Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • citkar

    addikt

    Kis kálvária a Telekomnál.
    Kaon CG3000-es router, 250Mbit/sec + IPTV.
    A probléma, hogy a gateway felülete időnként "elromlik". Ez alatt azt értem, hogy nem látom milyen eszközök csatlakoznak rá, nullát jelez (pedig a hálózaton kábelen és az egyébként bekapcsolt WiFi-n is vannak eszközök), nem látom a menük alatt az értékeket, mintha nem adna ki IP címet, mintha nem lenne port forwad beállítva és stb, mindenhol üres rubrikák látszódnak. Próbálták frissíteni a szoftvert, de nem változott. Reseteltem, kis ideig jó volt (percekig), aztán megint használhatatlan.
    Mondják, hát cserélni kell, jön a szerelő, újraindítja, nincs rajta eszköz, csak a telefon, működik, rádugja a laptopot, működik, rádugja az egyik NAS-t, a felület azonnal elromlik. Innentől kezdve berögzült, hogy az az eszköz okozza a problémát. Mondom van még két másik NAS, azokat is bekapcsoljam? Azok mellett is rossz a felület. Neeeem kell. Végső vélemény, a Telekomnál nincs hiba. Mondom persze, egyszerre ment tönkre mind 3 NAS-om, amik amúgy tökéletesen működnek...
    Kénytelen voltam én megkeresni a problémát, nehezen, hosszas kísérletezgetés után rájöttem mi okozza. Mégpedig az, hogy ha egy eszköznek a kiosztott IP címét fixálom, hogy a NAS ugye mindig ugyanazon az IP címen legyen ÉS ez az eszköz a hálózaton van, akkor elromlik a gateway felülete.
    Újra beszéltem egy Telekomos emberrel, elmeséltem mi okozza a problémát. Először azt mondta, ez így jó. Kérdeztem, hogy a modemben van olyan gyári beállítás, aminek a használata tönkre teheti a felületét és ez megfelelő működésnek nevezhető? Először mondta, hogy persze, hisz nem kell oda a felhasználóknak belépni és állítgatni, csak használják az internetet :F Újra kérdeztem, hogy a Telekom nem tud olyan eszközt biztosítani, amin a saját, gyári beállításaiban beállíthatom az egyes eszközöknek a fix IP-t és működőképes marad a webes felület? Nem.
    Hihetetlenül hangzik, de azt a választ kaptam, hogy nem. Nincs másik biztosítható gateway, ami nem produkálna ilyen hibát. Ennek a gateway-nek pedig talán 3-4 hónap múlva lesz javítása és talán ez a hiba kijavításra kerül...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák