- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseri0058
őstag
Nah szóval eljutottam 219 fsb-ig. Így a proci futott 3,3 ghz-n ami szerintem szép teljesítmény.
Kipróbáltam játék alatt.Ment tökéletesen, de mikor a proci elérte a 61 fokot kék halál lett.Szóval a proci hűtő ide kevés már. -
Gyufaaa
veterán
válasz Cseri0058 #34154 üzenetére
Kevés biza! A hőmérsékletre nagyon kényes. Ha tudod, a tápot is cseréld le.
(#34152) Toto2000: Hőmérsékletek rendben voltak? A memóriáknak adj plusz feszt. 1.8v-ig elmehetsz, bár ezt is jobb megtenni egy hűtőbordás rammal. Vagy pedig osztd vissza őket, hogy a gyári működési frekvenciához közeli értéken fussanak. Mindenképp fix feszültségi értékeket állíts be. Ne hagyj semmit auto-n. AIDA segítség lehet a feszültség beállításaiban, hogy mennyi a gyári érték. A ramokat először lődd be 1.65v-ra és vedd visszább a teljesítményét 1066/533-ról 800/400-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Szépjóreggelt!
Abban kérném a hozzáértők segítségét hogy megbízható-e az alaplapon elhelyezett oc gomb használata..ill a memó frekije mennyire hat ki a tuningra?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
pusi1981
aktív tag
QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 20 típusu procim van, 2800 MHz-en ketyegek most.
Jó lenne felhúzni 3 Ghz-re mennyivel emeljem a feszt???
Alaplapom Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 biosban hol tudom megnövelni a feszt?
Köszi! -
Gyufaaa
veterán
válasz Cseri0058 #34158 üzenetére
Annyira nem lett az rossz. Mire a következő széria kijön, addigra már a vga-d lesz kevés a gémekhez. Most még igen jó az. Azt ezzel a prociddal még tuningal sem tudod kihajtani. Minimum 1680x1050 felbontás de legjobb a FullHD és egy erősebb rendszer ami támogatja. Pl elég olcsó az Athlon2 x4. A mellett tombolna a kártya.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Apollo_21 #34159 üzenetére
Adatlapodat töltsd ki. Nézd meg valakinek az adatainál a cuccokat. Egyszerűbb a segítség nyújtás is. Tudjuk milyen hardvereid vannak. Gyári OC gombot inkább hanyagold. Manuálisan tuningolj és csak BIOS-ból.
(#34160) pusi1981: A feszültséget semennyivel nem kell emelned, csak az EC-t. Feszültséget fixáld 1.35v-ra első nekifutásra. Memóriákat is fixáld 1.65v-ra (gondolom ddr3) A NB-nek pedig adj 1.2v-ot. Ha ez így meg van, akkor emelheted az EC-t a 3Ghz-es órajelig, bár megy az majd a fölé is! Mivel hűtöd? Több mint valószínű, hogy a M.I.T menüpontban elérsz mindent ami a tuninghoz szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Köszönöm az észrevételt!
Utánna olvasok hogy egyáltalán számomra érdemes-e ez a dolog. mégegyszer köszi.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Nyiz
csendes tag
Sziasztok!
Amint az a hozzászólásomból is ki fog derülni, új vagyok a témában. Olvasgattam a napokban overclock leírásokat, így az alapokkal tisztában vagyok már. Belevágtam én is. Illetve csak vágtam volna, ha minden úgy menne, ahogy szeretném. Első lépésben, gondoltam megnézem, hogy a gép érti-e mit akarok csinálni. HT multit előre levettem 4x-esre, FSB-t feltoltam 4 MHz-el, minden feszültség érték gyár. BIOS látja a változást, örültem. Windowsba be, CPU-Z elő, ekkor néztem furcsán: gyári órajelet és HT linket közöl. Orthost is megnéztem, szintén a gyári órajellel ugrik neki a teszteknek. Szóval a probléma a következő: A BIOS látja az overclockot, viszont semmi más nem (BIOS-ban Cool'n'Quiet kikapcsolva). Tudtok valami megoldást a problémámra?
Amim van: Athlon X2 64 5200+ (gyárilag 13*200 MHz), Gigabyte M52L-S3P alaplappal, 32-es Windows 7.
Előre is köszi!
-
Gyufaaa
veterán
Az a 4 mhz semmi. Állítsd fix értékre a feszültségeket és a memóriának lőj be 2v-ot fixen. HT-t jól tetted, hogy vissza osztottad 4x-esre így a tuningnál 1Ghz alatt marad. 13*200=2600Mhz-en ketyeg a procid gyárilag. Ha minden beállítás meg van, akkor emeld fel 13*220-ra. Emlékeim szerint alap feszen 220 és 225 között volt valahol a határa ezeknek a prociknak. Ha meg van mehet a teszt. Így az órajeled 13*220=2860Mhz. Ezt alap feszen kell, hogy vigye. Mivel hűtöd?
Adatlapodat töltsd ki te is légyszi. Lássuk milyen hardvereid vannak, ha netán gyenge láncszem van köztük.(#34173) pusi1981: Nincs mit.
[ Szerkesztve ]
-
cajn
tag
Sziasztok!
Segítség kellene! Van egy MSI p45 platinum deszkám egy E8400-as procival és 4x1gb Kingmax 1066 ram-mal. Az a gondom hogy 4Ghz-en nem tudom belőni hogy stabil legyen.
Most ezek a beállításaim:
FSB 445
Dram FSB rotatio 1:1.20 (így fut 1066-on)
Core Volage 1.4v
Dram voltage 2v
MCH voltage 1.2v
VTT fsb 1.1v
A többi mind auto.Valaki tudna segíteni a helyes beállításban??
[ Szerkesztve ]
-
Nyiz
csendes tag
válasz Gyufaaa #34174 üzenetére
Persze-persze, tudom, hogy a 4 MHz az semmi, de pont ez volt a lényeg (ettől még az ég világon semmi rossz nem történhet ugye). Csak meg akartam nézni, hogy a rendszer érzékeli-e a változást és nem tette (csak a BIOS), ezért is álltam meg, és jöttem ide a kérdéssel, főleg, hogy a google sem volt képes kisegíteni. Nem mertem továbbmenni, mert, ha nem érzékeli a Windows, akkor hiába állítgatok bármit a BIOS-ban, úgyis mindegy. Vagy a CPU-Z és az Orthos falsul közöl, ezért dobja vissza a gyári adatokat a húzott helyett? Megnézem, amit ajánlottál, és jelentkezek újra Amúgy a memóriám most 1.8V-n üzemel, nem lesz sok az a +0,2v neki? Nem szeretném megsütni
szerk. Adatlap kitöltve. Amúgy gyári hűtő van a procin.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Én nagyon sokat szenvedtem és kísérleteztem egy AsusP5Q-E lapban, ami szintén P45-ös, és 533x8,5 is ment benne, de szintén nem tudtam stabilizálni 400x9 felett. Meg se kottyant neki a 4 GHz, de random kékhalálokat dobott, vagy sima fagyást, pláne a Dirt3 alatt.
Szintén 4x1 giga 1066-os Kingmax volt benne nekem is.
A HD5830-nak elég a 3.6 GHz bőven, én HD6850-essel használtam. Azok a játékok pedig amik 4 magok követelnek, akkor sem fognak menni rendesen az E8400-el, ha 5GHz-re húzod. Ahova kell a 4 mag, ott semmilyen tuning nem segít.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
cajn
tag
válasz Alister71 #34182 üzenetére
Értem. Hát a következő trónörökös egy Q9550 vagy q9650 lenne amit akkor szintén 400 fsb-re tudnák stabilan felhúzni. És az már akkor elég lenne. Bár a GTA IV aminek 4 mag már alap, nem laggol az e8400-el High beállításon. olyan 32~80FPS-el fut de 4 maggal biztos jobb lesz.
Amúgy milyen rammal tudnám feljebb húzni a procit( csak kíváncsiság) Van konkrét tpu(ok) amivel sikerülne?
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
A 955BE annó a Q9550 ellen jött, és ezt a feladatát tökéletesen teljesíti. Mivel nincs szorzózár tuningolni is könnyű, nekem 1.275 volton megy 3.6-on, így a fogyasztás sem vészes. 2x2 giga 1066-os Kingmax van, így 1.375 volton tudja a 4.0GHz-et. Mivel te 1.4 volton sem tudtad stabilizálni a 8400-est, így ezek szerintem nem rossz értékek.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
cajn
tag
válasz Alister71 #34186 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek hogy nem rossz eredmények. De az e8400 is tudná a 4Ghz stabilan 2x2Gb ramokkal jóval kisebb feszen. De a Q9650 is mindent elvisz 3.6-on alapfeszen ahol aztán tényleg atom stabil még 4x1Gb-la is 2x2Gb-al meg menne talán 4.2 is. Szóval valamiben az AMD valamiben meg az Intel a jobb...
-
mester0077
csendes tag
Help PLS!!!!!!!! Meddig huzzam max az e6500 dual core-t most 2.93 GHZ fut válaszokat elöre is köszönöm
-
pityke88
tag
válasz mester0077 #34193 üzenetére
Ameddig lehet, és stabil is
Boldog vagyok nagyon, mert ma megtaláltam a barátaimat Itt vannak a fejemben.
-
pityke88
tag
válasz mester0077 #34195 üzenetére
Hát játéknál nem biztos, vga-t is húzod?
-
Alister71
nagyúr
válasz mester0077 #34195 üzenetére
Próbálj egy 333x11-et, de biztos, hogy ehhez már feszt fog kérni.
Alister from Hell
-
pityke88
tag
válasz mester0077 #34199 üzenetére
Jobban jársz ha a szorzót emeled szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest