- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #17199 üzenetére
Akkor gyári firmware-t INNEN tudsz letölteni hozzá! Letöltöd, router reset, flasheled az új firmware-t, ismét router reset, majd beállítás!
Alternatív Linux alapú fw-t ITT találsz! Ha emellett döntesz, akkor szintén letöltöd, majd router reset, felteszed az fw-t, aztán belépni ezen a címen tudsz!
http://192.168.1.1
root / password -
MODERÁTOR
válasz nyusziülaf #17200 üzenetére
Szia!
Gondolom van a hátulján, alján, oldalán, stb... egy reset gomb! Ez sokszor egy kicsi, épp csak egy tollheggyel benyomható kis süllyesztett gomb! Ha megvan, akkor azt nyomd áram alatt 10mp-ig...
-
jubilleum
senior tag
Üdv!
Vázolnám a problémámat, amihez segítséget kérnék.
Egy nyomtató szeretnék megosztani a hálózaton.
Mivel a nyomtató erre nem képes ezért szereztem hozzá egy edimax nyomtató szervert. Viszont mivel ez nem tud wifit raktam elé egy routert is, és ennek a routernek kellene felkapcsolódna a "fő" routerre ami egy linksys wrt54gl (tomato raf fw). szóval nyomtató-->nyomtató szerver-->router(microtik rb133)-->fő router.WDS-sel szeretném össze kapcsolnia a routerteket, de a linksys folyton ledobja a microtik-et.
Kicsit bonyolultan írtam le a dolgot, remélem érthető voltam. Köszönöm a segítséget. -
MODERÁTOR
-
jubilleum
senior tag
válasz Intruder2k5 #17204 üzenetére
Kliens módba rakom, és utána?
Vagy ezt hogy értetted? -
MODERÁTOR
-
jubilleum
senior tag
válasz Intruder2k5 #17206 üzenetére
akkor hogyan lesz a linksyssel egy alhálozaton a nyomtató szerver?
-
MODERÁTOR
-
jubilleum
senior tag
válasz Intruder2k5 #17208 üzenetére
linksys nem tud Bridge-elni
-
MODERÁTOR
-
jubilleum
senior tag
válasz Intruder2k5 #17210 üzenetére
igen, ezt csináltuk, viszont így 2 modpercenként ledobja a linksys a rb133-at
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS N65U routert, meg vagyok vele elégedve, de van pár dolog ami azért zavaró. Sajnos linux-ban nem vagyok jártas, segítenétek értelmezni pár dolgot ami a system log-ban szerepel?
(Annyit hozzátennék, hogy az USB portokra egy WD20EFRX (ext3) + Sharkoon Rapid-Case (USB 2.0) és egy HP M1132 MFP nyomtató van csatlakoztatva.)1. Az alábbi két sor gyakran sorozatban egymás után szerepel:
smbd[2325]: [2013/10/19 11:10:09, 0] libsmb/ntlm_check.c:smb_pwd_check_ntlmv1(55)
smbd[2325]:smb_pwd_check_ntlmv1: incorrect password length (74)2. Ez ritkábban, de előfordul:
kernel: xhci_hcd 0000:01:00.0: WARN: Stalled endpoint
3. Még ritkább, de ebben már "error" is van:
kernel: xhci_hcd 0000:01:00.0: WARN: short transfer on control ep
kernel: xhci_hcd 0000:01:00.0: WARN: transfer error on endpoint4. Elsősorban torrentnél fordul elő:
WAN Connection: Fail to connect with some issues.
stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
pppd[345]: Connected to 00:30:88:1a:43:07 via interface vlan2
start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_ppp0_vlan2)!
rc_service: ip-up 6667:notify_rc stop_upnp
rc_service: ip-up 6667:notify_rc start_upnp
rc_service: start_upnp is waitting stop_upnp...
WAN Connection: WAN was restored.A kérdésem annyi lenne, hogy az 1-3 pontokkal kell-e foglalkoznom? A 4-es pontra nem találtam megoldást, nem is elsősorban router gond, mivel a modemre közvetlenül csatlakoztatva a gépet is előfordul szakadás... Kipróbáltam már több torrent klienst, kapcsolatok számát levettem, sebességet korlátoztam, másik géppel is próbáltam, de a helyzet ugyanaz.
A választ előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha valaki tudna segíteni, vagy legalább megmagyarázni az okát egy netgear n300-as routerrel kapcsolatban, azt megköszönném
A hibajelenség a követkető: Egy darabig teljes sávszélességgel adja a netet, aztán gondol egyet és kb. a tizedére vált. Ha az ember kihúzza/visszadugja a tápkábelt, megint teljes sávszélességgel megy, aztán megint limitálja és így tovább a végtelenségig. Mi lehet az oka? Van rá megoldás? Google-on nem találtam (egyelőre) hátha valamelyikőtök találkozott már ezzel a problémával és tud valami megoldást. Előreis köszi
Ja még annyit, hogy mindezt kábelen műveli, mármint kábeles használat mellett. -
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #17214 üzenetére
az igazat megvallva, nem az én vasam, nem is nálam van. Egy professzionális külföldi gamer (Quakelive 108) kérdezte tőlem tegnap este és azt mondta akkor is ezt csinálja, ha csak játszik, vagy gyakorol másokkal neten keresztül. Kérdeztem, hogy mióta jelentkezett ez aprobléma, mert arra gondoltam, talán valami firmware frissítés, vagy ilyesmi lehet a háttérben, de azt mondta, hogy ezt csinálja új kora óta/kezdettől fogva. Torrentezni biztos nem torrentezik, legalábbis közben nem.
[ Szerkesztve ]
-
drlovi
aktív tag
sziasztok!
Van egy Netgear WNR2200 -as router aminél a maximális sebesség 4-5 mbit. Volt már reset , uj firmware. Egyik sem segített. Lanon is ez a maximum sebesség.
-
krealon
veterán
válasz jubilleum #17203 üzenetére
"nyomtató-->nyomtató szerver-->router(microtik rb133)-->fő router.
WDS-sel szeretném össze kapcsolnia a routerteket, de a linksys folyton ledobja a microtik-et."
Chipset-ek:
Linksys --> Broadcom
Microtik --> AMDtek
WDS-hez (bridge) azonos chipset kellene.
Client bridge modban elvileg mukodhetne, de a RB133 kepessegeivel nem vagyok tisztaban.[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, vettünk egy TL-WR740N routert, és próbáljuk bekötni. Csináltam már ilyet, 2 perc alatt sikerült mindig. Most hiába dugom rá az internetre és onnan a pc-re, a böngésző nem hozza be a menüjét se a 192.168.1.1 se a 192.168.0.1 címen. Mi lehet a gond, próbáltam minden böngészőt, semmi. Minden jól van összedugva, bekapcsolva stb...
-
legenda
válasz HellGreg #17220 üzenetére
szia,
próbáld úgy, hogy netet ne kapjon a router, csak a lan port legyen összekötve a munkaállomás lan portjával.
a kábel jó, ami a router és a munkaállomás között van?
új a router, tehát nem volt módosítva az elérési ip cím?
menjen rá egy reset, a 192.168.0.1 vagy a 192.168.1.1 kell, hogy működjön, verzió és firmware verzió függvényében.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
buborekosviz
tag
Udv!
Tplink ruternel be lett allitva egy bandwith control 192.168.0.100-199ig
Hozzaadtam az otthoni gepeket foglalt ipcimhez 10-30ig akik maxon hasznalhatnak szavszelesseget megis kulnbozo letoltesi sebesseget merek 2 gep kozott azonos szerverrol
Ez mitol lehet? -
tibi815
csendes tag
Sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni! vettem egy d-link dir-657 media routert és az a gonbd vele ha megy a torrent akár csak a megosztás is elfogy a sávszélesség 120-as net sima megosztásnál is van hogy csak 10-15 Mb-re leesik letöltésnél először megy rendesen aztán visszaesik 1MB alá és ilyenkor a böngészés is belassul! Egy ismerősőm szerint lehet hogy gyenge a procija a routernek ezért lehet nem tudom hogy ez lehet-e a baj remélem tudtok segiteni nem pedig feleslegesen adtam ki a pénzt érte!!
-
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Adott egy ASUS WL-520GC router. Egyik napról a másikra elment a net rajta. UPC van a házban. Az a baj, hogy nem tudom próbálgatni, mert egy másik házban van és ma is kevés időm lesz rá, de meg kelle csinálnom. Azt hiszem még a webstar modem van. Simán modemből gépbe dugva a kábelt van net és kapja is rendesen a DHCP-től az IP-t. Viszont ha a routert duom rá, akkor se a wifin se kábellel nincs net. Router status ablakjában kiírja, hogy kap IP címet és a DNS szervereket is megkapja a UPC-től. Net viszont nincs. Kliensekről a router pingelhető.
Most itt van nálam a router viszont itthon digis net van. Azzal gyönyörűen megy (PPPoE)
Van valami tipp erre vonatkozóan? Vagy valami bevállt módszer? Köszi szépen szakik.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
MODERÁTOR
válasz Tomikapc #17230 üzenetére
Szia!
Igen, ez az ASUS WL-520gC + UPC probléma az utóbbi egy hónapban jött elő! Megoldás ha manuálisan beállítasz DNS szervereket, például a Google-ét...
8.8.8.8
8.8.4.4Vagy pedig felteszel rá egy DD-WRT firmware-t!
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #17231 üzenetére
Gondoltam, hogy ez valami router specifikus probléma lehet, mert kismilliót raktam már össze (tp-linket otthonra, meg cisco-t), de ilyennel még nem találkoztam... Próbáltam a UPC dns szervereit manual megadni, de úgy sem ment.. Ezek szerint a UPC DNS és a router között lehet valami kommunikációs hiba.. Megpróbálom a google DNS-t, köszi. Nagyon örülök, hogy segítettél, köszönöm szépen!
Tomikapc
-
jozefgucci1
addikt
válasz Intruder2k5 #17201 üzenetére
Ma vettem erőtt és a leirtak alapján megcsináltam amit írtál . Köszönöm szépen a kimerítő segítségedet.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #17234 üzenetére
És mire jutottál vele? Melyik fw-t tetted rá, a gyárit, vagy a 3rd party-t?
-
tibi815
csendes tag
Hello!
Az én problémámon nem tudtok segíteni amit fentebb írtam??
-
Tomikapc
aktív tag
-
jozefgucci1
addikt
válasz Intruder2k5 #17236 üzenetére
Helló a gyárit tettem fel rá , de elhamarkodottan írtam , hogy jó lett . Sikeresen felment ez tény és szépen működik, de rá pár órára megint eldobta a telómat . Utána pedig a telefonom mint eddig nem látja sajnos. Megpróbálom a másik megoldást amit linkeltél hátha az segít.Ha az sem akkor új router lesz belőle ezt meg meghirdetem .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
MODERÁTOR
válasz jozefgucci1 #17239 üzenetére
Biztos nem véletlenül nem szeretem a TP-LINK-et...
-
MODERÁTOR
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Van egy TP-LINK routerem, de mostanában ha próbálok rácsatlakozni akkor nem lehet. 220-ból ki-vissza és megint szépen működik. Ezt naponta 10x meg kell csinálni. Lehet valamit kezdeni vele vagy kuka?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
legenda
-
Topikgazda
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Egy probléma megoldása miatt fordulok hozzátok.
Albérletben lakok, 6-7en használjuk egyszerre az internetet.
A kedves főbérlő szokása, hogy a "csúcsidőszakban" torrentet igényel futtatni.
Természetesen sávszél és minden korlátozása nélkül.
Ebből adódóan a többi sz.gépen (melyek wifivel vagy kábelen csatlakoznak) megáll az élet.
Milyen megoldást tudtok ajánlani, mellyel picit korlátozni tudnám a p2p működését (az ő gépén elsősorban)?
A router (ha jól emlékszek) a KÖVETKEZŐ: http://www.asus.com/Networking/RTN12_C1/
Köszi előre is!
Üdv.
G
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest