- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ójajajajjj!
Tologattam itt a szozót (Windows alatt miközben futott a linpack), és valamiért pakolgatta magát vissza 40-ről egész 32-ig (alapig) is.Meg akartam fogni a vizes blokkot, hogy langyos-e, és az hideg is, viszont megsütötte a kezem a mellette lévő VRM-ekre biggyesztett hűtőborda. Pár perc linpack után mindkettő forró mint az állat!
És CPU feszt még nem is emeltem sehova, csak szorzót!
Ide most vagy egy-egy vizesblokk kell, vagy hatalmas rézbordák, esetleg odaállítani egy halk ventilátort, de pfff..
Rohangálnak itt emberek olcsóbb lapokkal és 4.5Ghz-re rántott CPU-kkal is. Nekik 23 porszívóventi van a gépben, vagy mi...?
Nálam ugye a CPU és a VGA nem is fűt, azt mind a víz viszi el, csak az alaplapnak kéne passzívan lehűlnie. Pontosabban ott van a táp ventije az említett forró bordákhoz közel és oldalról is egy halk 12cm-es tol a winyók felől erre egy kis szellőt. Halkan ettől sokkal többet nem lehet, csak ha közvetlen föléjük operálok egy 12-es ventit, de annak is lesz egy kis hangja az eddigi mellé.Pedig örültem, hogy talán megszabadulok pár csőtől, és kevesebb elemből áll majd a vízhűtő rendszer.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Angmar
tag
Sziasztok!
A processzorom tuningolása során (Q6600), fokozatosan emeltem a CPU Host sebességet. Az egyik újraindítás során azonban visszaállt az alap 266Mhz-re.
A biosban hiába állítom be a CPU Host Clock Control "Enabledre"-re, és állítok be bármilyen frekvenciát, mindig 266Mhz-en indul a gép (a Bios beállításokat természetesen a változtatás után mentem)
Amit eddig csináltam, Load Optimized Defaults, legfrissebb bios, de semmi. Az alaplap Gigabyte GA-P35C-DS3R
Valakinek ötlet -
Angmar
tag
Még annyi kimaradt, hogy a "CPU Host Clock Control" beállítás visszaáll "Disabled"-re a következő Bios belépéskor. Úgyanezt csinálja a "PCI Express Frequency(Mhz)" beállítással is. A többi beállítás amit néztem azt elmenti.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Sziasztok
Ezeknél a hardvereknél van "tuning" lehetőség ? Kíváncsi vagyok , hogy mit bír ...
MOB : MSI H61M-P22
CPU : DualCore Intel Pentium G630
RAM : Kingmax 1600 MHzMert úgy tudom nem mindegyik lap engedi a túlhajtást ... ez meg lehet hogy olyan
[ Szerkesztve ]
Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
darál0w
Jómunkásember
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz Angmar #34803 üzenetére
A te esetedben vagy kevés a feszültség vagy más ...
Próbálj meg lépésről-lépésre emelgetni ...
Auto fsb , auto ram voltage/clock és csak a cpu-t emeld nézd meg meddig bírja és utána adjál feszt mindenhova ...Azért indul újra mert nem tud azokkal a beállításokkal indulni ...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Tibor_560sec #34809 üzenetére
p67, z68 és csak a K jelzésű procikat.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
-
Angmar
tag
válasz Tibor_560sec #34808 üzenetére
Az a baj hogy, hogy kisebb órajelet állítok be pl. 9x250 (alap 9x266) akkor is 9x266 beállítással indul e (ram, voltage minden alapon)l. Nem azzal van gond hogy újraindul a gép, mert nem birja a magas órajelet, hanem azzal, hogy nem menti ell a beállított CPU Host értéket. A gép már ment 9x333 beállításal, alapfeszültségen, csak amikor emelni akartam, egyszercsak visszaállít 9x266.
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz Angmar #34814 üzenetére
Az is lehet hogy kiürült a tank az alaplapi elemben ... erről úgy bizonyosodhatsz meg , hogy beveszed a szádba (le ne nyeld) ha érzed a bizsergést akkor jó ... vagy ha bekapcsolás után a bios kiadásának egyező időpontot mutat mindig (elfelejti az időt állandóan) ...
3 év után sem jellemző , hogy lemerül az elem de lehet hogy itt lemerült ...
[ Szerkesztve ]
-
Angmar
tag
válasz Tibor_560sec #34815 üzenetére
Cleraing CMOS Jumper segített , most már elmenti a CPU Host értéket, mehet tovább a kisérletezés
[ Szerkesztve ]
-
Angmar
tag
-
pook20
aktív tag
Sziasztok!segítségeteket szeretném kérni!a következő konfigom van és ezt szeretném feltuningolni de nem tudom hogy hol kezdjem és milyen progi kell hozzá!/gyári szoftver AMD OverDrive de nekem egy kicsit bonyolult!/
CPU típusa DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (16 x 200)
Alaplap neve ASRock 760GM-GS3 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet AMD 760G, AMD K10
DIMM1: Kingmax FLFF65F-C8KF9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
Videokártya ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)
Képernyő LG W2240 (Analog) [22" LCD] (008NDEZ2Y540)nos hol érdemes kezdeni?vagy mit nézzek?
válaszokat elöre is köszönöm!
asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
BeeNiTTo
tag
Ha van egy 667 mhz -es és 800mhz-s ram is a gépemben akk mennyire fixáljam ???800mhz-re???
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok! Kér kérdésem lenne:
1. Nem tudja valaki hogy egy GIGABYTE Z68A-D3-B3 alaplap biosában hogy lehet plusz feszültséget adni a processzornak? Vagy képet küldjek??2.Lehet baja egy 1600Mhz-es ramnak ha felveszem 1866-ra? Kingmax ramok...és egyáltalán lesz gyorsulás?
Előre is köszi a választ!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
janos666
nagyúr
válasz BeeNiTTo #34821 üzenetére
Ha a 667-es bírja a 800-at, akkor annyira, ha nem, akkor 667-re.
Valószínűleg emelni kell a feszt és/vagy lazítani az időzítést, ha 800-on akarod járatni a 667-est.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zolka bolka
tag
giga p35 ds4 alaplap jó lenne overclockra? (értem ezalatt hogy nem ilyen "kiherélt" fos? )
Ha már írsz, és nem tetszik az üzlet, akkor legalább annyit írj vissza, hogy nem érdekel az üzlet, ahelyett hogy eltűnsz...
-
pook20
aktív tag
válasz darál0w #34820 üzenetére
és meddig lehet felhúzni?mindig a bioszba kell mászkálni?esetleg progi vagy valami hasonló?
asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
nihill
őstag
Sziasztok!
EZT a kérdést itt is feltenném a hozzáértőkhöz, mert úgyis ide akarok majd jönni vele ha meglesz
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne a proci hőmérséklettel kapcsolatban amit húztam 3,8GHz-re,hogy a prime teszt során a cpu max 54 fokos míg a magok 51 fokosak voltak amiből azt konzekvenciát vontam le,hogy a cpu hőérzékelője nem megfelelően mér,ugyanis alacsonyabb értéket kellene mérnie mint a magok hőmérséklete.Ezt a hibás mérést mi módon tudom rendbe hozni,van-e valami megoldás rá?
Ugyanis több fórumon olvasgattam és azt írják a cpu hőmérsékletéről, hogy alacsonyabbnak kell lennie mint a magoké mert a magok termelik a hőt a cpu kupakja meg pasztán keresztül érintkezik a hűtő hőfelvevő felületével.
Ebből mi igaz most mert nagyon megosztóak a vélemények?
[Itt] egy kép amin most nem tudom, hogy tuning esetén melyiket vegyem figyelembe ahhoz, hogy a biosban beállított 60 fokos riasztási értéket meg ne haladjam? -
darál0w
Jómunkásember
válasz zolka bolka #34824 üzenetére
milyen procihoz?
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Petya1981
tag
válasz zolka bolka #34835 üzenetére
Szerintem egy p35-ös lap tökéletes c2d tuningolásához.
SZERETEM A NYUSZIFÜLET
-
Petya1981
tag
válasz zolka bolka #34837 üzenetére
Akkor ott a proci lesz szerintem a ludas.
Mit jelent neked a jó tuning?
Én stabil 400-450 Fsb mindennapi használatra jónak tűnik.
Nekem egy Asus p5k-ban a 6320-am ment 500 Fsb-t 1,5v mellett (3,5Ghz de ez volt a plafon) és 400 (2,8Ghz) Fsb-n járattam sokáig alapfeszen.SZERETEM A NYUSZIFÜLET
-
Petya1981
tag
-
enemy107
senior tag
válasz Petya1981 #34839 üzenetére
Ezek nagyon szép eredmények. viszont ebből nem kell levonni következtetéseket. álltalánosításokat. ugyanis sz.j. a tuningos "elite" közt van. Válogatott procikkal tesztel, nem biztos, hogy mindenki keze alatt így szalad a konfig. Ez pedig E8400-as eredmény, ráadásul kis vid-es.Nem kell össze hasonlítani egy E6XXX 65 nanós szériával, amik jóval stabilabb nagyobb táp ellátást igényelnek túlhajtás esetén.
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Petya1981
tag
Valamint van az oldalon egy PDF file a beállításokról ami lehet , hogy segít egy kicsit.
SZERETEM A NYUSZIFÜLET
-
darál0w
Jómunkásember
-
kukinyo
addikt
Helló
Szerintetek ez jó eredménynek számít?És 43 foknál nem ment feljebb.A feszültséget meddig emelhetem ami még nem károsítja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest