-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #38100 üzenetére
ahhoz nem ártana tesztkapacitás sem...
most ott tartunk hogy egy antigén teszt legalább br. 2200-2500 ft, nyugatabbra meg kapsz ingyen n darabot havonta, meg ~2€ darabja a dm-ben.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sir Pocok
őstag
válasz Ringman #38102 üzenetére
Sok mindennel le vagyunk maradva.
Nekem az nagyon nem tetszik, hogy a kormány egy szót se említ arról, hogy egyáltalán akarunk-e rendelni ezekből az antivirális szerekből vagy sem. Vagy egyáltalán fejlődött-e a kezelési protokol.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
syberia
veterán
válasz Sir Pocok #38095 üzenetére
(#38100): Csak a korai szakaszban, szemben a tudjukmivel.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
nagyúr
válasz Sir Pocok #38103 üzenetére
a kormány eddig arra sem volt képes, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy ez egy olyan variáns, ami minden eddiginél fertőzőbb, és az esetek X százalékában az oltottak is elkapják, ezért fontos lenne, hogy óvatosak legyenek.
Ehhez képest az emberek leszarják. én elvétve látok pl. csak maszkos embert az irodaházban, a boltban, a kajáldában, a pékségben.
A távolságtartás? mi az? egymástól 20 centire kerülgetik egymást, 8-an szállnak be a liftbe, maszk nélkül, mind.
Ráadásként tömegrendezvényeket szervezünk.Aztán csodálkozunk, hogy így alakulnak a számok...
Nem tudom, mi a mesterterv? mi a stratégia?
hogy majd lesz valahogy?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #38103 üzenetére
Vagy egyáltalán fejlődött-e a kezelési protokol.
pl. hogy jut-e elég ápoló egy betegre az intenzíven?
---majd veszünk biztosan, ugyanis az még mindig olcsóbb, mintha betegen feküdne valaki ehelyett a kórházban.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz fokukac #38106 üzenetére
az oltás működik, Magyarország működik!Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
syberia
veterán
válasz Sir Pocok #38095 üzenetére
PF-07321332 is designed to block the activity of the SARS-CoV-2-3CL protease, an enzyme that the coronavirus needs to replicate. Co-administration with a low dose of ritonavir helps slow the metabolism, or breakdown, of PF-07321332 in order for it to remain active in the body for longer periods of time at higher concentrations to help combat the virus.
PF-07321332 inhibits viral replication at a stage known as proteolysis, which occurs before viral RNA replication. In preclinical studies, PF-07321332 did not demonstrate evidence of mutagenic DNA interactions.
A PF-07321332-t úgy tervezték, hogy blokkolja a SARS-CoV-2-3CL proteáz aktivitását, amely enzimre a koronavírusnak szüksége van a szaporodáshoz. Alacsony dózisú ritonavirrel való együttes alkalmazása segít lelassítani a PF-07321332 metabolizmusát, azaz lebomlását, hogy a vírus leküzdése érdekében hosszabb ideig, magasabb koncentrációban maradjon aktív a szervezetben.
A PF-07321332 a vírus replikációját egy proteolízisnek nevezett szakaszban gátolja, amely a vírus RNS-replikációját megelőzően következik be. A preklinikai vizsgálatokban a PF-07321332 nem mutatott mutagén DNS kölcsönhatásra utaló jeleket.
VS
A. Közvetlen hatás a SARS-CoV-2-re
1. A SARS-CoV-2 sejtbe jutására gyakorolt hatás.
2. Az importin (IMP) szupercsaládra gyakorolt hatás.
3. Ionofórként való hatás.B. Hatás a vírus replikáció szempontjából fontos gazdaszervezeti célpontokra
4. Vírusellenes hatás.
5. Hatás a vírusreplikációra és -összeszerelődésre.
6. Hatás a vírus polifehérjék poszttranszlációs feldolgozására.
7. A karyopherin (KPNA/KPNB) receptorokra gyakorolt hatás.C. Hatás a gyulladás szempontjából fontos gazdaszervezeti célpontokra
8. Interferon (INF) szintekre gyakorolt hatás.
9. Hatás a Toll-szerű receptorokra (TLR-ek).
10. A nukleáris faktor-κB (NF-κB) útvonalra gyakorolt hatás.
11. Hatás a JAK-STAT jelátviteli útvonalra, a plazminogén-aktivátor-inhibitor-1 glikoproteinre és a COVID-19 szekvenciákra.
12. Hatás a P21 aktivált kináz 1-re (PAK-1).
13. Hatás az Interleukin-6 (IL-6) szintjére.
14. A P2X4 receptor alloszterikus modulációjára gyakorolt hatás.
15. Hatás a DNS-hez kötődő nukleáris HMGB1 fehérjére.
16. Immunmodulátor hatás a tüdőszövetre és a szaglásra.
17. Gyulladáscsökkentőként való hatás.D. Hatás más gazdaszervezeti célpontokra
18. Hatás a plazmin enzimre és az Annexin A2 fehérjére.
19. Hatás a CD147 receptorra a vörösvértesteken.
20. Hatás a mitokondriális ATP-re hipoxia esetén a szívműködésre.https://howbad.info/
-
Ringman
nagyúr
válasz Krinyo #38112 üzenetére
csak gyors keresés volt, ez "sima", nem nyálas: [link]
szerk: [link]
--
itthoni beszerzés nyálasra, 2,5k/db [link][ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
fatal`
titán
válasz Fire/SOUL/CD #38053 üzenetére
Nem. Az AZ-ban tök más vektor van (csimpánz adeno). A Sputnik egyik adagja és a JJ valóban ugyanaz.
"Bevett orvosi álláspont, hogy ne olyat adass be magadnak booster-ként, amit előtte kaptál..."
Igen tájékozott orvos lehet, aki általánosságban ilyet mond. -
syberia
veterán
válasz Ringman #38116 üzenetére
Ezzel mit szeretnél mondani?
some social media users jokingly dubbed the new drug “Pfizermectin,” a combination of the company’s name and the drug ivermectin — a medication that was developed to treat parasite infections that has been the source of both confusion and controversy — and claimed that Pfizer was copying or cloning the drug.
(#38115): Ha már a csalásoknál tartunk, ezt elolvastad?
https://bmj.altmetric.com/details/116132730#score[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz syberia #38118 üzenetére
Ebben a terelésben az a vicces, hogy a Pfizer hatásosságáról és biztonságosságáról soha nem látott mértékű adathalmazunk és bizonyítékunk van, bármilyen trial vagy engedélyezési szar ellenére, szóval az "érvelésed" (inkább terelésed) minimum vicces
Btw, a kérdésre nem válaszoltál (as usual).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
seredy
tag
Aztán csodálkozunk, hogy így alakulnak a számok...
hogy majd lesz valahogy?Most is szabadjára engedik, ameddig tehetik, mint ahogy korábban tették, bíznak az elegendő számú oltottban, bekamuzzák az esetszámokat, vagy legalábbis napközben toldozzák-foltozzák. Mivel forgatni, amennyire tudom, a köztévén kívül továbbra is tilos, ugyanaz a színház lemegy, mint eddig. Az emberek többségének fogalma nincs, milyen állapotok uralkodtak itt a kórházakban (én is csak hallomásból, meg más országok nyilvános videóiból, pl. Szlovákia). De ha be is üt a gáz, tavaszra mérséklődnek a dolgok, csak a gazdaság pörögjön. Minden mást elfelejt mindenki. Itt minimum lángokban kéne állnia az utcáknak egy tavalyi ősz és tavasz után, amilyen ostoba módon egybe lett nyitva a 2-3. hullám. Nekik elég 3 millió szavazat, az meg megvan, bármi történik. Amit én nem értek, hogy a maszkhasználaton miért nem lehet szigorítani, bűn a közvéleményt monitorozni ebben a kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz syberia #38113 üzenetére
Bár több gyógyszer is kapott sürgősségi felhasználási engedélyt a COVID-19 kezelésére, nem kielégítő megerősítő adatokkal, az ivermektint viszont a használatát alátámasztó, kellően meggyőző adatoktól függetlenül mellőzték. Ennek ellenére számos ország az ivermektint a COVID-19 egyik első vonalbeli kezelési lehetőségeként fogadta el.
Az amerikai ClinicalTrials.gov-on több, orvosok által kezdeményezett klinikai vizsgálati jegyzőkönyvet regisztráltak, amelyek célja az olyan eredmények értékelése volt, mint a halálozási mutatók csökkenése, az intenzív osztályon és/vagy kórházban töltött idő lerövidülése és a vírus eliminálása az ivermektin alkalmazásával [7].
Valós idejű adatok is rendelkezésre állnak az eddigi 55 vizsgálat metaanalízisével. A 2021. május 16-án rendelkezésre álló adatok szerint a korai kezeléssel és profilaxissal kapcsolatos 36 tanulmány 100%-a pozitív hatásokról számol be (az összes 55 tanulmány 96%-a). Ezek közül 26 tanulmány statisztikailag szignifikáns javulást mutat a karanténban lévőknél. A véletlen hatásokkal végzett metaanalízis a legsúlyosabb kimenetelt figyelembe vevő összevont hatásokkal 79%-os, illetve 85%-os javulásról számolt be a korai kezelés és a profilaxis esetében (RR 0,21 [0,11-0,37] és 0,15 [0,09-0,25]). Az eredmények hasonlóak voltak a kizáráson alapuló érzékenység-elemzés után: 81% és 87% (RR 0,19 [0,14-0,26] és 0,13 [0,07-0,25]), valamint a 29 lektorált tanulmányra való korlátozás után: 82% és 88% (RR 0,18 [0,11-0,31] és 0,12 [0,05-0,30]).
Statisztikailag szignifikáns javulást tapasztaltak a halálozás, a lélegeztetés, a kórházi kezelés, az esetek és a vírusürítés tekintetében. A korai kezelésre és profilaxisra vonatkozó 17 randomizált, kontrollált vizsgálat (RCT) 100%-a pozitív hatásokról számolt be, 73%-os, illetve 83%-os becsült javulással (RR 0,27 [0,18-0,41] és 0,17 [0,05-0,61]), a 28 RCT 93%-a szintén.
Ezeket a tanulmányokat az 1. táblázat tartalmazza.
Annak valószínűsége, hogy egy hatástalan kezelés pozitív eredményt hozott az eddigi 55 vizsgálat esetében, becslések szerint 1 a 23 trillióhoz (p = 0,0000000000000000043). A pozitív eredmények konzisztenciája az esetek széles skáláján figyelemre méltó.
Rendkívül valószínűtlen, hogy a megfigyelt eredmények véletlenül jöttek volna létre [8].
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8203399/(#38119): Pfizer hatásosságáról és biztonságosságáról soha nem látott mértékű adathalmazunk...tedd hozzá hogy most már bizonyítékok utalnak rá, hogy ezeknek az adatoknak az alapjául szolgáló tanulmányok egy részét meghamisították. Neked is jó BMJ olvasgatást kívánok.
[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Szerintem javul a maszkhordási hajlandóság, legalábbis ma jártam 1 db budapesti bevásárlóközpontban és már nem csak rajtam volt FFP2, hanem a júzerek 30-40%-án. Egy hete ez 10% volt.
De tegnapelőtt visszavittem az Aquaba egy villanygladiátort, amit hibás speci miatt rendeltem meg, hát a 10 nm-es boltban voltunk 15-en, maszk meg csak rajtam.
5 napot töltöttem Pisában nemrég (hármat akartam, csak a rályeneeer törölte a visszajáratot), annyira gyorsan rutin lett, hogy minden zárt térben maszk fel, hogy már fel sem tűnt, és én éreztem magam hülyén, amikor Liszt Ferihegyre leszállva a magyar utasok ASAP tépték le magukról a maszkot, amint kiléptek a gépből.
Kérdeztem kint egy étteremtulajdonost aznap, amikor elérték a 80%-os vakcinációt, hogy mikor ugrik le beltérben a maszk, akkorára kerekedett a szeme, mint az a leveses tányér, amit épp kihozott (csak abban hal is volt), hogy őszerinte itt még sokáig nem lehet ilyesmire gondolni sem. 1db Bergamo azért eléggé átneveli a társadalmat, még ha ez a kezdeti időkben is történt, de meg lehet nézni az olasz statokat most...Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
-
Kékes525
félisten
1 Milyen mellékhatás
2. Előfordulási gyakoriság
3. Az okozott mellékhatás súlyossága, a betegség lefolyása.
4. Kockázat - haszon
Ha ezek nélkül írsz egy vakcina, gyógyszer mellékhatásról, mint rossz, negatív, félni való, megfontolandó dolog, akkor csak riogatsz.
Nem a létezéséről beszéltem.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
válasz Drizzt #38072 üzenetére
Minden csoportból, azaz 2x pfizer+1 moderna és 2x moderna 1x pfizer is? Nem keverik ők annyira, hogy ennyien átmenjenek a 3 oltás mellett találkozott a vírussal (x%) megfertőződött (y%) és még kórházba is került (z%) rostán . Ha mégis, akkor ezek igen spéci immunbeteg esetek lehetnek, amiből nemigen lehet az általános populációra nézve következtetéseket levonni.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mozso
senior tag
Iskolánk 2 napot üzemelt mielőtt az első komplett osztály karanténba került egyik tanuló covidos.
-
lafaty80
addikt
Nálunk most 1,5 hét taknyos/köhögős vergődés után hétfőn menne a kisebbik (9) a suliba, de ma írják, hogy hétfőn koncert látogatás lesz, egy másik városi suliban, ahova tömegközlekedéssel mennének, és sok más iskola tanulói is ott lesznek együtt... Rákérdeztem, hogy nem kockázatos most ez így? "A koncertet a Lázár Ervin Program keretében szervezték,tehát nem a mi szervezésünk" az aggódás ennyivel letudva ofi részéről..
Ja.. a maszkviselés csak ajánlott....[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
mozso
senior tag
ööööö
Kimutatták a koronavírus legújabb variánsát, az AY.4.2-t Szlovákiában. Ez a szubvarinás a delta variáns mutációja, a szlovák egészségügyi szakértők szerint 10-15%-kal fertőzőbb az "anyai ágnál". -
t72killer
titán
-
mozso
senior tag
válasz Chesterfield #38136 üzenetére
itt már 13%-on van az AY4.2 UK-ben [link]
-
t72killer
titán
válasz Chesterfield #38136 üzenetére
+#38133: Az extra mutációja (Y145H) szerencsére nem az RBD-n van, remélhetőleg a vakcinahatékonyságot nem befolyásolja.
-
Sir Pocok
őstag
-
t72killer
titán
-
Angelina87
tag
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211105/zacher-a-jarvany-4-hullamaban-egyre-tobb-gyermek-kerul-korhazba-szigoritas-kell-a-teljes-lezaras-elkerulesehez-509114
2021. november 05. 14:07
" A világon vendég vagyok."
-
t72killer
titán
válasz Angelina87 #38146 üzenetére
A gyerekeket 2 módon lehet megvédeni: iskolabezárással vagy a gyerekek oltásával. Ez már nem a vuhani törzs.
-
Angelina87
tag
válasz t72killer #38147 üzenetére
Akkor elkezdhetnék az iskolák zárását, mert mire még itt beoltják őket
De ha meg bezárják a sulikat, az egyik szülő maradjon otthon, vagy a nagyszülő...
Itt minden kezdődni fog nov. 15- körül elölről Ha egyáltalán azt elérjük...2 kínaira én most összeszedtem a covidot: 10 nap karantén: Tünetek: belázasodtam, hirtelen a semmiből. Jött a végtagfájdalom, hátfájás.
2 nap múlva lázmentesség, viszont ízeket, szagokat érzek eddig.
Remélem, már így is marad.
Rusvai szerint akkor nekem nem is kell 3. oltás, mert a covid elintézi az ellenanyagszintet egy ideig." A világon vendég vagyok."
-
NavySeal
senior tag
-
tisn
addikt
válasz Angelina87 #38148 üzenetére
teszt igazolta? mert mas is terjed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Külpolitika
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- DIGI kábel TV
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest