- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz Piftuka #51543 üzenetére
"a valódi HDR élménytől azért messze lesz a végeredmény."
Hát, igen, sajnos.
Hiába VA paneles az XE8505, több HDR filmet próbáltam már rajta nézni, de én szinte semmi különbséget (csak minimálisat) láttam az SDR-hez képest.
Viszont tényleg nem vagyok az a filmfaló típus, és ezért pénzkidobásnak érezném a TV lecserélését emiatt. Arról nem is beszélve, hogy a droiddal sem vagyok egyáltalán megelégedve, eléggé bosszantana, hogy egy vadiúj TV felhasználói felülete ugyanolyan vacak, mint a korábbi volt. Van néhány olyan dolog, ami kimondottan felbosszant az Android TV megoldásában.
pl. az előbb említett kép a képben. Tíz évvel ezelőtti Samu TV-men simán tudtam használni, TV nézés közben kép a képben futott a HDMI bemeneten a Windows telepítés , itt ilyen nincsen. -
Piftuka
veterán
Hát ez sajnos nagyon találó!
Én is nagyon vártam a készülékemhez a "PiP" funkciót tartalmazó Android frissítést, aztán kiderült, hogy "nem úgy van az"....
Én a régi, jó kis Philips, Sharp, SONY, stb. tévéken látott "kép a képben" szolgáltatást kerestem; ahol az egyik tévécsatornát nagyban tudta az ember nézni, miközben az egyik sarokban, egy kisebb képkockában egy másik TV műsor futott. Focimeccs szünetében pl. nagyon hasznos funkció volt.
Vagy ha valaki nagyon várt egy filmet, de addig mást szeretett volna nézni.
Nagy kár, hogy ezt nem valósították meg ebben a formában ezeken az új LCD tévéiken!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Felesleges volna csak emiatt új tévét vásárolnod. Az XE8505 nagyon jó panelt, és elektronikát kapott.
A FALD háttérvilágítást leszámítva teljesítményben, tudásban egyezik a 9005 szériával. Az XE9005 valószínűleg ezért is maradt drágább végig a termékéletciklusa során.Nem lett volna jó árppolitika a feléért adni az XF bevezetésekor, mert akkor az XE85-öt irreális mértékben kellett volna leárazni, hogy arányos maradjon a kettő tévé viszonya.
Az XF szériánál viszont a 8-as sorozatban megint egggyel lejjebb ugrott (ami a minőséget illeti) a SONY, és az XF9005-ből talán kevesebb fogyott/több került a hazai szaküzletekbe.
Az XF85 az IPS panel miatt már nem alternatívája a 9005-nek, a meglévő készletet pedig értékesíteni kell, mert az XG készülékeknek kell a hely a boltokban, ezért aztán az XF9005 ára jelentősen csökkent. (És ha nem fogy el, akkor az utolsó készletkipörgető akciókban még jobban le fog csökkenni.)"Aquila non captat muscas."
-
őstag
válasz Piftuka #51555 üzenetére
Kis 40"-os Samu J5100, 5 éves tv, ott állíthatod még a kis kép méretét is, helyzetét a képernyőn, és hogy melyik hang szóljon.
Ez akkora többletköltség lenne a mai tévékben?
Plusz most 65"-on azért még látnék is valamit a kis képből
Jó lenne nem visszafelé haladni az időben...[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Piftuka #51543 üzenetére
Az XE8505 egyrészt VA, másrészt 10 bites (nem 8 + FRC), egyedül a FALD, illetve maga a LD is hiányzik belőle.
Nekem is ilyen van.Tisztelettel megjegyzem, hogy jól beállítva és maxra húzott fényerővel, jobb HDR-es PS4 játékoknál azért akad bőven "hűha".
+ Néhány szebb Netflix-es tartalomnál is (pl. Our Planet).[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
vlevi
nagyúr
"Az XE8505 egyrészt VA, másrészt 10 bites"
Köszi!
Azt én is tudtam, hogy VA (szörnyű betekintési szögekkel, pár fok eltérésre is színtorzulása van), de a 10bitben nem voltam biztos.Természetesen HDR-nél maxra van húzva a fényerő, és az a néhány demó videó, amit néztem rajta, az szép, de annyira azért hatalmas különbséget nem látok, ha a youtube FullHD-ban, HDR nélkül nézem ugyanazt a demót, vagy letöltöm valódi HDR anyagként.
Vagy akár az említett David Attenbeorough filmek, Planet Earth II, és a többi. Szép az FullHD SDR-ben is, 4K HDR valamivel szebb, de nekem annyira sokat nem ad hozzá.
Egy filmnél azért sokat számít a tartalom is, ha nézhető film, akkor egy idő után már nem a HDR csodákat keresem benne, de ha csak azt nézem, hogy ez HDR-ben milyen, akkor azt a filmet nem érdemes végignézni, mert akkor a története nulla. -
fauv
őstag
Üdv !
Urak most jó áron láttam / 377 ezer /65" Sony Bravia KD-65XG8596.
2 kérdésem lenne: jelenleg 65 xf7596 van nálunk, ha ezt megvenném lenne látható képminőség javulás?
a másik, látványban sok különbség van a 8596 és a 9000 .es széria között?
köszi előre is
-
headhunter
addikt
"...Én a régi, jó kis Philips, Sharp, SONY, stb. tévéken látott "kép a képben" szolgáltatást kerestem...
Jelenleg melyik márkának van hasonló TV-je?
pl.: Panasonic?
---------------------------------------------------------------------------------------Nálam most egy 55W829B-n, ilyen verzióban működik a pip: [link] , [link]
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ahhoz hogy két külön csatorna jelenjen meg az a minimum, hogy két tunerre van szükség. Lehet hogy ha behoznám a még létező analóg csatornákat a tévén, akkor működne a digitális mellett. Szerintem azért nem foglalkoznak ezzel a funkcióval, mert két digitális tunert nem fognak belerakni, akkor meg minek?
-
troll81
addikt
sony kd xg 8577 illetve 8505 van a boltban :977 :eu- itt is 119 eu a plusz gar 5 év
VAGY
sony Kd 65 xf 8505 illetve 9005 van a boltban :1249eu a plusz gar 149 5 évkérdés kell e a drágább tv film tv netflix világos nappaliba.
talán később lenne ps vagy x box de nem tudni előre egy hazimozi megy még mellé.
ebből kell döntenem
-
kriszti@n
tag
Sziasztok. W755c nem érzékeli a vodafone-os mobil hotspotot, ha szeretném megosztani és arról nézni netflixet.Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
-
ArGab
őstag
Attól függ mire használod. 65XF75 ugyanis VA, direct LED, míg a 65XG85 pedig IPS, edge LED. Mindkettő csak 8 bit + FRC panel. Szemből nézve film/sorozatra szerintem lehet hogy az XF75 nyer, legalábbis fekete/kontraszt esetén.
Szerintem az ár sem tűnik olyan jónak. 65XF9005 már többször benézett 400 alá (bár most épp felette van). És itt van minden: VA, valós 10 bit, direct LED, FALD.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Korábban volt egy KS7000 TV-m annak tidéhez képesti többszörös fényereje már elvileg elég a HDR-hez, de azon sem volt különösebb durranás. Az XF9005-ön már a FALD-nek köszönhetően élmény tud lenni a HDR.
Az XE85-n sajnos nem is várhatsz semmit látványosat. De igazad van, ha a HDR miatt nem akarsz költeni. -
ilyenezalaci
tag
Sziasztok!
Az egy hónapja (Media Markt gold garanciával) vásárolt 55XF9005-ös tv-hez tervezek mégiscsak vásárolni Sony-s, balesetre is jó garanciát. A központi szalonnal ma nem tudtam beszélni, de másik üzletben ahol kapható azt mondták, hogy most a BCCY504 a hozzá való, nem is rossz 39.900 HUF-ért. Annyi lenne a kérdésem, hogy ha sérül a tv, mondjuk betörik, mint a megboldogult XE9005, akkor mi a menete a dolognak? Önerő befizetés nélkül futár hozza viszi, ha nincs már kifutott cserepanel, alaplap, stb., akkor aktuális évjáratú szintnek megfelelő új készüléket vagy vásárlási utalványt adnak? Van valami értékavultatás?
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
Az új 55 XH95 tesztje, jó kis tv lett.
-
-
kezo0
addikt
Két digitális tunert azért is belerakhatnak, hogy pl. lehessen egyszerre rögzíteni két, egyidőben futó műsort (vagy rögzíteni egyet, miközben egy másikat nézel). A mostani Pana tévém is ilyen, meg az előző is ilyen volt. És ha már dupla tuner, akkor két CI+ foglalat is jár hozzá.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Celtis
veterán
válasz icemad #51570 üzenetére
A HDR tudtommal legalább 1000 nit csúcs fényerőt kíván, amit az OLED-ek inkább csak közelítenek (de az XE85 400 nitje pedig nagyon kevés.) De nekem személy szerint a dinamika fontosabb. Hiába az LCD hatalmas fényereje, ha mondjuk egy sötét barlang szájában feltűnő nap tényleg vakító és szinte kiégeti a szemed, de közben a barlang belseje meg kiszürkül a megemelt háttérvilágítás miatt (KS7000). Ezért jó a FALD valamennyire, mert csak azokban a zónákban emeli a háttérfényt ahol kell. Az OLED végtelen feketéje miatt ott a HDR nagyobb élmény, kétségkívül. Csak a HDR miatt nem lesz világosabb a kép mint ugyanaz SDR-ben csak nagyobb a dinamikatartománya.
-
válasz Celtis #51572 üzenetére
Pont erre gondoltam, hogy a hdr legalább 1000 nit fényerőt kíván. De milyen technológia mellett? Mert szerintem 1000 nit baromi sok este, lesötétített szobában. Oled meg ugye nem is tud annyit, mégis támogatja papíron.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok,
nekem egy 5 éves Sony TV-m van, és egyre többször ütközök nehézségbe, amikor a PC-re letöltött filmeket játszanám le.
Nem szeretném lecserélni, kérlek, adjatok néhány tippet, hogy tudnám kihozni belőle a maximumot?
Gondok, akár DLNA-ra keresek rá a LAN-ban:
- Gyakran nem támogatott audioformátum
- Gyakran nem látja a feliratot
Sejtem, hogy a beépített lejátszót upgradelni nem tudom...
Arra gondoltam, hogy oké, de akkor majd a PC-ről úgy streamelem ki, hogy legalább a felirat meglegyen. Az elmélet kipróbálásáig nem jutok el, mert Windows Media Player szépen kinyomja de felirat nélkül, míg a VLC-ben elméletileg feliratot is igérnek de abban meg nem látom mint eszköztl
Plíz, ajánljatok egy PC-re telepíthető DLNA-képes szoftvert, amivel a tapasztalatok szerint lelkesen együttműködik az opera alapú Sony TV is!
-
Celtis
veterán
válasz icemad #51573 üzenetére
Nyilván ki van alálva, hogy az OLED-re is rá lehessen fogni. Nem mélyültem el ebben, de ezt találtam:
A kontrasztnál a maximális fényerő minimumát határozták meg, ami 1000 nit, valamint a feketeszintet, amely 0,05 nit. A kettő közti kontrasztarány adja meg azt a dinamikatartományt, ami a HDR-hez szükséges. Egy másik opció szerint 540 nit a maximális és 0,0005 a fekete fényerőszint.
Még egyszer a HDR nem azt jelenti, hogy mindig 1000 nites a legvilágosabb pont, hanem ez egy referenciaérték, amihez képest a képtartalom világosságát a filmkészítők meghatározzák. -
Ébri
senior tag
Nekem szerintem régebbi van (W805B). Én át szoktam konvertálni vmi támogatottba (ha AVI akkor XVID), hangot mp3-ra, de felirat nem megtalálás még nem fordult elő, de elvileg az MKV-ra konvertálás ezen segíthet. Viszont én USB-n nézem a filmeket. Illetve DLNA Serviio-n keresztül, utóbbival még nem akadtak gondjaim, elvileg konvertál is, ha nem olyan a formátum. De nem tudom, szerencsém volt-e.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Piftuka #51556 üzenetére
Amúgy érdekes az XF széria eladása. A xf90 alatti szériák sokkal hamarabb elfogytak/nem lehetett már kapni. Most vagy a 90-es szériára futott fel nagyon a gyártás, vagy eddig nem kapkodták(bár ezt meg nem hinném). Mai napig kapható, míg más szériák már nem annyira....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Piftuka
veterán
Igen, én elsőre XG85-nek olvastam. Azért is írtam utána vlevi-nek, hogy ne is akarja lecserélni.
Mert ez tényleg jó tévé.A HDR pedig valóban szuper dolog. (Ha megfelelő tévéd van hozzá, ahogyan írtam is.)
Én évek óta mondom, hogy a televíziók elmúlt 20 évének leginnovatívabb fejlesztése nem az OLED panel, hanem a HDR tartalmak megjelenítésének képessége.
És várom a 4.000 nit feletti fényerővel rendelkező HDR tévéket!
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz headhunter #51561 üzenetére
Igen, az a megoldás működik az én tévémben is. De igazából az nekem teljesen felesleges.
-
Olyan
csendes tag
Sziasztok
teve vasarlas elott allok.
ki mit javasolna 400 kornyeken 65-75 collban?
foleg pcre kotve filmek es sorozatok.
masik kerdes:
sony kd-75xg8096 es a 65xf9005 kozott erre a funkciora milyen kulombseget lattok?
Xg8096 eseteben a 65 es a 75 collban van panel kulombseg? A 75 eseteben mar nem tunt annyira jonak a kep mint amiert a kisebb meretben rajongtam.
valahogy szurkesebb volt mar alapbol meg elenk beallitas mellett is.
koszonom a jotanacsokat -
Piftuka
veterán
Így igaz. Szükséges a két tuner. Nyugodtan belerekhatnák. Legalább egy-egy "almodellbe" az adott szériákon belül. Úgyis gyakoriak a variációk (pl. nincssen sat tuner vs. van sat tuner)... hát legyen olyan is mindig, amelyben van dupla tuner.
Annak hiányában a tévé adások felvételét is értelmetlennek tartom. Nekem éppen amiatt volna jó, hogy pl. fel tudnék venni egy Forma1-es futamot úgy, hogy közben a család más műsort néz.
Szóval tényleg jó lenne a két tuner. A (nem csak hazai) fórumokat olvasgatva igény is volna rá.
-
Joshi
titán
Amit te mondasz az más, nincs két digitális tuner a tévékben. Azért tud felvenni függetlenül a dekódolt tévéadást nézve, mert a DVB-C adatfolyamot csak olvassa és írja a merevlemezre dekódolás és tömörítés nélkül. Sajnos ez ott jelent problémát, hogy ezáltal nagyon nagy a felvétel helyigénye.
Ha két digitális tuner lenne a tévében, akkor egyszerre tudnál két csatornát nézni, ahogy régen a két tuneres analóg tévéken. Amikor megvettem a 43xf8505 tévémet monitornak, egyből arra gondoltam, hogy a HDMI bemeneten a PC-ét használva (böngészés, youtube stb) mellett kis ablakban majd nézem a focimeccset. Aztán még ez sem működik.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Pont tegnap hoztam el az új monitoromat leváltva a Sony tévét. A Sony tévé megy a cockpit sarkomba fali konzollal együtt, amit ki tudok húzni egészen a kormányig. Hétvégén szerelem át, majd dobok be képet.
Most így gépezek. A háttérben van a Sony 43xf8505 tévé ami a falon van.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Az már nekem brutál nagy lenne. 32" moncsi? Ááá.
Most, hogy itthonról dolgozok, a melóhelyről hazahoztam a 27" FullHD monitort, plusz a saját 23"-osom felállítva, word doksi olvasáshoz. És oldalt persze a TV.Én, amit szívesen kipróbálnék, az egy 27"-s, 1440p felbontású monitor.
-
Joshi
titán
Akkor mit szóljak a 43"-os tévét használva monitorként? Amúgy én is egy Acer 27"-os 1440p@60Hz-es monitort használtam sok-sok évig. Most hogy már több mint egy éve használtam a 43"-os tévét is monitornak, az a konklúzió, hogy a 30-32" az arany középút.
Tévéből filmnézésre meg nem létezik nagy. A ~3m-es nézési távolsághoz nekem bőven beleférne akár a 80-100" is. Habár észrevettem, hogy mozinál igénylem a nagy méretet, de tévéadásnál már nem annyira. Valószínűleg a minőség miatt van ez.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Hát, egy Telekom iptv hd adás az "igényes" adatmennyiséggel, amivel küldik, szerintem 100"-on csak maszatháborút eredményezne a képernyőn. Az elvárásaimhoz már 55"-ön is elég ergya, még szerencse, hogy a német műholdasok (hiába ugyanúgy csak 720p50Hz), amiket valóban nézek, sokkal minőségibbek többségükben.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
vlevi
nagyúr
-
Joshi
titán
válasz hjtz4t3wrseg #51591 üzenetére
Nem tudom, ha végleges helyre kerül a monitor akkor kipucolom sőt, lehet újrarakom a Wint mert már nagyon régi.
-
Magnat
veterán
Üdv,
lehet nem teljesen Sony specifikus, de én ott futottam bele: KD 65FX8696 az alany, de a lényeg, h Android fut rajta, valahogy ki lehet kapcsolni, h screen mirroringgal illetve Youtube-on keresztül ne lehessen rá tartalmat tükrözni?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Piftuka
veterán
Filmekhez, sorozatokhoz az FX9005 jobb, mert 120 Hz-es panelja van, ami sokkal jobb mozgásmegjelenítést biztosít. Valódi BD tartalmaknál judder-mentes lejátszást. Ráadásul annak a legnagyobb a natív kontrasztja, és Full Area Local Dimming-et kapott.
(Itt a fórumon is sokan megvásárolták ezt a modellt. Ha visszaolvasol a topic-ban pár száz hozzászólást, láthatod a véleményeket is.)
Az XG8096 bizony eltérő panelt kapott 65 és 75 colos méretben. Amit te "szürkésebbnek" láttál, az nagyon nagy valószínűséggel a VA panel jellemzőiből adódó szaturáció romlás, ami akkor jelentkezett, amikor a fejedet mozgattad és/vagy élesebb szögből nézted.
Az áruházi "élénk" beállítással nem javasolt még ott, a fényárban úszó közegben sem tesztelni. Ilyenkor jó kiindulási pont a "Normal" beállítás.
Mindazonáltal, mivel a 65 colos IPS paneles, a 75 colos VA paneles, az két külön "világ". Neked kell eldöntened, hogy melyiket preferálod.
Ám ahogyan mondtam, a 9005-ös klasszisokkal jobb készülék. (Igaz, "csak" 65 colos képátlóval rendelkezik ebben az árkategóriában.)
-
Piftuka
veterán
Hmmm....
Nincsen hiányérzeted, hogy egy jelentősen kisebb képernyőre váltottál? Én szvsz nem tudnám megszokni.
(Plusz írtad, hogy nagyon jó volt monitornak az a tévé... kár, hogy lecserélted!)
"A Sony tévé megy a cockpit sarkomba fali konzollal együtt, amit ki tudok húzni egészen a kormányig. "
Hú, az klassz lehet! Irigyellek, hogy van erre helyed.
Én is terveztem egy profi versenyszéket, nagy monitorral, de egyszerűen nem tudom hová tenni. Marad a régi megoldás, miszerint az íróasztalomon rögzítem a FF kormányt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #51595 üzenetére
Azért váltottam, mert nagy volt a 43" és nem igazán tudtam megszokni. Eleve nem is akartam ekkorát, de ugye a kis képátlójú tévék általában belépő szintűek. Meg aztán úgy gondoltam, hogy ez jó lesz a cockpithez, így monitorból kipróbálhatok egy gamer modellt is. Monitorból viszont nem akartam 4K felbontásút, mert ahhoz bivaly vga kell főleg ha az ember ki akarja használni a 144Hz-et.
-
Quqesz
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #51596 üzenetére
Ez de beteg.....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Én viszont rá szoktam a 43" tvn a számítógépezésre.
Feleségem nem akar hallani se róla hogy kisebb monitort vegyünk.
Most Lg tv 2 éves ami kezd érdekes hibákat csinálni ki néztem egy ilyen tv-t:
[link]
Vélemény róla? Elsősorban monitornak használnánk. Ritkán sorozatok nézése Nas-ról. Gyerekeknek yotube ilyesmire szeretnénkGooglemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
őstag
válasz Fantomas80 #51599 üzenetére
Nálam 65" a "monitor".
Kisebbre már én sem váltanék
Új hozzászólás Aktív témák
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OLED TV topic
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.