Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz BE4GLE #26604 üzenetére

    Azért érdekes ez a szalmabábozás.
    Konkrétan abban hiszek, hogy nincs egy ókori isten, akinek Zeusz volt a neve.
    A görög mitológia más isteneiben sem.
    Nem vagyok vallásos, csak istenhívő. Mint ahogy számos nagy modern tudós is. A magyar ateizmus a kommunista rendszer miatt ilyen elterjedt. Aki élete első 10-15 évét templomba járással töltötte, az szerintem nem lesz ateista, még akkor sem, ha az egyházban/egyházakban csalódik.
    Aki viszont abban nőtt fel, sőt a szülei is, hogy a tízparancsolat csak másokra vonatkozik, abból lesz az egyházat utólag eszközként használó művallásos ember. Nálunk most például a Facebookon már nagyon templomba jár a polgármester, ellenben most vette el több mint harminc év után a feleségét templomban is, úgy, hogy már unokái is vannak.
    Valódi-e a hite, nem tisztem megítélni, mert ne ítélj, hogy ne ítéltessél, de mindenesetre fura.
    Azonban az egyistenhit belém ivódott, így nem tudok konkrétan más istenekben hinni, csak abban, hogy létezik egy Isten. Akihez mindenkit saját kapcsolat fűz. Egyénileg vagyunk felelősek azért is amit teszünk, azért is amit nem. Az egyház(bármelyik) elindíthat Isten felé, azonban minden egyház minden előírását emberek jegyezték le. Időközben ráadásul minden egyháztudós beleírta a saját értelmezését. Ezért nem hiszek abban, hogy bármelyik egyház bármilyen előírásainak teljes betartásával benne lennék a tutiban. Az ateistának van-e lelkiismerete? Ha van, honnan van?

    "Nem azt ígérték, hogy a vagyonuk is itt lesz..." (by Jólvanezígy Ádám)

Új hozzászólás Aktív témák