Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    Sziasztok!

    Karácsonykor leptük meg magunkat egy UE40EH5300-al.
    Elsőre minden ment flottul. Apósom is aznap vett egy hasonló, de nem Smartos TV-t. Nála is be kellett állítanom, ott pl. könnyebben lehetett a csatornasorrendet állítani. A mienkben nincs az a menüpont Toolsra, de a SmartHub-ban benne van. Rémálom, de láttam, hogy meg lehet gépen is csinálni, majd ez jön.
    Amúgy Digi műholdas van mellé. Szebb volt a képe Digin, mint analóg kábelen, persze ez természetes, még úgy is, hogy elég gyenge a Digi minősége. Majd kap egy lepkét, mire jön az F1 szezon.
    Napok teltek el, mire rájöttem, hogy nem kell a menüből Smartozni, van rá külön gomb, én dísznek néztem... :)
    Ment a net is, telepítettem programot is. Az első bekapcsoláskor frissített is, vezetékes netet kap routerből.
    Aztán pár napja mutatni akartam sógoroméknak a netet rajta, alig akart bejönni a Smart, majd a böngésző is sokat pörgött. Beütöttem az index.hu-t és nem jött be semmi. Ki tudtam lépni, de nem lehetett semmit csinálni, lefagyott. Ki kellett húzni. Aztán nem jött be a net. Sokat küzdöttem vele, minden jónak tűnt mégsem. Keresgéltem a neten, resetet javasoltak hasonló hibákra, kapott egy terméktámogatás/öndiagnosztika/visszaáll menüpontot. Ez elvileg csak az első bekapcsoláskori meneten ment végig, ami újra összekavarta az analóg kábeles csatornákat, más nem változott (azthittem).
    Megnéztem a frissítést, online nem akart, nincs új. A Samsungnál találtam egyel újabbat, letöltöttem, felraktam USB-ről. Aztán estefelé frissíteni akart a Smart Hub is, és előkerültek az letűnt ikonok és ment a böngésző és a netezés is. Happy. De valahogy azóta nem tetszik az analóg adások képe. Olyan, mintha egy vászonra lenne vetítve a kép, olyan kis finom vízszintes csíkok törik meg a homogenitást. Nüansznyi dolgok, a feleségemnek fel kellett hívnom a figyelmét, hogy észre vegye, de engem zavar. Bár már elhinném, hogy halucinálok, de előte korrektebb volt a kép. Még csodálkoztam is először, hogy pl. reklámoknál, amikor logók, vagy számítógépes feliratok vannak milyen szép sima a kép SD-hez képest. Sőt még az is zavar most, hogy az arcok világos fele sárga, ez sem tűnt fel az elején...létezik, hogy valami megváltozott az alső bekapcsolás óta? USB-n HD-t játszva nem látok hibát, hacsak nem az itt sokat tagolt akad a kép kamerapásztázás közben részt.
    Aztán a Smart Hub most már minden délután vacakol, és a böngész is. Eltűnnek az ikonok, nehezen jön be, próbálhatok akármit, max ERROR xyz. Aztán egyszer csak frissíteni akar a Smart Hub, engedem és rendbe jön. De mindig más egy kicsit, vagy 8, vagy 10 program jön, ikonok mennek, ikonok jönnek... Ez normális dolog, vagy csak most van valami gáz, látom másnál is van gond. Most a legutóbbi frissítés óta alig van kint ikon, de legalább működik.

    Bocs, ha hosszú voltam.

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák