- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
válasz enemy107 #35650 üzenetére
Elvileg 3 800-as ram van benne. Sőt gyakorlatilag is annak kéne Viszont asszem 400-as ram-beállítással nem indult el multkor.
Azt a minden feszt normálra nem vágom pontosan mikre gondolszSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Benhill
senior tag
válasz sellerbuyer #8914 üzenetére
Azota mar sikerult mukodesre birnod? ^^
Irtad hogy 2.2-2.4V-t probaltad, en itt azt hittem betojok. Mondjuk megneztem es valoban annyit ir a gyarto. Nekem most ugyanolyan lapom es ramom van, mint neked akkor.
Amikor megvettem a ramokat nekem is 800on mentek 1.8V-n. Manualisan kell felhuzni 1066mhzre, es en pontosan 2V-t allitottam be itt. Nekem tok stabil. (de most h irtad megprobalom a 2.2-t.)
-
enemy107
senior tag
Értem de a biosod 667Mhz-esnek írja őket, csak azért írtam. A ramok SPD-jében legalábbis ez van. A lentebbi részen a feszültségeknél, mindegyiket normalra állítsd. Van olyan menü pont.
CPUZ képet tegyél fel a ramok SPD-je legyen rajta.Hat óra körül folyt köv, ha addig nem segít be valaki.
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Lmh
őstag
válasz enemy107 #35653 üzenetére
Most úgy állítom, hogy 400x9=3.6ghz ( elég az egyelőre )
pci freki fix 100
performance enhance: standard
és mondjuk ha az MCH Frequency Latch meg a System Memory Multiplier marad auto-n az gáz?
És lent a CPU voltageokat ( vcore, termination, pll, reference), MCH core, refence..., DRAM voltage, DRAM termination, Channel A, Channel B voltokat autoról, mind normálra.
Ez így normálisan menne?Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Lmh
őstag
válasz enemy107 #35655 üzenetére
na nem ment, most egyelőre 15 perce várok, mert indítási javítást csinál a gép
Hagyom én ezt a tuningot szerintem. azért kösziNagyon be van tervezve 2x2giga kingmax ram, 1333-as. Majd akkor visszatérek
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Devin92devin
tag
35646. hsz-re senki?
-
enemy107
senior tag
Elég abba egy jófajta 1066, vagy akár 800MHz-es páros is. Majdnem ilyen lapom van nekem is, az OCZ-ket nagyot szereti.
[link]Devin92devin:
Lord Vader, vagy darál0w biztosan segíteni fog, nekem sajna f...gom sincs az A.M.D. tuningról.
[ Szerkesztve ]
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
slayer007
tag
Üdv!
Elkezdtem tuningolni a procim (már lassan őskövület core 2 duo e6600 2,4ghz + asus p5b alaplap) és kíváncsi lennék, hogy melyik az a feszültség, ahol nagyon is meg kellene állnom.
Aida64-el monitorozom és orthos prime-al stress tesztelem minden freki emelésnél...
so far so good
viszont azt nem értem, hogy miért magasabb a CPU temp, mint a core temp?
stock cooler van rajta, szóval nem akarok túlzásokba esni, de 3,2 körülre azt olvastam, hogy fel lehet azzal is huzni...
Azt is olvastam, hogy 60 fok fölé ne nagyon menjek... ne de most ez a core temp ugye? mi van, ha nekem a cpu temp 10 fokkal több, akkor az a reális, vagy a core? Olvastam, hogy a core temp szenzorai sokkal pontosabbak, és h ne foglalkozzak a cpu temperature-el... igaz ez?
Szal a kérdés röviden: amig a core temp el nem éri a 60 fokot, addig jó vagyok, még ha a cpu temp 70nél robog, akkor is?Aztán: a memóriát is huznom kellene vele gondolom, hogy legyen értelme az egész OC-nak, ugye?
SZERK: kaptam 1 hibaüzit a prime-től..., costum 20k teszt ment...
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Final result was C3646BF4, expected: 86B106EB.
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 3 minutes 1 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.Javaslat? fesz emelés? 1,25v-n van
[ Szerkesztve ]
Im insane, what's your excuse?!
-
Alister71
nagyúr
válasz Devin92devin #35657 üzenetére
Az ilyen "extrém" tuningra kérdezz rá a megfelelő topikba. klikk. Itt csak házi kocatuningosok vannak, akik normál 24/7-es tuningot próbálnak beállítani.
Alister from Hell
-
fbeni91
tag
válasz Apollo_21 #35607 üzenetére
Üdv. egy intel pentium 640-enes procit hogy a túros kiflibe lehet tuningolni? kell valami buherálás hozzá h a bioszban tudjam tuningolni? vagy mit kell vele csinálni? hogyan lehet? mert a bioszban nekem nem engedi h hozzá nyúljak a procihoz! :S :S semmivéle képpen? mit hogyan kell csinálni h eggyáltalán egy gépet lehessen tuningólni,húzni??:S :S üdv.
-
slayer007
tag
Jó pár órát szórakoztam azzal, hogy megpróbáljam feltuningolni ezt az e6600as procit, de nem igazán akarja az igazat...
Először felhuztam 2,89ghz-re, minden ok, de 20k-s costummel az Orthos 3 perc után bejelzett... na akkor elkezdtem nézelődni mindenfelé a neten, hátha találok 1 olyan combot ami nekem van (asus p5b-vel)
Próbáltam azt is, amit a p5b topicban írtak (konkrét voltage megadva mindenhova), a ram időzítésen is lazítottam, de az istennek se marad stabil...
Valaki tud megoldást?
amit próbáltam először: fsb 320 (x9), vcore 1.2675 asszem, ezzel megadta magát az orthosnak, ez után a p5b topicban leírtakat használtam, így 3ghz-t kihoztam, de ott meg teljesen mindegy mekkora vcore feszt adtam, a win ha be is bootolt, orthos teszten max 20mp-t bírt ki (és nem is costum... A vcore fesz 1,4-re is felment, de soha nem lett stabil 333as fsb-n... eljutottam a végén oda, hogy 320as fsb + 1,4 vcore fesz mellett se indult már be (hátul le kellett kapcsolni az egészet, hogy egyáltalán bekapcsolja a gép a monitort és reseteljen mindent ), még ha mindent auto-ra állítottam se Kicsit már az idegeimmel játszik a dolog, valaki segítene?Im insane, what's your excuse?!
-
slayer007
tag
válasz fbeni91 #35670 üzenetére
Eddig úgy néz ki, h igazad volt... 1,45re feljebb vettem, és most fsb 333-al (x9) 3ghz-n ketyeg 2 perce prime stress teszten... kíváncsi vagyok, bír-e 2 órát
stabil 52-53 fok eddig a core temp, ha ez így marad, lehet megnézem a 3,2ghz-t is
Szerk: cpu-z szerint 1,37v-n van... 0,04-et még gondoltam, h veszít, de 0,08at...[ Szerkesztve ]
-
fbeni91
tag
válasz slayer007 #35671 üzenetére
egy pár napig futtasd ezen a frekvencián! 60 fok fölé ne engedd a procit! bár szerintem ennél fentebb ne húzd ha gyári hűződ van, és nem valami 4 réz hőcsöves komoly hűtőborda rajta! mert nem fogod bírni lehűteni! higgy nekem! volt nekem egy intel pentium D945-procim! indító hője volt 50fok! komoly hűtővel sem bírtam nagyon lehűteni 67fok alá! :S :S
-
slayer007
tag
válasz fbeni91 #35672 üzenetére
okok, nem nagyon nyúlok már hozzá... 2 órán át futott amúgy az Orthos, no problem, utána leállítottam h nézzek egy 3dmark06-ot
Mostani eredmény amugy: biosban 1,45v 333fsb-vel (x9), 4-4-4-12es ram időzítéssel... a rendszer baja az volt, hogy felemeltem a ramot 1:1-ről 1:1,25-re... nem jött be neki
szal maradt 1:1-en, így stabil 1.45v mellett és 54 fok fölé nem ment a 2 órás stressz teszt alatt.Asszem elértem amit akartam, az egész tuning onnan indult ki, hogy erősen gyanítottam, hogy CPU limitem van, és ez be is igazolódott:
Core 2 duo e6600 2,4ghz + 9800gt 1gb:
SM2.0 Score: 4840
HDR/SM3.0 Score: 5157
CPU Score: 2068Core 2 duo e6600 3ghz + 9800gt 1gb:
SM2.0 Score: 5688
HDR/SM3.0 Score: 5536
CPU Score: 2566) kíváncsi vagyok, hogy a Dirt 3 benchmarkja mekkora fps különbséget fog mutatni, offként még azt is postolom majd
-
slayer007
tag
válasz slayer007 #35673 üzenetére
2,4ghz 3ghz
High settings: 47 / 33 48 / 33
Medium settings: 50 / 37 61 / 44
Low settings: 57 / 37 67 / 45mediumig még nagyjából bírja a 9800gt, utána már ott a gpu limit is mindenesetre kb 20%ot ugrott az fps-em ezen a benchmarkon, ami nem rossz
Köszi a segítséget fbeni91!
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Van egy gigabyte ga vm900m v2 alaplapom és egy e2180-as processzorom. Van rajta egy elég nagy hűtőborda és szeretném valahogy tuningolni de:
A biosban nincs semmilyen ilyen lehetőség (a legfrissebb bios van rajta)
Ha programmal csinálom akkor a többinek az órajelét is húzza és kb +20MHz-nél már lefagy a gép. Akkor is húzza, ha ki van pipálva hogy a többit ne húzza. Easytune 5-öt használtam. -
Alister71
nagyúr
-
fbeni91
tag
válasz gyenesmartin #35676 üzenetére
Sajnos olyan az alaplapod ami nem engedi a húzást! Evvel akk nem tucc mit csinálni! :S :S Üdv.
-
gyenesmartin
őstag
Értem. Biztosra akartam menni, hogy lehet-e. Egyik fórumon írta valaki, hogy minden alaplappal lehet tuningolni. De ezek szerint nem.
-
Alister71
nagyúr
válasz gyenesmartin #35679 üzenetére
Amelyiknek a biosa nem támogatja, azzal szoftveresen sem lehet.
Alister from Hell
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
A W7 alól tudok fsb-t emelni? A bios ugyanis semmi ilyen beállítást nem tartalmaz:S Egy e2180-as gépet vettem, majd viszem apósnak, nem rossz, nem rossz, de 2,5-3,0 ghz-en tuti fürgébb lenne....Most olvasom hogy az előttem szóló is ezt kérdezte, hogy a p.csba van ez?:S Az E3400-asom olyan szépen ment tuninggal, itt is elkélne
Az alaplap típusa: Asus P5LD2-VM
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok nem igazán tuning kérdés de azért segíthetnétek.
A lap:MSI 865PE Neo2-S (MS-6728)
A proci: Intel Pentium 4, 3033 MHz HT
Memória :2x256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz)
A procin gyári hűtés.
A kérdésem az lenne lehet -e és egyáltalán érdemes-e ezen valamit is húzni.(Minden alap beállításon van) Ha lehet valaki leírja nekem mit és hol/hogy állítsak?
Köszi[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
3cHo
tag
Sziasztok! Feltuningoltam az E7500-as procimat 3,6 Ghz-ig, alapfeszen. Szeretnék mindent gyári beállításra visszarakni, de már nem emlékszek pontosan hogy mi mire volt állítva! Hogy lehet visszarakni mindent biztonságosan?
Üdv, Márk
-
akoska23
aktív tag
válasz Alister71 #35685 üzenetére
Köszi. Közben leszedtem a gyártó honlapjáról a CoreCenter progit próbálgattam emeli a proci órajelét és a memóriáét is de folyamatosan csipog hogy emeljek a ventillátorok sebességén pedig nem is engedi. Meddig tudom baj nélkül húzni? (eddig a procit 3400MHz a memót pedig 230MHz ig mertem) a programban.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
kovecses
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kis/nagy gondom.
Van egy Gigabyte Z68XP-UD3 alaplapom.
Ebben csücsül 2 modul Corsair Vengeance DDR3 1866 MHZ CL9 memória.
A problémám az, hogy a gyári speckó szerint ez a ram 1,5 volton 9-10-9-27 időzítéssel elketyeg 1866-on.
Ehhez képest a lapomban csak 1333 MHz-en tudom használni, különben overclocck error message bios üzenet fogad a gép indulásakor.
Már szinte mindent kipróbáltam JEDEC, XMP, több fesz stb. de nem tudom mit csináljak, hogy végre jó legyen.
Aki tud segíteni, hogy konkrétan mit kellene átállítanom, hogy végre jó legyen az írjon.
Előre is köszönöm a tippeket és a segítségeteket!
Megjegyzés:
A lapban Corei7 2600k lapul. -
Alister71
nagyúr
válasz akoska23 #35687 üzenetére
A dolog lényege, hogy tulajdonképp nem nyersz vele semmit. Az a proci amire most elég, oda alapon is elég, amire nem, arra akkor sem lesz, ha emelsz rajta 200-300 MHz-t.
Ezek a lapok még nem voltak alkalmasak komoly tuningra. Max a rendszer stabilitását fogod megszüntetni.Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz fbeni91 #35690 üzenetére
Ebbe a lapba egy 2500+-os Barton magos Athlont lenne érdemes venni. Alapon 1826 MHz-n megy, 166x11-en. Viszont az nForce 2-es lapok 200-ig támogatják az FSB-t, és fel tudod rakni benne 200x11, 2200MHz-re a procit. Itt már 3200+-osként megy, és ahhoz képest nagyon bika.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
fbeni91
tag
válasz Alister71 #35691 üzenetére
De nekem az a bajom most h 55 fok alá nem tudom le vinni így! ahogy most van. és gondol eggyet és néha időközönként újra indúl! simán úgy mint mikor az ember reset gombot nyom! Mitől lehet?? :S :S :S a proci most 1.75 voltot kap! :S :S 200FSB-re van húzva! Ötletek? :S :S
-
slayer007
tag
válasz fbeni91 #35692 üzenetére
instabil, több vcore kellene neki... de 1,75v az rengeteg, ahhoz már lassan vízhűtés kéne szerintem... orthos prime progit szedd le és adj neki stress tesztet, ott full load alatt nem hiszem, h 55 fok lenne.... 70 fölé is vinné sztem, ugy meg megsütöd a procit előbb utóbb... azt javaslom keress olyan FSBt, aminél még 1,5-1,55v elég.
-
slayer007
tag
válasz fbeni91 #35695 üzenetére
Sajnos nem ismerem a lap bios-át, de szerintem az fsb alatt kell lenni valahol... vcore az az, hogy mennyi feszültséget adsz a procinak, ami említésed szerint 1,75v, rengeteg perpill. Fogd vissza kicsit a dolgot, csökkents az FSB-n, majd a vcore-n is... maximum sztem 1,55v legyen megadva, esetleg 1,6v, aztán keresd azt az fsb-t, amin még bebootol a windows. Ha ez megvan, orthos prime-al stress teszt neki, ha hibát jelez, vissza az fsb-ből és újra próbálkozz az orthos-al. Ezt tedd addig, amíg az orthos legalább 2 órán át nem talál hibát teszt alatt. Ha biztosra akarsz menni, menjen az orthos 24 órát is
Szerk: az automatikus feszültséggel vigyázz. Szedd le a CPU-Z nevű programot, az meg fogja neked mondani, hogy most automatán (mivel így lövésünk sincs mennyit kap), mennyit ad neki. Nem lenne szerencsés, ha túl sok feszt kapna.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz slayer007 #35699 üzenetére
Ezek a régi procik jóval több feszt kapnak ugye, mint a mostaniak, és alapon is melegebbek, mert itt nem volt még energia takarékos mód.
Az 55-60 fok átlagosnak mondható. Egy nagyon fasza hűtővel le lehet húzni őket 45 fok környékére, de tulajdonképpen nem sok jelentősége van.Alister from Hell
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest