- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szaszapi
őstag
Ha nem kalibráltatsz és megelégszel, akkor igen a rtings mért értékeivel be lehet lőni nagyjából, de sosem lesz megfelelő teljesen, mert sok függ a fényviszonytól az adott helységben, nincs két egyforma szoba sem, két egyforma tévén sem lesznek a mért értékek egyformák, mivel a panelek is eltérőek lehetnek a készülékben, és stb...
-
törölt tag
válasz szaszapi #51206 üzenetére
A kalibrálás általában nem a helyiség fényviszonyaihoz történik, hiszen akkor több profilt kéne beállítani (nappali, éjszakai, átmenet)
Viszont nincs két egyforma tv, még azonos széria esetén sem, ezért a gyári, illetve a neten talált beállítások, csak hozzávetőleges értékek.
-
nagyúr
válasz szaszapi #51206 üzenetére
Köszi a választ
A mozgásjavítást nem tudom eldönteni, hogy bekapcsoljam-e, vagy sem. A filmeket a médialejátszóm kadenciahelyesen (24p) küldi át a TV-re, nem tudom, hogy hogyan befolyásolja a mozgásjavítás bekapcsolása ezt a dolgot.
Illetve annyi funkció van, hogy sokról azt sem tudom, mit csinál. Legtöbb helyen azt olvastam, hogy mindent érdemes kikapcsolna.
De most kiderült, hogy a local dimming bekapcsolása milyen jótékony hatással van a fekete megjelenítésre. -
-
mano42
aktív tag
válasz PrinceHerceg #51204 üzenetére
Mert "elkerülte a figyelmem". Azt hittem ebből nyilvánvaló...
-
mano42
aktív tag
Kisérletezz velük. A BFI csupán fekete frameket tesz a meglévők közé és arra kényszeríti az agyat, hogy összekösse a mozgást. Tiszta pszihológia. Semmi átmeneti "frame creation", semmi szintétikus hókusz pokusz, semmi szappanopera effektus, kitol az agyaddal. (emiatt sötétebb a kép).
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Celtis #51222 üzenetére
A régebbi modellek"Impulzus" motionflow beállítása más elven működik elvileg, ott a háttérfény villogtatásával javítja a mozgásfelbontást, (nem szoftveresen) és a panel valós képfrissítését használja. (Külföldi oldalon olvastam, lehet hülyeség, javítsátok nyugodtan)
Nincs szappanopera hatás, és semmilyen más negatív anomália, állítólag ez a mód hasonlít legjobban a plazma mozgóképfelbontására.
A gond az, hogy iszonyatosan visszaveszi a fényerőt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat
Teljesen hülyének érzem magam, annyira elrobogott mellettem az LCD technológia az elmúlt 8-9 évben -
Joshi
titán
válasz icemad #51205 üzenetére
Az LG már most támogatja, mivel HDMI 2.1-el van felvértezve. Inkább onnan közelíteném meg a történetet, hogy a VGA gyártók nem támogatják a HDMI 2.1-et. Az Nvidia legalább engedélyezte a Geforce 16xx és 20xx-es kártyáin ezt a funkciót. Habár, simán működhetne egy 1080Ti kártyán is, hiszen sokkal erősebb mint az 16xx-as kártyák. Na mind1. A lényeg, hogy ez nem más mint marketing. A lényeg, hogy mindig vedd meg a "New Generation"-t.
-
-
Robert73
tag
-
-
Robert73
tag
válasz BornToBePuli #51244 üzenetére
Aha...
-
Joshi