Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Vikings S1-2

    Abszolút meglepetés sorozat számomra, sokkal jobban élvezem, mint a két végletet, a Trónok harcát vagy a Spartacust. Ez a kettő a két véglet ilyen kosztümös sorozatok terén, az egyikben csak a duma megy immáron 4 éve, a másikban meg esztelen vérorgia ment 3 évig.
    Na a Vikings pont középre pozicionálta magát, fordulatos, sok szereplőt mozgató történet, ahol a szálak szétválnak majd újra összérnek, szövetségek, árulások, majd nehéz békülések és emellett sok harc, amik ugyan nem érik el egy blockbuster szintjét, de nem is kell miattuk szégyenkeznie a stábnak.
    A színészek és a casting rohadt jó szerintem, Travis Fimmel telitalálat volt, mellette a Skarsgard-srác Flokiként lehet még emlékezetes. A nők modell alkatok mind, ezért kapott a sorozat, de kérdem én: ha olyan színésznőket castingolnak, akik az akkori trendek szerint lennének szépek, ki nézné? A mai nőideált testesítik meg, hogy átérezzük, érdemes küzdeni értük, meg szeretni őket.
    A zene mindent visz, a díszletek és jelmezek autentikusak, a hagyományok kellő naturalizmussal és beleéléssel vannak bemutatva, hogy érzékelhessük, ez egy másik világ volt. A szétszabdalt viking királyság kaotikussága is benne van a sorozatban, ahogy árulás árulást követ, de az egész felépítése a cselekménynek sokkal egyszerűbb, hihetőbb, mint az HBO sorozatában.
    Amik negatívumok (SPOILER lehet):
    - Szerintem rohadt penge lett volna, ha amolyan Mel Gibson módra végig idegen nyelven beszéltek volna a vikingek és az angolok is. Dobott volna a hangulaton rendesen.
    - Horik király egy balfasz volt, ilyen buta ember kötve hiszem, hogy király lehetett volna egy ilyen helyen. Siggy-t, akinek a lánya volt a legfontosabb, bízza meg, hogy öljön gyerekeket? Flokit, aki a legelvakultabb istenhívő az északiak között, őt bízza meg, hogy tegye el láb alól Bjornt? Mikor az istenek nyilvánvalóan tudomásukra adták, hogy Ragnar és a családja mellé álltak. Ez valahogy hiteltelen volt számomra.

    Összességében fasza sorozat, kicsit lehetne majd konzekvensebb, sokat ugrál időben és térben, egyszer itt, máskor ott vannak a szereplők, mintha csak Maglód meg Ecser között járnának. Róma, Trónok harca meg Spartacus nézők bepróbálhatják nyugodt szívvel. :))

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák