- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
válasz lenrok #65649 üzenetére
Itt senki nem fog 8-as szériát javasolni. Én is csak azt tudom mondani 9-től felfele nézelődj.
Vagy ha semmiképp nem engedi a keret akkor meg kell nézni élőbe hogy megfelel-e, különös figyelmet fordítva a mozgásmegjelenítésre...85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
-
Joshi
titán
-
kissdani
senior tag
Tudnátok linkelni olyan Youtube appot amin nincs reklám és megy az xh90-en. Korábban volt róla szó de nem találom már a linket.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
lenrok
tag
Csak 50 méret jöhet szóba x85j jobb képpel meg feketékkel rendelkezik mint a x80j? VRR nem szempont mert nem játékra lesz de ha azt mondjátok hogy x85j jobb választás akkor rá szánokég 30 ezret a X80j hez képest de már ilyen +60ezerekt nem akarok
Nos?
-
Lupus70
csendes tag
válasz lenrok #65660 üzenetére
Jól írták. 9-es alatt felesleges Sony tv-t venned. Abból kiindulva, hogy Sony-t szeretnél feltételezhető, hogy fontos a képminőség. Ha most spórolsz, fél év múlva már lehet, hogy bánni fogod. Ha viszont ránk hallgatsz és 9-est veszel ne felejtsd el majd megköszönni a jó tanácsot.
Igen. Sok pénzről van szó, viszont évekig fogod nézni. El kell hinned nekünk, hogy a 8-as és 9-es sorozat teljesen más súlycsoport. Persze a döntés a tiéd... -
lenrok
tag
Ez úgy indult, hogy vettem egy Samsung 50Q60A-t 215e-ért de nem tetszik, hogy bevilágit a 4 saraka. És vissza akarom vinni. Így kerültem ide, hogy esetleg egy 50X80j-re kicserélném +35ezer, vagy egy X85J re ami az eredit felálláshoz képest +65ezer. De a 50X90J +135ezer, ami már nekem sok, ahoz képest, hogy úgy indultam hogy 200 ezer körül szeretnél TV.
De még az 50x85J beleférne a X80J vel szemben ha azt mondjátok annyit megér. -
lenrok
tag
Hozzá teszem egy 10 éves öreg Sony Bravian van. És sokkal jobb és homogénebb a feketéje mint a samsung amit vettem. Ezért is csalódás a samsung most.
-
-
ilyenezalaci
tag
Olyan ez a beígért februári frissítés a J szériára, mint Columbo felesége. Még a honlapon sem látom, pedig napok óta az az infó van fent, hogy kiadták.
-
modflow
veterán
válasz ilyenezalaci #65670 üzenetére
Hát kb. Amúgy meg köcsögök.
De holnap még február lesz. 😂Én pénteken tettem fel. Lehet betatesztelő vagyok. 😅
De ha picit visszaolvasol, írtam, hogy jó lett a kép, már nem kockásodik, van VRR, stb.Meg megnézném ezt a 23,976 frame drop-ot, de sajnos nincs hozzá tesztvideóm.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ha volt már akkor sorry.
Sony A95K QD OLED First Look, plus A90K, A80K and X90K, Z9K Mini LED TVs | Interview with Sony
-
belan
addikt
válasz sting2 #65674 üzenetére
Egy Mini led annyi mint egy oled szerintem már most jó áron vannak a oled tv-k . Persze ha Qled oledet akarsz arra várhatsz is 3,4 évet mire lesz normális áron . Ha Qled oled sikeres lesz akkor a sima oledet egész jó áron fogják már adni anno 65 col volt egy Milla felett most már 1 Milla körül 77 oledet kapsz akcióba .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #65647 üzenetére
Itt a videó:
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
F-ECT$
titán
válasz Lupus70 #65638 üzenetére
Sajnos nem tudok egyetérteni veled
Nem is kell, ez egy fórum, nem tisztán szakmai / objektív beszélgetés.arra következtetek, hogy felszínes a tudásod
Attól függ mihez képest. Egy Sony mérnökéhez mérve valószínűleg a tiéd is az.kérlek kezd úgy a hozzászólást, hogy " Véleményem szerint..."
Ez egy fórum. A te hozzászólásod is csak a te véleményedet tükrözi, mégsem kezdted így a hozzászólást.Vagyunk páran hozzáértők itt a SONY topikban, akiknek ez hónapokba telik
Nekem is hetekig tartott a tv kiválasztása, és én is bőven túlmentem a marketing anyagok elolvasásásn. Számtalan tesztet leírást, fórumot böngésztem végig.Nekem Sony LCD van
Nekem isSzoftveresen nem gyenge
Megítélés kérdése, szerintem az. A frissítésekben meg pláne az.Csak gondolj bele kicsit, hogy Hollywoodban a filmkészítők milyen márkákkal dolgoznak...
Az ottani felszerelésnek nem sok köze van az átlag felhasználóknak szánt cuccokhoz. De persze közvetve számít az ott megszerzett tudás. És egy szóval sem írtam, hogy képminőségben pl gyenge lenne a Sony.Az LG lehet hogy játékban erős, ott azért nincsenek olyan komoly elvárások képminőség terén...
Azért nem csak játékokban erős egy LG Oled.Komolyan mondom, itt a SONY LCD topikban néha már olyan érzés, mint amikor a MM-ban egy samsung és egy lg pólós eledó próbál tv-t ajánlani.
Nem ajánlottam LG vételt, konkrétan ezt írtam: "én is afelé nézelődnék". Ezzel csak utaltam rá, hogy a Sony-n túl is van világ.És akkor most ne beszéljünk arról, hogy a Sony mekkorákat hazudott az XH90 4k120Hz-ről, hogy a VRR-t se tudja még rendesen, és egyéb nyalánkságok. Félreértés ne essék, egyrészt egyik gyártó se szent, másrészt nincs tökéletes tv, harmadrészt nagyon sok jó vagy jó ár/érték arányú Sony tv van, de nem kell szemellenzősen járni a világot, nyitottnak kell maradni
Dive ever, work never.
-
Vhiktor
veterán
válasz F-ECT$ #65678 üzenetére
Javítva
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #65680 üzenetére
1 másodperces záridővel kell fényképezni.
Teljesen homogén fehérnek kell lennie az így elészült képnek.
Ha nem homogén akkor nem tudja megjeleníteni a 23-976 hz-et helyesen, ha van egy fekete téglalap akkor van frame drop.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #65684 üzenetére
De gáz. Ezt 23.976 Hzen kell lejátszani, de a tvnek fel kellene ismernie, hogy 60 Hz-be van ágyazva 23.976 Hz.
Elvileg youtube ezt támogatja.
De töltsd leISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ger_man
senior tag
Itt nézd meg a specit, ne bízz az ALZA-ban:
https://www.sony.hu/electronics/televiziok/xh95-series/specifications
Nekem 55 colos van verzió van, azon csak 2db USB van. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok Lenne két kérdésem.
1. Van arra lehetőség, hogy elmentsem a TV-m képi beállításait (pl Gyári visszaállítás miatt)
2. Létezik-e könnyítés, hogy ahol irkálgatni kell (pl googlefiók beállítás) hogy ne távirányítóval kelljen jobbra-balra ugrálgatni a betűn ? Ebben az esetben jobban járok egy billentyűzettel inkább? -
syler123
veterán
válasz modflow #65694 üzenetére
Nem szabadna, hogy így lásd a kockákat, de szerintem így nem jó ez a tesztvideó, sem youtube-on, meg ugye ha letöltjük valami szutyok youtube downloaderrel, az át is konvertálja a videót, utána meg azért nem lesz jó.
Monitoromat fotózva full fehér lett, pedig az szerintem látásból sem ismeri a 23.976-ot
[ Szerkesztve ]
-
mihaly13
tag
válasz Csabi1984 #65693 üzenetére
A gyárivisszaállításnál minden elvész , de ha a képbeállításokat nem tudod akkor előtte fényképezd le és utólag beállítod , a tv csatornák is elvesznek , de a Sony oldalon van egy csatorna szerkesztő program és a PC úgy állítód be ahogy neked tetszik . A második kérdés ráteszel egy PC billentyűzetet és úgy működik mint a számítógépen , amikor kész vagy akkor leveszed , nekem egy KD-49XH9505-m van ennek 3 USB bemente van és a billentyűzetet midig rajta hagyom .
-
Vhiktor
veterán
válasz syler123 #65695 üzenetére
Local dimmingnek ki kell lennie kapcsolva.
Ilyen a jó
Az se baj ha 3dsnek látszódnak a kockak, azt a local dimming teszi.Ez a baj amikor különböző színűek, de ez csak a kadencia helyes lejátszás. A frame drop mas, ott minden kocka egyszínű kivéve egyet vagy 2 ami fekete.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs