- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
kem
addikt
válasz Major Major #14578 üzenetére
user@ubi:~$ sudo apt-get install lxde
[sudo] password for user:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: lxdexubuntu-desktop még települ...
hogyan tudom majd ezt használni gnome helyett?Köszi!
-
törölt tag
valószínűleg nincs valamilyen repo bekapcsolva nálad, mert nekem simán lehet a fenti paranccsal telepíteni.
ha már fel van téve, akkor a login képernyőnél tudsz választani, hogy melyik session induljon el a telepítettek közül, és azt is, hogy melyik legyen az alapértelmezett. -
Obi-1
őstag
Végre feltettem a 9.04RC-t. A boot csodálatosan gyors volt, a rendszer is gyorsnak érződik.
Only a Sith deals in absolutes.
-
czappa
aktív tag
válasz Batman #14598 üzenetére
A KDE védelmében annyit, hogy "KDE 4.0 is not KDE4" [link].
Azt hiszem a 4.3-at szánják a kész KDE4-nek. Most 4.2-nél tartunk, 4.3 fejlesztés alatt van ha jól tudom.
Ilyen értelemben súlyos hiba volt néhány disztrónál, hogy kivették a kde 3.5.x-et és ment helyére 4.1 pl.
Szóval ezt most csak azért írtam, mert ha korábban próbáltad a kde4-et, akkor az a 4.3-ig sokat fejlődhet még.
Ezt úgy általánosságban írtam, nem is annyira neked. -
-
törölt tag
azt nem tudja valaki, hogy a jaunty alatt milyen számok érvényesek arra az esetre, ha a bootoláskori vesa felbontást akarom megadni? ugye a grub menu.lst-jébe be kell toldani, hogy vga=xxx, ami eddig ment is rendesen, de gondoltam most megpróbálok natív felbontást varázsolni már a képernyőre (1280x800) az eddigi helyett.
valami olyasmi van neten, hogy valami felbontásból számolt érték + 512 a helyes szám ennél. namost 1152x768-ra elvileg 862 lenne ez (1280x800-ra nem találtam meg), de a bootnál azt mondja, hogy nincs ilyen vesa mód, válasszak kézzel. a lehetősége közül az én felbontásom mellé a 361-es szám van írva, ezt kiválasztva működik remekül, de csak arra a session-re, nem menti el. 863-ra is azt mondja, hogy nincs ilyen érték... -
sh4d0w
félisten
https://www.coreinfinity.tech
-
Quentaro
tag
válasz floatr #14595 üzenetére
Akkor hibáztam, méghozzá nagyot. De a telepítés során sztem tényleg a sdb2-t választottam... no mindegy.
Akkor eredeti kommentem második fele érvényesül. Esetleg valaki hallott már a következőkről, netán használta is?
testdisk
getdataback
PC inspector
Stellar Phoenix
További hozzászólásaitokat, válaszotokat (is) köszönöm, üdvözlettel
RP[ Szerkesztve ]
https://GTFever.EU
-
Batman
őstag
válasz Quentaro #14614 üzenetére
Szia,
Én helyedben a getdataback-el kezdeném ha az nem megy akkor még egy esélyt adnék a testdiknek , ha az se segít akkor marad a kürt.
De bármelyiket is próbálod ne arra a diskre állítsd vissza az adatokat ahonnét olvasni akarsz mert azzal mégjobban tönkre teszed, egy teljesen másik diskre kell.ui: látom szinte az összes linuxos topicba beleírtad, kérlek válasz ki egy helyet es ott folytasd ne össze vissaz.
üdv
BatmanA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Nordik
őstag
Most ismerkedek a linuxal.
Feltettem az Ubuntu 8.10-et és az msttcorefonts vagyis microsoft betűtípusokat a csomagkezelőből.
Mit és hogyan kell beállítanom, hogy a böngészőbe megjelenő betűtípusok microsoftosok legyenek. Vagyis az oldalak az eddig XP alatt megszokott betűtípusba jelenjenek meg.Lényegében csak ez zavar. De ha van más ahol érdemes microsoft betűtípusokat beállítani, lécci írjátok le!
Köszi! -
sh4d0w
félisten
-
törölt tag
kernel /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=dcdace77-2872-45d6-b59b-46361ea1a278 ro quiet vga=361
most éppen 361-et próbáltam utoljára, azér van ez. de ha a bootolásnál kiválasztom az 1280x800@32bit módot, amihez ott és akkor 361-et ír a rendszer, akkor megy abban a felbontásban, csak a ha beírom a menu.lst-be, akkor így nem jó.
szerk.: közben rájöttem, hogy az a 361 az tulajdonképpen a 0x361 hexa kód, és decimálisban 865, ezze most megy erndesen köszi
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mindjárt itt a 9.04, mi a helyzet ARM támogatás terén? Ahogy néztem, ebben a kiadásban már natívan bent lesz. Ez mit fog takarni, az I386 néven lévő isok egyből telepíthetőek lesznek, vagy lesz külön ARM-es iso?
Meg mi a helyzet az alkalmazásokkal? A sima ubis alkalmazások, mint pl. openoffice, meg flash player, ezeket érdekli, hogy mi a proci, vagy simán fognak menni?
Lassan jönnek az ARM-es netbookok, de kevés infót lehet találni a témában...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
sh4d0w
félisten
-
floatr
veterán
Ó fukk.
Az ATI megint belekullantott a ventillátorba, és a legújabb meghajtója egy kalap retek. Intrepiddel lassú, Jaunty RC-vel meg nem is megy.
-
floatr
veterán
válasz sh4d0w #14629 üzenetére
Nyilván, bár az utóbbi időben eléggé verték a mellüket h márpedig az ő drivereik múkodnek -- reagálva a korábbi kifogásokra -- és rááltak a havi frissítésre is. Szóval nem értem a dolgot...
Vladi: á, én nem kísérletezgetni akarok a géppel, hanem dolgozni rajta. Erre mondjuk alapból a jó a kommuniti driver, de nem vetem meg a compizt
-
-
floatr
veterán
válasz sh4d0w #14633 üzenetére
Nem csípem ezeket a verzió frissítéseket. Egyszer próbáltam ki a gutsy idejében, persze összegabalyodott az egész. Inkább újraraknám, de akkor meg szopó lenne, ezért nem éri meg belekezdeni. A HD 3470-eshez ha jól értettem, akkor jön havonta driver, bár én egy a mostanihoz hasonlóan működőképessel bőven kiegyeznék
Ezzel az ATI télleg szívatja a jónépet
-
Noddy
senior tag
Ha alternate-ként telepítem a 9.04-et akkor az mennyivel tud kevesebbet, mintha live cd-ről tenném fel?
Elsősorban a hardvare felismerés aggaszt (videókártya, wifi, webkamera, ujjlenyomat olvasó, stb). Otthon asztaligépre tettem már fel alternate xubi-t, de mivel az nem tartalmazott speciális hardvereket nem volt gond. De telepíthetem így laptopra (HP6735b)?Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Noddy
senior tag
válasz sh4d0w #14636 üzenetére
Én csak amiatt akarom az alternate-t használni, mert nincs szükségem jónéhány előre telepített programra (evolution, játékok, totem, stb).
Vagy keverem a netes telepítéssel, mikor én adom meg pontosan, hogy mi települjön?
[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
floatr
veterán
válasz #16820480 #14639 üzenetére
Szívesen kiégetném a notimból, de drága mulatság volna. Az van, hogy adottság volt, amúgy meg az intrepid mellett pont nem volt gond (najó az overlay állítgatást leszámítva)
Mellesleg az előző notimban intel cucc volt, annak meg intrepid alatt eset felére a teljesítménye
-
Major Major
senior tag
válasz CPT.Pirk #14623 üzenetére
biztos lehetsz benne, hogy külön ARM iso lesz (ha már egyszer külön van AMD64 is )
az open source alkalmazásokat simán ARM-ra fordítják, nem lesz velük semmi probléma. a binary only propiertary cuccok amikkel szívás lesz. még A64-re sincs rendes flash, nemhogy ARM-ra. -
sh4d0w
félisten
-
RI/OS
őstag
nektek sincs frissítés 2napja ?
-
zodo
nagyúr
válasz #16820480 #14639 üzenetére
Nagyon nagyon kezdő linuxot használó vagyok, de ezt most nem értem.
Mit kell tudjon az a Ati vga kártya ?8.04-re ezen írás alapján felraktam a februári drivert és elsőre ill. azóta is mükődik. Hd4670 -re ,sőt ezt megelőzően míg nem volt meg a kártyám addig az int. Hd3200-as is végezte a dolgát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én is így voltam, hasonló kezdő szinten, szintén ezzel a két kártyával és leírással, de már 8.10 alatt is, tökéletesen ment a 3D. Most itt az a probléma kábé az lehet, hogy nincs még tökéletes catalyst az aktuális xorghoz, ahogy azt atiék meg is jelőlték a driver nevében. Most ezt sem értem, Windows7 béták is léteznek már jó ideje, de teljes Win7 driver modellnek megfelelő driver csak március óta, szal türelem... (Ha mindent jól értettem.)
Major Major: köszi!
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ádyz
addikt
Aki mar hasznalja a 9.04-et, szerinte erdemes lesz majd frissiteni ra?
-
Vladi
nagyúr
válasz floatr #14632 üzenetére
Már nem azért, de nekem az atis korszakomból az rémlik, hogy a gyári driver inkább kísérletezős.
Egyébként ha egy kicsit régebbi atid van - mondjuk 2xxx sorozat előtti - akkor nagyon jó eredményt hoz a nyílt driver. Erről mindig az jut eszembe, amikor haverom p3-as gépére tett Fedora 9-et és a 9600xt egyből forgatta kockát. Semmit nem kellett csinálnia vele. Úgyhogy nem is babrálta. Ezért nem szoktam érteni, mikor emberek mindenképpen drivert akarnak telepíteni, holott már van egy.
Na jó nem ömlengek itt.
il sole non sorge più ad Est!
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest