- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Alkalmazásbemutató: Keep
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iOS alkalmazások
Hirdetés
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
Saját Redmi Note 13 Pro+ a világbajnok focicsapatnak (és indiai rajongóiknak)
ma Argentína nemzeti válogatottjának mezével díszítik az új Redmi különkiadást.
-
Dragon Ball: Sparking! Zero - Mester és tanítvány
gp Egyelőre még mindig nem kaptunk megjelenési dátumot a játékhoz.
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #24755 üzenetére
Sikerült pár sört megkóstolni :) de egyiket sem csapoltan.
Musa - Eye of the lager: kellemes üdítő lager bár nekem picit túl keserű volt. Egynek elment.
Sovino - IPA: ez nagyon tuti volt! Már az üvegből is kellemes gyümölcsös, grapefruitos illat csapott meg, és ugyanez köszönt vissza ízben is. Érdekesség, hogy az utóízben volt valami számomra furcsa és szerintem az a víz volt. Mármint a helyi víznek volt furcsa íze ebben a sörben. Reketye mondta abban a videoban, ahol Winkler söreit tesztelték, hogy a sör nem tudom hány százaléka víz (talán 70-80%), ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen vízből készül a sör. Így már értem.
Super bock: a helyi lakossági sör, mindenhonnan ez folyik (konkrétan és képletesen is). Olyan mint otthon egy bármilyen nagyüzemi láger.Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Daneeka
senior tag
válasz olloczky #24852 üzenetére
A főző víznek nem az ízvilága a lényeges hanem az ásványi anyag tartalma és az ebből következő kémiai reakciók a főzés, erjedés során. (pl. sav kezelt, alacsony ásványi anyag tartalmúra szûrt/kezelt víz elég “érdekes” ízvilágú magában de mégis mindenütt ezzel főznek vagy ezzel kéne, hogy tegyék.
-
atthany
aktív tag
Aldis Karlskrone Pils 180 pengőért tuti vétel?
-
-
chatran
őstag
válasz Dilikutya #24857 üzenetére
Pfff, még a Szent István hasonló “minőség”.
Érdemes kimenni az ósanba, míg tart a sörös akciójuk, 299 Old Prague, 320 Konrad.
Van nekik “kiváló” Ria, Ria és Király sörük is 250-ért. Az áruház előtt egy hajléktalan kinézetű arc, már ezt itta, nem a szokásos szutyok fácánt, stefit, kőbambit.
A saját márkás Arany Szarvas is 300 alatti, a fekete dobozos nekem ebből nem jött be, túl édeskés volt. -
Dilikutya
félisten
válasz chatran #24858 üzenetére
499-ért Primator anyóst vettem tegnap.
Még nem kóstoltam.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
-
NoLF
addikt
válasz proci985 #24865 üzenetére
persze, ennyi főzdéből már nyilván akad jó is
nekem is zsúfolt az ország, meg túl steril kicsit. sebaj, nem kell ott élnem, mindenesetre kollabfőzni megyünk majd valahova, az tuti. (van mollen, muifel, halve tamme talán)The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
DrDoktor
tag
Visszatértem Pilsner-re
Vége a egy remek időszaknak egy ideje.
Szépen felépült a nagyüzemi szinten is valmi elfogadhatóra(Porter soproni ipa,dereher red ale)aztán ez a vonal bepusztult .Vagy minőségi gond vagy megszünt.Maradtak a túlárazott ficsúr italok.Nekem meg true sörözőnek nem kortyolgató elemezgetőnek maradt a Cseh remek!A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
-
nonsen5e
addikt
Sapporo - Premium Black: Imádom a dobozát, enyhén korsóra emlékeztető formájú és iszonyatosan masszív, kézzel nem lehet összeroppantani. A sör maga is tök jó, nekem a normál Sapporonál (mondjuk amit tök máshol kóstoltam) sokkal jobban ízlik. Összességében kellemes, semmi extra de "finoman" semmi extra iz, nagyon lágy és könnyen iható.
Dogfish Head - SeaQuench Ale: Tengervizes, sós, session sour. Az egyes gyümölcsök annyira nem jöttek ki, szimplán csak a sós savanyúság. Nyárra abszolút el tudnám képzelni ilyen vedelem a tengerparton történetben.
Guinness - Extra Stout: Pont mint a sima Guinness, de nekem jobban ízlett. Talán lágyabb, kellemesebb ízvilággal.
Voodoo Ranger - Juicy Haze: Ez még kinda IPA, az sosem volt annyira az én világom. Közepesen erős, inkább komlós mint gyümölcsös ízű, erősségéhez képest meglepően iható - de továbbra sem vagyok az IPA-kért oda, szóval kinda meh.
Voodoo Ranger - Juice Force: Előző nagytestvére, 9.5%-os, na ez már nagyon gyümölcsös, mango, maracuja, stb. Markánsan érződtek a gyümölcsök de közben mégis sör maradt, és IPA létére is tökre ízlett, az erőssége ennek is tökre jól el lett maszkírozva az ízekkel.
Mill Street Brewery - Organic Lager: Standard lager sör, közepesen vajas beütéssel.
Mill Street Brewery - Coffee Dunkel: Közepesen pörkölt főzött fekete kávé ízű, mintha kávé lenne felütve szódával, kicsit karamellás barna sörrel a háttérben, kicsit mogyoró és étcsoki is felidézhető.
Mill Street Brewery - Vanilla Porter: Kicsit nekem semmilyen volt. Porternek valamennyire porter, korty elején vanília minimálisan, utána leginkább sehogy; illetban viszont nagyon domináns.
Honor Brewing company - Lady Liberty: Elvileg búzasör, elvileg van benne egy tonna cseresznye is, nagyon egyiket sem éreztem rajta, elég semmilyen volt.
Oxbow Brewing Company - Sap Haus: Habja nulla, majdnem, hogy negatív. Ködös, fás, füstös mind kinézetben mind ízben. A füst túlzottan eldominál minden más ízt, egy korsónyi belőle nekem bőven sok volt, 1-2deci vagy hasonló kiszerelésben jobban lehetett volna élvezni.
BrewDog - JetStream: "Transatlantic pale ale" amit kizárólag a British Airways forgalmaz (lounge & fedélzeten). Könnyű, könnyen iható standard pale ale, citrusos elő iz, buzás vég. Európán belüli útra a Speedbird Cafe-ban kell online előre megvenni, interkontinentálison ingyen kérhető a fedélzeten (ez az infó mondjuk jól el van rejtve, mert az oldalon csak az írták, hogy nem elérhető az adott úton).
[ Szerkesztve ]
D4 klán: HunPH - invért privát rám
-
nonsen5e
addikt
válasz trouble #24875 üzenetére
Ja bocsi az lemaradt, de mindegyiket "helyben" fogyasztottam.
Mill Street saját cuccok: Mill Street Brewpub (Toronto)
Sap Haus és Lady Liberty: Astro Beer Hall (Washington DC):
Brewdog JetStream: valahol errefele
az összes többi: random boltok (New York és DC)Pár hét múlva Kaunas-ba fogok átugrani egy hétvégére végigjárni az összes ottani kocsmát, ott tavaly is baromira jó portereket ittam, és annyi a repjegy, hogy egy számjegyű sör alatt behozza az árát.
[Genys taproom] és a [Nisha Craft beer bar] nagyon jók![ Szerkesztve ]
D4 klán: HunPH - invért privát rám
-
bajnokpityu
félisten
Bigfoot kategóriában van más magyar olcsón jó sör?
Ok sajnos megdragultak. Régen 1200-1600korul volt a pet palack, most duplája.eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
-
L4D1K
őstag
válasz bajnokpityu #24877 üzenetére
Próbálkozz meg a Rizmajer / Legenda / Fóti főzdékkel.
Kraft vonalon meg a Hajnali Sörfőzők-kel.
# ANTAL Tuning #
-
Dilikutya
félisten
válasz bajnokpityu #24877 üzenetére
Van egy rossz hírem, nagyot mennek az árak mostanában. Ha literes palackra gondolsz 1200-1600 Ft-ért, annak az időnek vége. Lassan a fél literesnek is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
NoLF
addikt
válasz bajnokpityu #24877 üzenetére
akkor elmesélném azt a talán meglepő tényt, hogy olcsón jó eddig se nagyon volt, most meg aztán végképp nem.
egy év alatt a pl a maláta duplájára emelkedett, a komló sem lett olcsóbb (sőt...). energiaárakról azt hiszem, értelmetlen is elkezdeni a diskurzust, hisz mindenki tudja miről van szó - nyilván csöppet energiaigényes iparágról beszélünk, tehát elég határozottan megnyomja a főzde rezsijét a villamosenergia/gázárak emelkedése. konkrétan az elmúlt 3 hónapban jópár főzde zárta/zárja be a kapuit, több meg vegetál, mert a tavalyi és idei dupla, összesen kb 30 %-os áremelkedés sem feltétlenül fedezi a többletköltségeket.
külföldön is szépen menetelnek az árak, de csöpp kis országunk ebben is jobban teljesít, európai átlagban ~1 év alatt végfelhasználókat érintő 11-12 %-ról beszélünk, itthon 38 körül van.
[link]szóval sajnos ideje hozzászokni hogy ez van
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
bajnokpityu
félisten
Oké, sejtettem. Egy hasznos hszt azért kaptam, hátha lesz csoda, de persze sajnos látom én is, hogy egyre szarabbak a lehetőségek..
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
NoLF
addikt
konkrétumokat tudnak azok, akikre tartozik/belső körökben mozognak, a nagyközönség meg majd megtudja, ha tényleg végbement (ergo nem tudtak befektetőt találni/változik a piaci helyzet/csökkenteni tudják a költségeiket).
egyébként sajnos nem csak mirko/gerillákról van szó...
[ Szerkesztve ]
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
NoLF
addikt
nincs mit, én (szerencsére egyelőre) egy kedvezőbb helyzetben lévő főzdénél vagyok, de mivel belső körökben a szóbeszéd gyorsan körbeér, sajnos hetente jönnek az infók hogy hol mi történik, és leginkább egyik sem pozitív hír
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
-
Dugges Jamaica Swirl - BA Imperial Pastry Stout
Illatra pisztacia, cukor es melasz. Izre pisztacia, etcsokolade, pisztacia, vanilia es kokusztej, megtetozve melasszal es rummal. Olajos es nehez. Utoizre hosszan etcsokolade, vanilia, kokusztej, pisztacia es nemi rumos beutes.
Meglepoen viszkozus, ugyanakkor elegge nehez folyadek, 166kcal/100ml tapanyaggal, szoval a fel literes doboz feler 200g hussal vagy egy foetkezessel. Az alkohol valahol elbujik az utoizeben mint egy minosegi bonbonnal, masik oldalrol viszont a 16%os test egy ponton minimum gyanussa valik ahogy kortyolja az ember.
Nagyon ajanlott. Pisztacias rum BA pastry stout, feldobva nemi vaniliaval es kokusszal, edesen ahogy kell. Csak ovatosan vele, mert 0.33 helyett 0.5re valtottak es a dobozt nem lehet ugy visszazarni, mint egy uveget.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
NoLF
addikt
-
Aranypatkány
tag
BPBW 2023 - megéri bármilyen jegyet is venni, vagy túlárazott/hypeolt esemény?
-
NoLF
addikt
válasz Aranypatkány #24894 üzenetére
mindenképp megéri szvsz, feltéve hogy szereted a vibeot, esetleg dumálgatni a főzdék képviselőivel stb.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Dilikutya
félisten
Van egy olyan érzésem, hogy idén brutális árakat fogunk látni minden fesztiválon. Egy Jam72 is 1300 a Sparban, fesztiválon lesz az 2000 is, és az csak egy alap ipa. Annyit egész egyszerűen nem ér már.
Tavaly nem voltam olyan fesztiválon, ahol top sörök vannak, az egyetlen, ahol kraftot ittam, a szolnoki Tiszavirág, de oda Zsófi a Főzdebusszal javarészt ilyen alsó polcosakat hozott, Hübrist, erősen visszalépés volt, a korábbi években pedig nagyon jó kínálata volt. Nem degradálva azt a sört, de mondhatni a legjobb, amihez mindig visszatértem tavaly, a Lehmann Világos volt, egy totál alap lager, ami viszont a maga kategóriájában szerintem egy zseniálisan jó sör.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
NoLF
addikt
válasz Dilikutya #24896 üzenetére
biztos vagyok benne, hogy pénztárcarobbantó árak lesznek - a fentebb már kitárgyalt, kis hazánkra jellemző brutális drágulás sajnos nem segít senkinek sem itthon így aztán simán lesznek olyan árak a helyi főzdéknek, mint szinte bármelyik nagyobb név, aki megjelenik külföldről. nem mellesleg jártam mostanában pár külföldi feszten, mindenütt brutálisak az árak - a baj viszont, hogy mostmár mi is utolértük őket, sőt.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Nunder
őstag
válasz Aranypatkány #24894 üzenetére
Hadd osszam meg az én véleményem. Eddig kettőn voltunk, 2019 és 2022.
A '19-es maximálisan megérte. Dürer, jó kis árnyékos hely, alig 40 főzde, naponta 2 sörrel. 6 óra alatt kényelmesen végig lehetett menni a kínálaton (akár többször is beállva oda, ahol nem annyira ment a fogyasztás), nem sietett senki, nem is volt még akkora tömeg. A kajálás már akkor is problémás volt, de mondjuk 20 perc sorbanállás után kaptál enni.
Jegy volt kb. 32k a két napra, összesen 70 sört kóstoltunk kinn fejenként a két nap alatt, ez olyan 500/deci, amiben volt a savtól a mead-en át a stoutig minden. Nem láttál tántorgó részegeket, mindenki kultúráltan fogyasztott, persze az estére már megjött a hangulat, de mindenki bírt magával.A '22-es már ki lett ugye költöztetve az új helyre, ami sokkal szellősebb, de nagyobb tömeg is volt. Az árnyékos helyek nyilván azonnal betelnek, aztán ha nincs aki hordja a söröket felváltva, mint egy nagyobb társaságnál, az ihat a napon.
A legnagyobb probléma szerintem azzal volt, hogy CBC-t akartak csinálni a srácok ebből is, és a napi 2 sört, napi 4-re emelték. Amivel nem lenne gond, de 3 óráig az egyik, 3 óráig a másik kettő van csapon. Ez azt eredményezte, hogy boldog-boldogtalan rohant a 12-14%os stoutokra meg a 9%-os NEIPA-kra és az első 3 órás etap végére több ember járni nem tudott. A "fear of missing out" győzött, és a második körre már csak lézengett a tömeg 60%-a.
Kajára a megnövekedett emberszám miatt 40-50 percet kellett várni, majd mikor közölték, hogy valami tokenre adják az emberek rendszeresen kiakadtak, mert ez nem volt feltüntetve sehol, csak a kasszáknál. A kaja nem-léte hozzájárult ahhoz, hogy nagyon sokan idő előtt elkenték a szájukat. És tudom, hogy az étel csak késlelteti a dolgot, de akkor is...
A másik gond, hogy szinte minden főzde NEIPA-t és Savat hozott. Pastry ez, pastry amaz. Pont. Egy-két stout, mead és kifújt. 20 percig keresgéltünk egy pofa lágert, mert már elegünk volt a hazy bélcsavaróktól. A mi társaságunk már eléggé ráunt ezekre, de a divathullám miatt a főzdék nem igazán mertek mást hozni. Az Arpus-os srácok ellopták a show-t a smoothie sörökkel, azok miatt a formák miatt megérte kimenni. De én speciel a savaktól és a NEIPÁktól olyan szinten vágtam tönkre a gyomromat, hogy 6 órakor haza kellett mennem szombaton. Nem rúgtam be, fizikailag fájt már inni, pedig addig csak 6(!) sör ment le, előtte nap meg 20 talán.
Emellett már a jegy is sokkal drágább volt, így egyre kevésbbé "éri meg", ha csak azt veszed alapul.
Idén már nem megyünk. Ez már nem nekünk való, a jegyek is horror áron vannak, és nem igazán látom, hogy mindenki ivósabb lágerekkel, egy-egy west coast IPA-val vagy egy kellemes porterrel készülne.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Frod
addikt
válasz Nunder #24898 üzenetére
"hogy boldog-boldogtalan rohant a 12-14%os stoutokra meg a 9%-os NEIPA-kra és az első 3 órás etap végére több ember járni nem tudott."
A fenti szemléletes példa alapján gondolom, hogy miért nem éri meg egyáltalán - nekem legalábbis biztosan nem. Képtelenség leinni az árát a jegynek.
Nyilván, aki kontaktolni megy, kapcsolatokat építeni, beszélgetni a főzdésekkel, annak jó, hogy van ilyen lehetőség.
Koca-ivóknak inkább a KRAFT feszt, de már az is nagyot drágult tavaly, így idén lehet az is kimarad.Do you see the white shadow?
-
NoLF
addikt
igen, a BPBW szerintem inkább az utóbbi (kontakt stb) miatt érheti meg, valamint azoknak, akik szeretik a punkrockot és koncertre még nem iszzák talajra magukat.
a főzdék nyilván túl akarnak tenni a másikon, és egyrészt azt hozzák ami divat leginkább, másrészt ami kvázi megéri nekik.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people