- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
fede94
tag
válasz PuMbA #145983 üzenetére
köszi a választ. filmmakernél is néha akad. az azért vicc, hogy a mai tévéken ilyen probléma van. a 10 éves samun se volt semmi ilyen. amikor meccset nézek és ismétlést követően újra élő kép van, akkor mindig belassul a mozgás kb. 5-6 másodpercig.valami frissítéssel nem érdemes próbálkozni?
-
kovta23
tag
Sziasztok!
Milyen Samsung tv-t javasoltok 52 col-ig?
Világos szobába lenne nagyrészt film nézésre külső tárolóról.
Fontos hogy legyen Bluetooth hogy fülest tudjak használni.
Ami lényeges hogy a lába közepén legyen.
Keret 200 ezer és persze más típus is szóba jöhet.
Köszönöm -
kovta23
tag
Sziasztok!
Erről vélemény, tapasztalat?
UE50TU8512UXXH -
Szopóroller
friss újonc
Hali.
Én azt nem értem, hogy miért van az, hogy a 16:9 es 4K UHD LED Smart TV-men, ami a gépre van ködve hdmi-vel, sok film miért alsó felső csíkkal jelenik meg? Némely film rendesen kimegy nagyba, némely meg akármilyen bd50 be töltöm le, lehet az százezer giga-mega ultra blúréj felbontás, ÉS MÉG ráadásul azt írja hogy 16:9 es képarány, AMILYEN AZ ÉN TÉVÉM IS, akkor is ott lesznek azok a kibaszott fekete csíkok.. Nem értem, akkor minek ekkora tévé? Le lehetne vágni alul felül 20 centit, és ennyi. Csak hogy hiába vágnánk le belőle, mert az ugyanúgy csíkozna alul felül. MIÉRT??? Ki találta ki ezt a baromságot? Az interstellar, az meg azt csinálja, hogy kb 20 percenként kiteszi nagyra, visszateszi csíkozottra. No de, NEM KINYÚJTJA, hanem a felbontás lesz nagyobb, vagyishogy úgy ahogy én minden filmet szeretnék nézni, olyanba teszi ki FULL KÉPRE. Két kérdésem is lenne. Ha valaki megszerkeszti a filmet így, és fel teszi ncore-ra, akkor miért nem tudja a teljes filmet, miért kell 20 percenként fel le váltani? Illetve, ha ezt meglehet csinálni rendesen, ugyan mi a rákért nem lehet minden filmet??? Nemértem ezt az alul felül fekete csíkos dolgot. Ugyanis, ha nem tudom így nézni, akkor a felső meg alsó húsz centi mi a bánatnak van a tévén?? Le is lehetne vágni.. Na de ha flexxel levágnám, akkor az a maradék kicsi is ezt a kib@xott csíkozást csinálná, MIÉRT????? MIÉRT JÓ EZ? Nem fogom fel agyilag, hogy történhet meg ez. 16:9 es a tévé. Elvileg ebben az arányban csinálják a filmeket. És mint mondtam, van amelyik rendesen megjelenik, de rengeteg csíkoz. Elképesztő idegesítő... A másik meg, hogy mondtam h a gépre van csatizva, és az van, hogy bevan kapcsolva a HDR is, szép a kép emg minden, és néha, ahogy mozognak az emberek vagy tárgyak, főleg ha gyorsan, így belassul az egész, de alig láthatóan. Szóval egy akárki aki megnéz egy filmet nembiztos h feltűnik neki, de nekem igen. Baromi idegesítő. Na engem ezek a kérdések érdekelnének, Csak sehol nem kapok rájuk választ..
De még ha nem ebben az arányban csinálják is a filmeket, mi köze van ahhoz, amit én otthon nézek?? Hát mekkora az a kibaszott mozivászon.. Miért nem lehet ezt megoldani? Gyártsanak olyan filmeket, vagy olyan formátumban, hogy én otthon a kurva tévémen teljes képernyőn élvezhessem. Vagy akkor minek gyártanak olyan tévéket, amelyek erre nem alkalmasak?? Komolyan mondom, nem fér a fejembe... Csak engem zavar ez??? Van egy tévém, aminek nem használom a 30-40 százalékát, mert fekete csík van...
Légyszíves, ha érdemi választ nem tudsz adni csak okoskodni, hogy "így csinálják a filmeket", meg egyéb badarságok, akkor mellőzd, mert a fenti példa azt mutatja, hogy hiába csinálnak így filmeket, meglehet csinálni mint az interstellarnal is, csak nem tudom hogy hogy, és miért ennyire bonyolult történet élvezhető formátumban létrehozni.. -
wallace 234
őstag
válasz Szopóroller #146365 üzenetére
Az ilyen jelenet amikor megváltozik a kép mint pl Az interstellar vagy Mission impossible 6. A helikopteres jelenet, azokat Imax formátumba vették fel! Így eltűnik a csík! A többi részt nem 16:9be vették fel! Így az marad ami valódi 16:9 ott nincs csík! Igazából meg oldhatnák, többet vágnak le a filmből! De akkor meg el vesznek részletek! Át méretezni a filmet, vagy zommal el lehet tüntetni! De tényleg bosszantó, mert annak idején azt mondták, azért lesz jó az ilyen tv mert nem lesz ilyen csík! Hát ez nem sikerült, így maradtak a bosszantó csíkok! A Philips csinált 21:9 es tv ha jól emlékszem ott pl eltűnik a csík. Mert a legtöbb film ebbe a formában lett rögzítve! Nem tudom ez mennyire érdemi hozzá szólás, de sajnos ez ilyen! Csíkok velünk lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Ezt nem itt fogják neked megválaszolni....sajnos. Ezért nézek én is Netflixen filmeket, ott nagyon kevés és az is nagyon keveset csíkoz....vagy virágboltból, olyan formátumokban töltöd le a filmeket 4K-ban (valakik megcsinálják), erre felé tart az ipar....sajnos, meg kell szokni vagy nagyobb VA paneles vagy OLED készülék, ahol sötétben nézve, észre sem veszed...ha mégis....akkor kivetítő. Más megoldás nincs.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
PuMbA
titán
" 16:9 es a tévé. Elvileg ebben az arányban csinálják a filmeket."
A legtöbb filmet nem ebben az arányban csinálják. Egy TV TV adás nézésére van, nem speciálisan filmnézésre, így ezt a kompromisszumot le kell nyelned. Filmnézésre van pl. a mozi, ahol sosem látsz sportközvetítéseket vagy sorozatokat.
"agy akkor minek gyártanak olyan tévéket, amelyek erre nem alkalmasak??"
Előbb említettem. A TV egyszerre való sorozat, sportesemény, híradó, dokumentumfilm, természetfilm stb. nézésére, így muszáj kompromisszumot kötni és ez lett a 16:9 képarány. Filmeket 21:9-ben forgatnak többségében, de ez csak egy szelete, amire a TV való.
"Nem értem, akkor minek ekkora tévé?"
Dettó. Az összes kérdésedet ezzel az egy válasszal meg lehet válaszolni. A hiba nálad van, ugyanis valamiért az van a fejedbe, hogy a TV-t filmnézésre találták ki, mikor ez nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Joc24
tag
válasz super dríve #146199 üzenetére
Nekem nincs gond vele... Gyorsan betölt. Digi a szolgáltató..
-
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz wallace 234 #146375 üzenetére
De igen, fura volt. Viszont annyi megszokni mint 42" után mondjuk 55".
-
PuMbA
titán
válasz anrab #146374 üzenetére
Ez tök jó, ha valaki nem néz TV adást, természetfilmeket, dokumentumfilmeket, videoklipeket vagy 16:9-es filmeket. 16:9-es filmeknél ez megint kompromisszum és olyan jó 3000 darab van belőlük, szóval ott megint szívás. [link] Ilyen videóklipnél meg egyenesen borzalmas, mert oldalt lesz két nagy csík. Mindent összevetve egy 21:9-es TV is jó távol van a spanyol viasztól
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
Természetesen a 16:9 is 21:9-ben van. A 4:3 pedig 16:9-be, két szélén ott már van fekete sáv.
Eleinte a csalásra összpontosítottam mert tudtam hogy csinálják. Aztán egy kis idő elteltével már azt nem is figyeli az ember.
Nagyon kitalálta a philips. Van egy 65" oled 855 is, jó lenne ha az is ilyen lenne. Sajnos nem gyártanak már ilyet. Ez is 10 éves. 200Hz-es panel passzív 3D. Direkt filmre készült. A képe még mindig gyönyörű. -
Rooy
újonc
Sziiasztok!
Van egy Samsung tv UE43RU7452U model.
Az lenne a kérdésem ha valaki tud benne segiteni,hogy ha nézek egy filmet vagy sorozatot,hogyan tudok hangsávot váltani,mert sehol nem találom ezt az opciót.(Okos távirányitó van hozzá amin NINCS Tools gomb)
A felirat váltás az sima ügy,de ott nem találok semmilyen hangsáv váltást sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
matex
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni!
Most vásároltam egy QE55Q80T készüléket, és bekapcsolás után feljön az első lehetőség, hogy válasszak nyelvet, de egyik gombra se reagál, mindenre azt írja, hogy "not available", így nem tudok továbbmenni. Próbáltam, hogy ráraktam egy pendrive-ra a legújabb frissítő file-t, de nem dobja fel a lehetőséget, hogy telepítse. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
matex
aktív tag
válasz mihaly13 #146386 üzenetére
Próbáltam elemet ki/be, kábel kihúzva újra próbálva, a megfelelő gombokat nyomva tartva egyszerűen nem akar kapcsolódni.
Közben sikerült szereznem egy hagyományos Samsung távkapcsolót, azzal már sikerült beállítani, és már adás is van. Viszont így sem sikerül párosítani. Ami még érdekes, hogy se a telefon nem látja a TV-t, se a TV bluetooth eszköz keresésekor nem talál semmit. Valamint az is, hogy a TV szimbólumként, és a SmartThings app is Q90T-nek érzékeli.
-
matex
aktív tag
válasz wallace 234 #146389 üzenetére
Megpróbáltam mindent, de semmi. Az előző TV-nél (Q6FN) nem kellett párosítani, úgy is működött. A hagyományos kapcsolót csak kölcsön kértem, vissza is kell adnom holnap. Vissza nem fogom vinni, mert macerás, jöjjön ki a szervíz, és oldja meg a problémát, ha már a gyárban nem volt idő ellenőrizni/párosítani. Nagyon csalódott vagyok, mert régóta vágytam erre a készülékre, és nem tudom használni.
-
matex
aktív tag
válasz wallace 234 #146391 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségeteket! Ha megjavul/megjavítják, akkor jelentkezem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest