Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuco Ramirez

    őstag

    válasz sith7 #12824 üzenetére

    Köszönöm a BC-s dologban a választ mindenkinek. Este ha nem felejtem el, felteszek egy replay-t az esetről.

    Raven nem jó, iszonyú gázigényes és egy pillanat alatt kiszedik. A BC-k. Volt vagy 40-50 marine-om, ha jól emlékszem +1 tűzerővel és páncéllal, stimmel és +10HP fejlesztéssel, de így is alig pár másodpercig bírták. Sok (legalább 15) viking valószínűleg működne, de normál esetben legfeljebb 2-3-at gyártok, és ha a BC-k már a main bázisomat közelébe érnek, akkorra már késő behozni a lemaradást, nem várhatok addig, amíg legalább 10 viking összegyűlik. Az egyetlen tuti védelem ha legalább ugyanannyi BC-m van, mint az ellenfelemnek.

    A terran-t nehéz berusholni, ha csak a main-jének a védelmére koncentrál és nem expel, az ott lévő nyersanyag ezen felül meg bőven elég néhány BC kihozásához is. Azokkal pedig mindent kinyír, aki a rámpán megpróbál felnyomakodni. Persze én is tudom, időben kellene deríteni őket és megelőzni a bajt, de ha ügyesen eldugja őket egy sarokba, akkor scannel sem találom meg őket könnyen. Ha már megvan 5-6 BC, akkor hiába van közben már több expem is, meg rengeteg nyersanyagom egyenként végiggyalulja a bázisaimat (kezdve a main-el, hogy lehetőleg rögtön megakassza a gyártást is). Miközben kétségbeesetten próbálom valamivel feltartóztatni a BC-it, ő kényelmesen kiexpel a natural-jára és pótolja a veszteségeit.

    Biztos van erre is megoldás, de nagyon frusztráló ez a dolog. Ha valakinek már sikerült terran-nal megfognia egy hasonló BC-push-t és megvan a replay, szívesen megnézném.

    WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

Új hozzászólás Aktív témák