-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nazo
tag
Ahhoz képest hogy tegnapi cikk még ezt írják benne:
"A koronavírus jelen álláspont szerint az orrban végez károsító tevékenységeket. Még az orrban található idegsejtekbe nem, de az őket támogató támasztósejtekbe már valószínűleg eljut, és ott állítja át a dolgokat."
Az hogy az agyban/idegrendszerben is károsodást okozna említve sincs.
Bár nem tudom min csodálkozok, a telexen még helyesírás ellenőrzőt se használnak sokszor.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A Dumaszinházban nem egymás nyakán ültök, kisebb asztalok vannak, 2 személyes, 4 személyes, kvázi étterem. Kivéve amikor felvétel készül.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ringman
nagyúr
Lassan búcsúzhatunk a Pfizertől - Az utolsó előtti szállítmány érkezhetett Magyarországra
jó, a cím az clickbait, raktáron van egy csomó.
csak milyen lejárati dátummal?[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
Nos, ha követed a linket, ami az idézetedben szerepel, akkor egy tudományos folyóirathoz jutsz, onnan meg a Cell Neuron c. szaklaphoz, és egyéb hitelesnek tűnő forrásokhoz. És azok tényleg valami olyasmit állítanak, mint ami a Telex cikkben szerepel. Mondjuk a forrás majdnem egy éves, de gyors kereséssel találni újabbakat (COVID’s toll on smell and taste: what scientists do and don’t know) vagy egészen újat is (COVID-19 and loss of sense of smell).
Ha őszinte akarok lenni, engem is meglepett, mert én is úgy könyveltem el a szaglásvesztést, mint az agykárosodás tünetét, de ezek szerint tévesen. (Ettől persze még a covid károsítja az agyat (is).) Most nem olvastam végig a cikkeket, de majd megteszem, mert a környezetemben is van érintett.
Én viszonylag megbízható hírforrásnak találom a Telexet, de ez lehet, hogy egyéni szoc. probléma. Annak ellenére, hogy a helyesírás mellett a matek sem mindig megy nekik. )
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz Ringman #40759 üzenetére
Ennek örömére be is jelentkeztem Pfizer boosterre, bár még több millió van raktáron. Nem akarok a jövő héten, mert gondolom nagy lesz a tumultus, inkább elmegyek rá itt a háziorvosnál 2-3 hét múlva. Az ellenanyag szint elvileg úgyis rendben lehet még.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Hát én olyasmiket olvastam, hogy valami bedagad, és ezért nem jutnak el az illat molekulák a szagló receptorokhoz, meg olyat is olvastam, hogy a szaglásban résztvevő ideg?sejtek egy része elhal, és azokat pótolni kell, ami időbe telik. De ez már szerintem egy éve volt.
Buliban hasznos! =]
-
Sir Pocok
őstag
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Nazo
tag
A linkelt cikken csak a dátumot néztem hogy elég régi. Tovább nem ástam.
Voltak linkelve itt vagy talán a komolyban újabb kutatások, ahol talán CT vagy röntgen képek is voltak és látszott a károsodás az agyban ahol a szaglás/ízlelés van.
Meg ez jobban magyarázza hogy miért megy el az ízlelés is, mint a cikk szerinti, hogy orrban végez károsodást, és a szaglásnak van köze az ízérzékeléshez is, és azért megy el az is.
De aztán nem értek hozzá, csak itt olvasgatok a fórumon amiket linkeltek, és fura volt, hogy nem a legfrissebb infók alapján írnak cikket. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #40764 üzenetére
Evidens, hogy nem magamat féltem, de hordozóként simán lepasszolhatom a faternak. Vagy a Parcinak, ha betéved a szerkesztőségbe tök véletlenül
Tévéfelvétel lesz amúgy, szóval nem az asztalos-székes ültetés, hanem színházas.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Chesterfield
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz Chesterfield #40768 üzenetére
minden oltásellenes, vírustagadót beküldenék egy napra védőöltözetben ott dolgozni, mert tényleg ez megy ott, sőt...
...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
mai sztori: feleségem valamelyik fáccse csoportjába beírt az egyik lány, miszerint tudja, hogy itt off, de itt olyan normális emberek vannak, felüdülés a sok hülyéhez képest és hadd kérdezzen már valamit:
van-e olyan, aki másodszor is elkapta, lehet-e ilyet? mert ő az elején elkapta, és eléggé megtépte a vírus, nagyon vacakul volt... nem szívesen szenvedne vele mégegyszer így, szeretné elkerülni. de oltatni nem fogja magát, azt azért már mégsem!
írták neki, hogy izé...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
kolopele
nagyúr
Ez volt már? Hatalmas arc ez a Rusvai:
[link] -
daneel_hu
addikt
"...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is."
Sűrgősségiről azért ritkán "látsz be" az intenzívre.
Nem tudom milyen kórház ez, de nagyobbakban ez nem így működik. -
kw3v865
senior tag
Ezeket a bulvár szarokat ne nyomassuk szerintem ebben a topikban, a life.hu, blikk meg a többi hulladék oldal a laza topikba való szerintem. Ha linkelünk valamit, jó lenne valamilyen megbízható forrást választani.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #40765 üzenetére
Nagyon érdekes dolgokat mesél Merkely a poszt-Coviddal kapcsolatban. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyakori a szívizom gyulladás az átesett COVID-osok esetében.
Tényleg jó előadás érdemes megnézni!
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
34 éves férfi: 2 AZ után /máj. 3 és máj. 31/, SARS-CoV-2 Spike IgG / CMIA (Abbott) 77,4 AU/ml. Hát, nem sok.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
t72killer
titán
#40772, #40780: +1.
Az összkép igen valószínű hasonló, de ez a sztori több oldalról sántít.
1. nem "zsákolnak" embert 1 órán belül, akkor sem ha meghalt - protokoll szerint várni kell az életjelenségek leállta után.
1b: a covidos, amelyik beszél, az aligha fog 1óra leforgása alatt meghalni.
2. hogy is kerül egy ambuláns, aznap kisétáló beteg a covid-intenzíves, súlyos esetek közé?Nem mondom kell a tudósítás, de nem mese kell, amit pillanatok alatt szétszed a legelső eü-ből elbocsátott antivaxxer takarító.
#40782: Én is "tervezem" a természetes immunitást kipróbálni: minimum duplán oltva egy randi a deltával.
#40783: Értelemszerűen a 'zóttáshoz képest pár nagyságrend. Komoly összeget tennék rá, hogy aki az oltástól meghalt, az 99.99% a covidot sem élte volna túl.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
titán
https://index.hu/belfold/2021/11/16/kotelezo-oltas-pedagogusok-demonstracio/
Látszik azért, attól hogy valaki pedagógus, még nem feltétlen van agya. Inkább az oltás mellett kellene szerintem demonstrálniuk. Ennyi hülye embert komolyan...
-
-
Ringman
nagyúr
A mohácsi pedagógus lapunknak azt mondta, hogy az intézkedés miatt vele együtt rengeteg tanár távozik majd a közoktatásból. A többség vélhetően olyan magán, vagy egyházi fenntartású iskolában folytatja a munkát, ahol az oltást nem várják el.
hát ugye erre lenne egy elég egyszerű megoldás.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
daneel_hu
addikt
válasz t72killer #40785 üzenetére
"2. hogy is kerül egy ambuláns, aznap kisétáló beteg a covid-intenzíves, súlyos esetek közé?"
Sehogy. Ilyen nincs, ezért sanszos, hogy ezt is csak valaki írta holott elismerem akár életszerű is lehetne. De akkor legyen már pontos a kórházi protokollokat tekinve (is).
Covid-sűrgősségi osztályon maximum elfekvők vannak, ott pedig nem a lélegeztető pittyeg.
De a vizsgálókból, folyosókról aligha lehet ide belátni. Az intenzívre meg főleg nem. -
senior tag
A hangsúlyt tegyük a valószínűlegre. Pl. Észak-Karolinában 10812 újrafertőződés történt, ebből 94 végződött halállal.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
tisn
addikt
válasz FіkuszKukіsz #40792 üzenetére
ja. meg a semmit sem ero online oktatas. aztan most hogy van eleg oltas, jon az antiwaxxer tuntetes...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest