Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #16514 üzenetére

    Akkor ezt írd és ne ezt "hát...köszi, de gondolom zömében csak újabb, számomra gyakorlatilag ellenőrizhetetlen infókat, feltételezéseket kapnék
    olyanokkal meg már eléggé tele a padlás..." :)

    Írhatsz nyugodtan negatív tulajdonságokat is. Kíváncsi vagyok miket találtál.
    A szeretetre pl. jó példa hogy a görög szó Isten szeretetére az agapé az ember eros-szal és filia-val képes csak szeretni. Igen az ember is szeret de Isten szeretete nem emberi. De pl ugyen ez igaz a hűségére. türelmére, pont erről fog szólni a tavaszi ifi hetünk is. Meg nézzük Isten hűsége milyen és milyen az ember hűsége... és hát arra jövünk rá, hogy Isten ezekben tökéletesebb nem picit hanem nagyon. Ezért is érdemes tanulmányozni a Bibliát, hogy megtudjuk hogy Ő milyen is valójában.

    Erre jó példa, hogy habár én vallásos családban nevelkedtem közép iskoláig Istennel nem volt semmi kapcsolatom. Tudtam róla mindent, 5-ös volta hittanból, lekonfirmáltam stb... de meg kell mondjam, hogy ez nem jelent semmit, ez csak képmutatás, megfelelés mert elvárás a tanárok, szülők részéről. De Isten nem hagyott ebben az állapotban. Megszólított az ige által, amit hiába olvastam korábban nem jelentett semmit, de akkor mégis a lelkemhez szólt, megértettem, hogy mi van a betűk mögött. Nehéz ezt szavakba önteni de kb olyasmi mint amikor egy zavaros rádióadás kitisztul és hallasz mindent. Összeáll a kép, megérted hogy kapcsolódik össze a Biblia első szava az utolsóéval, megérted a keresztyén emberek viselkedését, mintha egy fátyol hullna le a szemedről. Megérted hogy Krisztus nem csak egy jó tanító volt, hanem Isten tervét vitte véghez. Ő törölte el a halált ami vár rám. És ez az egész egy sziklaszilárd alap lesz, mert bárhol próbálsz belekötni nem találsz egy pici rést se ahol inogna. Felismertem Isten munkáját a többi emberben (tényleg azt csinálják és úgy ahogy Isten mondja), a világban. Nincs semmi amiben ne az Ő kezemunkája lenne benne. Én így találkoztam Istennel.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák