- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Quqesz #44149 üzenetére
Ahogy írtam, mindegy, a lényeg, hogy az adott példány amit megvesz jó legyen, onnantól kezdve senkit nem érdekel, hogy Direct vagy Edge. Edge LED-es TV-imen nincs bevilágítás.Direct LED-es TV-men meg elég komoly DSE volt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Quqesz
nagyúr
válasz Geza26 #44150 üzenetére
+blakey
Egyetértek. Lehet minda2 fajtából jó is, meg rossz is. Nekem most ips/edge ledes van(55xf8505), beállítottam szeretem és nincsen bajom vele.😉 az előző direct ledes sharp volt ,és oldalról torzultak a szinek+ott is van felhősödés/bevilágítás kis mértékben, de azt is szeretem 8 éve.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
hunaqua
addikt
Általánosságban a direct led homogénebbnek kellene lennie elvileg.Sz@r viszont van mindenből.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
dancsuri
veterán
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
hunaqua
addikt
válasz dancsuri #44154 üzenetére
Szerintem nem lesz vége.Következik a 8K.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
daniel2121
senior tag
Van egy használaton kívüli Sony 40W5500 tv-ém. kb. 1 évet állt télen nem fűtött helyiségben. Ma szerettem volna bekapcsolni, de nem lehet. A piros kis led világít az elején, hogy áram alatt van, de a menü már nem jön be. Lehetséges, hogy álló helyzetben elromlik, mert amikor utoljára be volt kapcsolva minden rendben volt vele?
-
WaterWave
veterán
válasz hunaqua #44155 üzenetére
értelmetlen... fő probléma az, hogy 65 col alatt nincs, és nem is lesz 8k tv..
Nem mindenkinek jön be a 65 col vagy nagyobb tv-k pl nekem se, van akinek helyileg nem megoldható, van akinek fölösleges.
Én is hülyeségnek tartom a 8k-t• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
hunaqua
addikt
válasz WaterWave #44158 üzenetére
Félre ne érts,szerintem sincs értelme,de a fogyasztói társadalom és a marketing erről szól.
"Itt a 8K tévé ,a régit dobja ki mindenki,fáradjanak a kasszához! "[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Még mindig ezzel szenvedek:
Beállítások > Csatornabeállítás > Digitális beállítások > Technikai beállítás > Program lista átvitele
KÉT usb pendrive-ról próbálom, de szürke marad a Program lista átvitele menü.
Próbálom úgy is, hogy rádugom és utána nyitom meg, vagy úgy ahogy írtátok, hogy már meg legyen nyitva a technikai beállítás, és akkor mit csinál.
De átdob az usb oldalra, és megkérdezi, hogy legyen-e meghajtó az usb eszköz, vagy formázni akarom, ha formázom, akkor is szürke marad.Kezdek ideges lenni, hol a hiba?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
AL
addikt
válasz daniel2121 #44156 üzenetére
Szia ! Ha a fűtetlen helyiségből áthozva bekapcsoltad, akkor a hőmérsékletkülönbség okozhatott problémát.
Érdemes 1 napig konnektorból kihúzva a fűtött szobában állni hagyni, majd ismét megpróbálni a bekapcsolást.
Üdv. -
hunaqua
addikt
..a fogyasztói társadalomnak az érvekhez semmi köze.
-
Joshi
titán
válasz WaterWave #44161 üzenetére
Nekem addig inaktív ez a funkció amíg be nem dugok egy adathordozót. Én egy Kingston DataTraveler 2.0 Micro 8GB-os pendriveot használok amit NTFS-re formáztam és adtam neki kötetcímkét is. Nálam így működik a funkció (43xf8505). Milyen pendriveokat használsz?
ui.: még annyit megpróbálhatsz, hogy újra elindítod az automatikus csatornakeresést, és megformázod a pendriveot NTFS-re vagy exFat-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Zilko87
tag
Üdv!
Pár napja üzemeltem be egy sony tv-t.(55KDXF9005)
Lenne pár kérdésem:
-Ki tudom íratni vele az épp aktuális felbontást? Ha sima tv-re kapcsolok ott kiírja hogy 1080i, de ha 4K-s vagy full hd tartalmat játszom le külső HDD-ről ott nem ír ki semmit, és meg sem tudom nézni az aktuális felbontást.-Ha van olyan tartalom ami HDR10 és Dolby Vision-t is támogatja ott hogyan tudok váltani a kettő között? Vagy lehet e egyáltalán?
-Amit észrevettem, mivel az esetek 99%-ban feliratosan nézzük a filmeket, hogy ha sötét a háttér a felirat körül is kivilágosodik a kép. Ezt mi okozza? Valahol láttam ilyen teszteket de nem ugrik be pontosan..
-A tv menüje valóban ennyire gagyi? Vagy az androidot kellene frissítenem? Iszonyat lassú, ez elég idegesítő. 10éves samu lcd-t cseréltem erre, annak ezerszer gyorsabb volt a menüje. :S
Mindent összevetve, gyönyörű a készülék,a minőség csillagos ötös, a képe is kiváló, a távirányító sem annyira gáz, pedig sok helyen panaszkodtak rá, bár itt szintén megemlíthető a 10éves samu távkapcsoló ami klasszisokkal jobb volt és még háttérvilágítás is volt rajta. A menü meg az android az elég ramaty vagy csak szokatlan, még nem döntöttem el.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Zilko87 #44168 üzenetére
Szia.
Melyik menü lassú? A gyorsgombos vagy a home gomb/beáll menü?(ez olyan, mint a droidon megszokott). Amúgy 4db a53 magos mtk chip van benne, amik 1.1ghz-en ketyegnek, szóval nem erőgép(de legtöbb tv kb ugyan ez).Hdr
Amit tudok, az a gyorsmenü/kép/videó beáll és ott van hdr menüpont, azon belül tudod állítani(auto,hdr10,stb...). Gyorsabb elérést nem tudom van-e....Bár nekem ips/edge ledes van, azon is kivilágosodik pl ha magát a hangerőt váltod, v infómező megjelenik(fehér tartalom)
Video felbontás
Most lehet hülyeséget mondok, de mivel alapból mindent 4k-ban játszik le(kisebbet felskálázza), ezért igazából nincs mit kiírni usbnél, lehet ezért? Nekem set top box és bluray esetében kiírja, de ott meg lehet a fogadott jel miatt(ugye a két eszközben is lehet állítani a felbontást).[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
_seth_
veterán
Hogy a legegyszerűbb Apple termékek képet átvinni a tvre?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
blakey
titán
válasz _seth_ #44170 üzenetére
Telepítened kell egy Airplay képes app-ot.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
matyasmate
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy (kd65xf75) playstation 4 el összekötve kép belállítások menüpont alatt van egy ilyen hogy videóbeállítások és HDMI-videó tartomány na és ha azt teljesre állítom akkor mintha fakóbbak lennének a színek ez miért van ?
Illetve még az hogy ugyan ebbe a menüpontba nem tudom állítani hogy hlg vagy HDR10 kép üzemmódba kapcsoljon[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Kasza08 #44173 üzenetére
Van Apple TV-m, de jó lenne kiiktatni.
blakey: play áruházban körbenézek majd, tudsz esetleg olyat ami megbízhatóan működik?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
xyzz
csendes tag
xf9005höz milyen billentyűzetet ajánlanátok? Apple jó hozzá amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
-
BusyChild
tag
Az XF9005 49" és 55" verziója között milyen hardveres különbségek vannak, tudja esetleg valaki?
Meddig lesznek ezek még elérhetőek tudván bemutatták az új modelleket?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz BusyChild #44179 üzenetére
Május környékén futnak ki,de utána is még a készleteken lévők kaphatóak.Adott esetben akciósan.Ez viszont attól függ,hogy addigra mekkora készlet marad 1-1 típusból.Van amiből lesz akár nagy akció,másból meg semmi készlet.
-
PonPon
senior tag
Sziasztok! A butábbik, nem androidos Sony-kon ( KD-55XF7077-el szemezek) mennyire macerás DLNA lejátszás? feliratokat felolvassa jól, betűméretet esetleg lehet állítani?
plex telepíthető rá ha jól keresgéltem, ugye? -
wozzy
tag
Sony bravia 55xf7596
Mi a véleményetek erről? Képe milyen?
Napokban láttam egy 55xf8096ot, annak gyönyörű képe volt, pedig edge megvilágítású. A két tv között milyen lényegi különbségek vannak?[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
XF75 vs XF80
Csak az XF80 Triluminos kijelzős, illetve az XF75 Direct Ledes, minden másban azonosak. -
Buckey
őstag
Sziasztok!
Rég jártam erre felé, ugyanis meg vagyok elégedve a Sony Bravia KDL-50W808C TV-mel, de azért néha-néha benézek ám.
Tegnap vettem egy MINIX Neo A3 távirányító-légegér-billentyűzet szerűséget, ami tökéletesen működik az infra kivételével (gondoltam, hogy valahogy be lehet idomítani, de nem jött össze), így a ki-/bekapcsoló gombja nem működik. De! És itt jön a DE!
Ugyanis mióta megvan a TV (kb. 2016 eleje), azóta nem tudtam kikapcsolni, ugyanis csak "alvó" módba teszi magát a TV, néha felébred (USB, HDMI port aktív, bekapcsol a házimozi), amitől nem voltam boldog és hiába próbáltam a megadott tanácsokat (frissítések, csatornakeresés és hasonlók letiltása), nem segítettek.
De most, hogy mivel meg van ez a távirányító, így a kikapcsolásra kerestem a megoldást. És találtam egy programot a TV Play áruházában, ahol a gombokat lehet testreszabni, még pedig a Button Mapper-t. Minden gombhoz 3 funkciót lehet hozzáadni (rövid-, hosszú-, dupla lenyomás), így a kikapcsolást is. Na, és a lényeg, hogy mikor ezzel a módszerrel kapcsolom ki, a TV tényleg kikapcsol, vagyis Leállítás... jelenik meg! Vagyis minden funkciója inaktív, mintha kihúztam volna a konnektorból (kivéve infra). Így mindig csak a gyári távirányítóval (infra) tudom bekapcsolni (megjelenik a színes GOOGLE és az Android felirat bekapcsoláskor). Ha a gyári távirányítóval kapcsolom ki (kvázi "Alvó mód"), akkor néha be tudom kapcsolni a MINIX (USB-s) távirányítóval is (amikor felébred). Úgyhogy, most már tényleg úgy működik, ahogy akartam, kivéve, hogy a gyári távirányító is kell a bekapcsoláskor. Pedig az volt a cél, hogy elrakom az utókornak.
Mindegy, jobban körül kellett volna néznem, de így sem vagyok annyira elkeseredve.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Buckey #44186 üzenetére
Tegnap vettem egy MINIX Neo A3 távirányító-légegér-billentyűzet szerűséget, ami tökéletesen működik az infra kivételével (gondoltam, hogy valahogy be lehet idomítani, de nem jött össze), így a ki-/bekapcsoló gombja nem működik. - mert az csak a Minixhez jó, olyat kellett volna venned ami tanítható, pl. iweipoo GT01 vagy Mele F10 Deluxe
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A Triluminos akar lenni a magasabb színtér lefedés, kb olyan mint a Samu Quantum dot-ja. Ezek ma már csak marketing dumák, de a lényeg hogy magasabb színteret jelentenek. Persze itt nem kell drasztikus különbségekre gondolni. Fényerőben sincs érdemi különbség, kb azonos kategória a két tévé.
-
Buckey
őstag
Én nem akartam ennyire "bonyolultat", ugyanis Telenoros MyTV-m van.
Magyarország, 2019, egy megyeszékhely, melynek központjában nincs normális (legalább 100 mega) internet, így ezért van mobilnet (30 mega volt a legkisebb sebesség) és MyTV.
Majd ha lesz optika (min.500 mega net), akkor lesz vezetékes TV-m is. Most már lejebb nem adom. -
Buckey
őstag
válasz #46129152 #44195 üzenetére
Nekem a TV ad HDMI-n keresztül parancsot az erősítő bekapcsolására. És mikor bekapcsol, kattan kettőt, így tudom, mikor kapcsol be.
A fogyasztást nem mértem, de biztos több, mint ha teljesen le lenne állítva.
A bekapcsolás kb. 1 perc alatt végbemegy, de akkor már minden tökéletesen be van töltve. Ha csak „alvó” módban van, akkor ez kb. 20 másodperc.
Kipróbálhatod, ha a gyári távirányíró kikapcsoló gombját hosszan nyomod, mert akkor újraindul (leáll, mejd bekapcsol). -
Buckey
őstag
válasz Luissimo #44197 üzenetére
Igen, HDMI CEC. De épp ez a cél, hogy amikor bekapcsolom a TV-t, akkor az erősítő is bekapcsoljon, mikor ki, akkor meg ki..
Samsung TV mikor ki volt kapcsolva, akkor sohasem kapcsolt be csak úgy, csak a Sony-nál. De így most nem csinálja.
Ha átdugom egy másik HDMI aljzatba, akkor nincs HDMI CEC, így külön be kell kapcsolni az erősítőt is. És természetesen így nem kapcsol be csak úgy magától sem.[ Szerkesztve ]
-
KüLÖNc
tag
Szia Joshi,
Elsősorban tőled kérdezem, de bárki rácápázhat: mit jelent pontosan, hogy órákig ne menjen rajta sárga logos tartalom? Ha pár másodpercre átkapcsolsz és vissza, az elég segítség lehet a beégés ellen? Vagy inkább érdemes órákra kikapcsolni a tévét? Mennyi ideig érdemes kerülni mondjuk egy óra statikus adás vagy játék után ugyanazt a tartalmat?
Nekem egy XE90005-öm van, így nem annyira vagyok érintett a dologban, de pl. hétvégente be tud csúszni jópár óra játék egyhuzamban és én sem szeretnék belefutni egy beégésbe, főleg, ha csak pár perces metódussal el tudom kerülni.
Köszi szépen a segítséget!
Üdv,
Különc
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs