- Honor Magic V2 fél év után
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz Tomek10 #47749 üzenetére
1: ezen a routeren a hálózat/interfész/lan résznél beállítasz egy olyan ip-t, ami más hálózat mint ami az 1. router
pl fő router = 192.168.1.1 -> ez a router = 192.168.2.1
csak az IP-t írod át, mentés és alklamazás
2: hálózat/wifi -nél keresés gomb, megkeresed a fő routert, csatlakozás, megadod a jelszót, kapcsolódás
elvileg létrejön a WWAN interfész, ami a WAN interfész mellett lesz, és ehhez kapcsolódik az ügyfél wifi
innentől lesz net az erre a routerre kábelen rádugott gépen (gépnek ilyesmi IP-t kell kapnia: 192.168.2.100)
3: hálózat/wifi részen hozzáadás gomb, beállítod mint AP, és a LAN interfészhez csatolod
innentől van egy olyan wifid is, amiheztudnak kapcslódni a kliensek, és mivela LAN-on van, így ezen is lesz netnagyjából ennyi
(WDS csak azonos chipek között működik rendesen - pl: atheros-atheros)
[ Szerkesztve ]
-
Tomek10
csendes tag
szia!
Megcsináltam úgy, ahogy írtad, azt a címet adtam a lan fülön, amit írtál. DHCP engedélyezve volt, nem kapcsoltam ki. A wifi fülön rákerestem, megadtam a jelszót, ügyfélként csatlakozott is, látható, 71%. Ettől függetlenül lanon még nem volt net, alul a sárga felkiáltójel jelzi is, de megpróbáltam betöltetni egy oldalt, nem hozta be. Az én gépem 192.168.2.100 ip-re van állítva. A fő router 192.168.0.1-en van.
Tomek 10 - 91 pozitív, 0 negatív
-
suste
veterán
válasz Tomek10 #47754 üzenetére
ez teljes hülyeség, mivel itt már a LAN is és a WAN is be van pipálva,és ez így nem fog menni
kezd előről, reseteld le alapra a routert, és csináld előröl amit írtam, de a + wifit még ne csináld meg
így kábelen kell lennie netnek az tutiJA! BSSID-t nem kell megadni, amikor ügyfélként csatlakozol!
[ Szerkesztve ]
-
-
suste
veterán
válasz Tomek10 #47763 üzenetére
ok, akkor most megint kezd előről, s csak annyit csinálj amit írtam
se kevesebbet se többet
vargalex aztmondja kell a BSSID,akkor azt se töröld ki (de a lényeg hogy ne csinálj többet mint amit írtam elsőre)tényleg csak annyi kell hogymás legyen a LAN IP, csatlakozás wifin a másikhoz, és kész
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Tomek10 #47766 üzenetére
most végre tényleg ua csináltad, amit írtam
(családban is mindíg attólmegyek a falnak, amikor segítséget kérnek, aztán mégse CSAK azt csinálják amit mondok, hanem 1-2 dolgot még pluszba, aztán az van ami most is......)
wifi is menni fog1 hátránya van ennek az egsznek így, hogy az fő routerre csatlakozott eszközök nem fogják látni az erre a routerre csatlakozott eszközöket (tűzfal variálás nélkül)
-
hrabanc
tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem ezzel a routerrel kapcsolatban.
Be lehet állítani, hogy pl. 22 órától reggel 6-ig kapcsoljon ki a wifi?
Ha igen, akkor hogyan?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Simi2000
tag
Sziasztok.
Megpróbáltam feltenni egy v2-esre egy openwrt-t, de elakadtam...még nem csináltam korábban ilyet.A telepítés elvileg lezajlott gond nélkül, ssh-n be tudok lépni. Az /etc/config/network szerkesztésnél tartok ami után még nincs net... mikrohullámú netet használok, tudtommal az a pppoe-nek felel meg, név,jelszo megadva. Mégsincs net.
Valakinel ötlete? Előre is köszönöm -
Simi2000
tag
Helyesbítenék. Kábelen már van net. Már csak a luci nem települ, sem a webif, így nincs webes felületem...ez miért lehet? "unknown package"
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Én is rendelkezem egy TP-Link 1043ND V1 routerrel...sajnos...ugyanis elég megbízhatatlan jószágnak tűnik nekem. Elég sokszor kell újraindítani, mert egyszerűen csak elfelejt működni tovább.
A kérdésem felétek:
Tudnék javítani a stabilitásán azzal hogy custom firmware-t rakok rá? Ha igen, akkor ti melyiket ajánlanátok? Amelyikkel a legkevesebbet kell szívni, mondjuk inkább csak GUI-ból kell kezelni, és nem kell kilóméter hosszú command-okat klimpírozni hogy mount-oljon már föl egy USB-s háttértárat.Semmi extra (túlzottan) feature nem kell nekem, csak az hogy stabilabbá váljon. DD-WRT lenne az én emberem? Ha igen akkor tudnátok linkelni egy Install Guide-ot a V1-es verziójú 1043ND-hez kapcsolódóan?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
doberman
senior tag
válasz mcmike #47778 üzenetére
szia.
ha eddig gyári firm volt rajta, akkor itt mindjárt rengetegen fogják ajánlani neked Vargalex fórumtársunk által buildelt firmware-t.
webes felület, openwrt szabadsága, mindez magyarul.... és ami nem elhanyagolható szempont, egy prögős fórum ami tele van segítő szándékú topiklakóval...
a dd-wrt -t kevesen fogják ajánlani, az ismert bug-ok miatt..
esetleg még szóba jöhet Gargoyle
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
mcmike
őstag
válasz doberman #47779 üzenetére
Nagyon szépen köszi a segítséget, akkor ezek szerint rossz irányba indulam a DD-WRT-vel (pedig már szinte azt is kiderítettem hogy a 21676 Build az egyik legstabilabb ).
Szóval Vargalex féle verzió lényegében egy OpenWRT alapokon nyugvó GUI-val megáldott firmware? Van valami speciális tudnivaló a telepítéssel kapcsolatban? Abszolút hivatalos legutoljára kiadott gyári firmware van most a gépen.
Kezdeti lépésekről a konfigurálással kapcsolatban van valami install guide? Vagy valami Step by Step guide? Angolt is linkelhettek, abszolút nincs vele gondom. Sőt, nekem a Win és az office is angol, és a routert is biztosan angol nyelven fogom használni.
Bocsi de teljesen tudatlan vagyok a témát illetően, nem láttam még soha custom firmware-t élőben, sem GUI-t. Akár youtube videó is jöhet róla, bármi ami egy kicsit segít eligazodni a kezdeti lépésekben.
@expendables: neked is köszi, akkor megerősítettél benne hogy hagyjam a DD-WRT dolgot.
UI: most látom hogy a legfontosabb infók is megvannak az oldalon...így már ok...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
G4bi89
senior tag
Nekem 1,5hete van egy ilyen routerem viszont már a v2 -es verzió. Erre is jó ez a vargalex firmware ?
Illetve ha felrakom és később bármi garanciális dolog lenne a routerrel akkor vissza lehet varázsolni a gyári firmware -t ?Nem volt még custom fw a routeren természetesen, de elkezdte piszkálni a fantáziám A gyárival igazából eddig megvagyok elégedve, de majd rádugnék egy külső HDD -t és azt jó lenne torrentre befogni amit meg nem tud alapból.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
siddis
őstag
válasz G4bi89 #47783 üzenetére
Neked Poli-é kell, Vargalex-é a V.1-esekre jó... Itt keresd meg a megfelelőt.. V2-squashfs-factory..
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
siddis
őstag
válasz G4bi89 #47785 üzenetére
Töltsd le (ha még gyárid van akkor azt amelyik nevében benne van az hogy "V2" és "factory", mérete 8 MB) >> Ellenőrizd az MD5-összeget valami erre alkalmas progival (FileAdvisor, HashMyFiles) >> Nézd meg hogy mik a jelenlegi Net-beállításaid (jelszó,típus, stb.. írd fel, biztos ami biztos) >> (én személy szerint átnevezném a letöltött fájlt erről a rettentő hosszú névről valami rövidebbre, nehogy problémát okozzon) >> Firmware upgrade >> Örömködés
Ja és mindenképpen VEZETÉKES kapcsolat legyen a géped és a router között..
Ebben a verzióban már benne van minden, Luci, Torrent, stb..[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
válasz expendables #47787 üzenetére
Köszi a megerősítést.. és ugye hogy ugye, hosszú az a név..
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Nem biztos, hogy a hosszú fájlnév az oka. Rövidebb, mint vargalexé és már azt sem kell átnevezgetni.
-
G4bi89
senior tag
Köszi még egyszer, valamikor este nekilátok aztán ha valami van akkor még lehet írok.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
Tomek10
csendes tag
Üdv!
Tegnap Suste, és Vargalex kolléga segített beállítani a routeremet kliens módba egy másik routerrel, ami azóta is jól működik, viszont annyi észrevételem van, hogy a 10 megás netből 2,5 maradt meg. Ez mitől lehet, illetve lehet-e rajta állítani, hogy meg legyen mind a 10?
-
Tomek10
csendes tag
válasz vargalex #47793 üzenetére
egy Dlink dir-600 és a 1043ND kapcsolata. A dlink a fő router a tp-link a kliens. A kapcsolati sebességet a két router között hol kell megnézni?
A 1043ND wifijén én nem állítottam semmit, ami alapban volt.a dlink beállítása:
[ Szerkesztve ]
-
napata22
csendes tag
A v2-es 1043ND a legfrissebb gyári firmware-rel kapható jelenleg vagy frissíteni kell?
Cat6-os kábel kell hozzá vagy a jó a régi Cat5-ös is?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
napata22
csendes tag
válasz Intruder2k5 #47796 üzenetére
Aki esetleg mostanában (január) vett ilyet az tudhatja.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Tomek10 #47794 üzenetére
Szia!
A TP-Link-en láthatod a kapcsolati sebességet. Illetve ott is érdemes 40 MHz-re állítani, hogy teljes sebességen menjen. Egy inssider-ben mit látsz, milyen csatornákon megy a D-Link? Annak függvényében kell 40 MHz, második csatorna alatta, vagy felette beállítást választani.
Alex
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bestbuy játékok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest