Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz D1Rect #15209 üzenetére

    Igazad van, aki képes kellően elvonatkoztatni a személyes élményektől, az akkor is képes objektívan nyilatkozni, ha átélte az eseményt. De azt hiszem, erről, azaz a háború megítéléséről korábban már beszélgettünk valahol. A véleményem továbbra is az, hogy bár kegyetlen kimondani, mégis számos pozitív hozadéka van. (Ami nem jelenti, hogy a háború jó, magam is pacifista vagyok, de hozott jó dolgokat, melyek háború nélkül most nem lennének, és nem is csak a technológiára gondolok. Például Radnóti és Márai művei, vagy az egyik legjobb pacifista novella, a naturalista Szegény emberek Móricztól, meg egy tonna jó film a témában.)

    AssAssynn: Tehát akkor bármilyen jelentős, drámai, létválasztó döntés vagy esemény legyen is, az mind hétköznapi, ha nem befolyásolja az üdvösséget. Jól van, egyéni prioritás, e tekintetben nincs több kérdésem, még ha Radnóti fölött megint el is siklottál. :D

    De mért baj az, ha esetleg nem üdvözülök? Oké, eleve nem hiszek a dologban, mégsem vethetem el száz százalékosan az esélyét. De mi van akkor? Félnem kellene a kárhozattól? Miért? Jó-e az, ha a félelem indukál bármit is?

    Továbbra sem értem az analógiát, miért tenné a gyermek ösztönösen a rosszat. Ösztönösen az ösztönöst teszi, ami nem szinonimája a rossznak. Aztán a gyermek vallás nélkül is hamar megtanulja a társadalmi szabályokat, általában mire egyáltalán eléri az agya azt a fejlettséget, hogy egyáltalán belátása alakuljon ki.

    Noddy: "Az ember sok mindent élvez: pedofilia, nekrofilia, stb... de attól még nem lesz jó." - Senki sem mondott ilyet, csak D1Rect hozta föl, hogy azok, akik maguk háborúznak közkatonaként, mindig a végét várják és utálnak harcolni - nem pont ez volt, de ezt jelenti -, én meg hoztam példákat, hogy ez nem feltétlen van így, inkább kultúra-függő. A japán szamurájok egész filozófiát építettek erre, "a harcos útját".

    "Csak remélni tudom, hogy hatalommal bíró politikus nem lesz Crystalheartből" - Miért is? A félreértelmezés miatt? :) Amúgy meg de, én biztos vagyok benne, hogy az leszek ;]

    lao ce: "nem az "elvezettol" lesz egy cselekedet/tortenes jonak vagy helyesnek tartva.
    nem hiszem hogy crystalheart arra gondolt hogy amit elvez valaki az jo."
    - Köszönöm. Amúgy még csak arra sem gondoltam, hogy a háború jó, lásd fentebb a hozzászólásban.

    "a tulcsordulas elleni egyik szelepe ennek a nacionalizmus." - Mármint a szélsőséges nacionalizmus? (Mert a sima nacionalizmus még nem hirdet felsőbbrendűséget.) Azért olyan szelepet nem kérek, ami nélkülöz minden józan észt.

    D1Rect: Tudtommal a pedofília még egészen illegális és keményen büntetendő, már az egész fejlett világon, hogy jön ez ide? (A hatályos jogszabályok értelmében pedig 14 fölött nem bűncselekmény. :) ) Ami a "tágult használatot" jelenti, ahogyan fogalmaztál, ez csak a konzervatív keresztény (esetleg a muzulmán) világban olyan nagyon rendhagyó, egyéb több ezer éves kultúrák egészen máshogyan kezelik a szexet, mi több, manapság sokkal kevésbé szabadosak bizonyos helyeken, mint egyes történelmi időkben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák