- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz gabor901113 #34350 üzenetére
Ezzel inkább fáradj át ide, majd először olvasd el az első hsz-t.
-
pityke88
tag
Résre nyitottam az ablakot, és odatettem a gépet, így kintről szívja a levegőt
[link]Indulhat a tuning!Boldog vagyok nagyon, mert ma megtaláltam a barátaimat Itt vannak a fejemben.
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el a tuningolást komolyabban, mert már időszerű volt eddig elég volt 2,8Ghz-en a CPU, de most már kell a +lóerő! Vettem új RAM-okat nem nagy szám de a régihez képest előre lépés szerintem( DDR2 800 Hyper-x).
A rendszer ezen beállításokkal stabil!
Lehet még ezen húzni? Érdemes egyáltalán?Végül is én már ennek az eredménynek is örülök esetleg a FSB-én kéne még húzni, mert ugye minnél magasabb az FSB annál jobb...
Jah és olvastam azt hiszem ebben a topicban hogy lehet külön az FSB-nek is feszt állítani. Hol van ez pontosan ha van egyáltalán?
Jah és a BIOS F5-ös! Leterhelten nem megy 68 Celsius fok fölé!(CPU cooler: Scythe-Ninja)
Szóval ha szerintetek lehet még ezen húzni akkor a tanácsokat szívesen fogadom! Eredményekről beszámolok persze
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Rendeske #34356 üzenetére
kisebb feszen nem tudja ezt az orajelet?
illetve fixáld le a cpu termination és pll értékeket 1.2V és 1.5V-ra.
magasabb orajel biztos, hogy nem kell...ez bőven elég a VGA-hoz.
Végül is én már ennek az eredménynek is örülök esetleg a FSB-én kéne még húzni, mert ugye minnél magasabb az FSB annál jobb...
csak teszteken látni a különbséget.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
eardog84
csendes tag
Sziasztok!
Van egy E6420-as procim, azt szeretném egy picit húzni. A Prohardveren találtan egy cikket:
http://prohardver.hu/teszt/core_2_tuning_a_kevesebb_neha_tobb/allendale.htmlEz alapján elég jó kis potenciál van a cuccosban. A cikkben azt írják, hogy az FSB-t emelték meg, a kérdésem viszont az lenne, hogy úgy tudom, ha növelem az FSB-t, akkor nől a DRAM-ok frekvenciája is, ugye? Azt akkor hogy tudom visszatenni alap 800 MHz környékére? Van egy FSBRAM szorzó, azzal?
köszi előre is.
-
eardog84
csendes tag
válasz windlord #34367 üzenetére
köszi, én is így gondoltam. Nem akarom megölni a gépet, most vettem egy használt 4890-et és úgy vettem észre, hogy mintha proci limites lenne a gépem azoknál a játékoknál, amiket megnéztem(Skyrim), mert akár növelem a grafikai részletességet akár csökkentem, az FPs hasonló. Megpróbálok nyerni egy kis FPS-t, ha egy 10-et tudok hozni biztonságos proci hőmérséklet mellett, akkor jó, ha nem, akkor inkább nem fogom bántani
-
eardog84
csendes tag
válasz windlord #34369 üzenetére
igen, de a cikkben lévő tesztnél is gyári hűtést hagytak...alapjáraton olyan 45 fok körül van a proci, ráersztettem egy kis Winrar tömörítést, 5-10 perc után olyan 51 fok körülire emelkedett, úgyh gondolom még lehet húzni így is, mert tudtommal olyan 60-65fokig lehet?!, amúgy Tmax-nak 85 fokot írnak hozzá...
-
windlord
őstag
válasz eardog84 #34370 üzenetére
Intel Burn Test -el nézd meg, maximum stress -en.
(Itt mindig ezt ajánlják, én is így nézem).
Szerintem a 85fok az nagyon sok!
75foknál jobban nem engedném melegedni.Alapfeszültségen próbáld meg növelni az fsb -t finoman.
Nézd meg úgy meddig lesz stabil ibt alatt.
Így annyira nem fog melegedni, mintha nekiállnál fesz. emelésnek!Természetesen a feszültségértékeket és a pci-e freq -et ne hagyd auto értéken!!!
[ Szerkesztve ]
-
eardog84
csendes tag
válasz windlord #34371 üzenetére
köszönöm a tanácsot, hasonlóra jutottam én is a hozzászólásokat, meg egyéb cikkeneket olvasgatva, de gondoltam mindenképp rákérdezek konkrétan
85 fokig semmi esetre se akarom elvinni, én max 60-65-ig szeretnék menni, 5 éves a proci, eddig nem volt húzva, most már vége a bejáratásnak, ideje kezdeni vele valamit
köszi mégegyszer
-
Apollo_21
addikt
Hali!
IBT-t csak max stresszen érdemes? mert nekem egy high beállításon vagy normalon nemtudommár de kb 75fokra tolja fel a procit...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Okés, köszönöm szépen a segítséget.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
csabsz13
aktív tag
válasz darál0w #34375 üzenetére
helló,
nekem IBT-n, HIGH stress alatt 97-99 fokra felmegy a magok hőmérséklete real temp progi szerint. a lenti hozzászólások alapján akkor ez nem normális?
amúgy tuning BIOS beállításokkal eleve az idle hőmérséklete 60-70 fok a magoknak. ez OK?AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Én takarékosabbra szeretném tenni a gépet.
BIOS-ban lejjebb vehetném az órajelet, meg gondolom a feszültséget is, de Win7-em van, és van benne egy olyan beállítás, hogy processzor teljesítmény %-ban minimum, maximum.
Ezt én bárhogy állítom, semmit nem csinál.
Vagyis alapból 5%-100%-ra van beállítva, de néha lemegy 0-ra, ha nem csinál semmit.
Ha max. 50%-ra állítom, akkor se növekszik a kijelzett érték, és 50 felett is mutat.
A gépem rossz, vagy a program? Mással be lehet ezt állítani?
Vagy ha állítom, akkor mindig csak BIOS-ban tudom?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Draken
őstag
sziasztok
létezik olyan program amivel tudom emelni a cpu órajelét anélkül, hogy bioson belül ügyködnék / feszt emelnék?
-
Rendeske
tag
válasz darál0w #34365 üzenetére
Ok! Most tesztelek IBT-el itt már föl-föl ment 72°-ra... -(Everest Ultimate szerint)
De még mindig 1,3V-on van a CPU Vcore! most kezdem lejjebb vinni..Meddig kell tesztelni ezzel az IBT-el? Már megy egy ideje de nem ír ki semmilyen eredményt!
Na most írta ki az elsőt:
Time (s) Speed (GFlops) Result
671.341 16.1273 3.745847e-002Ez mit jelent? Jónak számít ez az eredmény?
[ Szerkesztve ]
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy egyszerűen nem tudom 2,75GHz fölé emelni a pentium dual core e5200-as (M0) procimat.
A konfig a következő:
Abit IP35 (legújabb bios)
e5200 (M0)
2x1GB 1066 Kingmax DDR2 RAM
FSP BlueStorm II 400W-os táp
Ati HD 3850 256MB
Win 7 x86Próbáltam már visszaosztani a memóriát is, hátha azzal lehet a gond, de nem.
2,75GHz úgy jött össze hogy 12,5x220MHz (alapfeszen). Így elindul megy is rendesen, de tovább egyszerűen nem hajlandó menni. Próbáltam 11x240MHz (1,3V cpu fesszel!), de kék halál.
PCI-E órajel fix 100MHzÚgy hallottam, ezeknek a prociknak alapfeszen el kellene vinniük min 3GHz-et. Szerintetek mi lehet a probléma? Ennyire antituning példányt fogtam volna ki?
A válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.
-
Huawei
tag
Nos, a helyzet a következő 11x240-en futtattam. Feláll a rendszer (eddig nem jutottam el soha). Fixáltam a NB feszültséget 1,25V-on. Nem tudom hogy a CPU Termination-t hol találom, de minden fixálva van azon részlegen ahol ezt állítani lehet. Egyedül a ram feszültsége van "auto" beállításon. Így futott egy darabig. Aida tesztek lefutottak, de a stabilitás teszt hamar kiakadt. Kék képernyő. Szóval valamivel jobb lett az NB fix után, de igazából még most sem történt meg az áttörés.
Várom a további ötleteket.
Üdv.
-
apollo12
veterán
heló egy intel core 2 duo e4500 szeretnék felhúzni 2.6ghz környékére
mit kell állítani a biosban
ezaz a lap [link]
-
Huawei
tag
Sajnos mégsem jobb a helyzet. Újból kipróbáltam ugyan azt a beállítást és még a win sem töltött be, de azonnal kiakadt.
-
prtk
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy nagyon szájbarágós leírást kapni a processzorom meghúzásáról. Bár sokat olvastam a témában, mégis szeretném a segítségeteket kérni.
1. kérdés: Mi lehet a reális maximum?
2. Hogyan csináljam?Konfig:
q6600 G0 - Artic freezer 13
2x2gb CSX 800mhz
GIGABYTE lap - Socket 775 - GA-G31M-ES2L
Chieftec ctg-500
Zotac gtx 550 ti ampKifejezetten játékra használnám.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Felhúztam a netbookomban lévő Atom N450-est 1933mhz-re SetFsb-vel. Stabil 2ghz-en is, de nem akarom egyelőre kínozni. Az a problémám, hogy csak a töltőt csatlakoztatva hajlandó 10X-es szorzóra váltani. Amint akksiról megy, 6X-os szorzón marad, ami esetemben 6x193=1158mhz. A lényege a gépnek a hordozhatóság, így szeretném, ha akksiról is lenne egy kis plusz erő, ebben a formában nem sok értelme van az OC-nek. Van valami ötletetek, hogy miért nem akarja a tutit?
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest