- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CimbiX
aktív tag
Valami megdöglött/döglôdik a gépemben, csak nem tudom, hogy pontosan mi. Mostanra talán annyit elértem, hogy csak a videòkari és táp jöhet szóba.
A gondom: nemrég elkezdett fagyni a gép 3d alatt. 2Dben is kicsit elmosódottak a betûk. Pl. játék közben elmegy a kép (a rá kötött tv az alap, üres kék színre vált), a videokártya ventije felteker maxra. Ki-be kapcsolás után betölt a Windows. A jelenség eleinte csak Civ5 alatt jelentkezett, azóta már minden egyéb 3d játék alatt. Két másik videokártyát próbáltam: 7950 gx2, ami ugyanúgy döglik, és egy 9600 Gt DDR2 amivel teljesen stabil a rendszer. Az integrált Intellel is Prime95 alatt 2 órát hiba nélkül ment. A konfig: G31- es deszka, Q660@stock, Ati 5850 Cooler Master fusion táp. Ramokat is csereberéltem, azokkal nincs gond. A tápot sajna nem tudom más gépben kipróbálni... hogyan deríthetném ki biztosan, hogy mivel van baj?Help plíz, már egy hete ezzel szívok.
kérlek nézzétek el nekem, hogy ezt két topicban is posztolom :-)
Edit: nem melegedik túl sem a proci, sem a vidkari, monitozoztam.
-
DjDanee87
addikt
Újra itt vagyok A gépem továbbra sem bírja a BFBC2-t maxon - lefagy kb 10 perc játék után.
Korábban már teszteltem hogy az alsótápos házat beraktam két szék közé, hogy legyen alatta bőven levegő és akkor bírta a játékot.Most igazából csak egy aprócska kérdésem lenne, aztán szerintem még további dolgokat próbálok ki, hogy kiderítsem mi lehet a gond:
Az normális, hogy a tápból érkező levegő viszonylag meleg úgy, hogy csak netezek és nem terhelem a gépet?
Illetve kb fele annyi vagy még kevesebb levegő jön a tápból, mintha a felső vagy hátsó házventit nézem (1300 rpmen mennek). -
moha21
veterán
válasz DjDanee87 #8706 üzenetére
Most innen kb lehetetlen megmondani mi az, hogy meleg, meg ez a fogalom relatív is. Sőt, ha elvileg a hőfok rendben is van egy adott szeriánál, attól még kifoghatsz egy gyenge darabot. Szóval tápról így megmondani vmit kézrátétellel elég eredménytelen.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
DjDanee87
addikt
Értem. És van valami tápra kifejlesztett stress test? Gyanítom nincs, legalábbis nehezen tudnám elképzelni
De most toltam le 14percet Furmark burn-in testtel és attól nem fagyott le a gép, nem is melegedett túl a VGA sem. Tehát továbbra is csak és kizárólag a BFBC2 az, ami elbánik a gépemmel valahogy.
Furmark: 14perc után
-
CimbiX
aktív tag
Sziasztok,
erdekes dologra lettem figyelmes:
elég erösen ingadozik az aramfelvetel, erröl csinaltam ket screenshotot:
Mielött behalna a gep (videokartya ventije felteker maxra, a monitor nem kap jelet es csak a tapcsatlakozo kapcsolasaval ujraindithato a gep), erösen ingadoznak bizonyos ertekek, amit GPUz-vel monitoroztam. A tapom egy Arctic Colling Fusion 550r, ha jol tudom, akkor Seasonic bel van benne. 2 6+2-es pin es ket 6-os pin van rajta, de egyebkent is böven vinnie kellene a konfigomat... vagy nem? Help please
Szerk: a masodik kep harmadik oszlopa erdekes.
[ Szerkesztve ]
-
CimbiX
aktív tag
Beraktam a regi Chieftec 450-es tapomat, amin csak egy 6 Pin-es csatlakozo van, es a masodikat egy Y kabellel (amit anno meg a baratnöm regi 7950 GX2-jehez adtak^^) oldottam meg. Minden müködik!! A szoftveres meres ugyan biztosan nem volt preciz, de legalabb arra ravezetett, hogy mi lehet a baj. Most igy nez ki:
Stabilan kapja az aramot. Mivel sajna meg dolgom van, ezert egy kiadosabb tesztelesre nem futja, de hagyom jatek alatt futni a gepet amig nem vagyok otthon, mire hazaerek, meglatjuk, mi lesz
Köszönöm mindenkinek, aki probalt segiteni^^
(itt is a harmadik oszlop mutatja a "VDDC Current"-et.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
Semmiféle különbséget sem látok! A VGA-d egyébként is a terheléstől függően szabályozza a saját órajelét, áramfelvételét és a működtető feszt. Én csak ezek változását látom a képeken. A korábbiakon is, és az újabbon is.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
CimbiX
aktív tag
válasz mr_ricsi #8714 üzenetére
A harmadik oszlopban neztem. Az elsö keppel ellatott posztom masodik kepet hasonlitottam össze az legfrissebb keppel. A regin többnyire 10 körüli ertekek vannak, az ujon 20 (terheles alatti ertekek Civ 5), ez mar a regi Chieftec tapommal. Mindkettönel Civ 5 ment, a regi kepen lathato ertekek a gep megdögleset tanusitjak, az uj kep meg azt, hogy megy
Ennel jobban most nincs idöm belemerülni, de remelem, hogy valamennyire erthetö volt^^
[ Szerkesztve ]
-
CimbiX
aktív tag
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #8172 üzenetére
Hajlandó valaki Budapest környékén ezt a hibát javítani?
M
http://prohardver.hu/tema/valami_baja_van_a_tapomnak/hsz_8172-8172.html
-
szab.tam
nagyúr
hi!
fsp zen 300 rev 1.
van benne túlmelegedés elleni védelem? azaz lekapcsol-e egy bizonyos hőfok után.
(volt néhány totál random leállásom, főként környezeti meleg csúcsban.
cpu, vga, ram, chipset terhelésfüggetlen. azok hőfokai jók. hibákat próbáltam kizárni, és csak ez maradt....
(vagy valahol egy hűtágulsáos kontakt.)tehát: a 300-as zen-ben van-e ilyen védelem?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #8719 üzenetére
egy itteni tesztből:
"A bal alsó sarokban láthatunk még egy másodlagos monitorozó áramkört, mely túlfeszültség, alulfeszültség, túláram és túlmelegedés elleni védelmi funkciót lát el a 3,3 voltos, 5 voltos és a két 12 voltos ágon." - tehát van..
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
veterán
Jó hogy megtaláltam ezt a topicot.
Következő lenne a problema, volt villámkár és az alaplapi integrált hálókártya meghalt. A gép olyat produkál néha ha rámegyek hogy leállítás akkor a gép megy tovább monitor kikapcsol és csak a power gomb nyomásával lehet kikapcsolni.
Tápra vagy alaplapra gondolok mivel a memtest végigment így szerintem a proc ram jó videókártya meg nem szemetel.
Szóval marad a táp vagy az alaplap, a kérdésem az lenne hogy a 2.ik bekezdésbe leírt hibára mire tippeltek, csinálhat ilyet a táp hogy a gép nem kapcsol ki csak a monitor? Illetve előjött olyan egyszer kétszer hogy rámentem hogy leállítás és újraindult. de többször csinálja hogy nem kapcsol ki a gép csak a monitor.
iPhone 13 Pro Max
-
szab.tam
nagyúr
válasz jozsi252 #8721 üzenetére
nekem az egyik gépben gigabyte lap volt, és most xfx. ha kikapcsolom, akkor nem kikapcsol, hanem restartol. kvázi, csak úgy tudom kikapcsolni, ha az előtte lévő elosztón tartom a kezem, és amikor eltűnik a végén az egér kurzor is, lekapcsolom az elosztót.
az viszont elég fura, ha a villámcsapás előtt ilyen nem volt, hanem utána lett. akkor is nálad volt már a gép? te használtad? és akkor még kikapcsolt?
-
veterán
válasz szab.tam #8723 üzenetére
Persze nálam volt a gép. Abbólis következtetek rá hogy táp mivel a hálókártya nekem is elszállt. De viszont nem csinálja én gépemen, nekem meg van upsem. És lehet hogy villamoshálòzaton is volt túlfesz így ugye az meg elsőnek a tápot érinti.
ben800 és neked is volt villámcsapásod? Vagy csak úgy egyszer elkezdte
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
didyman
őstag
válasz Szirtimorc #8718 üzenetére
Ha hiba, akkor igen.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
didyman
őstag
válasz jozsi252 #8724 üzenetére
Le kéne szedni a hálókártyát az alaplapról, mert amíg félig nem működik, bármit meg tud gátolni a gép működésében. Esetleg elég, ha BIOS-ban letiltod. Meg kézrátétellel lesd meg, mert ha forrong (gyakori), akkor is jobb volna leszedni.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
őstag
Sziasztok!
Ha a 24pines csatlakozó egyik pinjébe 2 narancssárga csatlakozó megy, az mitől lehet? Azokat, ha összeforrasztom eggyé az gond lenne?Amúgy valami csatlakozás nem jó a tápon, mivel ha be van kapcsolva a gép, és kicsit megmozdulnak a vezetékek, akkor újraindul meg kikapcsol
Egy voltmérővel nekiestem, de így hiába mozgattam a kábeleket mérés közben, nem tapasztaltam ingadozást, szóval szerintem a csatlakozásnál lesz gond. Viszont van egy rossz (20pines) tápom, aminek a végét rá tudnám forrasztani ennek a helyére, de ott mindegyikből csak egy narancssárga vezeték jön ki (és reménykedek, hogy nem a +4 pinnél van a gond, ami szerencsére külön van, így azt fenn tudom hagyni)"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Gbatchee
csendes tag
Sziasztok
Tápjavítás ügyben lehet itt segítséget kérni?
ednet 500w-os táp egyik este behalt. Azóta se kép, se hang.
Biztije ép. Égést nem láttam rajta.
Bp.-en vállal valaki javítást?
Hálás lennék válaszért. Leginkább privátban várom.
Előre is kösz.Üdv:
GbatcheeTseng Labs forever!
-
szab.tam
nagyúr
-
kucseranor
tag
Üdv!
Van egy Giga Greenmax 650-es tápom. 3 hete van meg, szuper, csak egy baja van. A ventilátor játékok alatt felpörög maxra, és elviselhetetlen hangja van. 1-2 másodpercenként csinálja, nem is folyamatosan. Porszűrő van alatta, belül teljesen tiszta. Mit lehet tenni vele?
-
syberia
veterán
Sziasztok!
A konfogomat egy fsp 455paf viszi de szombat óta furcsa dolgokat produkál,
sokadik próbálkozásra indul be az új gtx560 kártyámmal, eddig ilyet
nem produkált a gtx275-el, pedig az nagyobb fogyasztású vga.
Belenéztem a PAF belsejébe és találtam egy kissé púposnak tűnő
TEAPO kék színű kondit kb a közepén helyezkedik el a tápegységnek
(fotó hamarosan) Lehetséges hogy ez okozza a nehézkes bekapcsolást?
Most beraktam a tartalék 350PNF tápot (milyen jó hogy nem adtam el)
és egyből beindult a gép, én az alaplapot kizártam mint hibalehetőséget.[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
szab.tam
nagyúr
válasz syberia #8734 üzenetére
nem lehet így hibát kizárni.
én 3 lapot és 3 tápot, teszteltem minden felállásban, mert volt egy nem indulási problémám.
minden kizárási logikát felborítva kersztbe-kasul indulnak, nem indulnak....tehát: azt is be tudtam volna bizonyítani, hogy a 3 lapból 2 hibás, és azt is, hogy a 3 tápból 2 hibás....
a vége az lett, hogy összepárosítottam őket, és így köszönbik, jól vannak...
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Most próbáltam ki egy régebbi konfigban (E7200, 9800gtx+) az fsp455paf tápot
ugyanaz a hibajelenség: főkapcsoló megnyomása után semmi majd váratlanul bekapcsol.
Még sosem szereltem tápot, félek hogy valami balul sikerülne a műtét során
ahogy nézem egy ilyen kondit forrasztással rögzítenek a helyére de tévedhetek.
tuti hogy ez a kondi a ludas a több teljesen egészségesnek látszikÚgy tudom az fsp tápokra itthon 2 év garit adnak de az én tápom garilapján csak 1 év szerepel, holnap felhívom a boltot hogy is van ez mert az 1 évből már kicsúsztam..
-
-
syberia
veterán
Köszi a gyors választ, keresek egy szakit ha a bolt nem gariztatja le.
Megkérdezhetem hogy miből látszik hogy ez a kondi az oka?
Az a kis elszineződés a tetején, vagy az hogy kissé domború fent?Az hogy most egy 350PNF van a gépben nem árthat semmi alkatrésznek?
Olvastam itt PH-n hogy valakinek egy húzott-feszelt Q6600 és 4870x2 ment
ezzel a táppal, de a Q8300 + GTX560 mellé minimum 450-es tápot ajánlanak,
igaz ez ideiglenes megoldás számomrahttps://howbad.info/
-
Petzval
senior tag
válasz syberia #8739 üzenetére
" tápokra itthon 2 év garit adnak de az én tápom garilapján csak 1 év szerepel,"
A disztributor adja a garanciát.Az nem országfüggő. Azért van a garanciajegyen a garanciaidő mert a termék importőre ennyit biztosít. Ugyanaz a termék eltérő idővel kerül forgalomba.Olyan is előfordul hogy a kevesebb garanciaidővel az jár hogy lényegesen kevesebb az ára.
-
Petzval
senior tag
válasz syberia #8741 üzenetére
Az elszíneződés általában hőhatásra történik. Olyan is van amikor olyan lakkal van bekenve ami a hőmérséklet túllépésre elszíneződik és ezáltal jelzi a károsodott alkatrészt.A szétrdurrant kondenzátor egyértelmű a púposodott meg kapacitásvesztéses lehet ami a működést befolyásolja.Láttam olyan 100mF-os kondenzátort ami 43mF volt csak, nyilván nem működik az egység megfelelően.
-
syberia
veterán
válasz Petzval #8742 üzenetére
Értem már, nos én kemény 5400 forintot csengettem ki érte tavaly,
de azért megpróbálom beadni nekik hogy elírták(#8743) fero02: érzem hogy lassan megvilágosodom ebben a bonyolult elektronikai kérdésben, de tápszerelő nem lesz belőlem egyhamar
(#8744) Petzval: köszi szépen, jó tudni mitől nem jó a táp, ha már rossz
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
Találtam egy kondit ami jónak tűnik:
ELKO 1500uF 10 V 8x21-PC LOW ESR 105c
A tápban lévő teapo kondin is ezek az értékek szerepelnek:
1500uF/10V és a méret is stimmel (8X21 mm)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák