Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #22050 üzenetére

    A kérdés, hogy a gnosztikus Júdás evangéliumában mondottak mennyire Jézus szavai? Ha azok, akkor pontosan adja vissza? Mennyire vág egybe Jézus tanításával? (Ha nem vágnak egybe, akkor biztos, hogy Jézus mondta? Miért a páli fordulat? Persze lehet, hogy tényleg igaz, s új árnyalatot ad a dolgoknak, csak nehéz eldönteni.)
    Mivel ezekre a kérdésekre egy átlag ember nem tud válaszolni, ezért megbízik a vallási elöljáróik ítéletében, s azt tekinti elsődleges forrásanyagnak, amit ők ajánlanak/elfogadnak. Ha okosabb vagy, akkor utánanézel, magad vonod le a következtetést, jobb esetben nem foteltudós vagy, ha igen, téves következtetéseket vonsz le, s terjeszted a saját érvelésed.

    Előtte azt vetettétek a Biblia szemére, hogy miért nem rostálja ki a már irreleváns anyagot? Most ez a gond. Még ha azért is, hogy ő szelektál és mi alapján szelektál, mikor te akarod megmondani, hogy a teremtés könyve úgy helyes ahogy le van írva. Aprópó teremtés könyve, ok evolúció, de hogy meséled el a 4 éves lányodnak, mikor megkérdi, hogy lett a cica? Nem szeretnéd felolvasni a gyermek bibliából a történetet, közvetlenül a mikulásos story után?

    Egyébként volt már olyan, hogy katolikus előadó mondta, hogy következő órára olvassuk el ezt a történetet, de ne a Károlyi bibliát használjuk, mert abban nincs benne...

    Nemrég néztem meg a Ferenc pápa egy hiteles ember című filmet, gondoltam rád. Hasonlókat mond ő is:
    - Miért gazdag az egyház, ha annyi szegény van? (Jezsuita pap volt)
    - Törődni kéne a környezetvédelemmel
    - Kellemesen eldiskurált hitről az iszlám vezetőkkel, hogy egy az isten.
    - Megváltáshoz nem szükséges a keresztény vallásosság. (Szellemiség kell)
    - Pedofil papok legszigorúbb elítélése, s a püspököknek meg van tiltva, hogy szőnyeg alá söpörjék az ügyet + támogatniuk kell a sértett családját a rendőrségi ügyben. Nagyon kritikusan fogalmazott, hogy rosszabb, mint a gyilkosság, mert egész életre megnyomorítja az embert.
    - Ha Isten bűnbocsánatkor elfelejti a vétket, akkor hol vagyok én, hogy ezt felemlegessem? Azzal is bűnt követek el.
    Ajánlom nézd meg

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák