Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz MageRG #22708 üzenetére

    Lehet hogy tévedek. Lehet hogy igazam van. Lehet hogy csak részben van igazam.
    Hogyan tudjuk eldönteni?
    Vannak állításaid, amelyeket cáfolni lehet, és vannak olyanok, amikben mi nem fogunk eldönteni semmit. Az olyan kérdésekre, hogy "Isten miért így és miért nem úgy tette?" sok esetben nem kapsz egzakt választ, mint ahogy nem fogod soha megtudni pontosan, hogy az egyik celeb miért hagyta ott, csalta meg a másikat.... hacsak nem vagy az életükben benne.

    És aki ilyen kérdésekre keresi a választ, ne takarózzon a tudománnyal szerintem.

    Amíg az apologéták nem magyarázatot adnak, csak kifogásokat (töméntelen érvelési hibával!), addig ezeket nem tudom elfogadni.
    A világ nem rólad szól. Nem az a célja az apologétáknak, hogy téged megelégítsenek.
    Korábban már megírtam, ha én személyesen ismerek valakit, és te ezt nem hiszed el, és neked megfelelő bizonyítékokat követelsz, és nem kapod meg, attól még az általam ismert személy létezik. Létezése nem a te általad elfogadásodtól függ. Tehát, ha nem hiszed, hogy létezik, akkor egy ponton túl nem fogok erőlködni.

    És az álláspontod vélemény. Akkor nem lenne az, ha te megkérdőjelezhetetlen igazság birtokosa lennél. És bár tisztellek, úgy tapasztaltam, hogy széles látókörű vagy, talpraesetten vitatkozol, van tárgyi tudásod, de ettől még nem gondolnám, hogy igaz lenne ez rád.

    Isten nem azért létezik, a vele való kapcsolat sem, mert tudományosan igazolható. Számos olyan jelenség van a világegyetemben szerintem, amit a mai tudomány még csak nem is sejt, de ettől még létezik. Tehát az, hogy nem nem tudunk megfelelően érvelni veled szemben, ez nem cáfol meg semmit.
    És mivel olyanokon vitázunk, hogy "szerintem az lett volna bölcs dolog, ha Isten ezt teszi, és nem azt..." ez sok minden, de nem tudományos mélységű vita....

    "Isten elutasítása nem hiba, hanem bűn."
    Ez pedig megint ellentmondás. Ha Isten nem akarja befolyásolni a "szabad" akartunkat, és nem lehet senkit szeretetre kényszeríteni, akkor nem kellene ezt a dogmát tartani.
    Ez nem ellentmondás, csak a bibliai bűn fogalom nem ismeretéből fakadó értetlenség.
    A bibliai bűn fogalma ott gyökeredzik, hogy az ember nem akar Istennel élni. Megvan erre a lehetősége, de megvan a következménye is. Ha az ember nem akar Istennel közösségben élni, akkor az ítélete az lesz előbb-utóbb, hogy nem is tud.
    Rossz hasonlat, de a volt feleségem nem akart tovább velem élni, és a válás után, ha meggondolta volna magát, akkor sem lehetett volna újrakezdeni. Sokáig nyitott voltam arra, hogy rendezzük a kapcsolatunkat, de a válóperi procedúra után már ez a lehetőség elmúlt. Hiába gondolta volna meg magát, hiába bánta volna meg a döntését, akkor már lezárult minden, mert új életet kezdtem nélküle. Ebben mi az ellentmondás?

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák