szó szerint hegyeket mozgathat a biblia szerint."
Ebben lehet valami. Azt már láttuk, hogy ledönthet felhőkarcolókat...Redmi Note 9 Pro
-
Anfänger
őstag
válasz MageRG #26620 üzenetére
Vagy esetleg ez olyan mint a tulpa - ha eléggé meggyőzöd magad, akkor a valóság is megváltozik?
Nem,hanem ez a valóság Jézus Krisztus szerint. A "hegy"-re lehet gondolni szó szerint és átvitt értelemben is.2Kir 1:10 Felelvén Illés, monda az ötven ember előtt járó főembernek: Ha én Isten embere vagyok, szálljon tűz alá az égből, és emésszen meg téged és az alattad való ötven embert. És tűz szálla alá az égből, és megemészté őt és az [ő] ötven emberét.
Ha ez megtörtént,márpedig az Ige szerint Igen,akkor a hegyet is el tudja mozdítani az a hívő aki nem kételkedik. De vajon van- e olyan hívő aki ebben nem kételkedik? Itt ez nagyon fontos,éppúgy,mint abban a szituban ahol Jézus Krisztus tanítványai nem tudták kiűzni a néma epilepsziásból a gonosz( néma,epilepsziás) szellemet. Pedig ők is tettek csodákat és látták,hogy Jézus is minden beteget meggyógyít. Mégis volt bennük kétely és
( hitetlenség),mégpedig azért mert nem zabolázták meg a testies elmét böjttel( azaz nem változtatták meg az elméjüket,hogy igaz legyen minden esetben rájuk is amit Jézus mondott:
Márk 9:23 Jézus pedig ezt mondta neki: ha valamit tehetek? - minden lehetséges annak, aki hisz...Jézus Krisztus kiküldött 70 embert párban,hogy hirdessék azt,hogy elközelített Isten országa,gyógyítsák meg a betegeket.... Meg is tették.
Az Ige szerint minden újjászületett fel van ruházva azzal a mennyei erővel,ami ehhez kell. Csak ott van az elménk az útban,a tanult dolgok,a látott ,halott,tapasztalt dolgok korlátozzák ezeket. A hagyományok sem ezeket erősítik. A világ beállítottsága sem,ami azt sulykolja az emberbe, hogy a vagyon dönti el,hogy milyen ember vagy,az alapján ítélnek meg sokan. Ehhez képest az Ige azt mondja,hogy keressétek először Isten Királyságát és minden más megadatik néktek.
Ki hajlandó arra, hogy meghal önmagának és él az Istennek?Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26594 üzenetére
Bocs, lemaradtam, pénzt is kell keresni!
Az a baj, hogy Te csak egyféleképpen tudod elképzelni az Istennel való kapcsolatot: a Biblián keresztül. Ez beszűkíti a látásodat. Sztem azért vagy ennyire elutasító, mert félsz attól, hogy ha a Biblia mégsem az, aminek Te hiszed, akkor összeomlik a hited alapja.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz philoxenia #26595 üzenetére
Ellened mit követtem el és még kik tartoznak a többes első személy halmazba?
Egyébként félreértetted a mondandómat. Nem az emberek egymásnak megbocsátására gondoltam, hanem egy ember bűneinek Isten előtti megmérettetésére. Attól függetlenül, hogy vki megbocsátja egy bűnömet, nekem azzal a bűnnel még számadásom van Isten felé.
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26624 üzenetére
Sztem azért vagy ennyire elutasító, mert félsz attól, hogy ha a Biblia mégsem az, aminek Te hiszed, akkor összeomlik a hited alapja.
Egyáltalán nem félek. Ugyanis nekem az Isten mondta,hogy a bibliában megtalálom az igazságot és az szabaddá tesz.
És azóta tudom, hogy igaz az amiket a biblia ír,de nem csupán az miatt lehetek kapcsolatba Istennel. Ez egyértelmű. De csak az Igazság Ismerete képes megszabadítani. Most erre majd azt mondod, hogy nem csak az,hanem Isten.
Igen,de az Igazság az,hogy Ő már meg is tette,csak mi nem ismerjük az Igazságot,ha ismernénk elhinnénk,elfogadnánk és meggyógyulnánk.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26625 üzenetére
Attól függetlenül, hogy vki megbocsátja egy bűnömet, nekem azzal a bűnnel még számadásom van Isten felé.
És mi van azzal,hogy Isten megbocsájtotta a világ bűneit Jézus Krisztus egyszeri tökéletes áldozatával?
Ján 3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.Ne értsen félre senki,én azt tartom, hogy igenis fontos a bűnbánat. Őszintén megbánva Istennek szívből. De ez lehet otthon és nem kell a templomi gyóntatófülkében. (Ott is megtörténhet egyébként) Aztán pedig az újjászületés.Ilyenkor ha kérjük az Atyát,hogy adja belénk az Ő Szent Szellemét,akkor újjászületéskor meg is kapjuk,mert Ő hű az Ő szavához. És ebben a pillanatban a mi szellemünk az Ő Szelleme által elpecsételődik az Ő számára. Szent, feddhetetlen,bűntelen és tiszta lesz és az is marad. Ehhez a sátán sem tud már hozzáférni. Dicsőség Istennek és Jézus Krisztusnak és a Szent Szellemnek ezért!
[ Szerkesztve ]
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26627 üzenetére
Hogyhogy mi van azzal? Hát semmi, hiszen azt is a mesekönyben olvastad.
Persze, hogy nem kell templomba menni. Gyónni sem kell és imádkozni sem. Isten mindenható, nem szükséges beszélni hozzá. Anélkül is tisztában van azzal, hogy mi a bűnünk és hogy bánjuk-e.[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26628 üzenetére
Isten mindenható, nem szükséges beszélni hozzá. Anélkül is tisztában van azzal, hogy mi a bűnünk és hogy bánjuk-e.
Értem amit mondasz és ezek így igazak is. De azért,mert az Isten ezeket tudja,még nem kaptál üdvösséget,és kapcsolatod sincs vele ,sőt azt sem tudod,mi az üdvösség,hiszen nem olvastál,nem hallottál róla. Azt sem tudod,miért kell,mire jó stb...Ha van Istennel kapcsolatod-,(úgy hogy nem imádkozol)?- de nem teszel erről tanúbizonyságot az embereknek,akkor az nem hit,sőt,mégcsak nem is üdvözülsz ettől.
Róm 10:10 Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre. De mi van,ha nem hallunk erről? Szerinted miért vannak Igehirdetők,próféták...a világban?Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26629 üzenetére
Tessééék? Milyen tanúbizonyságot? Engem egyáltalán nem érdekel, hogy az emberek mit gondolnak Istennel való kapcsolatomról. Természetes, hogy Istennel nem kell szóban kommunikálni. A szó, az kimondott gondolat. Istennek a gondolat is elég, hiszen mindenható. Nála nem az számít, amit mondasz, hanem az, amit valójában érzel, gondolsz.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Hi!King #26618 üzenetére
"...ha valaki ezek közül valamelyiket elfogadja, akkor az emberi hibák szerinte vagy ki vannak küszöbölve, vagy másodlagosak."
Szerintem ez nem áll meg. Az Egyház ("Krisztus teste") egy tökéletlen - vö. esendő emberek -, állandó mozgásban lévő közösség (melynek intézményi és lelki dimenziója párhuzamosan tetten érhető), melyet az egyes egyházak (intézmények: pl. kat., ref., ev.) hangoztatnak.
"...a ne paráználkodj parancsolattal kapcsolatban, illetve a válás vagy épp a lelkiismereti kérdésekben, hogy totálisan irreális a katolikus tanok erkölcsi elvárásai..."
A "szerintem betarthatatlan, ezért elvetem" egy legitim cáfolat-érv bármire?
"...illetve eléggé jól megismertem az elméleti részét a dolgoknak, főleg a bibliai történeteket..."
Az írásod alapján írom: a bibliai történetek ismerete nem egyenlő az elméleti (teológiai) ismerettel...
"Szerintem."
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26630 üzenetére
A hit nem érzéseken alapul.
A hit cselekedet alapú.
Nézzük meg milyen a szeretet?
A házastársad/barátnőd és a gyereked,barátaid érzik azt,hogy szereted őket,ha semmit nem teszel értük,csupán magadban belül tudod,hogy szereted őket?
Kétlem.
Mégha olyanok lennének,mint Isten,és látnák a gondolataidat és érzéseidet,szerinted abban az esetben megelégednének ezzel az "úgymond" gondolat alapú szeretettel?
Te hogyan definiálod a szeretetet?Jézus Krisztus ezt mondta a tanítványainak:
Máté 28:19 - 28:20
19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!Hiszem,hogy ezért maradt meg nekünk a biblia mint útmutató,mert szükséges ahhoz, hogy legyen fogalmunk azokról amik akkor történtek. És ha Isten mindenható,akkor haralmában állt megoldani azt,hogy a biblia megmaradjon nekünk útmutatásul.
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26632 üzenetére
Amikor imádkozol, akkor mit cselekszel? Amikor Istenhez fordulsz bűnbocsánatért, akkor mit cselekszel? Letérdelsz, imára kulcsolod a kezed és hangosan szólítod az urat? Ez lenne az a bizonyos cselekedet-alap? Na, ezeket a cselekedeteket nyugodtan ki is hagyhatod.
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26633 üzenetére
Egyáltalán nem ez a cselekedet alap. Hogyan tudod cselekedettel bizonyítani Istennek,hogy hiszel? Nem a térdeléssel sem nem az imádkozással. Hanem például azzal,hogy odamész az emberekhez,és jót cselekszel velük. Betegekre teszed a kezed,hogy meggyógyuljanak,mert ezt mondta Jézus.
Mint ahogy Jézus tette:
Ézs 61:1 Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26634 üzenetére
Nagyon tévúton jársz. Azért ne tegyél semmit, hogy Istennek bizonyíts! Ő mindenható, nincs szüksége bizonyítékokra. Csak tégy, ahogy jónak érzed! Ennyi.
Ez egyben a definíció is. Számára nem az a lényeg, hogy mit cselekszel, hanem az, hogy hogyan. Letudhatsz egy kötelező feladatot dúlva-fúlva, vagy örömmel, derűvel a lelkedben is. A cselekedet ugyanaz, mégis mennyire más a kettő.[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26636 üzenetére
Számára nem az a lényeg, hogy mitcselekszel, hanem az, hogy hogyan.
Letudhatsz egy kötelező feladatot dúlva-fúlva, vagy örömmel, derűvel a lelkedben is. A cselekedet ugyanaz, mégis mennyire más a kettő.Ez így van. De aki újjászületett és kijelentése van arról,hogy mi a szeretet,az nem feladatnak látja a jó cselekedeteket.
Hanem,amit szeretne,hogy fordított esetben vele megtegyenek,azt megteszi azzal aki szükségben van,(szeretetből). És nem vár érte semmit.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26637 üzenetére
A születéseid közötti különbségekre nyilván nem emlékszel, de mondjuk a sulira már emlékezned kellett. Ha tudtad, hogy ez nem az első menet, hanem már a második, akkor az első életedben megtanultakkal kezdted az újat? Gondolom, uncsi lehetett, amikor elsőben újra az ABC -vel traktáltak, miközben már kívűlről fújtad a Bibliát.
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26638 üzenetére
Ja,értem,nincs ismereted az újjászületés fogalmáról. Nikodémusnak sem volt,pedig Izrael tanítója volt.
Ez is az bizonyítja,hogy nem árt olvasni az Isten Igéjét.Már abban az időben is lehetett írva újjászületésről,azt gondolom,máskülönben Jézus nem vonta ( nem is vonhatta volna )volna kérdőre Nikodémust ezzel kapcsolatban.Ján 3:5 - 3:12
5 Jézus válaszolt: Ámen, Ámen mondom neked, ha valaki nem származik (lesz) netán vízből és Szellemből, nem képes bemenni Isten Királyságába,
6 ami hústestből van nemzve (amit hústest hoz létre), hústest az, ami Szellemből jön létre, szellem az.
7 Nehogy csodálkozz azon, hogy ezt mondtam: újjá kell lennetek (nektek fentről kell származnotok).
8 A Szellem ahol akar, ott fúj és a hangját hallod, de nem tudod, honnan jön és hová tart, így van mindenki, aki Szellemből származott (lett),
9 Nikodémus válaszolt és ezt mondta neki: hogyan képesek ezek létrejönni (hogy lehet meg ez)?
10 Jézus válaszolt és ezt mondta neki: te Izrael tanítómestere vagy és ezeket nem tudod?
11 Ámen, Ámen mondom neked, hogy amit tudunk, azt szóljuk, és amit látunk, arról teszünk tanú(bizony)ságot és a mi tanú(bizony)ságtételünket nem fogadjátok el.
12 Ha a földi dolgokat mondtam néktek, és nem hiszitek, hogyan hiszitek, ha majd ez égben levőket mondom?A születéseid közötti különbségekre nyilván nem emlékszel.
Az újjászületés előtti (36,75 év),egy megkötözöttségekkel teli, ,képmutató,önző,egoista élet volt,szeretetlenségben.
Az újjászületés utáni élet Istennek tetsző élet szeretetben.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26639 üzenetére
Az ujjászületésnek sokféle fogalma lehet. Pl. az egyik a reinkarnáció, bár úgy rémlik, hogy emberből közvetlenül nem szokás emberré reinkarnálódni.
Egyébként közben rájöttem, hogy miért veszít jelentőségéből a vallásod. Rettentően unalmas, hogy az érvelésed kimerül abban, hogy abból a könyvből idézgetsz. Az egész ideológiád alapja az, hogy az a könyv hiteles. De, sajnos, még csak nem is valószínűsíti semmi, hogy hiteles lenne. Nem Isten írta, hanem emberek, más emberek elbeszélései alapján. Kiderült, hogy tévedhetetlen csak az lehet, aki olvasta a bibliát. De, akikről szól, azok nem olvashatták, ergo nem lehettek tévedhetetlenek. Ráadásul nem az összes vallásban alapműként elfogadott írás. A legnagyobb, amiben elfogadott, az inkább egy terrorszervezet, mint Isten igéjének a hírdetője. Valószínűbbnek tartom, hogy a Biblia azzal a céllal íródott, hogy ez az egyház a rá való hivatkozással tudjon hatalomra jutni.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hi!King
őstag
válasz Miklós315 #26631 üzenetére
Nem az a baj vele, hogy betarthatatlan, hanem az, hogy nincs erkölcsi alapja, hiszen nem ártasz vele senkinek. Teljesen irreális az emberekre nézve egy olyan korban, ahol létezik hatékony védekezés. Nem véletlen, hogy a legtöbb katolikus sem tartja be pl. a házasság előtti szex tilalmát.
A homoszexuálisok démonizálása pedig egyértelműen erkölcstelen éa gonosz, ha Isten jóindulatú, biztosan nem várja el, hogy a melegek aszexuális vagy hetero életet éljenek.
"Az írásod alapján írom: a bibliai történetek ismerete nem egyenlő az elméleti (teológiai) ismerettel..."
De miért adsz a számba olyat, amit nem állítottam?
-
MageRG
addikt
válasz Hi!King #26641 üzenetére
Sok hívő embernek ijesztő, hogy valaki ismeri a Bibliát és a hitet, és mégis arra jut hogy nem igaz.
Ezért muszáj valami fogódzót találni.
Ez csak átmeneti.
Nem hittek igazán.
Nem voltak teológiailag elég képzettek.
Igazából hisznek, csak hazudnak. És így tovább..."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26640 üzenetére
Elmondtam,hogy nekem Isten mondta, hogy olvassam a bibliát,mert abban van az igazság és az igazság megszabadít. Tehát Isten szava az érvelésem,Jézusra alapozok. Ő az Út,az Igazság és az örök Élet.
Hallható hangon szólt hozzám,a szívemböl jött ki a hangja és a sejtjeimig és csontjaimig elhatolt. Úgy emlékszem rá,mintha most történt volna.
Azóta több kijelentésem is volt Istentől ami megfelel az Igének is. Ő az érvelésem,hogy Ő Igaz,hűséges,kegyelmes,szerető Isten, Élő,Igazságos Isten,aki a fiává fogadott engem,Ő a mennyei apám. Minden bűnömet eltörölte és meg nem történtté tette. Szeret engem,mindenkor velem van,értem van,amit az Igéjében kimondott,az úgy is van,Ő attól el nem tér.
Ha az Igét nem ismered,akkor ezt nem tudhatod,természetesen,
de ez a te dolgod.
Szóval Ő a legerősebb érvem,és Jézus,aki embertől született,bűntelen volt és a világ bűneiért kereszthalált halt. És az Atya feltámasztotta Őt a mi üdvösségünkért harmadnapon és neki adott minden hatalmat mennyen és a földön. És én meghaltam Ővele együtt,feltámadtam vele együtt és felültettettem Ővele együtt a mennyben,hitben.
És beléptem Isten Királyságába. Szóval minden érvem Isten mellett,Jézus és a Szent Szellem mellett szól.
Dicsőség Istennek!Ef 2:6 - 2:8
6 És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban:
7 Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
8 Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Anfänger
őstag
válasz Hi!King #26641 üzenetére
A homoszexuálisok démonizálása pedig egyértelműen erkölcstelen éa gonosz,
A homoszexualitást démonok okozzák. Nem az az erkölcstelen,aki ezt kimondja,hanem maga a homoszexualitás erkölcstelen.
ha Isten jóindulatú, biztosan nem várja el, hogy a melegek aszexuális vagy hetero életet éljenek.
Dehogynem várja el!
Ezzel azt mondod,hogy nem várja el,hogy megmeneküljenek a démoni befolyástól és az örök szenvedéstöl,azonkívül az ezzel járó betegségektől...Istennek nem tetsző dolog ez,sőt útálatos,hiszen az örök pusztuláshoz vezet. Isten szeretet,Ő nem kívánja egy teremtményének sem,hogy elvesszen,miért lenne jóindulattal azok felé,akik a pusztulás felé igyekeznek? A szeretet jót vár,nem pedig pusztulást.
Róm 1:27 - 1:32
27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagukban.
28 És amiképpen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretükben megtartsák, azonképpen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;
29 Akik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, irigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölccsel;
30 Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,
31 Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.
32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy akik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképpen cselekvőkkel egyet is értenek.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest