Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Füleske

    addikt

    válasz borg25 #21554 üzenetére

    Nem hinném hogy van tudományosan elfogadott ilyen inger vagy szerv.
    "jól fizető képesség" Ezt én sem írtam volna másképp, mint magyarázat. Hogy a vallásokra is átkössem : Dollármilliomos lelkészek
    Az elv szerintem azonos : keress olyan embereket akik hinni akarnak, tégy velük "csodát" és dőlni fog a pénz. Pl. így : [link]
    "ha előtte saját körben megcsinálták a kísérletet, s ott sikerült, akkor most miért nem?"
    Otthon mindenki azt hisz ami akar. Ezért az ilyen kísérlet nem bizonyít semmit, más dolgoknál sem. Pl. nézd meg hány botfülű vagy magát más téren tehetségesnek tartó ember megy el az ún. tehetségkutatókra. És sokszor egyáltalán nem veszik észre a tehetségtelenséget, mivel belül azt érzik hogy jól szerepelnek. A kívülállókkal viszont nem tudják ezt a belső hitet érzékeltetni. Valami hasonló lehet szerintem a vallásosság is : pl. az egyén meg lehet róla győződve hogy nem a saját agyi felvetéseivel beszélget hanem Istennel.
    Értem hogy a csodák szerinted nem jelezhetők előre, nem reprodukálhatók. Viszont bárki alkothat "csodákat" (lásd a fenti videó), és ha elég jól csinálja le sem bukik. Tehát itt megint megkérdezem : mi alapján hiszel el egy csodát ? Mert azt már írtad hogy szerinted is lehetnek emberi beavatkozások, de ezek csak akkor derülnek ki ha lelepleződnek. Az is lehet hogy mind igaz de az is hogy mind manipulált.

    Kockázat nincs a kísérletben viszont az eredmény mint írtam nem bizonyít semmit.

    A filmek szintén nem bizonyítékok, akkor sem ha megtörtént eset alapján készült. Aki haldoklik annak az agya képzelődhet, nem hiszem hogy ezek a történetek bármit is bizonyíthatnának. Bár ezt a filmet még nem láttam kétlem hogy tudna olyat mutatni ami alapján egy haldokló agy vízióit ténylegesen komolyan kellene venni. (és nem a hatásvadászat kedvéért írták bele, mert ha jól nézem ez nem dokumentumfilm...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák