Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    Sziasztok!
    Van egy 2007-es Yarisunk, 1KRFE motorral. Most kezdte el az olajat enni, viszonylag hirtelen. 120e Km van most benne. A szerelő szerint, így az elmondás alapján gyűrűzni kell... Ok... Eddig 5W30-as olajjal használtunk. (1.a.) A kérdésem az lenne, hogy ebben a motorba használható-e a 0W20-as viszkozitás osztályba tartozó olaj? Mert ahogy nézem, igazából nem is sokkal drágább. A korabeli útmutató 5W30-as olajat javasol. Az újabb gyártású, ilyen motorral szerelt autók könyve pedig már 0W20-at. (1.b.) Ebbe a régebbi (2007) gyártású motorba is mehet a 0W20? Most úgy látom, hogy ennek a motornak ez a legjobb. (2) Milyen HTHS viszkozitású olaj kell ebbe a motorba?
    Plusz olvastam az 1.33-as motor esetét is a Totalcaron. A cikk sorozatban meg volt említve az 1KRFE motor is. Meg hát itt, a fórumon is, volt hasonló panasz erre a motorra.
    A jövőbeli olajválasztás és használat az ami most leginkább érdekel. Azt is olvastam, hogy motortisztító folyadékot is érdemes használni az olajcserék előtt. A mostani motort meg kell javítani (vagy eladni) ez tiszta, nem kérdés.

Új hozzászólás Aktív témák