Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lipi67

    veterán

    válasz Ryle #39019 üzenetére

    Az már jobb, mert nem a mem tuningjával terheled majd lapodat. (jó lenne ha egy Core temp progival megnéznéd, hogy a VID: értéke mennyi. Legyen pl.1,2V
    Mivel az alaplapod (mint minden lap) Drooppol (nem kap annyi feszt proci mint amennyit beállítasz neki biosban) add ezt az 1,2V-ot s ha feláll a rendszer, engedj rá egy prime Blend tesztet, s közben nézd cpu Z-vel, hogy mennyi valós feszt kap a procid. Mondjuk ez 1,14V , tehát a Vdroop 1,2 - 1,14 = 0,06V
    Na..Akkor vissza a biosba és add Vroop értéket a vidhez (1,2 + 0,06V) = 1,26V. Ezt állítsd be fesznek a procinak. Ez egy sima alapfeszes tuning lesz. Ezen nézd meg először, hogy mennyit tudsz elérni. Hátha elég is lesz. Ha nem..Valószínű, hogy a lap a szűk keresztmetszet, ezt szürd ki.
    Pl: 0,1Vplusz az MCH-nak, ramoknak, Procinak 1,35V . S így nézd mekkora az az FSB amit tud a lap.
    (mondhatnám, hogy csak szorzót csökkents, de 1es lapok nem tudják alacsony szorzóval elérni a maximális, bennük rejlő FSB-t.
    Ha megvan az FSB vége, akkor azt állítsd be alapnak, s utána csökkentsd először a cpu feszt amíg nem hibázik. Ha megvan, akkor ezt az értéket lődd be biosba. Utána ramokat és MCH-t is. s kb kész is vagy.
    ;)

    Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"

Új hozzászólás Aktív témák