-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
Drizzt
nagyúr
Molnupiravirt már kaphat? Megy itt már a study vele és be lehet szállni amikor megbetegedsz? Tipikus Covid lefolyásnál mikor jöhet a kórház? Én azt gondolnám pont 5 nap környékén, amikor már ezek nem olyan sokat használnak, mint az első három napban. Főleg a Molnu, Favi, Paxlovid kapcsán.
I am having fun staying poor.
-
-
Sir Pocok
őstag
válasz Drizzt #40104 üzenetére
Kapcsolódva:
Azt tudtuk, hogy a Molnupiravir esetleg okozhat DNS toxicitást, de mosta Pfizernél is kiderült, hogy nem kaphatja akárki mert a benne lévő ritonavir egy májfunkciót blokkol, hogy proteáz gátló minél hosszabb ideig tartson, ezért sok gyógyszerrel nem lehet együtt szedni majd. Nem hangzik túl jól.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sir Pocok #40106 üzenetére
nincsenek csodák, ezek a cuccok "vírusirtó mérgek" alusipkás leegyszerűsítéssel. az utólagos antivirális gyógyszereknél kevés durvább holmi van, pusztít az, csak sörétessel, oszt van egy kis szórás. aki egy oltás helyett választja, az talaj hülye.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
BlackV
őstag
válasz Ringman #40071 üzenetére
Erős közepes eredmény, (az eltelt időhöz képest szuperjó.)
Ez 7000 körüli au/ml abbott. Egyik rokonomnak fertőzés után 10.000+au/ml-t mértek fertőzés után oltatlanul. Tehát neki a szervezete úgy gondolta, ennyire van szüksége a fertőzés leküzdéséhez. (De neki az a 10.000 az adott fertőzésre 100%specifikus antitestekből állt. Neked viszont alfa és vuhani antitestjeid vannak delta ellen.)
Nem állsz rosszul, ugyanazt tudom mondani, mint labor előtt, nagy hülyeséget akkor sem csinálsz ha oltatsz és akkor sem ha nem. De 1-2 hónapon belül mindenképp kelleni fog az oltás.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz viharhozo #40090 üzenetére
Jó, ha nem ez, akkor mi ? Az FDA kijelenti, hogy a vuhani antitestek nem jók ?
SzVSz ez az egyetlen gyakorlatban elérhető eszköz, amivel saccolni lehet a védettséget. Nyilván ez nem "9.20kor érkezik a reggeli IC, 9.21 már késés" történet.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Cs1csó
félisten
Ezt is lehet fokozni, aki az oltás összes "vélt" káros következményével dobálózik és ugye emiatt megtagadja az oltást, DE a vírusfertőzés következményeivel (durván leverheti az embert a lábáról, tartós "long-COVID" tünetek, akár maradandó tüdőkárosodás akár halál) mint ha nem is lennének, számomra ez a legfurcsább.
DE itt jön a csavar: ha ezt szóvá teszem nekik akkor azzal jönnek, hogy "valószínű" hogy mivel "egészségesek" (jelentsen ez az ő esetükben bármit is) meg erős az immunrendszerük ezért pikk-pakk legyűrik. Persze ha én azt mondom erre, hogy erős immunrendszerrel, fiatal egészségesnek tűnő emberek is ágynak esnek és ennyi erővel az oltásnál is élhetne azzal a "vélelemmel" hogy lehet az sem fog "kárt" tenni benne, hogy pl. pont nála nem okoz szívizom problémákat, vagy trombózist.
A legszomorúbb, hogy elvesztették a tudomány iránti bizalmat, tiszteletet.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #40109 üzenetére
köszi.
úgy döntöttem, hogy halasztom (már ha felveszik a megadott oltóponti telefonszámon, nemtom miből állt volna webes lemondási lehetőséget is csinálni) 1-1,5 hónappal, lehet karácsony előtt adatom be.
nekem fertőzés után ~4 héttel (május elején) volt szintén whitelabos, de elisás mérésen 21.1-es NTU (11-től pozitív)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pH03N1xM
tag
válasz bigdady #40093 üzenetére
Szerintem egyen valogatja, de ismerosi korben aki istenigazabol beszivta a covidot (long covid is megvan nekik sajna, pedig van 30 koruli is), annak meg most is volt 600-700 BAU (kb. 1 evvel a covid utan, oltas nelkul), de aki ra is oltott, annak a kicsapta maxra. Nalam 2 oltas (pfiz) - covid - 3. oltas combo vitte maxra (elotte sajnos nem neztem meg, nem is mentem volna el harmadira ugy lehet, de mivel rokoni korben a szomszedaim kozott is sokan belehaltak, biztosra mentem). Paromnak 2 oltas (szinte pfiz)/coviddal csak 216 BAU lett (mas kerdes, hogy nagyon beteg se volt, en total kinyultam a gyerekkel egyutt). Fura dolgok ezek.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
daneel_hu
addikt
"- mikor és hol oltottak a sputnikkal? (inkább bp-ieket például és inkább tavasz végén?)
- milyen időseket oltottak vele? (inkább fiatalokat például?)
stb."Március-tól nyárig szerintem.
Mindenféle korosztályt, nagyon időseket azért nem, és igen kb 1 millió delikvens lett beoltva ezzel.
Anyámat is ezzel oltották, 77 éves. Több 70+ost tudok még... -
Cs1csó
félisten
válasz pH03N1xM #40115 üzenetére
Paromnak 2 oltas (szinte pfiz)/coviddal csak 216 BAU lett (mas kerdes, hogy nagyon beteg se volt, en total kinyultam a gyerekkel egyutt). Fura dolgok ezek.
Nem feltétlen, lehet, hogy a szervezetébe nem jutott annyi kórokozó nem tudott úgy elszaporodni stb. ezért nem volt olyan hatalmas az antitest termelés ezért lehet nála kisebb az érték. Tehát hamar legyűrte, ezért nincs is olyan sok antitestje. -
Ringman
nagyúr
-
syberia
veterán
válasz Drizzt #40096 üzenetére
Az Astrazeneca második oltása után az ellenanyagszint csökken, amiből az következik, hogy az Astrazeneca-val való további oltást elvégezni nem célszerű.
Vajon mi állhat a csökkenés hátterében? Szerintem nem kéne elvetni az immuntolerancia szerepét a mesterséges immunizáció során.
(#40106): Van egy másik proteáz-inhibitor hatásmechanizmusú (többek között) hatóanyag, ami a májfunkciót nem bántsa.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
BlackV
őstag
válasz bigdady #40093 üzenetére
Betegség meg két pfizer esetén a kiemelkedő tetejét gondoltam volna mondjuk.
Igen. Ez a sűrű oltásköz miatt lehetséges. Gyak 3 hónapon belül 3x "oltott", 1 kovid és 2 mrns.
Vagy lehet az inkább oltások után betegség elkapása esetén lehet még több?
Egyszerűen lehet az az oka hogy sok antitestre további oltások már nem hoznak szignifikáns növekményt.
- Pl a korábban pedzegetett jelenség miatt, miszerint ha sok az antitest, akkor nehezebben jut célba az antigén.
- Aztánmeg. A szervezetben sokféle természetes immunszupresszív folyamat munkálkodik, ami az immunválasz visszafojtásáért felel. Ezek a szabályzó mechanizmusok segítenek megakadályozni az autoimmun folyamatokat. Pl autoimmun betegeknél ezek egy része hibásan működik.
Szóval számos oka lehet, hogy miért nincs a plafonon az ellenanyaga, de szerintem a leglogikusabb a sűrű antigén ismétlés. (Csak ezt Syberia meg ne lássa, mert hetekig el leszünk látva immuntolerancia anyaggal.)
szerk.: hát bakker le se írtam már be is vonzottam.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #40123 üzenetére
hát az lehet hogy túl hamar oltattam, dehát ez már ilyen
húgom megy jövő héten ellenanyagszintet mérni, nála még sűrűbb volt az "oltásköz", neki a 2 pfizer közé ékelődött be a covid
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nobela
senior tag
-
törölt tag
Presszionálják már előre a 5-11 éves gyerekek oltását [link] [link]
Sajnos én még nem láttam olyan statisztikát - pedig lehet hogy van -amiben kimutatásra került hogy kis gyermeket 10000 számra (vagy legalábbis nagy számban) haltak volna meg covid következtében Magyarországon. Ha valakinek van hiteles vizsgálata erről kérem ne tartsa magában, szerintem nem csak engem érdel/érint a téma. Előre is köszönöm az infókat azoknak akik értelmesen tudnak válasszal szolgálni. -
Ringman
nagyúr
bécsben nem tökölnek: [link]
Die Kurzversion:
1. 2G+ kommt
2. FFP2-Maskenpflicht in der Gastro
3. FFP2-Maskenpflicht in allen Innenräumen
4. HomeOffice für städtische MitarbeiterInnen
5. Drittimpfung für alle nach 4 Monaten möglich
6. Impfstart von 5-11-Jährigen am kommenden Montag
első j&j után 1 hónappal (!) már lehet kérni boostert.---
gyerekek + covid halálozás briteknél: [link]
ONS report is to Sept-2021 and is England & Wales only.
Since then ONS has recorded many more child Covid deaths.
7 of them in one week.
72 total, to 29th Oct.
And nearly all will have Covid-19 as their *underlying cause* of death. Not pre-existing conditions.
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Jablocskov
tag
válasz syberia #40122 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy Kásler honnan vette ezt, mert én eddig nem olvastam ilyesmit (a hozzászólások alapján mások sem).
Ez például egy idősek (80+) körében végzett mérés eredménye: [link]A piros szín a korábban természetes úton megfertőződötteket jelöli. Náluk a második oltás nem hozott ellenanyagszint növekedést. Azonban a többieknél kivétel nélkül növekedett az ellenanyagszint a második oltás után.
-
tttttt2
csendes tag
Ha tegnap egy autóban utaztál egy fél órát valakivel, akit ma reggelre jól levert a vírus,
mi az okos teendő a várakozáson túl? (Mindkét személy kétszer oltott.)
Valamilyen orrspray utólag? Bármi más az esetlegesen bevitt vírus csökkentésére? -
BlackV
őstag
válasz Ringman #40135 üzenetére
első j&j után 1 hónappal (!) már lehet kérni boostert.
Képmutató baromság. Teljes mértékben EMA engedélyezésen kívüli oltásköz és kombináció. (Ami a valóságban persze lehet tökéletes, valószínűleg teljesen tutkó 1 jansenre 1 hónap múlva 1 pfizer.) De a lényeg, hogy a dolognak pont ugyanannyi EMA engedélye van, mint a szputnyiknak. Tehát a jogalkotói szándék egyértelmű: a keleti vakcinák sz###tása politikai okokból, az egészségügyi megfontolásokat háttérbe szorítva. (Emberek beleterelése 4 vakcina felé pl..) -
junior11
veterán
Bevásárlóközpontokban (pl. Lidl, Tesco stb.), ahol elég sokan vannak, mennyire véd jól az FFP2 maszk - az emberek nagy része, kb 90-95%-a viseli (kézfertőtlenítés mellett)? Sajnos a távolságot szinte senki sem tartja be.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
HÁZIGAZDA
válasz #16695808 #40134 üzenetére
a gyerekek 7-8%-a long covidtól szenved hónapok óta (amerikai adat), de a delta eleve jobban megviseli már őket. nem halnak meg tízezer számra , de éppenséggel mára már a vezető halálok náluk, ha jól rémlik. elég logikus dolog beoltani őket és megkímélni a fentiektől.
de meg is fordítom: olyat aztán biztosan nem fogsz tudni mutatni normális, értelmes forrásból, hogy emberek akár csak százszámra halnának meg az oltástól.
megint arról van szó, hogy össze kell hasonlítani két számot és eldönteni, hogy melyik a nagyobb és hány nagyságrenddel.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
nobela
senior tag
"arról van szó, hogy össze kell hasonlítani két számot és eldönteni, hogy melyik a nagyobb és hány nagyságrenddel."
Elképesztő hogy ilyen egyszerű lenne az egész, de az emberek jelentős hányada mégsem érti meg...EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mazda topik
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest