Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz Parci #4799 üzenetére

    Nem forgattam ki, csak utaltam az autós társadalomban divatos pálfordulásokra. Pár éve még hülyének volt mondva az, aki nem fogadta el hogy a rohamosan terjedő és fejlesztett dízel technológia kevésbé káros mint a benzines. Most valami lobbicsoport gazdasági érdekének és hatásos marketingjének köszönhetően azok a szelek fújnak, miszerint a büdösebb üzemanyag öli meg a hajnali harmatban fürdőző szivárványos békák petéit.
    Addig, amíg világszerte megszámlálhatatlanul sok kimustrál, tervezett élettartamát többszörösen leszolgált, ezerszer szennyezőbb teherautók, mozdonyok, hajók, mindenféle mezőgazdasági vontatók és gépek, bányász gépek működnek gázolajjal, ne magyarázza meg nekem a jól fésült Hansi, hogy az utakról ha eltakarítjuk a dízel személyautókat, máris kevesebb rákbeteg gyerek fog a pécsi Dóri házban haldokolni. Van bőséggel még hol seperni ennek a világnak, gondolom Te is tudnál mondani legalább 10 olyan ismerőst, akik 2 ütemű autóval járnak, vagy két ütemű motorral pöfögnek, és/vagy ilyen elven működő fűrészt, fűkaszát használnak nap mint nap.
    A példáddal élve, mivel jobb az az autó amiben van katalizátor, de nem megfelelően működik, annál, mint amiből kiszedték?
    De ha mindenki ilyen nagy környezetbarát lenne (és nem csak itt a topikban), akkor miért nem 4 liter benzint fogyasztó priussal járnak, pl Te is? Miért okoz örömet a topiklakóknak, amikor beszámolnak egymásnak az autójuk fogyasztásáról, és örömmel konstatálják, hogy városban 10, országúton meg 8 liter? Hát nem jobb lenne arról beszélni hogy 1600Ft-ból autózik az ember 100Km-t, és nem ereget kétszer annyi károsanyagot a levegőbe? Nem, mert aki úgy használja az autót, úgy tekint reá, mint Ti (mint mi), akkor az leszarja a nagyobb üzemanyag fogyasztással járó többlettköltséget , ezzel együtt a több károsanyag kibocsátást, tehát az ilyen ember inkább ne akarja megmondani a másiknak hogy milyen üzemanyagtípust használó autóval járjon a másik ember!

    Bocs, a mondandóm második része nem kifejezetten Neked szólt, csak úgy általánosságban kijött belőlem, mert nem bírom a világ képmutatását.

    Én azt az elvet vallom, hogy ha valami eltávolítása, kiiktatása jobb működést, kisebb működési költséget eredményez, én azt igenis meglépném. De ez én vagyok, senkit nem bíztatok a kresz és a jogszabályok áthágásra ;)

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák