-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szita1
tag
válasz Intruder2k5 #20400 üzenetére
Amikor befejezi a hardver telepítést.
-
MODERÁTOR
-
chipi89
tag
válasz vargalex #20398 üzenetére
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 003: ID 0c45:602e Microdia VideoCAM Messenger
Bus 001 Device 004: ID 0204:6025 Chipsbank Microelectronics Co., Ltd CBM2080 Flash drive controller -
JamesHun
addikt
sziasztok
itt bent a cégnél is ilyen routert használunk
kb 5-6 ember szokott rajta lógniritkán szokott olyat csinálni, hogy embereket nem enged fel, azaz ledobja és nem engedi vissza
de a többiek tudnak rajta dolgozni ilyenkorSeriesX: JamesSHun
-
Szita1
tag
válasz Intruder2k5 #20402 üzenetére
Igen, csak nem volt kedvem visszapörgetni a hszhez Már darabokra szedtem szegény kábelt Mi a fene gondja lehet?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem. A kérdésem annyi lenne, hogy mennyivel jobb az alap dolgokban az openwrt mint a router saját softja?
Érthetőbben: ha nem nagyon használom ki azt, amit openwrt-vel tudna a router, akkor is érdemes feltenni? gyorsabbak az alapfunkciók vele? (sebesség, wlan, titkosítás, stb)
vagy bőven jó úgy a gyári firm is? -
norral
aktív tag
Tegnap vettem egy ilyet. Rádobtam egy 500gigás vinyót. Vargalex féle openwrt szalad rajta. Minden flottul ment, bár volt egy némi balfékoskodásom az UPC kábelmodemmel, meg a tűzfal beállításokkal luci-n, de vargalex segített utóbbiban.
Előbbire meg: ezúton is mondom, hogy akinek UPC netje van, és nagyon nem akar IP-t kapni firmware upgrade után a router, az ne mobilnetről olvasgasson fél órát, meg ne a routert indítgassa újra, hanem menjen oda, és áramtalanítsa a modemet, és voálá...
Megérte ezt választani, mert az én igényeimet, mint "torrent" és "nas" szerver is kiszolgálja. Gyors is. Azt, hogy mennyire megbízható, majd az idő eldönti.
Most csak hazamegyek, TV be, Medialejátszó be, katt katt katt play katt, és már megy is a mozi.
-
Szita1
tag
válasz Intruder2k5 #20402 üzenetére
Na odáig jutottam hogy ha mind a 4 tx,rx,gnd,3,3v -ot ráteszem és tápegységbe bedugom a kamerát usb modemként felismeri, de a recovery program nem kommunikál még
-
lakatosturbo
aktív tag
Segítséget kérnék nem tudom leszedni az 1.02-es verziót mert error 404-et ír ki.
Valaki eltudja küldeni vagy valami?Előre is köszönöm!
Bocs éppen frissített verzió került fel
[ Szerkesztve ]
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Elkészítettem az általam build-elt firmware 1.02.1-es verzióját, elérhető a blogomban.
Változások az 1.02-es verzióhoz képest:
- formázó felületen extroot problémák miatt pivot overlay helyett pivot root használata (az extroot nem a /overlay-ba, hanem a /-be lesz mountolva)
- transmission download queue size csökkentve 2-reKöszönöm st6rbuck-nak az észrevételt, az új kernel verzióban valóban gondot okozott 2-nél több partíció használata esetén a pivot overlay, ha oda kernel modulok is kerültek. Így átálltam a pivot root használatára.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz chipi89 #20415 üzenetére
Hi!
Akkor nincs betöltve a modul, azaz nem is ismerheti fel. Használsz extroot-ot? Ha igen, akkor lehet, hogy az a baj, mert az 1.02-ben gondok voltak vele, ezért adtam ki az 1.02.1-et.
Ez esetleg kiderülhet, ha megnézed a következő parancs kimenetét:dmesg | grep "Unknown symbol"
Egyébként normál esetben az lsmod-nak ilyesmit kellene visszaadnia:
root@OpenWrt:~# lsmod | grep gspca
gspca_sonixb 9376 0
gspca_main 18560 1 gspca_sonixb
videodev 61200 2 gspca_main,v4l2_common
usbcore 96464 17 gspca_sonixb,gspca_main,usblp,ledtrig_usbdev,ums_usbat,ums_sddr55,ums_sddr09,ums_karma,ums_jumpshot,ums_isd200,ums_freecom,ums_datafab,ums_cypress,ums_alauda,usb_storage,ehci_hcd
input_core 19824 6 gspca_sonixb,gspca_main,button_hotplug,gpio_keys_polled,input_polldev[ Szerkesztve ]
Alex
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20361 üzenetére
34 % cache
Dobtam három torentet a transmisibe, és restart volt. A ram esett, mint állat.........4% az fix...Vargalex: A beállítások mentése az új verznűl lehetséges az 1.02 mentett fájljából ?
Nem emlékszem ki szenvedett a torrenttel, és a winchesterrel. Vargalex rom a megoldás. 16 GB-od pen figyel a routerben, és tutin megy a torrent. A sebessége lassú, de ez egy router.
[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Egyébként a linux az ilyen. Szereti minél jobban belakni a memóriát, hogy ha esetleg valamire szükség van, akkor minél hamarabb elő tudja kapni. És ez így van rendjén. Semmi előnye nincs annak, ha kihasználatlan a RAM, attól nem fogyaszt kevesebbet.
Nálam pl. a notebook-on 1,5 GB RAM mellett a használt 1439 MB, szabad 58 MB, buffer 282 MB, cache 805 MB.
Ha nem használsz extroot-ot, akkor lehetséges a beállítások mentése. Ha igen, akkor mivel pivot overlay-ról pivot root-ra történik az átállás, így nem lesz /overlay partíció, azaz inkább egyesével másoljátok vissza/állítsátok be.
A transmission-al elérhető letöltési sebesség, a samba, illetve ftp másolási sebesség egy HDD használatával erősen meg tud ugrani egy pendrive-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz chipi89 #20421 üzenetére
Ajjaj, akkor ez a gond.
Az 1.01-es verzió még 2.6.39.2-es kernel verziójú, viszont te már az 1.02-höz tartozó repo-ból telepítetted a modulokat, amik 2.6.39.4-es kernelhez tartoznak. Ezért is írtam anno, hogy kernel modulokból csak a firmware kernelének megfelelő verziójúakat tegyük fel.
Ha teheted, frissítsd a firmware-t az 1.02.1-re, vagy, ha gondolod, privátban tudom adni az 1.01-es verzióhoz tartozó szükséges modulokat.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Maximusz
aktív tag
NEEEEM SZAAABAAAD
3 torrent, az nálam is megöli... - gondolj bele hány megaherz-es a procija!?!?! És hány megás az asztalid, és hány giga ram van benne, és hány %-ot használ a prociból a gépen a torrent , természetesen letöltéskor!
3 torrent akkora hesselési munkát ad neki, mint ha én azt kérném tőled, hogy Magyarország államadósságából vonjál nekem köb gyököt papíron!
-
zso73
veterán
válasz vargalex #20420 üzenetére
"A transmission-al elérhető letöltési sebesség, a samba, illetve ftp másolási sebesség egy HDD használatával erősen meg tud ugrani egy pendrive-hoz képest."
Ma veszek egy NAS-t, és kiderítem.........
vargalex v1.02 (trunk, r29492) /LuCI Trunk (trunk+svn8076)
Ez már az új szoft ? 1.021 Elvileg frissítettem, de nekem ebből nem derül ki."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
MODERÁTOR
-
zso73
veterán
-
Szita1
tag
Intruder, Alex olyasmi progit tudtok amivel a modemen keresztül tudok belépni a kamerába? Olyan mint a hyper terminal. Köszi
-
glocker
tag
Sziasztok!
Két dolog (elnézést az amatőr kérdésekért):
TPLink 1043ND-s routerem van vargalex firmware-el.
1. Nekem nem műxik a Wake On Lan a webes felületről (tehát sem az Etherwake, sem a WoL nem indítja el gépeket), de ha a webes felületen futtatásnál (vagy konzolban) megadom a következő parancsot...
wol -h 192.168.1.255 00:16:41:37:4F2
... akkor feléled a gép. Mi lehet az oka?
2. Kezdőként nem tudom mit jelent pontosan az extroot (sejteni sejtem), ilyen módon formáztam a hdd-t (vargalex webes felületén keresztül: külön köszönet érte), és látom, hogy router birtokba is vette a számára létrehozott részt. Kérdésem az, hogy ha lecsatlakoztatom a hdd-t, attól még a router normálisan műxik tovább? Gondolom, hogy ha lesznek olyan programcsomagok, melyeket már a HDD-n lévő lemezterületre installálok, akkor azok nem lesznek ilyenkor elérhetők, de a többi műxik majd tovább. Jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
ajani
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki egy szájbarágós leírással (esetleg egy linkkel a tuti leíráshoz), hogy hogyan tudnám a samba-n megosztott /mnt mappa alkönyvtáraira a felhasználói jogosultságokat beállítani?
Egy 5+ gépes (PC, HTPC, Laptopok) + telefonok hálózatot szolgál ki kitűnően a router, megy a miniDLNA is, a samba megosztás is, de most ott tartok, hogy szeretnék a gyerkőceim számára tiltott területet kialakítani a megosztott vinyón...
Előre is köszönöm,
ajanivargalex féle v1.00-s fw van a routeren alapbeállításokkal (net, miniDLNA, samba, wifi)
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
chipi89
tag
Hurrá Végre van video0 eszközöm.
Elindítottam az mjpg_streamert -t sajnos nem jelent meg kép.192.168.2.2:8080 ra ez jelent meg.
Sőt utána írtam a műveleteket is, de akkor sem történt semmi sem.404: Not Found!
Invalid input plugin numbermjpg_streamer config fájlja:
config mjpg-streamer core
option enabled "1"
option device "/dev/video0"
option resolution "640x480"
option fps "5"
option port "6500"Feltettem az mjpg_streamerhez tartozó weblapot is, de ott sem jelent meg kép.
-
st6rbuck
csendes tag
Ékezetes karaktereket nálatok helyesen kezeli a samba? Nálam ha a megosztásra ékezetes karakteres fájlnevet teszek Windows 7-ből, akkor putty alatt hibásan jelenik meg az ékezet a könyvtárban, ha pedig a routeren ékezetes fájlnevet hozok létre az /mnt alatt, akkor meg Windows 7 alatt jelenik meg hibásan.
Puttyot próbáltam utf-8 (ekkor pl az mc program vonalai helyett is xxxxx-ek jelennek meg) és az alap iso-8859-2 kódoláson is. Tudom, hogy ezt codepage/character set probléma, de a vargalex féle samba confighoz hasonló smb.conf.template konfiggal és utf-8-as puttyal eddig ez ment 10.03.1-rc6 alatt. -
szabog75
csendes tag
Hi
Az új voda stick-et nem nagyon tudom életre kelteni. Elvileg
Bus 001 Device 002: ID 19d2:1179 ONDA Communication S.p.A.
T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=19d2 ProdID=1179 Rev= 0.01
S: Manufacturer=Vodafone
S: Product=K3772-Z
S: SerialNumber=60DE72F9B7F8FE762D54F1EDFE89F3BF6C1196EC
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=80 MxPwr=500mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=(none)
E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0msLehet hogy esélytelen?
..Hu51
-
jeriko2
tag
Otthon, Ubuntu alól ssh-zva 1043-ra, teljesen jók az ékezetek, mc-ben a keret. Melőhelyről viszont ha puttyban (windows alól) utf-8-at állítók be, akkor a file-ok nevei jók, de mc-ben a keret mindenféle karakterekből áll - ha win1250-t állítók be, akkor szép mc-ben a keret, de a filenevek rosszak.
Mit kellene puttyban beállítani, hogy minden jó legyen? -
raidx
őstag
Nagy szívás!
Frissíteni akartam a legfrissebb buildre. Luciból elindítottam a frissítést majd lementem kutyussal a szokásos sétára. Húsz percig voltunk kb. oda. Mikor feljöttünk a router még nem bootolt újra! Világított a Power led, 4-es Lan led és a Wan led. vártam még vagy 20 percet és mivel semmi nem változott újra indítottam a routert. Induláskor bevillannak a ledek és beáll a korábbi négyes állapot. Jelenleg vissza raktam a WGR614-es routert mert szükségem van a netre. Mit lehet tenni, hoga a WR1043ND ismét működjön? Ja, még garis a kütyü.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
szabog75
csendes tag
Hi
Vodas K3772-Z-t USB 3G-t telepített már valaki fel openwrt-re?
..Hu51
Új hozzászólás Aktív témák
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest