Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz Noddy #20547 üzenetére

    Nem különb az, ha valaki a balszerencsét annak tulajdonítja, hogy átsétált egy létra alatt vagy átment előtte egy fekete macska, mint ha más azt mondja: "Isten útjai kifürkészhetetlenek".
    Ahogy az sem az, ha valaki a szerencséjét annak tulajdonítja, hogy talált egy négylevelű lóherét, mint más az imádkozása eredményének.

    "Ezt jól mutatja az is, hogy az emberek Biblia nélkül is gyűlölték a zsidókat."
    Luther Márton a Biblia nélkül vajon gyűlölte volna a zsidókat? A Biblia nélkül vajon nevezték-e volna őket Krisztus-ölőnek vagy eretnekeknek?

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • zone

    őstag

    válasz D1Rect #20548 üzenetére

    Sci-fi vagy Biblia a téma? Egy átlagos árvíz nem hihetetlen, de semmi jele nincs egy világméretű árvíznek.
    Nem "gyűjtöttük össze" az összes állat- és növényfajt, habár 250 évnyi taxonómia 1,2 millió fajt osztályozott már be, a kutatások arra utalnak, hogy az élővilág 86%-a még nem került besorolásra.
    Ma egy orvosi laborban meg tudnak termékenyíteni egy szűz nőt is, de hogy ugyanezt meg tudták tenni 2000 éve, egy cseppet kevésbé hihető.
    Ás még a mai világban is ritka a 100 éves ember, nemhogy a bronz- vagy vaskorban, amikor az átlagéletkor 26-30 év volt...

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • D1Rect

    félisten

    válasz zone #20552 üzenetére

    Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem teljesen elképzelhetetlen ez-az a felsorolásodból.

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20551 üzenetére

    A keresztyén embernek Istennel van élő kapcsolata, nem az imától lesz szerencséje és éppen hogy nem Istenre hárítja a saját felelősségét. A babonánál pont ez van a saját felelősségét nem akarja az ember bevállalni és nem mer átmenni a létra alatt vagy, kényszert érez gombotdörzsölni vagy ilyesmi.

    Az embereknek nem sok minden kell ahhoz, hogy gyűlölje a másikat. a Biblia szavait ki lehet forgatni, ahogy bármi más is (pl hogy pénzemberek, túlságosan gazdagok, stb), ma a Biblia nélkül is utálják őket. De ez majdnem minden területen így van a vallást használják a másik nép kiirtására, tuszik és a hutuk, vagy az iszlámoknál a siíták és szuniták, stb... Biblia nélkül is írtották a zsidókat és Biblia nélkül ölik az emberek egymást, mert mindig találnak egy okot, hogy gyilkoljanak.
    Értem, hogy te mindenképpen a Bibliát akarod vádolni, de te is beláthatnád azt, amiről pont a Biblia beszél, hogy az ember szívének minden gondolata szüntelen csak gonosz.
    A Bibliából sehogy se igazolható a zsidógyűlölet. A zsidó (és ember)gyűlölet az emberi gonoszságból jön.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Noddy

    senior tag

    válasz Noddy #20554 üzenetére

    Még annyi, hogy azt remélem te is belátod, hogy aki Jézust szereti az egy zsidót szeret. Szóval tényleg abszurd dolog a Bibliára hivatkozni zsidógyűlölet címén. Persze meglehet próbálni, de nagyon könnyen cáfolható.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • zone

    őstag

    válasz D1Rect #20557 üzenetére

    Egy utalás egy leegyszerűsített érvelésre valamilyen isten létezése mellett:
    - a DNS információt tartalmaz
    - ezért a DNS egy kód
    - kódot csak egy tervező hozhat létre
    - tehát a DNS egy tervező műve

    Hasonló a "ha léteznek természeti törvények, lennie kell törvényhozónak" érveléshez. A probléma az érveléssel az, hogy a DNS nem kód, hanem egy molekula, amelynek kémiai tulajdonságai vannak, és ilyen szempontból semmiben nem különbözik bármilyen más molekulától.
    Hibás a második pont, mivel az információ nem feltétlenül kód, lehet nyers adat is, ami természetes úton is létrejöhet (evolúció). És ha még el is fogadnánk, hogy a DNS olyan információt tartalmaz, ami egy tervező elme műve, az egyszerre vezet végtelen visszafejtéshez (a tervező elmét ki tervezte, és azt, és azt...?) és nem következtethető a tervező személye (földönkívüliek, vagy valamelyik isten?).

    Van nekem is egy kis rajzom:

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • zone

    őstag

    válasz Noddy #20554 üzenetére

    Ha nem az imától lesz szerencséje, miért imádkoznak sokan egy műtét vagy vizsga előtt? És aztán az orvos vagy saját maguk helyett Istennek hálálkodnak, mert meghallgatta az imáikat.
    Vicces, hogy egy kommenten belül azt írod "a Biblia szavait ki lehet forgatni" és néhány mondattal később "A Bibliából sehogy se igazolható". Pedig épp erről beszéltem nemrég, hogy egy "tökéletes" könyvet, aminek minden szava igaz, nem lehetne rossz célokra használni. Nem lehetne a könyvet a magasba tartani, hogy isteni felhatalmazásra cselekednek. Hiszen ha létezne Isten, tudta volna, hogy mik lesznek a következmények - hacsak nem gonosz és nem érdekli az emberek szenvedése. Ha az lenne a célja, hogy mindenki keresztény legyen és a mennyországba kerüljön, akkor lehetne jobb módszere is annál, hogy egy kétezer éves könyvre hagyatkozik, amit a zsidó vallásra és a környék pogány mitológiáira alapoztak ismeretlen szerzők.

    (#20555) Noddy
    Lehet rosszul rémlik, de mintha a sztori szerint Jézust megkeresztelték volna...

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20558 üzenetére

    Nem igaz, hogy nem látod az érvelésed sántítását?
    Honnan szedsz ilyen butaságot, hogy a DNS a kód? Bármilyen meglepő a DNS az információ hordozó. Ez olyan mintha azt mondtad volna, hogy a winchester információt hordoz, ezért a winchester egy kód...
    Jól látod, hogy a DNS csak egy molekula, de ezt senki se vonja kétségbe... és ez nem is cáfolja azt, hogy információt hordoz. De örülök, hogy a saját téves feltevéseidet képes vagy cáfolni. (és a kép se erről beszél...)
    Szerintem ezt még általános suliban is tanítják, hogy a kód nem a DNS, hanem a 4 féle bázis speciális, meghatározott sorrendje. Pont ez a csodálatos az egészben, hogy az információ, hogy jött létre? Tudom ajánlani a témában Lennox - A tudomány valóban eltemette Istent? című könyvét, sokat foglalkozik az információ elmélettel.
    És igen, lehetne nyers értelmetlen adat is a DNS-ben, de ez nincs így, értelmes információ van benne (van ún. junk DNS, de az is valamikor értelmes kód volt, de mára már nem bír (vagy ismert) funkcióval, vagy csak egy vírus darabja (de az is értelmes szakasz, csak nem a gazda számára)). Az hogy mit kezdel az értelmes információval már rád bízom... sokkal divatosabb ma a földönkívüli, űrlények elmélet, mint Jézus Krisztus aki ezerszer valóságosabb ;) Az Ige testé lett.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • zone

    őstag

    válasz Noddy #20560 üzenetére

    Nem az én érvelésem, többnyire teremtéshívő/kreacionista keresztények érvelése: [link]
    1) DNA is not merely a molecule with a pattern; it is a code, a language, and an information storage mechanism.
    2) All codes are created by a conscious mind; there is no natural process known to science that creates coded information.
    3) Therefore DNA was designed by a mind.

    Az információ úgy jött létre, hogy a tudósok leírták a molekula "viselkedését". A DNS nem tárol információt, mint egy könyv. Az információ nem tudja önmagát másolni, de egy molekula biokémiai reakció útján igen - nincs információátadás, csak kémiai reakciók.
    A DNS annyira hordoz információt, mint egy földrengés, amiről egy szeizmográf képet készít.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20562 üzenetére

    Később korrigálja is magát, hogy:
    (1) The sequence of base pairs in DNA is a code.
    Erről beszéltem én is. Ajánlom neked Lennox könyvét, ott (nem csak keresztyén) természettudósok beszélnek erről. De ettől eltekintve akár tied az érvelés, akár másé mindenesetre hibás. Lásd feljebb. A DNS, csak hordozza az információt. De attól, hogy valaki buta módon azt állítja, hogy a DNS a kód, még igaz az, hogy a DNS információt hordoz.

    Az információ a tudósok nélkül is információ. Az hogy mit kódol, egy replikázt vagy keratint a tudósoktól függetlenül. Remélem te se hiszed el amit írsz. Igen is megvan az információ, hogy az egyes szakaszok mit kódolnak, sőt konkrét parancsok vannak benne a DNS olvasó, replikáló, átíró fehérjék számára (itt állj meg, tovább mehetsz, itt kezdődik, itt a vége, stb) tehát nem csak konkrétan egy fehérje aminosav szekvenciája van kódolva, hanem a futtatási parancs információja is benne van. Az hogy az információ nem tudja magát másolni, de a DNS igen, az nem cáfolat. Ahogy korábban is írtam attól, hogy a winchester adatot, információt tárol még nem a winchester lesz az információ. Kémiai reakciók által molekulába van írva az információ, ha a DNS nem hordozna információt, hogyan jöhetne létre egyetlen sejtből egy egész élőlény? Remélem belátod, hogy nem igaz az amit írsz, ha azt állítod, hogy a DNS nem hordoz információt, benne van egy egész élőlény, ember információja, kezdve a szeme színétől, a test magasságáig. De ez azt hiszem az általános iskolai könyvekben is benne van. Ha a DNS-ben nem lenne információ a bioinformatika se létezne, nem használnák lépten-nyomon az információ fogalmát a DNS-el kapcsolatban (de ettől nem a DNS lesz az információ, az csak hordozza)... stb, stb...[link] A szeizmográfos példád nem tudom hogy jön ide... Információt ad a földrengésről, addig a DNS az információt adja, hogy pl milyen színű legyen a szemed. Ok okozati összefüggést látod? A DNS-ben kódolt információ következménye hogy milyen színű a szemed, addig a szeizmográf csak leírja hogy milyen földmozgások voltak, a szeizmográf a következményeket mutatja, a DNS-ben kódolt információ pedig meghatároz tulajdonságokat.

    D1rect Jézus úgy jön ide, hogy sokan a DNS-ben talált információ eredetét földönkívülieknek tulajdonítják, ezt egészítettem ki azzal, hogy Jézus ennél sokkal valóságosabb, mint egy elmélet, hogy lehet, hogy földönkívüli űrlényektől származik a genetikai kódunk.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz D1Rect #20536 üzenetére

    (#20536) D1Rect
    „Nem vagyok biztos benne, hogy az imától és a Biblia olvasástól valaki "hetero lesz".”

    Az imában Istentől tudunk segítséget kérni. Mellesleg, ha imádkozol erősödik az elhatározásod is.
    A Biblia olvasása segít, hogy bensőséges kapcsolatot tudj kiépíteni Istennel. Valóságos lesz számodra, és (bizonyos mértékben) megismerheted Őt.
    Mindkettővel erősíted a hited.
    Hívő szemmel :)
    Tehát nem a Biblia olvasása és az ima a megoldás, viszont elengedhetetlen ahhoz, ha valaki Isten segítségére vágyik.

    „Igazából nekem a melegekkel nincs bajom, a "meleglobbival" van.”
    És se szeretem, mikor beakarják magyarázni, hogy ez teljesen természetes és el kell fogadnunk.

    (#20537) Noddy
    „Ha megnéznéd honnan indult a beszélgetés akkor tudnád, hogy nem velem, hanem a homoszexuális párkapcsolatot pártolókkal kellene beszélgetned...”

    :) Bocs, ezek szerint félre értettem a hsz-edet. Mondjuk, kicsit furcsáltam is, hogy egyet értenél azzal az oldallal. Így mindjárt más. (idő szűkibe kevés hsz-t olvasok el, meg ritkán is jövök fel)

    (#20538) kymco
    „Ez csak egy apropó volt egy őrtornyos cikk népszerűsítéséhez.”

    Nem vagyok híve a Ctrl+c Ctrl+v válaszoknak. De szerintem ezt észrevetted te is.

    Noddy és kymco
    Költői kérdés: Miért írtam az imáról? Mi a célja ebben az esetben az imának? Mi történik akkor, ha Isten válaszol ezekre az imákra?

    Idézem magam a cikkből:
    „Imádkozz!
    _Az imának nagyobb ereje van, mint gondolnád :). A Filippi 4:6,7 ezt írja: „Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindenben az ima és a könyörgés által hálaadással együtt tárjátok kéréseiteket az Isten elé; és az Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által.”(ÚV). Jehova olyan békét tud adni, mely „felette áll minden gondolkodásnak”, és amely erővel tölthet el. Ez a béke meg tudja ’őrizni a szívedet és a gondolkodóképességedet’, és megadhatja ’a szokásosnál nagyobb erőt’ ahhoz, hogy ellen tudj állni a helytelen vágyaknak (2Korintusz 4:7).”

    Írtad Noddy:
    „Egyedül Isten képes az embert kiszakítani a bűnből, semmilyen más praktika nem segít. Se ima, se meditáció, se önmegtartóztatás. ”
    Írtad kymco:
    „Egyébként én is azt vallom, hogy az Isten Fiánál van a szabadság, és én semmiféle technikával, önmegtartóztatással nem tudok szabaddá lenni, csak Krisztus által.”

    Ez úgy hangzik, mintha ki hagytam volna Isten segítségét a megoldások közül. De valóban így volt?
    Mindenesetre, ha megakarunk szabadulni egy rossz szokásunktól, azért nekünk is lépéseket, áldozatokat kell tennünk, nem csak ölbe tett kézzel várni Isten szabadítását.
    1Tesszalonika 4:3
    „Mert azt akarja az Isten, hogy megszenteltek legyetek, hogy tartózkodjatok a paráznaságtól;” (ÚV)
    „Mert ez az Isten akaratja, a ti szentté lételetek, hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok;” (Károli)

    1Korintusz 6:18a
    „Meneküljetek a paráznaságtól.” (ÚV)
    „Kerüljétek a paráznaságot.” (Károli)

    Igenis, kell lépéseket tennünk amellett, hogy Isten segítségét várjuk. :)

    (#20539) Noddy „De egy szép igegyüjtemény mindig hasznos egy-egy témában.”
    Szerintem is. Így nem vesznek el a személyes kutatásaim. Nem azért hiszek el valamit, mert valaki azt mondta, hanem mert személyes kutatás által meggyőződtem róla. (de ez azért közel nincs olyan hosszú, mint a 'mosdatóké' :D )

    (#20320) Noddy
    Közbe sikerült rá lelnem a kisprófétás 'mondókára', amit már egy jó ideig kerestem :
    Hó jó,
    Ám abban is van jó,
    Mik nálunk habosak és sósak.
    Aggódjunk a zakóért ma.

    Hó(seás) Jó(el),
    Ám(ós) Ab(diás)ban is van Jó(nás),
    Mik(eás) Ná(hum)lunk Hab(akuk)osak és So(fóniás)ak.
    Ag(geus)gódjunk a Zak(ariás)óért Ma(lakiás).

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • Noddy

    senior tag

    válasz Ujjlenyomat #20564 üzenetére

    Így hogy kiegészítetted a leírást, hogy nem az ima segít hanem Isten így már korrekt, javaslom, hogy így kiegészítve javítsd a cikkedet is. Különben vannak olyanok akik tényleg elhiszik neked, hogy az ima és a Biblia olvasás vagy a templomba járás vagy felekezeti tagság menti meg őket és nem Isten.
    Törekednünk kell a szent életre, de nem a szent élet által menekülünk meg. Valahogy ez elsikkad a blogodban, Isten helyett nagyon a tettekre koncentrálsz, de mit érnek a tettek, ha nincs kapcsolatod Istennel.
    Isten ima nélkül is képes szabadítani, lásd: 1Jn 4,19: Mi szeressük őt; mert ő előbb szeretett minket! Ne ezért imádkozzunk mert ez segít, hanem mert Isten előbb szeretett.
    De a korrekcióddal, hogy nem a tettek, hanem Isten szabadít így már jó. Az ilyen cselekedet központú vallási vezetők tévesztenek meg sok embert, mert nem az Istennel való kapcsolatra figyelnek, hanem a cselekedetre.
    És éppen ebbe a hibába estek a zsidók is, elfelejtették Istent, de közben buzgón jártak a templomba áldozni, imádkozni. Nagyon fontos a fontossági sorrend.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • kymco

    veterán

    válasz Ujjlenyomat #20564 üzenetére

    Nem vagyok híve a Ctrl+c Ctrl+v válaszoknak. De szerintem ezt észrevetted te is.
    Elnézést kérek a csipkelődésemért...

    Ez úgy hangzik, mintha ki hagytam volna Isten segítségét a megoldások közül. De valóban így volt?
    Mindenesetre, ha megakarunk szabadulni egy rossz szokásunktól, azért nekünk is lépéseket, áldozatokat kell tennünk, nem csak ölbe tett kézzel várni Isten szabadítását.

    Az imára lehet úgy tekinteni, és esetenként az ateista oldal úgy is tekint, mint amikor az ember saját magát akarja megerősíteni vele. Imádkozom, hogy képes vagyok rá, és akkor el is hiszem, hogy képes vagyok rá, és akkor képes is leszek rá.

    Szerintem nem az ima a lényeg. A Szentlélek úgy is helyettünk esedezik, mikor nekünk nem megy.
    A lényeg az Isten személye. Ezt szerettem volna megerősíteni. Nem az ima gyógyít, nem az ima szabadít meg. Az imádság csak egy köztes dolog, nem varázsige Ezt szerettem volna egyértelműbbé tenni másoknak.

    www.refujvaros.hu

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20559 üzenetére

    Ha már előkerült az imakérdés neked is válaszolok.
    egyrészt a szerencse szó nem létezik a keresztyén emberek szótárában, legalábbis nem úgy ahogy sokan gondolják. Keresztyénként és a Biblia alapján azt hisszük és valljuk, hogy minden Isten kezében van, semmi nem történik véletlenül, nincs szerencse.
    Az ima a keresztyén emberek számára az Istennel való kapcsolattartás eszköze. A lélek lélegzetvétele. A keresztyén nem csak bajban fordul Istenhez, hanem szeretne mindig Vele lenni. Imádkozni nem csak akkor imádkozunk ha bajunk van, hanem mindig. Erre a Biblia is kér: 1Thessz 5,17 "Szüntelen imádkozzatok."
    Az imában az ember Isten elé viszi a jó és rossz dolgokat, hálát ad és kérhet is. De ahogy Jézustól tanult ima is záródik "Legyen meg a te akaratod". Istenen múlik, hogy megtartja-e a műtétben vagy se. Sokszor hallani, hogy egy rutinműtétbe is belehalnak emberek és van, hogy egy lehetetlen sikerül. Isten tart a kezében mindent.

    Írod, hogy a Bibliának nem lenne szabad félremagyarázhatónak lennie. Elmondom még egyszer mert úgy tűnik nem értetted meg. Ha a fogadó rossz (az ember) lehet bármilyen tökéletes valami, akkor is rosszra fordul, mert aki fogadja rossz. A Biblia tökéletes, de az ember gonoszsága miatt használják rosszra. Ezért van az, hogy igazolják belőle a zsidógyűlöletet, holott ahogy te is tudod maga Jézus is zsidó volt az összes tanítvánnyal együtt. Szerintem te is ismered azt a szituációt amikor mindent a lehető legjobban csinálsz és mégis rossz indulatúak veled és nem miattad, hanem azért mert a másik gonosz és ki akar szúrni veled, ez a tipikus ha van sapka azért, ha nincs azért esete. Az egyetlen megoldás, hogy Krisztus megvált a bűnből és ezáltal az ember gonoszságát elpusztítja:
    "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János 3,16 Látod, Isten szeret és tisztán érthetően közli ezt veled és másokkal is.

    A Jézus keresztsége kapcsán mire akartál utalni?

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • kymco

    veterán

    válasz zone #20543 üzenetére

    A Biblia igéje pont Péter apostol számára teszi egyértelművé, hogy személyválogató, mikor elvonul a nem zsidó keresztények társaságából, mikor zsidóból lett keresztények jelennek meg.
    Még a zsidó Péter sem volt tökéletes. És pont a Biblia világít erre rá. A kereszténység forrása emberi és jézusi értelemben a zsidóság. Nem lehetne zsidógyűlölő az, aki keresztény, de mint ahogy Péter sem volt tökéletes, egyes keresztény embere4k és közösségek gondolataiban is jelen lehet ez a bűn.... Mint ahogy az ateisták között is van zsidó gyűlölő bizonyára, kijelenthetjük, hogy a rasszizmus nem a kereszténység sajátja, hanem az ember nyomorúsága.
    Jézus a samáriai asszonnyal, az irgalmas samarítánus történetével jelezte követőinek, provokálta követőit, hogy a rasszizmusnak nincs létjogosultsága a kereszténységben se pro, se kontra. Tehát a zsidóság sem érezheti felsőbbrendűnek magát más népekkel szemben és fordítva, a zsidó nép sem alávalóbb más népeknél....

    A kereszténység távol áll az antiszemitizmustól, a bűntől terhelt ember nem feltétlen.

    Az hogyan fér össze a szabadsággal, ha a gyerekeket a pokollal rémisztgetik?
    Hitoktató végzettségem alapján alappal állíthatom, hogy a gyerekeket nem fenyegetjük, nem rémisztgetjük a pokollal. Ez egy gyakran előforduló érven látszó gondolat, de sok alapja nincs.
    Isten szeretetéről tanítunk, arról, hogy a gyermek önmagában, teljesítmény nélkül is érték, Isten teremtése, és nem kell semmit sem tenni azért, hogy Isten szeresse őt. És nem akarja, hogy bárki is elvesszen, mert Istennek minden ember számít.

    Azért nem lopsz, mert a Biblia azt írja, vagy a szociális normák és törvények miatt?
    Börtönben számos olyan ember van, akit a törvények nem akadályoztak meg abban, hogy lopjanak...
    Általában azért nem lopok, mert Isten gondoskodik rólam, és ez elég nekem, és ha kísértésbe esem valamilyen speciális helyzetben, akkor meg bízom abban, hogy Isten törvénye jó, még ha mást is súg a fülembe a kísértő. Általában nem a PTK és a BTK tart vissza...

    Nem tiltja, csak az erőszaktevőnek feleségül kell vennie a nőt és pénzbüntetést fizetni az apának. Mit ír a Biblia a rabszolgatartásról? Nem tiltja, hanem szabályozza és a rabszolgát engedelmességre szólítja.
    Az ószövetségi nép olyan társadalmi környezetben élt, ahol a nő egyáltalán nem volt érték, és ahol a gazdaság alapját a rabszolgatartás képezte. Ezt nem Isten találta ki. Sem a Ádám és Éva történeténél, sem az eljövendő világ próféciáinál nem olvasunk sem a nők megalázásáról, sem a rabszolgaságról. Isten a zsidóknak adott törvényeivel szabályozottá tette azt, amit az emberi gonoszság határtalanul te4tt.
    Vsz egyszerűbb lett volna beprogramozni az emberekbe mindent, de ezzel a döntés lehetősége veszett volna el. A szeretet egyik kifejezése, hogy hagyom a másikat dönteni, és nem helyezem kényszerpályára...
    Egy heroinistát sem úgy gyógyítana, hogy leszedik a szerről egyik pillanatról a másikra, és utána elvárják tőle, hogy éljen normális életet... vannak átmeneti kémiai szerek, amik pótolják a fizikai hiányt, és vannak lelki alkalmak, ahol a pszichikai függést mérséklik... HA azonnal mindent megvonnának, abból pusztulás lenne... kb ez a helyzet a mély társadalmi beágyazottságú nemi diszkriminációval és a rabszolgaság kérdésével.
    A mai nemi diszkrimináció nem vallási eredetű. Pld a "szőkenős" vicceket nem a szószékről, sokkal inkább a kocsmákból vagy a fészbukon terjesztik általában nem a meggyőződéses keresztények.... esetenként ateisták... de ennek ellenére nem gondolom, hogy a nemi diszkrimináció és az ateizmus között összefüggés lenne. Ezt is az ember elesettségének egyik jelének látom.
    Tegnap olvastam, hogy a világ lakosságának 1%-a több vagyonnal rendelkezik, mint a világ maradék 99%-a. Ezt nem egy keresztény lapban olvastam, hanem valamelyik népszerű hírportálon. Ezt minek nevezed? Én egyfajta rabszolgaságnak. Mert a világ 1%-a határozza meg, hogy milyen feltételei legyenek a 99%-nak... és még tesz arról is, hogy a sajtója is jó legyen... A termelés növekedett, de ennek haszonélvezői szinte kizárólag az a bizonyos 1%. Szerintem nem lett jobb a helyzet az ember szívében azzal, hogy eltörölték a rabszolgaságot a világ nagy részén. Ugyanúgy kizsákmányolja a másikat az, akinek erre lehetősége van...
    A megoldás a szív megváltozásában rejlik nem a társadalmi formákban... Nem a kívülről ránk erőltetett politikai korrektségben, hanem a bent, a lelkünk változásában.

    Te is tudod, hogy ezt a szót manapság - valóban helytelenül - nem a félelemre, hanem a gyűlöletre használják, ebbe a hibába most én is beleestem. Az viszont enyhe kifejezés, hogy nem tartja helyesnek, mivel halálbüntetést javasol.
    A BTK nem gyűlöletből büntet. Tehát az, hogy összekötöd a büntetés fogalmát a gyűlölettel nem korrekt.
    A bibliai törvények nem azért születtek, mert az Isten gyűlöl bizonyos embereket, Isten a bűn gyűlölője. Gyűlöli azt, ahogy az önteltséget, a kapzsiságot, de nem az öntelt és kapzsi embert.
    És hasonló a helyzet a homoszexualitással is....

    Ez a kijelentés távol áll a valóságtól. A hívő emberek többsége a közelében élők hitében osztozik. Ez a tény még a térképeken is jól kirajzolódik. Aki az USA-ban vagy Európában születik, az nagy eséllyel keresztény, aki a Közel-Keleten, muszlim, aki Indiában, az hindu, aki Kínában, az buddhista lesz.
    Én nem keverném össze a kultúrákat a hívő kereszténységgel.
    A keresztény hit bizonyságtételre épül. A hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.
    A hívő ember először meghallja Jézusról a bizonyságtételt, és ezután meghallja magát, Jézust.

    És itt a különbség, hogy te az egyikre rámutatsz, hogy az lesz a jó, én pedig azt mondom, hogy egyik sem vezet sehova. Ezzel csak az a gáz, hogy azt mondod, hogy az élet értelmetlen, mert nem vezet sehova, nincs semmi célja...

    www.refujvaros.hu

  • #40553216

    törölt tag

    válasz D1Rect #20548 üzenetére

    „Az özönvíz annyira nem hihetetlen, klímaváltozás miatt megemelkedhetett a tengerszint.”
    Őőőő… Az Ararát, de inkább a Himalája (amiről az akkor a Mindentudóval társalgók nem is tudtak) fölé emelkedő vízszint némileg más dimenzió, mint a felmelegedés okozta eddigi pár centiméter, deciméter. Ha a most meglévő összes szárazföldi jég elolvadna, akkor is csak kb. 70 méterrel emelkedne a vízszint. A légkörben nyilvánvalóan nincs több víz, mint lecsapódva vagy megfagyva, de ha mégis, biztos nincs annak öt-hatszorosa. Kb. ennyi kellene, hogy a Himaláját is 1 singnyire elöntse.

    „Bármelyik termékeny szüzet képesek vagyunk teherbe ejteni aktus nélkül, ez sem annyira hihetetlen.”
    A Bibliában emberi beavatkozás nélküli történet van leírva.

    „Én még az 500-600 éves embert sem tartom kizártnak”
    Pár évtizede olvastam ezzel kapcsolatban, hogy a radioaktív háttérsugárzás felhalmozódó hatása miatt nagyjából 120 év körül van a vég. Azóta nem olvastam utána, változott-e ez a vélemény.

    (#20552) zone
    Az átlagéletkor nem számít, mert ha minden 100 évet megélő emberre jut 3 újszülött korában meghalt, akkor 25 év az átlag.

  • D1Rect

    félisten

    válasz #40553216 #20569 üzenetére

    Teljesen felesleges beléd a karakter, de ráérek:
    Az 1-1 kiemelkedő hegycsúcs több ezer km is lehet, az elbeszélő szemszögéből ez "mindent elönt a víz".

    "A Bibliában emberi beavatkozás nélküli történet van leírva."
    Robotokkal is képesek vagyunk rá.

    "Pár évtizede olvastam ezzel kapcsolatban, hogy a radioaktív háttérsugárzás felhalmozódó hatása miatt nagyjából 120 év körül van a vég. Azóta nem olvastam utána, változott-e ez a vélemény."
    Kevesebb hülyeséget kéne olvasnod (esetleg nem elhinni mindent amit az interneten írnak), a legidősebb ember minden beavatkozás nélkül élt 134 évet.

    [ Szerkesztve ]

  • #40553216

    törölt tag

    válasz D1Rect #20570 üzenetére

    „Teljesen felesleges beléd a karakter, de ráérek:”
    Látom, inkább erre, mit a „hited” átértékelésére. Pedig utóbbival jobban járnál. Már csak azért is, mert elvakult hülyeségekkel soha a büdös életben nem győzöl meg.

    De részletekbe menve:

    „az elbeszélő szemszögéből ez "mindent elönt a víz".”
    Kezdjük azzal, hogy ez a félmondat a kognitív disszonancia megnyilvánulása a részedről, viszont az özönvíz bibliai leírásában az van, hogy a galamb nem talált helyet, ahol leszállhatott volna. Tehát bazira nem volt semmi, ami kilógott volna a vízből. De magyarázd meg, hogy igen! Segítek:
    19 Azután a vizek felette igen nagy erőt vevének a földön, és a legmagasabb hegyek is mind elboríttatának, melyek az egész ég alatt valának.

    21 És oda vesze minden földön járó test, madár, barom, vad, és a földön nyüzsgő minden csúszó-mászó állat; és minden ember.

    Azaz semennyi szárazföld nem maradt. Mert az egyébként ilyen magasságokban keringő keselyűk sem maradtak életben. Vagy te hazudsz, vagy a Biblia. Vagy mindketten. Vagy nem érted, mit írtak le. Vagy ők sem értették. Égeted magad még tovább?

    4 A bárka pedig a hetedik hónapban, a hónak tizenhetedik napján, megfeneklett az Ararát hegyén.
    Tehát a Himalájánál sokkal alacsonyabb Araráton kötöttek ki.

    „(esetleg nem elhinni mindent amit az interneten írnak)”
    Ez egy tudományos műben volt. Nem a Bibliában 5-600 év. Mert utóbbi nem a hiten alapul, ez tény.
    Több évtizeddel ezelőtt nem volt internet. Másrészt meg kettőnk közül inkább te vagy az, aki minden hülyeséget szó szerint elhisz, amit a Bibliában leírtak. Kis önkritika és szerénység nem ártana.

    „legidősebb ember minden beavatkozás nélkül élt 134 évet.”
    Mert hol is írtam, hogy ilyen nem lehet? A „nagyjából 120 év körül van a vég” igazságtartalma még végtelenszer több, mint az 5-600 év.

    „Robotokkal is képesek vagyunk rá.”
    1. A robotokat is emberek gyártják, irányítják. Amint hozol egy olyan robotot, amit nem emberek létrehozta robot gondolt ki, tervezett és gyártott le, máris igazat adok neked. Addig inkább nem.
    2. És erre már kétezer éve is képesek voltak az akkori Júdeában egy egyszerű ács házában használt robotok. Deeeee tényleg!

    A dimenziókban is elvagy tévedve. A legfeljebb alig pár tíz centiméteres, több évtized, esetleg kétszáz év alatt bekövetkezett emelkedést hozod példának egy olyan „eseményhez”, amely negyven nap alatt ezen emelkedés legalább húszezerszeresét produkálta alig másfél hónap alatt. És még te figyelmeztetsz engem arra, hogy ne higgyek el minden hülyeséget?

    [ Szerkesztve ]

  • #40553216

    törölt tag

    Cinemaxon most megy a daytoni majomperről szóló, az „Aki szelet vet” című film. Vakhitű vakbuzgók.

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20572 üzenetére

    Nézzed, hátha tanulsz belőle, hasznos film.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20573 üzenetére

    Ti biztos nem. A lényegi mondanivalóját illetően semmiképp. Pedig nektek jó tükör. És még csak nem is görbe, hanem síkabb, mint amit a matematikai definíció leír. Az agresszív és korlátolt vakhit tökéletes filmre vitele.

    [ Szerkesztve ]

  • D1Rect

    félisten

    válasz #40553216 #20571 üzenetére

    Ezt benézted, mert én nem "hiszek", de sebaj, próbálj csak személyeskedni, maximum annyit érsz el, hogy a végén mindenki ignorálni fog. Mondhatnám, hogy "megmondtam, hogy kár beléd a karakter".

    Az eredeti felvetés az volt, hogy a felsorolt események elképzelhetőek-e.
    Én úgy gondolom, hogy a Biblia nem egy szóról-szóra értelmezendő kézikönyv, hanem egyfajta "lenyomata" a korábbi koroknak, az akkori emberek nézőpontjából, amit aztán többször fordítottak az idők során.
    Rengeteg bölcsességet és igazságot tartalmaz, ha helyesen értelmezzük.

    "Égeted magad még tovább?"
    Szerintem itt nem én vagyok az aki "ég". :)

  • #40553216

    törölt tag

    válasz D1Rect #20575 üzenetére

    Személyeskedést érdekes emlegetned, mikor így indítottál:
    „Kevesebb hülyeséget kéne olvasnod (esetleg nem elhinni mindent…”

    „Ezt benézted, mert én nem "hiszek"”
    Bocs. A megfogalmazásaiddal erősen ezt a képet mutattad.

    „Az eredeti felvetés az volt, hogy a felsorolt események elképzelhetőek-e.”
    Leírtam, hogy az érveid irrelevánsak. Abban a formában, ahogy a Bibliában le vannak írva, nem történhettek meg. Hogy elképzelhetők-e, az nem lényeges. A skizofrének is sok mindent elképzelnek, de őket szerencsés esetben gyógyszerezik. A vízözön ‒ ahogy hónapokkal ezelőtt már leírtam ‒ azért sem történhetett meg a Bibliában leírtak szerint, mert vannak a Biblia időrendje szerint megtörtént esemény, sőt a teremtés előttről létező növények. De Noddy és a többen itt ezt így hiszek szó szerint.

    „Rengeteg bölcsességet és igazságot tartalmaz, ha helyesen értelmezzük.”
    Igen. De az, hogy ezt így gondoljuk, még nem ad alapot arra, hogy „szóról-szóra értelmezendő kézikönyv”-nek tekintsék. Úgyhogy ezt ne nekem írd!

  • D1Rect

    félisten

    válasz #40553216 #20576 üzenetére

    Az nem személyeskedés, ha azt írom, hogy "hülyeségeket írogatsz".
    A személyeskedés az lenne, hogy "hülye vagy."

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20574 üzenetére

    Honnan veszed, hogy nem nézem? Nyugodj meg engem nem sért semmiben egy ilyen film és a hitemet se rengeti meg, nem véletlenül javasoltam neked sem. Sőt biológusként még külön kuriózum nekem ez a téma. Mindig érdekelt, hogy hogy próbálják bizonyítani az evolúciót. Az hogy a Krisztushoz ragaszkodással neked nem fér össze, sajnálom, hogy kilógok a vakhit sablonodból amibe próbálsz bele gyömöszkölni.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20576 üzenetére

    A gyűlölködésed miatt nem tudsz józanon vitázni és nem látod ki mit ír, csak egyből ugrasz ha valaki hitről beszélsz...

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz D1Rect #20575 üzenetére

    A Biblia kronológiája szerint az Özönvíz Kr. e. 2370-ben kezdődött.
    28 Éle pedig Noé az özönvíz után háromszáz ötven esztendeig.
    Azaz Kr. e. 2065-ben halt meg.
    Ehhez képest az egyiptomi dinasztiák sora töretlen, régészeti leletekkel alátámasztva. Pedig ők a tengerparton és a túl meredeknek nem nevezhető síkságon éltek, mégsem vitte el őket semmilyen Kr. e. 2370-ben bekövetkezett vízözön.

    (#20577) D1Rect
    Hagyjuk, mert sok minden már más, ahogy írtam az előbb.

    [ Szerkesztve ]

  • zone

    őstag

    válasz Noddy #20563 üzenetére

    Információként hivatkozunk rá, mert így értelmezhető számunkra. A winchesteren lévő adat is csak számunkra információ, miközben csak egy mágnesezett lemezről van szó. A vízmolekula szerinted tárol információt, hogy 0 fok alatt megfagyjon?

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20578 üzenetére

    Nem azt írtam, nem nézed, hanem hogy biztos nem tanulsz belőle. És lőn. Ott vagy tévedésben, hogy azt hiszed, Krisztushoz ragaszkodsz. De közben meg a Bibliához, annak szó szerinti értelmezéséhez, és a Bibliát egy erősen korlátozó módon értelmező teológia kliséihez.

    „sajnálom, hogy kilógok a vakhit sablonodból”
    Ne sajnáld, nem lógsz ki! Tipikus megtestesítője vagy. A filmet meg abszolút nem értetted meg. Egy büdös szó nem sok, annyi sem hangzott el az evolúció bizonyításáról. Hiszen a hozzád hasonló vakhitűek ezt nem engedték. A vádlót és a károgót a saját vakhitének felhasználásával ezen hitének tarthatatlanságával szembesítették.

    „A gyűlölködésed miatt”
    Semmi gyűlölet nincs bennem. Csak ilyen kategóriákban tudsz gondolkozni? Aki nem veled, és ezt sokszor el is mondja, az gyűlölködik? Szánhatlak vagy szerinted ez is gyűlölködés?
    De ha már ezt a szót használod, akkor számold össze, légyszi, hányszor fordul elő a Bibliában ez a szó!
    Gyűlöl. Legalább kétszázszor, de csak az Újszövetségben hatvannál többször. Vajon miért?

    [ Szerkesztve ]

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20581 üzenetére

    A vízmolekula nem tárol információt (kivéve a homeopátia elfogadói szerint), de a DNS igen. Ettől függ, hogy milyen fehérjét illetve parancsot kódol. A négy bázis megfelelő sorrendje kódolja, hogy milyen fehérje legyen belőle és az hogy íródjon át.
    Folyamatosan kevered az információhordozó és az információ fogalmát.Nem azért hivatkozunk így rá mert számunkra így értelmezhető, hanem mert az információnak van egy definíciója és annak felel meg a DNS bázis sorrendje és a winchesteren található mágnesességi mintázat is. Ha a winchesteren található mintázat intelligens tervezés eredménye úgy a DNS-ben található mintázat is az. Erre utal a kép is.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20582 üzenetére

    Igen is tanulok belőle. Az hogy nem úgy viselkedek ahogy te elvárod az már más tészta. ettől ne érezd igazolva magad :)
    A darwini elmélet nagy hatással van a tudományra, az életünkre, ezért fontos állomás ez a film. És legközelebb értelmezd is amit írok. Érdekel a téma, nem a film tartalmáról beszéltem. A Bibliához ragaszkodás az a Krisztushoz ragaszkodás: "nem csak kenyérrel él az ember hanem minden igével amely Isten szájából származik".
    Igen van olyan hogy valakinek a hite tarthatatlan, nekem pont mivel Krisztuson alapszik nem ilyen, már hónapok óta próbálod itt igazolni, ezt és nem vagy előrébb. Ezért is ajánlom neked a filmet. Hogyha valóban trthatatlan az én álláspontom akkor talán te is szembesíteni tudsz engem ezzel és megnyered a "peredet". De eddig inkább a saját gyűlöletedről és vakságodról tettél itt bizonyságot.

    Onnan gondolom, hogy gyűlölködsz, hogy a megnyilvánulásod erőszakos és hirtelen. Lásd zone-t ő tud értelmesen is vitázni. De te egyből személyeskedsz és ócsárólsz... sokan voltak itt a fórumon akik indulattól mentesen tudták elmondani a véleményüket. Te szemmel láthatóan nem ez a kategória vagy, nem azzal van a bajom, hogy nem értesz egyet, hanem a stílussal. És igen szánhatsz, sőt gyűlölhetsz is, csak ez nagyon gyenge vitaérv, mikor nagyobb valaminek a füstje mint a lángja, attól hogy indulatos vagy nem leszel hitelesebb... Tudom, hogy a Bibliában szerepel a gyűlöl szó. Igen vannak dolgok amit Isten gyűlöl. És tőlem gyűlölködhetsz is, de ez nagyon rossz egy értelmes vitában. A gyűlöletnek is meg van a helye és ideje. De szerintem ez a fórum nem az a hely és idő.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20584 üzenetére

    Írtam már: középkor. Rajtatok múlna, még máglyák égnének istenetek nagyobb dicstelenségére.

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20585 üzenetére

    Ha rajtunk múlna, nem lett volna máglya, de ami a te előítéletedből fakad, abból igen... :(

    www.refujvaros.hu

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #20586 üzenetére

    Projekció. Mivel Kálvint vagy a bármikori máglyagyújtókat, rabszolgatartókat, bármit is azzal mentegettétek, hogy a korszellemnek megfelelően cselekedtek, a legkisebb mértékben sem figyelembe véve pl. azt a nem elhanyagolható apróságot, hogy Krisztus épp azért jött, hogy az ilyen kisebb-nagyobb hazugságokat elfelejtsük, és függetlenítsük magatokat a pillanatnyi körülmények kényszerítő erejétől. Nem csak akkor, amikor veszélytelen és kényelmes, mert csak a személyes gyengeségünket állítjuk be ilyen kényszerítő erőnek, azt hazudva magunknak, milyen erősek vagyunk Krisztus erejében. Krisztus éppen mindig nem a korszellemnek megfelelően cselekedett, pedig a saját életéről is volt szó.

    [ Szerkesztve ]

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20587 üzenetére

    Én megértem az indulatodat, de ez az indulat láthatóan eltorzítja a józan látásod és olyan embereknek tulajdonítasz olyan dolgokat, amik enyhén szólva is nevetségesek. Amennyiben ezzel az indulattal ítélkezel, statáriális bíróságként teszel bűnössé úgy embereket, hogy nem győződsz meg bűnösségükről, akkor ez veszélyesebb annál, amit most rajtunk akarsz elverni....

    www.refujvaros.hu

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #20588 üzenetére

    Konkretizáljuk: milyen embereknek milyen dolgokat? Ez így általánosítással elmosó hablaty.

    „hogy nem győződsz meg bűnösségükről”
    Nem? Hiszen mindent, amit a szemetekre vetettem, a ti szavaitokból vezettem le. Eleve nagyon béna csak abban a szövegkörnyezetben kommunikálni, amibe be vagytok szorulva. (Saját magatokon kívül) ki beszélt a bűnösségetekről? Én az írásaitokból logikusan levezettem, hogy ha rajtatok állna, ezt meg azt tennétek, így meg úgy viselkednétek. Pl. a korszellemet követve engem mint eretneket is már megégettetek volna. Mert eretneknek már neveztél, az egykori korszellemre, amikor az eretnekek megégetése kötelesség, de szokás mindenképp volt, pedig hivatkoztál. Akkor hol is van a hézag?

    „Én megértem az indulatodat”
    Nem, nem érted meg. Mert nincs. Csak elképzelsz valamit, de ez az elképzelés sem halad túl a gondolkodásod körén. Hogy is haladna?

    [ Szerkesztve ]

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20578 üzenetére

    Biológusként valószínűleg semmit sem tesz hozzá vagy vesz el a mindennapi tevékenységedből, hogy az evolúció elmélete igaz-e vagy sem, ahogy a gimnáziumi fizikatanáromnál sem sokat zavart a részecskék kis golyócskákként való bemutatásakor, hogy már évtizedekkel korábban tudottá lett, hogy nem golyócskák, hanem ennél „kicsit” bonyolultabb a dolog.

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20590 üzenetére

    Teljesen jó, hogy megmondod biológusként hogy hogyan gondolkodok :) De hidd el sokkal több tudásom van erről a témáról mint neked. Darwin elmélete nagyon jelentős előrelépés volt a tudomány fejlődésében. A munkám szempontjából, sőt a hétköznapi valós élet szempontjából is fontos, hogy az evolúció elmélet igaz vagy sem, mert habár ez a biológia tudomány területére tartozik mára áthatotta a hétköznapi életet is, hiszen az ateisták kisajátították és ezáltal eszmerendszerek és világnézetek alapja lett ez az elmélet. Holott tényleg csak a biológia törvényszerűségeit leíró és magyarázó elmélet. És az a baj, hogy éppen a fórumon megforduló ateisták és egyéb keresztyén ellenes elemek kezelik úgy az evolúció elméletet mint a te fizika tanárod a golyócskákat, hiszen az sokkal komplexebb dolog, mint hogy "nincs isten". Sokan az evolúció elmélete által érzik magukat felruházva arra hogy Krisztust és a keresztyéneket gyalázzák.

    Azt nem mondhatod hogy nincs indulat benned, mert akkor képes lennél normális hangnemben vitázni mint a többiek. Amit te művelsz, az ferdítés, csúsztatás ahogy azt már korábban megbeszéltük. igaz, hogy a mi szavainkból vezeted le a gondolataidat, de érdekes módon nagyon kicsavarva és ferdítve közlöd őket mégis... A korszellemet ne keverd a kor törvényeivel ma is csuknak börtönbe embereket eretnekség miatt sőt keresztyéneket ki is végeznek hitük miatt, a jelenkor törvényei Mo-n nem engedik ezt, de néhány 1000 km-rel arrébb lehet és ha így beszélnél Irakban márt téged is megöltek volna. Hálás lehet a még "keresztyén" európának hogy még élhetsz. De lehet hamarosan szilveszterkor téged is megfognak erőszakolni engedve a korszellemnek.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20591 üzenetére

    Ateisták kisajátították? Ez olyan „érv” a tefajta vallásosak szájából, mint a liberálisokéból a náci. Ez az aduász, mindent visz.

    „Teljesen jó, hogy megmondod”, mit és hogyan érzek. Érdekes, saját kijelentéseiddel kapcsolatban miért nem jutnak eszedbe ilyesfajta bölcsességek?

    „De hidd el”
    Nem hiszem.

    „mert habár ez a biológia tudomány területére tartozik”
    Nem, nem tartozik oda. Csak azon a területen dolgozta ki az elméletet Darwin.

    „és egyéb keresztyén ellenes elemek”
    Ebben a pár mondatban benne van, mennyire kirekesztők is vagytok. Soha nem írod azt, keresztény, sem azt, keresztény/keresztyén, csak azt, keresztyén. Mintha a te vallásodon kívül nem is létezne más felekezet, akik nem úgy hívják magukat, ahogy ti. Pedig csak egy kicsit kisebb szemellenzővel kéne járni a világban.

    „hiszen az sokkal komplexebb dolog, mint hogy "nincs isten"”
    Mutass a te végtelenül leegyszerűsítő fogalmazásodon túl más hsz-t itt, amelyik ezt állította!

    „A korszellemet ne keverd a kor törvényeivel ”
    Lényegtelen szőrszálhasogatásba kezdtél, hiszen az európai közép- és újkorban a kereszténység mint korszellem határozta meg az európai gondolkodást, és ezzel az eszmerendszerrel, háttérrel határozták meg a törvényeket, sőt, az egyházak támogatásával, felszólítására lépett fel a világi hatalom az eretnekek ellen. Ki más határozhatta volna meg, ki és minek alapján eretnek valaki, ha nem az egyházfi teológusok? Ennyire képmutató ne legyél már! Pedig ‒ állításod szerint ‒ még a filmet is láttad délután. Kezdem azt gondolni, hogy valami más filmet láttál.

    „Sokan az evolúció elmélete által érzik magukat felruházva arra hogy Krisztust és a keresztyéneket gyalázzák.”
    Annyira szánalmas vagy, hogy sokadszorra sem érted meg: ha a te vakhitedet kritizálja valaki, az csak és kizárólag a te vakhited szerint Krisztus gyalázása. Ezzel nagyjából a fanatikus muszlim hívő szintjét hozod.

    „Amit te művelsz, az ferdítés, csúsztatás ahogy azt már korábban megbeszéltük.”
    Nem megbeszéltük, hanem te ezt kijelentetted, mert ‒ mint fent ‒ sérti a hitedet. De attól, hogy te kijelented, még nem lesz igaz.

    „de néhány 1000 km-rel arrébb lehet és ha így beszélnél Irakban márt téged is megöltek volna”
    Igen. Ahogy te is megöltél volna engem 500 évvel ezelőtt. Hiszen csak az akadályoz meg, hogy eltelt 500 év, és nincs hozzá hatalmad. Mert a vallásod akkor előírta volna neked, hogy ölj meg, mert én eretnek vagyok. És te meg is tetted volna.

    „Hálás lehet a még "keresztyén" Európának hogy még élhetsz.”
    Te valami iszonyatosan elferdült gondolkodással élsz ebben a világban. Annak lehetek hálás, hogy Európa már nem „keresztény”, hogy a kereszténység mint világi hatalmaskodó szervezet eltűnt Európából, és nem kell korlátolt idióták baromságait kötelezően követni. Megjegyzem:keresztény soha nem volt, ha a keresztény Krisztus-követőt vagy valami ilyesmit jelent. De ezt neked úgyis hiába írom le, hisz’ már sokszor leírtam, de falra hányt borsó.

    „De lehet hamarosan szilveszterkor téged is megfognak erőszakolni engedve a korszellemnek.”
    Te nevezed magad Krisztus követőjének? Ilyen aljas, rosszindulatú stílussal?

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20592 üzenetére

    Nem aduász, hanem tény.

    Te adsz végig a számba/szánkba olyan gondolatokat amiket nem mondtunk ki. Én ezt nem teszem meg veled kapcsolatban.

    Én olvastam a fajok eredetét és egyértelműen a biológia területére tartozik. Az hogy ma már izmusok és eszmék épültek rá a tudománytól független.

    Nem járok szemellenzővel, de nem olvastam még olyan vitát ahol hinduk, buddhisták vagy a keresztyénségen kívüli más vallást támadtak volna az evolúció elméletével, pedig ott is van bőven teremtéstörténet és ilyesmi. Ezt beszéld meg az ateistákkal miért pécézték ki a keresztyéneket.

    Ha leegyszerítő hsz.-t akarsz olvasni, nézd meg a sajátjaidat. (Keresztyén==máglyán égető emberek). Kisebb szemellenzővel kellene járnod...

    Ott vagy tévedésben hogy a középkorban nem volt olyan hogy világi hatalom. Jól látod, hogy mindent az egyház határozott meg a világ anyagi érdekei mellett. Minden a pénzre és a hatalom megszerzésére ment ki és ennek érdekében sok százezer embert tettek el láb alól kínzásokkal és a kivégzésekkel.

    Annyira szánalmas vagy, hogy sokadszorra sem érted meg: ha a te vakhitedet kritizálja valaki, az csak és kizárólag a te vakhited szerint Krisztus gyalázása. Ezzel nagyjából a fanatikus muszlim hívő szintjét hozod.
    A Biblia igaza a hitemtől független, nem a hitem miatt igaz. A vakhitemet kritizálhatod, de a Biblia kritizálása más tészta.

    Nem a hitemet sérti, leírtam. A hazugságaidat/ferdítéseidet korrigáltam mindig is.

    A vallásom soha nem írta elő hogy téged megöljelek. Ha engem valóban a Biblia és Krisztus követőjének tartasz jól tudod, hogy soha nem bántottalak volna. Pont az a baj, hogy te se ismered be, hogy a középkori keresztyénségnek nem sok köze volt a Bibliához... ha akkor az emberek komolyan vették volna a tízparancsolatot, a hegyi beszédet akkor egyetlen ember se halt volna meg.

    Nem volt semmi rosszindulat a stílusomban. Üresen vádaskodsz. Én végig keresztyén módon viselkedek veled szemben, de az hogy ez nem tetszik neked nem tehetek róla. Attól, hogy kimerem mondani hogy téves dolgokat írsz nem marad más adu a kezedben minthogy rosszindulattal vádolod hamisan az embert. Na ez a nem semmi... Próbálok veled értelmesen vitázni, de amikor kifogysz az érvekből marad a másik sértegetése.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20593 üzenetére

    Annyira fárasztó, hogy mennyi hülyeséget tudsz összeirkálni. Mi az, hogy én sem ismerem be, hogy „a középkori keresztyénségnek nem sok köze volt a Bibliához”? Én végig azt mondom, hogy amit ti most beszéltek, annak ugyanígy nincs köze hozzá. Ebben is, és sok mindenben hasonlítotok ezekre a sötét középkori „keresztényekre”.
    Na, végképp kiszálltam. Ez egyszerűen agyament.

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20594 üzenetére

    El kellene döntened, hogy az a baj, hogy a Bibliához ragaszkodok/ragaszkodunk vagy sem. Egyszer az a vádad, hogy ragaszkodunk a Bibliához és emiatt elfogadjuk a teremtést és a többi dolgot utána meg jössz, hogy lám ti nem is ragaszkodtok a Bibliához, mert lám embereket égetnétek máglyán, holott szeretnetek kellene az embereket. De eddig mind én és szerintem mind akik itt vagyunk keresztyének a topicban arról tettünk bizonyságot, hogy a Bibliához ragaszkodunk. Én feléd mindig türelemmel és megértéssel voltam és erre megkapom hogy rosszindulatú vagyok, de te magad is láthatod, hogy feléd is szeretettel vagyok és nem megégetlek a máglyán, és nem azért mert nincs hatalmam hozzá, hanem mert Krisztust követem ebben is, lehet már tényleg vakbuzgón, de pont emiatt nem kell félned tőlem, hogy megégetnélek.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20568 üzenetére

    "a gyerekeket nem fenyegetjük, nem rémisztgetjük a pokollal"
    Pedig a hitvilág része, nem is beszéltek róla?

    "a gyermek önmagában, teljesítmény nélkül is érték, Isten teremtése, és nem kell semmit sem tenni azért, hogy Isten szeresse őt"
    Azaz minden gyerek a mennybe jut? Mi a korhatár? Mi van, ha a gyerek ugyanúgy nem hiszi el, mint a télapós mesét? És nem utolsó sorban, hol az isteni szeretet az isteni parancsba adott gyerekgyilkosságokban?

    "Börtönben számos olyan ember van, akit a törvények nem akadályoztak meg abban, hogy lopjanak..."
    Ez egy érv lenne a hit mellet? Számos olyan ember van szabadlábon, akit a törvények akadályoztak meg abban, hogy lopjanak...
    "bízom abban, hogy Isten törvénye jó"
    Tehát a tízparancsolat jó, de a következő 613-ban már nem bízol, mert az csak a zsidókra vonatkozik?
    "Általában nem a PTK és a BTK tart vissza..."
    Nem csak a törvényről beszéltem, hanem a szociális normákról is, az erkölcsről, a tudatosságról, hogy tisztában vagy a következményekkel. Szerintem a legtöbb embert ezek tartják vissza.

    "Vsz egyszerűbb lett volna beprogramozni az emberekbe mindent, de ezzel a döntés lehetősége veszett volna el."
    Az miért is lett volna baj? Ha egy mindenható teremtő embereket teremt, lényegesen jobb lenne mindenkinek, ha nem lennénk képesek ártani másoknak. Nem lenne szükség a halálra, öregedésre, így a mennyországra és pokolra sem.
    Persze más a helyzet, ha nem létezik ilyen teremtő hatalom és csak egy sivatagi törzs vallási vezetői találják ki az egészet. Máris ők a kiválasztott nép, igazoltan isteni parancsra hajtanak végre népirtásokat. Leírják a kor moráljainak megfelelően, isteni szabályozás szerint élnek és ítélkeznek. Jut néhány bekezdés még arra is, hogy kitérjenek arra, hogy mit nem ehetnek, milyen anyagból készült ruhát nem viselhetnek, de az fel sem merül, hogy embert tárgyként birtokolni rossz, vagy a nemi erőszak rossz. És fontos leírni, hogy a sógor az özvegynek csináljon gyereket.

    "A mai nemi diszkrimináció nem vallási eredetű."
    Kivéve, ahol az. Lásd katolikusok, ahol nőt nem szentelhetnek pappá vagy a muszlim országok, ahol a nők még autót sem vezethetnek.

    "Gyűlöli azt, ahogy az önteltséget, a kapzsiságot, de nem az öntelt és kapzsi embert."
    Ennek nem sok értelme van. A jelzők nem csupán fogalmak, hanem döntéseket és tetteket takarnak. A gyilkosság elítélendő, de a gyilkos nem?

    "A hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által."
    Az emberiség 200 ezer éves története során sokan nem hallottak a kereszténységről... az ő sorsuk szerinted mi lett haláluk után?

    "Ezzel csak az a gáz, hogy azt mondod, hogy az élet értelmetlen, mert nem vezet sehova, nincs semmi célja..."
    Nem, ezzel azt mondom, hogy a vallás értelmetlen, hogy felesleges azt hinni, hogy valaki mindig lát és hall, hogy valakit szolgálni kell, hogy a végtelen szenvedés lehetősége fennáll. Az életnek megannyi célja lehet, lehet élni az álmokért, a családért, idegenekért, tanulásért, munkáért, hobbiért vagy csupán magáért az életért.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • zone

    őstag

    válasz Noddy #20567 üzenetére

    "Keresztyénként és a Biblia alapján azt hisszük és valljuk, hogy minden Isten kezében van (...) De ahogy Jézustól tanult ima is záródik "Legyen meg a te akaratod"."
    Jézusnak volt egy olyan imája, amiben az egyházak egyesülését kéri, ezek szerint ezt Isten még nem akarja. Egyébként kymco épp azt magyarázta, hogy azért nincs jónak programozva az ember, mert így van szabad akarata. Akkor kinek is számít az akarata? Ha végül az isteni akarat lesz meg, mit számít az emberi, ha az pont az ellenkezője?

    "Ha a fogadó rossz (az ember) lehet bármilyen tökéletes valami, akkor is rosszra fordul, mert aki fogadja rossz."
    Tévedés. Az alapvető emberi jogokat hogyan lehetne rosszra fordítani? Az erőszakmentességet? A dzsainizmus vallása utóbbin alapszik, és érdekes módon nem is indítottak (vallási) háborút, vagy öltek meg bárkit a nevében.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák