- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Uniden
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, akkor kiprobálom cdről aztán ha tetszik akkor felrakom de szerintem igyis ugyis az lesz belőle mert érdekel a téma és szeretném megtanulni köszi még 1x
-
nesa
veterán
Kerdesem lenne Kubuntu alatt hogy lehet mukodesre birni ezt a kartyat?
-
veterán
-
bizi990
senior tag
Mount-al kapcsolatos kérdésre van vkinek ötlete?
-
nesa
veterán
válasz Neil Watts #8805 üzenetére
Koszonom ehez ma mar faradt vagyok,mas hogy lehet ezt magyarra koszorulni?
-
ngabor2
nagyúr
ha jól látom, ez TI chipes, leánykori nevén acx 100/111. egyszer már szívtam vele, és feladtam. lehet hozzá drivert találni a neten, van, hogy le is fordul, sőt, az is előfordul, hogy működik.
ha nem működne, akkor xp-s driverrel ndiswrapper segítségével még mindig életre lehelhető.
-
euchi
aktív tag
Lenne pár kérdésem valakihez, akinek van tapasztalata az Nvidia Linuxos driverével(konkrétan ezzel):
1. Tényleg támogatja a 9-es sorozatot? Pl. 9600GT-t?
2. Hogy kezeli a hűtőt? Ugye nem 100%-on pörgeti?
3. A driver telepítéséről azt olvastam, hogy elég bajos. (X-server nem futhat, a futási szintet át kell állítani stb.) Lehet telepíteni recovery módból? Nem okoz problémát az 1-es futási szint? A dokumentáció szerint a hármas kell neki a sikeres telepítéshez.A laptopomon már használom egy ideje az ubuntut, és nagyon megszerettem. De csak akkor raknám föl az asztali gépemre, ha tudom, hogy nem kell majd vacakolnom a driverekkel. A Netgear wlan adapteremet már kipróbáltam, és ndiswrapper-rel simán ment, már csak a videókari kérdéses.
-
veterán
-
Ziog
aktív tag
Ubuntu Hardy-m van. Felraktam a Compiz-t is. Most újabban azt csinálja, hogyha a képeryő bal oldalára megyek, akkor elhalványítja a képernyőt, illetve balra nem is lehet az asztalok között ablakot átvinni. Valaki találkozott már ilyennel? Nézegettem a beállításokat, de erre vonatkozólag nem találtam beállítást, vagy lehet, hogy csak nem vettem észre.
Előre is köszi.
-
Siriusb
veterán
Keresztkérdés: adott Ubuntu Hardy + Evolution 2.22.3.1. Az egyik postafióknál letöltéskor az első 2 üzenetet letölti, a harmadiknál kiakad: Error while Fetching Mail sok szám input/output error. Következő lekérdezésnél megint lejön kettő, harmadiknál behal.
Más postafiókkal/szolgáltatóval működik. Uez a postafiók Claws-zal tökéletesen megy. Már egy hete böngészem, de megoldást nem találtam. Szolgáltatónak nincs ötlete. Esetleg itt valakinek?
-
autogiro
csendes tag
üdv mindenkinek!
az lenne a gondolom, hogy miután telepítettem... engedélyeztem a videkártyát, feltette, de ujraindulás után fekete képernyőt kapok tud vki megoldást a dologra?
-
autogiro
csendes tag
egyébként windows-ban is hasonló gondom volt. De ott ha nvidia driver előtt feltettem agp drivert amit géphez kapott cd-n volt, akkor működött rendesen. 6600as kártyám van am. előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
k810
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy mit kellene Synapticban felraknom, hogy a Youtube-os videókat nézni tudjam?
Köszi!
Huawei P30 Pro/Galaxy S24 Ultra
-
Protezis
őstag
Sziasztok!
Xfce-vel kapcsolatban lenne egy problemam, megpedig az, hogy ha az 5. asztalon futo evolutionben rakattintok egy linkre, akkor az 1. asztalon futo firefox atkerul az 5. asztalra. En ezt nem szeretnem, maradjon csak ott a helyen. ( Kituzni se szeretnem, nem akarom latni mindenhol ). Valaki tud segiteni?
-
n0_gAboR
őstag
válasz Protezis #8823 üzenetére
Ez nem bug hanem feature - igy van megirva.
Viszont ha belegondolsz ez a logikus mukodes - ellenkezo esetben az user kattintana a linkre, es azt hinne hogy nem tortent semmi.Viszont ahogy nezem ha shellbol hivod a firefoxot, akkor nem ugrik at az adott workspace-re. Sztem irj egy ilyen bash scriptet:
#!/bin/sh
firefox $1Elmented 'link-opener.sh' neven, futtathatova teszed.
Ez elvileg megnyitja a parameterkent megadott linket a firefoxban. Pl.:
link-opener.sh http://www.prohardver.hu
Ezek utan ra kell venni az Evolutiont hogy ezzel a scriptel nyissa meg a linkeket. Nem tudom van e ilyen opcio, de ha nincs akkor atallithatod az alapertelmezett bongeszot is erre.
(ha a home konyvtaradban egy bin konyvtarba teszed a cuccost, akkor session ujrainditas utan benne lesz az eleresi utvonalban, tehat barhonnan elerheto lesz)
-
n0_gAboR
őstag
Hardy altal szallitott driver nem fogja vinni (2D-ben valoszinuleg menni fog, max VESA modban), ujabb driver kell hozza.
Ehhez tenyleg ki kell loni az Xorg-ot, es konzolbol telepiteni: [Leírás]
Van meg egy EnvyNG nevu cucc is ami allitolag megcsinalja neked automatikusan - mivel nem volt ra szuksegem, nem probaltam. -
veterán
-
veterán
-
-
rtom
senior tag
Az FF3-ban a Beállítás -> Alkalmazások fülön hogyan lehet hozzáadni akármit? Itt kéne szerepeljen, hogy milyen fájltípust mivel nyit meg, de nem menti el vagy mi. Én meg már unom minden videóhoz kézzel megmutogatni a vlc helyét...
-
nesa
veterán
válasz Neil Watts #8813 üzenetére
Nem igazi meszrol van szo hanem mesz-gisz alapu Glettrol de a lenyegen nem valtoztat,a plafont gletteltem.
-
Protezis
őstag
válasz n0_gAboR #8827 üzenetére
Eddig gnome-ot hasznaltam, nekem nem vitte at. Valo igaz, hogy megjelent a villogo firefox ablaka a panelen, azonban miutan rakattintottam, atvaltott az 1. workspace-re.
Az otletet koszonom, lehet a masik oldalrol kell megkozeliteni a problemat, es az evolutionben kellene kutakodnom.
-
veterán
-
Lenry
félisten
mi lehet a baja a Linuxnak, ha mindig megáll amikor valamilyen rendszergazdai feladatot kellene végrehajtania
pl ha elindítom a frissítéskezelőt, ott ugye kéri a jelszavamat, de nem kéri, egyszerűen csak forog a homokóra, és tovább semmi
ha bármilyen parancsot sudoval adok ki, jó idő, mire eljut odáig, hogy megkérdezze a jelszavamat, és megint sok idő, mire elkezdi ezután végrehajtani a parancsotGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
harry
veterán
Jelenleg két gondom lenne:
Bejelentkezésnél néha rosszul tölti be az asztalt, nincs háttérkép vagy ikonok, vagy akár a felső panelon is más sorrendben vannak az ikonok, majd egy ki-be jelentkezés után rendben van.Másik, komolyabb gond ismerős gépénél, hogy ha egy usb eszközt (pl telefon) használok, majd kikapcsolt állapotban lehúzom, akkor sokszor csak egy fekete képernyő fogad ahonnan restart, és 10 percnyi ellenőrzés következik... Vagy akár fordítva, bootolásnál kötök rá valamit, azt sem szereti. Úgy emlékszem nálam nem voltak ilyen gondok. Ez mitől lehet, mi lehet a gond az usb-vel?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
nesa
veterán
válasz Neil Watts #8842 üzenetére
Nem
-
veterán
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.