Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz mexel #45476 üzenetére

    A kontraszton nem feltétlenül kell állítani, az van, amikor úgy jó, ahogyan kijön a gyárból. Értelemszerűen csökkenteni senki nem fogja, mert senki nem szereti a kisebb kontrasztot. Emelni viszont nem mindig célszerű, mert lehetséges, hogy valamelyik színcsatorna túlcsordul. Erre is vannak ellenőrző ábrák, illetve méréskor ki is derül egyértelműen. Ez is olyan, hogy szemre csak bizonyos anyagnál fogod észrevenni, de lehet akkor sem, mert ha a kék lesz sok, azt nehezebb észrevenni, mint a zöldet, vagy a pirosat.
    Nem tudom, milyen tesztábrákat használsz, de az AVSHD 709 lemez egy jó kiindulási alap. Fotókat használva nem lehet pontosan beállítani ezt a hármast, amit felsoroltál. Ellenőrzésre jók, de beállításra nem. Azok sem, amiket korábban itt beraktak. S ha a fényerő, kontraszt, sötétrészek fényereje nincs pontosan beállítva, addig nem is lehet tovább menni. S ne felejtsd el, hogyha bármelyiken állítasz, hatással van a másik kettőre, így ha valamin változtatsz, akkor ellenőrizni kell újra. S ezeknél egy érték is számít.
    Például a sötétrészek fényereje sötétben az alaphelyzetben 50-es értéken jónak kell lennie. Max 1-2-őt lehet eltérni. Te pedig ha jól emlékszem levetted elég sok értékkel, ezzel bezártad a fekete szintet, amit azzal korrigáltál, hogy emeltél a gamma értékén 2-őt. De ez nem helyes! Ha nem így van, elnézést, lehet már keverem valakivel, de a lényeg, akkor is ez. A fekete szintet a sötét részek fényerejével kell első sorban beállítani, helyes kontraszt érték mellett.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák