- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
Nagyon fontos, hogy legyen protokoll, mert nem szeretnék egyedül dönteni arról, ki milyen vakcinát kapjon – tette hozzá az orvos, aki észszerűnek tartja, hogy első körben életkortól függetlenül azok kapjanak harmadik oltást – lehetőség szerint Pfizert –, akiket Sinopharmmal oltottak be.
A fővárosban például már e hét közepéig kell jelezniük a háziorvosoknak, hogy az augusztus első hetében beadandó oltásokhoz mennyi és milyen vakcinákat kérnek. Lapunknak egy háziorvos ezzel kapcsolatban azt mondta: fogalma sincs, hogy mit írjon a megrendelőlapra, miután az eljárásrend hiányában, a betegek sem tudnak jelentkezni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
andor80
senior tag
válasz Sir Pocok #24657 üzenetére
Putin koktél után én simán elvagyok még jövő tavaszig tuti.
Esetlg ha napi 3000 fölé megy a fertőzésszám meg 100 fölé a halálozás lövetek egy fittzert.
Az kb az határ amikor nemcsak az ostoba alusityakos antivaxxer hullik hanem sajnos az oltottak közt is szedi majd áldozatait.(UI persze ez az én saját határvonalam semmiféle szakmai gondolatmenet bizonyíték nincs mögötte helyén kezelendő)Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
törölt tag
-
-
Ringman
nagyúr
válasz #57833216 #24664 üzenetére
az izraeli adatok arra utalnak, hogy lehet a pfizerrel oltott időseknek, illetve az eü-dolgozóknak is időszerű lesz egy emlékeztető oltás, más kérdés hogy itthon ezt hogy kezelik, majd kap j&j-t vagy astrát aki eddig mrns-t kapott?
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Micsurin
nagyúr
2. Astra holnapra megint összehozza a lázat? Vagy most nyugi lesz?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Micsurin #24666 üzenetére
Nekem a masodik AZ-nek 3 honapra adva, semmi erezheto mellekhatasa sem volt, pedig aznap meg egeszen ki is dolgoztam magam. Az elsonel meg a szokasos tunetek, aznap es masnap, mint szedules, hanyinger, fejfajas, nem tul magas laz, durva hidegrazas takaro nelkul. Remelem hogy hatasa viszont volt, mert a deltat mar ezzel kell kihuznom.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
Sydney covid lockdown could last months as daily cases reach record high
New South Wales reported 172 Covid cases in the past 24 hours, up from 145 a day earlier, with at least 60 in the community while infectious. Two more deaths were also reported: both were unvaccinated women in their 80s
Rendesen kezd beindulni a delta Ausztráliában. Sydney további lockdown, a laborok csúcson pörögnek a tesztekkel. Ott egy emeletes ház lezárása úgy néz ki a cikk példája szerint hat fertőzött miatt lezártak egy 50 lakásos épületet, két hét karantén és mindenkit tesztelnek, házhoz viszik nekik a kaját, rendőrök állnak és kimegy a fertőtlenítő brigád.
Elsewhere, the states of Victoria and South Australia announced that they would lift their own lockdowns after bringing smaller outbreaks under control.
Melbourne esetében jobb a helyzet (10 fertőzött karanténban az 5 milliós Victoria államban), ők most nyitottak a csiki-csuki játékban. Maszk házon kívül kell, iskola folytatódik, mozi és hasonlók csökkentett kapacitással, közönség nélküli sport, 10 fős gyülekezés.
A Novavax vakcina késni fog, csak 2022-ben számíthatnak rá. Pfizerből mostantól kapnak többet majd. Politikai, logisztikai hiba volt csak az AstraZenecára építeni, csak azért mert azt helyben is gyártják.Japán:
Olympic host Tokyo hits record daily cases and seeks more hospital beds
Tokyo’s 2,848 daily coronavirus infections on Tuesday were the Olympic host city’s highest since the pandemic began, officials said, as media reported that authorities had asked hospitals to prepare more beds for patients.Utólag nézve tavaly a rendes idejében kellett volna megtartani az olimpiát, csak azt hitték idén már nézőkkel is megrendezhetik.
-
Drizzt
nagyúr
Raadasul a masodik utan sikerult? Az akkor tenyleg a jelen infok alapjan az ultra szerencsetlen szitu.
Nekem a masodik kor utan nem volt semmi. De az elso utan kb. egy honappal allando fulzugas alakult ki, amit mind a mai napig elvezek. De nem tudom egyertelmuen az Astrara fogni, mert szedek olyan gyogyszert is, ami szinten okozhatta, de azt meg mar lassan fel eve szedem. Most viszont ful-orr-gegesz adott szajret erre is, azt mondta ki kell probalni, ha segit, akkor orom, bodottag. Ha nem, akkor (is) vizsgalni tovabb.
I am having fun staying poor.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi a válaszokat
Láz még csak csak a szédelgést hagynám ki a leginkább.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Sir Pocok
őstag
válasz Drizzt #24672 üzenetére
Sajnos lehet, hogy nálam is lesz valami.
Eddig nem volt jellemző, nagyon ritkán fordult elő nálam, de mostanában többször előjött a migrénaura.
Nagyon kellemetlen, mert gyakorlatilag nem látsz normálisan 15-30 percig, utána fejfájás. Stroke-t is előrejelezhet.Szombaton is előjött, nagyon szarul voltam utána, szal kerestem egy neurológus, meglátjuk mit mond...
-
headhunter
addikt
Itthon is jön a vakcinák keverése, megnéztük, jó ötlet-e...
"...Az oltások keverésével nem mindenki ért egyet. Maga a Pfizer például azon az állásponton van, hogy maradni kéne inkább a jól bevált homológ oltási sornál „Mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg nem támogatjuk az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását” – mondta például Vereckei Péter, a magyarországi Pfizer ügyvezető igazgatója.
Természetesen felmerülhet, hogy a cégeknek üzleti érdekük is, hogy ha valaki az ő vakcinájukat kapta elsőre, akkor másodszorra is azt kapja, ugyanakkor a Pfizer ennek a történetnek épp a kedvező oldalán áll, hiszen a legtöbb országban az ő vakcinájukkal helyettesítenék a vektorvakcinákat. (Bár Kásler az összes, így az mRNS-alapú vakcinákra is másik típusú oltást adna inkább harmadikként.)
Inkább arról lehet szó, hogy a Pfizer minden ilyen kérdésben konzervatív álláspontot képvisel, ahogy a második adagok időbeli kitolásánál is láthattuk. Ez érthető is, és nemcsak azért, mert az ilyen döntéseket ideális esetben valóban meggyőző mennyiségű és minőségű tudományos bizonyítékra érdemes alapozni.
Hanem azért is, mert a vakcinák hatásáért a gyártók viselik a felelősséget – mármint az uniós engedélyek esetében, a csak nálunk engedélyezettekért a magyar állam felelős –, és feltehetően a Pfizernél nem rajonganak az ötletért, hogy olyan vakcinával együtt használják az ő terméküket, amelyre semmilyen ráhatásuk nincs.A hatásosság mellett egyébként épp ez az egyik fő kérdéskör, amely a vakcinakoktélokkal kapcsolatban felmerül: melyik gyártó pontosan milyen mértékben kellene, hogy felelősséget vállaljon; mivel a vakcinák keverése egyelőre eltér attól, amit az egyes készítmények alkalmazási előírása tartalmaz, átszáll-e a felelősség a gyártókról az államokra; és mennyire bonyolítja meg a lehetséges mellékhatások monitorozását és kivizsgálását, ha egy ember kétféle vakcinát is kap..."
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
nate+fatal:
Telefonon az mondta a neurológus, hogy szerinte az astra a ludas és szedjek szerinte félévig aspirint, de majd kivizsgálnak. Holnap kardiológushoz megyek, megnézik, hogy a vérnyomás csinálhatja-e.
Fasza dolgok ezek...
-
Micsurin
nagyúr
válasz Sir Pocok #24674 üzenetére
Galagonya tea... nem vicc segít a fejfájáson. Cluster / Migrén is rendszeres vendég nálam előbbi ha hidegfront jön utóbbi ha nem alszom eleget, egész jól tud tompítani a rendszeres tea még akkor is ha egér pisi szagú.
Jöhet a vajákos jelző
edit.: Én egy évig futottam ezt a kört kardiológián anno más okból, nem találtak soha semmit erre egy kis indiai doki beszélt rá. Ha nincs szervi vagy keringési ok akkor egy próbát megérhet szerintem doki látogatással egyetemben.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Drizzt
nagyúr
A te esetedben nem, de o azt irta, hogy az o esetere mit mondott az orvos.
Amugy nekem is vannak velhetoen idegi eredetu vizualis problemaim sajnos, gyakorlatilag amiota az eszemet tudom, azota. Viszont azok szinten romlottak az utobbi idoben. A sima szemeszeti vizsgalat amit szemuveg keszitesnel csinalnak, az nem tud ra mondani semmi okosat, de tartok tole, hogy mas sem. Neurologiara amikor majd mennem kell, ott felhozom ezt is.
-
Ringman
nagyúr
Müller Cecília: a vírus variánsai miatt indokolt a harmadik oltás
lol, nem azért, mert a petiminiszterúr által jóváhagyott csodavakcina vagy működik, vagy nem.
Hozzátette: a szakmai ajánlás szerint aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt - fűzte hozzá.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz headhunter #24675 üzenetére
Nem arról volt szó, h semmiféle felelősséget nem vállalnak és csak azután kezdik egy országnak szállítani, miután biztosították őket arról, h véletlen se indulnak kártérítési perek?
Avagy mennyit fizetett eddig pl az Astra a vérrögkárosultaknak?30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
MODERÁTOR
A 29. héten a szennyvízminták SARS-CoV-2 eredményeinek országos átlaga ismét emelkedni kezdett, az emelkedő tendencia ellenére a mért koncentrációk egyelőre minden településen alacsonyak. A vizsgált települések közül 7 helyszínen észlelhető emelkedés, az érintett települések Budapest (mindhárom szennyvíztisztító), Miskolc, Pécs, Salgótarján és Szekszárd. A többi település mintáiban emelkedés egyelőre nem mérhető.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv.
Hétvégén benyeltünk valami felső légúti nyavalyát.
A két gyereknek enyhe hőemelkedés, köhögés, tüsszögés, orrfolyás.
A feleségemnek torokfájás, köhögés, orrfolyás és fejfájása van.
Én olcsón megúsztam, két napig kapart a torkom és kicsit köhögtem. Nekem dupla AZ, páromnak dupla Sino, apósnak dupla Sputnik.
Csináltam PCR tesztet, meló miatt. Ki milyen esélyt adna, hogy ez Covid?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Szakbarbár #24690 üzenetére
Mikor lesz eredmeny? En 50% eselyt adnek ra, tok jo, hogy mar tippjatek is van. De ha mar tunetmentes vagy, lehet nem lesz pcr+ annak ellenere, hogy az is lehetett akar.
-
Z.É.T.
őstag
Kiváló b+
(remélem, fake)(eleve ellentmondás van a cikkben, mert hogy "kérhetünk" bármit, aztán az oltóorvos dönt vs "ha az előzőtől eltérőt kér" - nem értem)
[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ringman
nagyúr
válasz Z.É.T. #24692 üzenetére
Hát eddig az volt, kötelező a másfajta oltás, most külön kérni kell
Majd kiderül
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz Szakbarbár #24690 üzenetére
egyre több ilyen infó jön, mi is benyaltuk. így ennyi esetnél azért már nem tartom valószínűnek, hogy az, oké, hogy néha van oltottak fertőződése, de itt ez érzésre sok (ahhoz képest, hogy mennyire nem tombol még a járvány itthon).
én már inkább arra gondolok, hogy valami eddig alvó infjulenzia..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Đusty
addikt
válasz headhunter #24695 üzenetére
Hátha van olyan aki csak a szuri kedvéért megy és nem a hatásáért
-
Ringman
nagyúr
válasz fatal` #24697 üzenetére
akkor legalább el lehet adni, ill. nem kell a közös eu-s beszerzésen részt venni.
a leírás szerint, akkor, ha külön kéred a keverést.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
-
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #24697 üzenetére
Az biztos, hogy én a Modernára vagy ugyanazt, vagy Pfizert adatok be, ahogy nejemnek sem fogok mást engedni a Pfizerre. Nem lesz kötelező vektor alapút adatni egyikre sem. Neki mondjuk az sem biztos hogy kell, mert tavaly ugye erősen benne volt a covidban. Egyébként az sem 100% még, hogy mRNS - re egyáltalán oltani kell, főleg amennyiben 1.5 hónap telt még csak el. Őszre elkészül a Pfizer direkt deltára módosított oltása, az még beleférhet a 4 hónapba, amennyi időnek el kell telni a 2. és 3. oltások között.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest