Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz pocokxx #15454 üzenetére

    ok, lehet hogy hulyen irtam.

    nem gondolom hogy az ima ugyan az mint a meditacio vagy a zongorazas. a gondolkodo egyen szintjen termeszetesen mas dolgok ezek, hiszen aki epp az istenehez imadkozik az nem feltetlenul zongorazik kozben.

    de azt allitom (bar sosem csinaltam mereseket), hogy ezek hatasa az agyra ugyan az. maskent fogalmazva az emlitett tevekenysegek egyik tudat alatti celja hogy ugyan azokat (hasonlo) hatasokat valtsa ki az agyban.

    a specialis dolgok (kez, terdeles stb) mesterseges dolgok, segitenek az allapot eloidezeseben. semmiben nem kulonbozik az osszetett kez szerepe es hatasa a keresztenysegben mint a keztartas egy kinai meditacioban.
    az agy konnyebben osszefuzi a gondolatokat es a agyi allapotot ha mas ingerek is vannak mint pusztan a gondolat. pl. konnyebben tanulsz ha fel is olvassak az anyagot, ha latod is videon, meg jobb ha meg is tapogathatod azt amirol szo van.
    egy ido utan egy kezmozdulatra, vagy egy hangra is eloidezheto a kivant hatas, felidezheto a "tudas" (ami ebben az esetben az a bizonyos agyi allapot). ez a "manko" foleg az elejen segithet hogy konnyebben oda jussunk el helyre ahova kell.
    ahogy a keleti vallasokban irjak, a keresztenyek is (es persze a jazz-zeneszek is) eljuthatnak oda hogy allandoan "ott vannak". akkor nem kell kez, nem kellenek mar a segitsegek, az egesz ki-be kapcsolhato ebben a halado allapotban (egyesek szerint folyamatosan be van kapcsolva).
    biztos vagyok benne hogy az apacak vagy a monkok mint professzionalis imadkozok sokat tudnanak errol meselni.

    en ezzel nem azt mondom hogy nem beszelgetsz az isteneddel ilyenkor. csak azt mondom, hogy a keresztenysegnek nincs kulon agyhullamterkepe az agyban, hanem fiziologiailag/biologiailag ugyan azokat a szerveket es allapotokat hasznalja az ima is mint minden mas.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák