Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz llll #16522 üzenetére

    Van azért egy nagy különbség a nagy hasonlóság közepette.
    Az én korábbi példám alapján nekem nem hiányzik az első láncszem, mert tudom, hogy van bátyám. Engem nem nagyon lehet meggyőzni arról, hogy nem létezik, érzéki csalódás, illúzió.
    Kapcsolatom van vele, beszélgetek vele stb...
    Az én hitem nem arról szól igazából, hogy van Isten, hanem arról, hogy milyen az Isten. A példánál maradva, az a hitem hogy a bátyám jó és értékes ember. Bízom benne, hiszem, hogy amit tesz, nem ellenünk teszi még akkor is, ha esetenként kétféleképpen lehetne értelmezni a motivációit és a cselekedeteinek végeredményét.
    Tehát a hitem az igazságos, szerető Istenbe vetett bizalom, hogy Isten gyermekének tekint, és nem látok ítéletet csak kegyelmet Jézus váltságáért, és örökös vagyok Jézus által.

    Így én nem vitázok azon, hogy van-e Isten. Max azon vitázhatunk, hogy milyen, mit tett, mit tesz, és mit fog tenni.

    Az evolúciós hit egy kicsit más. Ez nem kapcsolaton alapul. Bár itt is szerepe van a bizalomnak, de itt inkább ahhoz köthető, akiktől elfogadtuk az elméletet, akik által magunkévá tettük annyira, hogy még vitázni is képesek vagyunk az igazunkért.
    De ez azért nem hasonlít arra, hogy én tudom, hogy van bátyám, csak te nem hiszed...

    Én személy szerint nem szeretek az evolúció védőivel vitázni, mert nem foglalkoztat ez a kérdés. Nekem a hitem nem rendül meg attól, ha igazolva lesz, hogy létezik valamiféle evolúció az élővilágban. Mert akkor is Isten teremtette világban élünk. De egyelőre ez az igazolás hiányzik...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák