- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Joshi
titán
válasz doktordrog #59098 üzenetére
Ha zavar akkor azonnal küld vissza.
-
Celtis
veterán
válasz doktordrog #59094 üzenetére
Állandóan világít az a piros pixel vagy sötét?
-
Joshi
titán
válasz atirag #59105 üzenetére
Egyébként minden le van írva a használati utasításban. Persze nem egyszerű észre venni. Itt a 287. oldalon.
-
Joshi
titán
válasz atirag #59107 üzenetére
"Ilyen mélységben nem volt részletezve."
Mivel konkrétan a te tévéd használati utasítását linkeltem bizony de, tökéletesen le van írva hogy melyik bemenet mire képes. Az egy más kérdés, hogy bután van prezentálva. A kis csillagos megjegyzések ilyen fontos tényezőnél nem egy jó megoldás. -
atirag
őstag
Igen pontosan emiatt nem is egyből a használatit néztem hanem a neten a sony oldalon az adatait. Ahol azt azért leírják,hogy 4k minden hdmi bemeneten. Igaz 60Hz-et nem részletezték. Igaz nekem is csak próbálkozás közben derült ki mire is van szükségem. Mert amint a ps4-en kikapcsoltam a hdr automata beállítást egyből lett 4k a játékokon belül is.
-
Joshi
titán
válasz doktordrog #59109 üzenetére
Celtis arra gondol, hogy nem mind1 hogy a pixel hiba milyen. Itt olvashatsz a témáról. A linkelt cikk elsősorban monitorokra vonatkozik, de sok mindent megtudhatsz a témáról.
Én akkor is azt javasolnám, hogy ha 14 napon belül vagy akkor állj el a vásárlástól. Melyik webshopban vetted a tévédet? -
doktordrog
aktív tag
válasz doktordrog #59112 üzenetére
Most megnéztem, hogy kék és fekete színnél nem látszódik, csak fehérnél és zöldnél.
-
Joshi
titán
válasz doktordrog #59112 üzenetére
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha nem cserélteted, akkor ezt fogod nézni addig amíg nálad lesz a tévé. Ez nem fog meggyógyulni sőt, lehet idővel lesz több halott pixel is.
-
Playerka
csendes tag
Sziasztok!
Sony KD-55XF7005baep televízióm USB slotjába bedugtam a pendrájvomat és a rajta lévő *.mp4 videómat nem játssza le. Hogyan lehetne lejátszani..?
-
Dolphine
addikt
válasz Playerka #59118 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor ez nem egy Androidos TV.
Elképzelhető, hogy olyan mp4 a fájl kódolása, amit a TV nem támogat. Hirtelen erre tudok gondolni.
Ha betallózod a fájlt és el akarod indítani mit csinál? Semmit?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Playerka
csendes tag
-
Dolphine
addikt
válasz Playerka #59122 üzenetére
Két megoldást látok:
1. Veszel egy androidos boxot (vagy androiddal vagy CoreElec rendszerrel használod), így többet ilyen gondod nem lesz - ez a drágább megoldás
2. A fájlokat átkonvertálod más formátumba (pl. HandBrake). - ez az olcsóbb
Az mp4-be milyen hang van?
A SONY oldalán elég karcsú az USB-ről lejátszható fájlok fajtája:
MPEG1/MPEG2PS/MPEG2TS/AVCHD/MP4Part10/MP4Part2/AVI(XVID)/AVI(MotionJpeg)/WMV9/MKV/WEBM/WAV/MP3/WMA/JPEG[ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
Joshi
titán
válasz Playerka #59131 üzenetére
Az MP4 az csak egy konténer formátum amilyen az MKV is. Hogy aztán abba milyen kódolású állományt csomagolnak az már egy más kérdés.
Esetleg azt nem tudod megoldani, hogy a tablet képét kiteszed a tévére? Magyarul a tablet játssza le a videót, de a képernyő tükrözéssel gyakorlatilag a tévén nézed.
-
windlord
őstag
Probaltatok XF9005 -öt külső médialejátszóval hajtani?
Gondolok itt Apple TV 4K, NV Shield?A 4K es HDR tartalmakra lennek kivàncsi, esetleg 1080P.
Akkora a kulonbseg a tv belsejében lakó Kodihoz képest?[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
válasz windlord #59134 üzenetére
Nekem Androidos boxom van CE-vel.
A különbség annyi, hogy ez a box sokkal több mindent megeszik, mint a TV, illetve nekem össze van kötve AVR-el és a többcsatornás hang kimegy, meg van rendes képfrissítés, ilyesmi.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Playerka
csendes tag
A tükrözés tabletről és telefonról is müxik. Csak egy okos tv-től elvárná az ember, hogy egy bedugott pendrájvról is menjen a lejátszás. A XXI.szd-ban nem így képzelek el egy okos tv-t. Még egy sz@r video csetelést sem lehet rajta csinálni. Beépített kamerája nincs, de külső kamerát sem lehet hozzá csatlakoztatni. Írtam a Sony Supportnak, kíváncsi vok hogy mit fognak válaszolni.
-
Playerka
csendes tag
válasz hegylako01 #59140 üzenetére
Köszi, ezt majd tanulmányozom.
-
Deck
titán
-
-
kolosszus87
senior tag
válasz doktordrog #59144 üzenetére
Világos helységbe mehet nyugodtan az IPS, pláne ha még nagyobb betekintési szögre is szükségetek van...akkor egyértelmű. Az viszont nem úgy van h a 100 hz-nek nincs értelme ha nincs hdmi 2.0. A jobb tv-k 100Hz-es tv-k voltak már a képcsöves korszakban is. 100hz-es lcd is régóta vannak már, 4K korszak előtt is. Ezeknek a tévéknek általánosan jobb a mozgásmegjelenítése, főleg gyors mozgások esetén... (pl. egy pörgös akciófilm)
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
vlevi
nagyúr
válasz kolosszus87 #59148 üzenetére
A lassabb mozgásoknal is előfordulhat.
MM-ban egymás mellett volt egy 80-as, és egy 90-es Sony, pontos típusát nem tudom, de talán 8096, és 9096.
Az előbbinek nincs 100Hz-es megjelenítése, és a demo anyagban is voltak olyan részei, ahol látszott egy kisebb darabossag.
Amikor horizontális irányban mozog a kamera, pl nagytotálban ad valami sziklás tájképeket, ott látszott leginkább.
Gyors mozgásnak, pl a focimeccsen a labdát követve, nem volt ilyen feltűnő. Persze ott lehet, inkább a kép tisztaság a döntő.Erről jut eszembe, a sport mód mikor tűnt el a TV-kből?
Múltkor röplabda meccs ment, gondoltam megnézem, hogy sport módban mennyivel másabb, de nincs csak élénk, normál, mozi.
Szó sincs róla, hogy hiányozna, csak mint érdekességet kérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest