- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Spenike #38101 üzenetére
Azert, mert huzni fogja a ramot is a szorzozar.
LLC-Load Line Calibration; ez vezerli a terheles alatti feszültsegeses merteket cpu-nal. Ha nagy az eses, az instabilla teheti a tuningot. Ilyenkor ezt az opciot bekapcsolod. Lehetnek hatulütöi, de egyelöre eleg ennyi."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Spenike
tag
válasz RetepNyaraB #38102 üzenetére
Hali
Oké értem köszi
-
Bunken
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném egy kicsit tuningolni a procimat de még soha nem csináltam ezért fordulok hozzátok. Ha lehet szájbarágósan kérném majd a segítséget, mint az előbb említettem nem csináltam még ilyet.
Nos a konfig:
ASUS M4A79XTD-EVO
AMD PHENON II X4 B55 3,2 Ghz (jelenleg) - ezt hűti egy Alpenföhn Matterhorn
SAPPHIRE RADEON HD 5850 1Gb
2x2 Gb Kingmax Hercules 1600 Mhz
CoolerMaster Real Power M620Amit szeretnék most elérni az az, hogy feszemelés nélkül a legmagasabb órajel elérése.
Az indok ha valaki kíváncsi rá: egy játék miatt szeretném tuningolni egy kicsit, hogy hoz-e valamilyen változást. A játék tökéletesen fut most is amíg nem teszek bele egy mod-ot, a mod-tól lassul a játék de én azt szeretném ha a mod-dal is szépen futna. A mod-ot nem akarom kivenni a játékból mert nekem annyira tetszik, hogy hajlandó vagyok miatta tuningolni.
Ja és milyen programokkal érdemes tuningolni vagy tesztelni?
A segítséget előre is köszönöm.
-
KYZRR
őstag
válasz Bunken #38108 üzenetére
BIOS-ból tuningolj, olyan 3.5-3.6 Ghz kornyekere tudsz tuningolni alapfesszel.
HA nem szorzozaras a CPU, akkor szorzoemelessel tuningolj, ha szorzozaras, akkor Ref. Clock emelessel Tuningolj, viszont a HT, es a RAM orajelet vissza kell osztanod.You can only die once, make sure it is worth it...
-
Bunken
tag
Elméletileg nem szorzózáras mert BlackEdition-ös de ez így nekem elég nyers információ a HT és a RAm órajelet nem tudom, hogy kell visszaosztani na meg a BIOS-ban sem tudom pontosan, hogy mit kell állítanom.
Itt egy kép a BIOS-omról:Ha a CPU Ratio-ra rámegyek ott szorzókat találok, 4.00 a legkisebb és 0.50-ével növekszik 36.00-ig. Azt kellene állítanom? Ja és az mennyit szoroz, 4xmennyi?
-
Gyufaaa
veterán
válasz Bunken #38112 üzenetére
Azokkal ne foglalkozz Lockmentes procinál. CPU Ratio-t tedd 18x-ra. Egyenlőre ennyi és tesztelj. Ha stabil, akkor lehet lőni neki fix feszt és NB órajelét emelni.
Az órajel alakulása:
CPU ratio x CPU Ref CLK = Órajel
A Ref CLK alap órajele 200Mhz, a szorzó a te esetedben pedig 16x. Ennek a kettőnek a szorzata amin jelenleg ketyeg a procid, tehát 16x200=3200MhzTehát a CPU Ratio-t tedd 18x-ra, így az órajeled 200Mhz Ref CLK x 18x CPU Ratio = 3600Mhz
[ Szerkesztve ]
-
Bunken
tag
Beállítottam a 18-as szorzót, bebootolt a gép szépen elindítottam a prime95-öt Blend teszten (nem tudom, hogy jót indítottam-e el) és kb 1 perc múlva kékhalállal újraindult a gép
Adnom kéne egy kis plusz feszt? Meddig kellene futtatni ezt a prime95-ös és milyen teszt módban? -
Bunken
tag
válasz Gyufaaa #38121 üzenetére
Megtörtént a művelet de sajnos nem lett jó, megemeltem először 1.3750-re prime95-öt elindítottam rögtön kékhalál, utánna felvettem 1.4000-re és ugyan ez történt, a CPU-NB végig 1.2-n volt.
Benéztem a BIOS-ban a CPU Configuration menüpontba és a következőt találtam (pirossal keretezve):Mondjuk a windows-om is már több mint másfél éves számít ez valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz Bunken #38122 üzenetére
"Mondjuk a windows-om is már több mint másfél éves számít ez valamit?" Igen. Mindenképp. Hőmérsékletek a teszt kezdetekor hogyan alakulnak? A CPU-NB-nek adhatsz még feszt. Próbéld meg, hogy a ramokat visszaosztod 1333-ra. Lehetséges, hogy a memvezérlőd a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
Bunken
tag
válasz Gyufaaa #38123 üzenetére
Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy újratelepítem de akkor lehet most jött el az ideje.
Alaplap: 31 fok
CPU 38 fok
GPU: 37 fokNem tudom mennyit számít a hőfok mert mihelyt elindítom a prime95-öt szinte azonnal kékhalál.
A RAM-okat akkor visszaveszem és az CPU-NB-nek mennyit adjak még? -
Zotya21
senior tag
Hali
nekem egy olyan gondom lenne
hogy vettem egy gigabyte z77x-d3h alaplapot bele egy i7 3770k procit
és mondom ugyis tuning proci meghúzom hát elsőre nem ment utána néztem és bármilyen beállítást rakok rá amit neten láttam mondjuk 4.6 ghz re vagy 4.5 re vagy 4.9 egyikse jó bárhol néztem
mnidig kékhalál van amikor windows bese tölt van amikor windows töltés után kis terheléstől jön a kék halál
de még 4.2 ghz se ment bármit csinálok ésmár idegesít
tudtok valami tanácsot adni ?
tápom egy 650 es cooler master gx
https://500px.com/slayer_art
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Mikor még a 6950 tuningolásáról olvasgattam cikkeket(hogy kell belőle 6970et csinálni) találkoztam egy olyannal, hogy a gyártók nem gyengébb cuccokat gyártanak, hanem egy alapot butitanak le amit olcsóbban adnak... De kis huncutsággal előhozható belőle a régi énj.e Namármost ennél a posztnál emlékeim szerint az író példának vmi olyasmit írt, hogy "lásd AMD procik 2magból 4 mag" v vmi ilyesmi.
Nos, a kérdésem annyi, hogy a sógoromnak van egy AMD Athlon X2 core2duo 3800+ 2.00 Ghz procija. Lehet belőle 4 magosat varázsolni, vagy ez más tipusoknál lehetséges?
Előre is köszi a választ
VisSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
nagyúr
válasz Vismajor01 #38128 üzenetére
Az X2 nem Core2Duo, mert az Intel, emellett az említett proci nem unlockolható.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Zotya21
senior tag
válasz Vismajor01 #38128 üzenetére
sose volt még amd procim hála isten XD
de azt tudom hogy rengeteg 2 magos azért két magos meg a másik kettő nem ment át valamiylen teszten
és eladják így is 2 magosként
de elvielg ha olyan a lapod biosba fel lehet oldani amelyikbe van plusz kettő
haveromé is alapba 2 magos de 4 maggal is tudja használni csak néha leáll XD
-
Bunken
tag
válasz Gyufaaa #38125 üzenetére
Na csak nem hagyott nyugodni a dolog úgyhogy próbálgattam még a dolgot amire jutottam:
a CPU fesz 1.4-en volt a CPU-NB fesz 1.3-on a RAM-okat Auto-ra állítottam a Mhz-et és az időzítéseket is meg a feszt is, így elszált kékhalállal prime95 indítás után. Utánna még megpróbálkoztam a 17,5 szorzóval, azzal annyit sikerült elérnem, hogy nem kékhalálozott el rögtön hanem csak pár perc után nem néztem pontosan mennyit bírt ki ezzel a szorzóval.Ezek szerint még emelni kéne a CPU feszt? Néztem AIDA64-ben terhelés alatt (visszavettem mindent auto-ra alapbeállításra) 1.4v-ot ír ki CPU fesznek. Ez lenne az alapfesze a CPU-nak?
Na most már tényleg megyek, majd holnap délután foglalkozom még a dologgal.
-
robogos10
senior tag
Valaki tudna nekem segíteni??
Nem akarnak a RAMok 1066mhz-n menni az istennek se
Alaplap Asrock N68-S támogatja!
Proci Athlon II 260
Memória Csx 2*1gb 1066mhz
minden gyári érték ramok 1066mhz-re állítva bios úgy látja de mégse annyin megy!Képeket is készítette!
[link]
Válaszokat segítségeket előre is köszönöm! -
robogos10
senior tag
na talán sikerült kikapcsoltam a Flexibiliti Opciot
1066 alapból felhúztam az fsb-vel 1200mhz-re azt nem bírta vissza vettem 800ra a ramot és úgy húztam 1000mhz-re még kicsit finomítok
de ha valaki tud jobbat hogyan tudnám jobban kihegyezni az szóljonKép hátha ti többet tudtok ebből
adtam neki +feszt 1,95 re sok vagy tegyem automatára?
[ Szerkesztve ]
-
Zotya21
senior tag
válasz robogos10 #38134 üzenetére
hát neekm amikor betettem a core2 es lapba a corsair vengence 1600 as ramokat alapból felugrott 1.95 voltra
és oylan félóránként ujraindult tőle ugyhogy lehet sokde nemtom az lehet birjade vicc különben nekem a 3770k nembirja a 200mhz es huzást XD p4 es is kibírt ennyit
valamit nagyon nemjól csinálok én ezt nemértem most megy 4.0ghz en de tegnap este egyzer ezzel is volt kékhalál XD pedig csak plusz 100mhz
-
robogos10
senior tag
1 biztos annyira melegszenek a RAM-ok hogy az csúcs!
1 idő után el kezd akadni a játék de akkor már tényleg nagyon melegek!
De csak terhelés alatt csinálja ezt!!
Mi lehet a gond? -
Bunken
tag
válasz Gyufaaa #38140 üzenetére
Egyből állítsák a feszt 1.475-re és a szorzókkal lépésekben haladják felfelé? Na meg 1.475 felé már nem érdemes menni, nem bírná az alaplap gyári hűtése vagy valami más nem bírná el a magasabb feszt? Azt már sikerült kiderítenem, hogy a VGA-m az CPU limites mert a monitorom csak 1280x1024-es felbontást tud így a CPU-val akarom emelni az fps számot. De már csak holnap délután fogok megint foglalkozni. Ahogy privátban is írtam 3.4-en azokkal a beállításokkal stabil, játszottam is úgy vagy másfél órát.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Bunken #38143 üzenetére
Nem lesz semmi gond a lappal, azon a feszültségen. Tedd fel nyugodtan 1.475v-ra és mehetnek a tesztek. Azon a felbontáson procilimites vagy az tény. A hűtésed pedig teljesen rendben van a magasabb feszültségek beállításához. 3.4Ghz sem rossz. Tuning mindenképp kell a vga-hoz, de egy legalább 1680-as moncsin elgondolkodnék. (Priviben azért nem szeretem ezeket a dolgokat beszélni, mert ebből más is okulhat, illetve más, frissebb, több tapasztalattal rendelkező emberke is be tud segíteni, egy adott konfig stabil tuning beállításaiba.)
-
Bunken
tag
válasz Gyufaaa #38145 üzenetére
Nos, foglalkoztam a dologgal ma is, amire jutottam:
CPU szorzó: 18x200=3600
CPU fesz: 1.4750v
CPU-NB fesz: 1.3000v
RAM: 1600Mhz
RAM fesz:1.6vA prime95 már több mint egy órája megyen hiba nélkül.
Amiket tapasztaltam: próbáltam emelne a szorzót 18.5-re de amikor a prime95 elérte a második pass-t ott kifagyott a rendszer. Windows bejelentkezés után gyorsan indítottam egy AIDA64-et, hogy megnézzem a hőfokokat és egyéb dolgokat mielőtt az alaplapon az energiatakarékossági rendszerek magukhoz térnek, ami feltűnt az az, hogy a CPU feszültsége 1,494-1,502v között mozog míg nem aktiválódtak az energiatakarékossági rendszerek de amikor elindítottam a prime95-öt a CPU fesz az AIDA szerint 1,464-1,470 között mozog.Min tudnék még emelni, hogy nagyobb teljesítményt ki tudjak csikarni belőle? Még biztonságos határokon belül maradva.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Bunken #38146 üzenetére
Szerintem egyenlőre semmit. Használd egy pár napig. Ha alkalmazásokban sem dob hibát, akkor egy hét múlva kellene a továbbiakra visszatérni. Egy Unlockolt procinál ez a kis idő szerintem ajánlatos. A feszültség az rendben van, ha a hőmérsékletek is korrektek. 60 fokot ne érje el. Ha egy pár nap használat után stabil, akkor feljebb kell tornászni az NB órajelét. Azzal még tudsz érdemi gyorsulást elérni. Szerintem most csak tesztelgess. Nem érdemes elkapkodni.
-
Melorin
addikt
válasz Gyufaaa #38107 üzenetére
Tegnap sokat próbálgattam a tuningot. Be kell szereznem valami értelmesebb hűtőt mert a gyárival a 60 fokot nehezen lehet tartani.
Rövid ideig kipróbáltam a 4300Mhz-et (3200 az alap) és működött, de pár perc Prime után már 70 fokig felkúszott a hőmérséklete.Az viszont nagyon fura, hogy a biosban hiába állítom a NB feszültséget, az asrock monitoring/tuning programja mindig 1.1850V-ot ír. Viszont ha ugyanezzel az asrockos tuning progival állítok a feszkón, minden gond nélkül változik az érték. Ez mitől lehet?
A másik érdekesség, hogy 136Mhz-ig lehet állítani a refclock értéket bioszban (100 az alap), ugyanebben a progiban meg néha feljebb is lehet, akár 200Mhz-ig is.[ Szerkesztve ]
-
attila112
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő.
Adott egy Asus M2Nx-Plus alaplap és egy AMD 7850 Black Edition CPU
Valami +ot ki lehetne hozni ezekből? Létezik, hogy ebben is van valami magfeloldás?Üdv: Attila OO===[][]===OO ne feledd az értékelést
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest