Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
adok egy dist-upgrade-et egy feisty-nek. kíváncsi leszek, összerondítja-e magát.
[ Szerkesztve ]
-
dekoninck
aktív tag
Örömhír:
Van hang az Intel HD Audio (Realtek AL238) berendezéssel! 7.10-zel nem volt, most meg van! Juhééé! Wireless nem volt, de biztos lesz! Jeee!
Lehet, hogy mikrofonom is lesz! Wáó! Csak még dógoznom kell rajta! Nem baaaaj!
Hasta la Vista!
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
na gnome csökkentettben vissza tudtam jönni, le akarom szedni az ati catalyst-t, de nemtom hogyna, a synapticban nem találom, azaz vannak ott catalsyt-es cuccok, de nem vok benne biztos, hogy az a karihoz van.
a control center nem indul el, valszeg ezért nyit üres fehér képpel az ubi.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
ngabor2
nagyúr
válasz ballington #6404 üzenetére
mi a neve a futtatott control centernek? ez alapján talán könnyebb elindulni.
az apt-cache search catalyst más típusú dolgokat talált, nem amiket le kellene szedni.
esetleg apt-get remove xorg-driver-fglrx, de ez az egészet leszedi... mivel mész utána?
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
válasz ballington #6404 üzenetére
na csak sikerült leszednem...azonban még mindig nincs direct rendering
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Vladi
nagyúr
válasz ballington #6406 üzenetére
Fehér képnél ki tudsz menni mélyterminálba? ctrl+alt+f1 ?
il sole non sorge più ad Est!
-
ngabor2
nagyúr
ha nincs fenn a driver, akkor nem is lesz 3d. ha viszont az adott hw-hez nincs működőképes driver... akkor ha fejre állsz, akkor se lesz 3d. ez a hw-gyártó hibája, nem igazán csípkedik magukat, hogy legyen normális linuxos driver.
esetleg az amd oldalán meg lehet nézni, hogy van-e olyan, ami támogatja a kártyádat.
-
n0_gAboR
őstag
Itt nézz körul a 3850-edhez:
[link]
[link]Elvileg meg lehet oldani az uj ATI-kat hogy osszekapjak valahogy magukat linux alatt. De nem kell beszarni, lassan jon a nyilt forrasu RadeonHD driver !!!
edit:
"I have the 3850. It works perfectly in 64 bit 7.10, but not many people can get it to work in 8.04 yet. ATIs driver installer only supports up to gutsy" irtak a forumon.Szoval turelem, vegul is csak 3 napos meg az uj release. Visztahoz sem jottek a driverek 3 nappal a kiadasa utan!
[ Szerkesztve ]
-
ballington
addikt
na tehát:
feltelepítettem először az amd oldalán találhatoó drivert, amit még Vladi linkelt be.
ezzel bejelentkezés után fehér képernyő fogadott. ctrl+alt+backspace-el újraindítottam a nemtom mit (talán az X-et?), akkor gnome csökkentett módban újra be tudtam jelentkezni. ekkor sikereresen leszedtem az amd-s drivert, ez után már rendesen be bejelentkezett.
ekkor gondoltam, hogy mi lenne, ha megpróbálnám ezt a zárt meghajtó engedélyezését. leszedett hozzá egy drivert, újraindítom, elindul az ubi.
terminálba: glxinfo |grep direct -> és láss csodát, direct rendering-re yes-t ír.
most ez akkor azt jelenti, hogy van 3d?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
ngabor2
nagyúr
válasz ballington #6411 üzenetére
glxinfo | grep vendor
ha ati/amd-t ír, akkor igen. ha mesa, akkor szoftveres gyorsítás van csak.
-
ngabor2
nagyúr
válasz ballington #6413 üzenetére
SGI, tehát mesa (ha jól tévedek), tehát szoftveres gyorsítás van.
-
Picco
addikt
hiba volt "melyterminalban" resetet nyomni....most bootolasnal nem talal valami file-t
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz ballington #6416 üzenetére
és mi az a hibaüzi? annak ismeretében könnyebb segíteni.
-
Vladi
nagyúr
Kezdő Linuxosoknak néhány szó arról, hogy mi van akkor ha nem indul a grafikus felület. [link]
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Ez micsoda? Freeware, shareware, vagy valami törvénybe ütközö ha letöltöm a kódeket? -
Cathfaern
nagyúr
Gyakorlatilag arról van szó, hogy a grub (boot program) rossz helyről akar bootolni. Ezt átírni úgy tudod, hogy a grub boot menüjében ráálsz az álllítandó menüpontra, nyomsz egy "e" (mint edit) betűt, majd a legfelső sorra állva megint egy "e" betűt. Itt olyat fogsz látni, hogy pl. hd(0,0). Ez azt jelenti, hogy az első merevlemezed, első partíciójáról fog bootolni. A hd(1,0) a második merevlemez első partíciója, hd(1,1) pedig a második merevlemez második partíciója. Itt be kell állítanod, hogy hova tetted fel a linuxot (merevlemezt biztos tudod, partíciót meg ha más nem elkezded kisakkozni, azaz szépen végigpróbálgatod 0-tól). Miután beállítottad, nyomsz egy enter, majd utána "b" (mint boot) betűt. Ekkor ha jól állítottad be, akkor elindul a linux, ha rosszul, akkor újra hibát dob, s újrapróbálkozhatsz Ha sikeres beállítást jegyezd fel, mert utána még át kell írni a menu.lst fájlt is. sudo gedit paranccsal indíts egy szövegszerkesztőt, majd nyisd meg a /boot/grub/menu.lst fájlt, s ott a megfelelő részt (ha a hibás beállítás hd(0,0) volt, akkor a megfelelő sorban írd át a javítottra, illetve az eleje fele van egy "default" beállítás, azt is)
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
n0_gAboR
őstag
válasz ballington #6416 üzenetére
Ha valami GUI-s program kiakad, akkor egyszeru mod a kilovesere:
ALT+F2 majd beirod xkill, es rakattintasz a halott program ablakara
masik hogy gnome-system-monitor programbol nyirod ki a processt. Vagy killall parancsnev.Ha ATI-ra irja a vendort, akkor lehet hogy mukodik. Tenni kene egy probat a compiz-ra (desktop effects), ha az megy akkor tuti jo.
-
Lenry
félisten
majdnem teljesen kezdőként kérdem:
hogyan telepíthetem az új Ubira a Berylt?csak mert láttam ezt a videót, és igencsak megtetszett
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
szacsee
nagyúr
Nézd meg ezt és ezt is...
Nálam ketty-rotty-ra felment az aláírásomban szereplő konfigra, minden gond nélkül megy a 3D. A compizt telepítettem, annyit nem tudok, hogy a kocskás effektet hogy lehet elővarázsolni? Be van kapcsolva, csak halvány lila gőzöm sincs miként lehet az asztalokat forgatni, távolról néztni.. -
Cinege45
tag
Szeretnék tanácsot kérni:
-feltelepítettem az UBUNTU LINUX 8.04 verziót.
Mivel most láttam először a képernyőn megtettszett csak a gond ott van, hogy az
INTERNETET nem tudom beállítani, a szolgáltató pedig nem tud segíteni.
Kinek van ötlete?
Köszi! -
bsh
addikt
miért nem tudom a nagyobb udma módokat bekapcsolani a vinyán? :S
sudo hdparm -i /dev/sda
/dev/sda:Model=MAXTOR 6L080J4, FwRev=A93.0500, SerialNo=664210211803
Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec Fixed DTR>10Mbs }
RawCHS=16383/16/63, TrkSize=32256, SectSize=21298, ECCbytes=4
BuffType=DualPortCache, BuffSize=1819kB, MaxMultSect=16, MultSect=?16?
CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=156355584
IORDY=on/off, tPIO={min:120,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
PIO modes: pio0 pio1 pio2 pio3 pio4
DMA modes: mdma0 mdma1 mdma2
UDMA modes: udma0 udma1 *udma2 udma3 udma4 udma5 udma6
AdvancedPM=no WriteCache=enabled
Drive conforms to: ATA/ATAPI-5 T13 1321D revision 1: ATA/ATAPI-1,2,3,4,5****************************************************
sudo hdparm -X udma5 /dev/sda
/dev/sda:
setting xfermode to 69 (UltraDMA mode5)
SG_IO: bad/missing ATA_16 sense data:: 70 00 05 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 24 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
HDIO_DRIVE_CMD(setxfermode) failed: Input/output errora chipset tudja udma-100 módig és a kábel is udma100-as.
így olyan 20mb/s-el teker csak a vinyó, pedig ez tudná a 40-50-et lazánmellesleg, miért sda a vinyó, mikor ez ide és a sima alaplapi ich2 ide vezérlőn van? sehol semmi scsi vagy sata vagy raid vezérlő nincsen...
-
Zalaymate
senior tag
Hi$
Valaki legyen olyan szives es mondja el, hogyan tudom levaraszolni az Ubuntu boot kepernyojet, mert veletlen Vista al=l toroltem a particiojat es vegulis mar nem akarnam megint feltenni, de bootolaskor 22es hibat ir ki es megall!Valaki help! Vista CD kell hozza?
(= Zala =)
-
Vladi
nagyúr
válasz Cinege45 #6433 üzenetére
Itt egy kis olvasmány. Benne van a net is.
-
Lenry
félisten
válasz szacsee #6430 üzenetére
én is bekapcsoltam, de nem jöttem rá milyen billentyűkombinációval lehet előhozni...
pedig biztosan működik, mert ha pl bekapcsolom a flip window-t, az megy...ezen kívül hogy lehet bekapcsolni az általam linkelt videóban azt az Aero-szerű skint, és azt az effektet, amikor törli a mappát, és ilyen látványos lilás fénnyel eltűnik
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
veterán
-
rtom
senior tag
Kezdünk sokan lenni, talán érdemes lenne a compiz-os témákat itt folytatni, hogy jobban átlátható legyen a topic.
-
Zalaymate
senior tag
Valaki estelge erre: [link]
Jó lenne ha segítene valaki!!!!
(= Zala =)
-
bsh
addikt
válasz n0_gAboR #6443 üzenetére
igen, alapból nekem is jó minden gépen, kivéve ezt a szutykost, ezen csak udma2-t hajlandó
hallottam, hogy az új kernelekben már a sata/scsi veszi át a régi ide helyét, vagy mi a szösz, és így új kerneleknél már hda helyett sda-nak ismeri fel a vinyót, valami ilyesmit olvastam asszem. viszont akkor a szintén ide cd meghajtókat miért továbbra is hdx-nek ismeri fel??? hmmm.
megnézem sdparm-ot, köszi. -
ngabor2
nagyúr
no, hogy ne csak szidjam a 8.04-et... szedegetem össze az állam a padlóról. leszedtem egy pdf-et, no mindim nyomtassuk ki. printer bekapcsol, kezdeném keresni, hogy hol kell hozzáadni a nyomtatót... felbukkan, hogy új printer... majd rá 5 másodpercre, hogy az ML1520 printer nyomtatásra kész. semmi feleslegeset nem kérdezett, nem OK-OK-Finish választási lehetőség nélkül. megnyomtam a nyomtatást... és tökéletesen kinyomtatta. na ez plug and play. hatalmas pirospont.
-
ngabor2
nagyúr
viszont a compiz kde alatt... nehéz dió lesz, úgy látom
Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest