Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz DJosef #58978 üzenetére

    Inkább írd már le a beállításaidat, mert ez a Youtube-os megosztás a hdr nél kezdődik, az HBO Go pedig sdr. Továbbá fontos az is, hogy minden beállítás a videó szerinti legyen, mert ha csak egy-két dologban változtatsz, mert neked úgy tetszik, az már befolyásolja a képet. Gyakorlatilag a Fényerő lehet csak eltérő a videóban látott értékektől. Ha például te bekapcsolva hagyod a Light Sensort, az már megváltoztatja a képet.
    Egyébként a BD lejátszás alatt sem jó a kép. Korában Joshi rakott fel képet az övéről, olyannak kellene lenni. Írtam korában, hogy a kép nálad túl van húzva, ez látszik az ablakon beszűrődő fényen, nálad olyan majdnem, mintha 3 ablak lenne. A Joshi képén más, nézd meg.
    Ha túl van húzva a kép, s a fekete szinted is magas, akkor egyértelműen jobban fognak látszani a tömörítésből keletkező hibák, négyzetek.
    Annyi pozitív van a BD lejátszásnál, hogy ott már jó a fekete szinted, de látszik, hogy nem jó a kép beállítás ott sem. Nézd meg Craig-től balra a folyosót is a te tévéden, meg a Joshi fotóját.
    Nálad fényárban úszik a folyosó. Igaz itt legalább jó a fekete szint.
    Ha az HBOGO-nál lenne a fekete szint hiba, akkor az Joshi tévéjén is látszana, de nála jó. Ezért a sötét részek fényerejének csökkentése látszólag segít a problémádon, de más problémákat fog generálni. Úgyanis nem az okozza a gondot, hanem valami más, amit azzal kellene korrigálni.
    [link] Ezt korában is linkeltem, s nem jelezted, hogy mi a helyzet. Itt a sötét részek fényerejét kell beállítani, hogy a 16 alatti oszlopokat ne lásd. Ha most így látod a gyári értéken, s elkezded ezt csökkenteni, akkor sötét részleteket fogsz veszíteni. A problémádon valamelyest segít, de nem ez okozza a gondot, így más problémákat fogsz generálni.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák