- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
Valaki tudna erre valamit mondani? A probléma még mindig meg van és nagyon idegesítő.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Sziasztok, ide is belinkelem, úgy látom az előző topik nem olyan forgalmas és végül is router problémám van, hátha valaki tud segíteni.
-
MODERÁTOR
-
citkar
addikt
válasz Intruder2k5 #17805 üzenetére
Bocsánat, úgy tűnik túl türelmetlen voltam.
-
rento
őstag
sziasztok
adott egy linksys ea2700-s router. a probléma a következő. 40/20-as optikai netem van. mióta ez a routerem van azóta a pingem a gép és a router között 10ms körül van, ha pl az index.hu-t pingelem akkor pedig 17-18-as pingem van. 2 másik routerrel ezek az értékek úgy alakulnak, hogy kisebb mint 1ms, index.hu felé pedig stabil 5ms. a routeren a legfrissebb firmware van Ver.1.1.39.145204. sajnos nem találok hozzá régebbi firmwaret, dd-wrt és tomato pedig nincs még hozzá. a másik érdekesség, hogy ha terhelem a routert, tehát teljes sávszéllel töltök le, akkor viszont ahelyett, hogy emelkedne a ping, lemegy 5ms-re. mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Mindez WiFi-n, vagy kábelen?
Itt van egy régebbi fw is!
http://downloads.linksys.com/downloads/firmware/FW_EA2700_1.0.14.129982.zipItt pedig van DD-WRT!
ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2013/07-24-2013-r22118/linksys-ea2700/Tomato nem is lesz rá!
[ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
válasz Intruder2k5 #17808 üzenetére
Természetesen kábelen mértem ezeket az értékek, ezt elfelejtettem írni. Megnézem ezt a 2 firmwaret, köszi a linkeket!
MOD: A dd-wrt fórumban ezt találtam arról a firmware-ről amit linkeltél: "DO NOT USE IT!
It will brick your router." [link][ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
válasz Intruder2k5 #17808 üzenetére
Közben felraktam a régebbi gyári firmware-t amit linkeltél. Sajnos ugyan az a helyzet, talán 1-2ms lett jobb. Lehet, hogy hardver hibás a router? vadi újonnan lett véve, úgyhogy azon gondolkodom, hogy visszaviszem. A kérdés az az, hogy vajon így kicserélik e nekem, hogy lényegében hibátlan a router, csak a ping rossz. Viszont a fifa pl így nem az igazi rajta.
-
MODERÁTOR
-
rento
őstag
válasz Intruder2k5 #17811 üzenetére
hát igen, ez jó kérdés. amit linkeltem az alapján akkor ne is próbáljam meg a ddwrtt igaz?
-
MODERÁTOR
-
rento
őstag
válasz Intruder2k5 #17813 üzenetére
az lesz, holnap megy vissza gariba. köszi az eddigi segítséget!
-
mekker
őstag
Tudnátok segíteni?
Van egy Draytek Vigor 2200 VG routerünk, ebben a hónapban váltottunk 25/1,5-es netről csúcsszuper 120/10-es UPC boldogvölgyi netre.
A probléma az lenne, hogy a router megakasztja a fel/letöltést a régi csomagunk korlátainál, pedig most kipróbáltam a gép hálókártyájára kötve és ott "szárnyal" rendesen az internet legalább 80-100 mbittel.
A routernek 10/100-as LAN,WAN kimenetei vannak, legújabb firmware van rajta, és nem igazán állítgattunk rajta el semmit, amit nem kéne a konfigban.Mit lehetne csinálni?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
xors
senior tag
válasz Gézengúz #17803 üzenetére
Nah ezt a gondot már kiküszöböltem, most lenne egy láma kérdésem: ugye ez kétcsatornás router, tud 2,4 és 5 GHz -en is. Ehhez tulajdonképpen 2 SSID -t csinált a router, egy 2,4Ghz -est és egy 5Ghz-est. Az 5Ghz-est nem is látja a laptopom (pedig nem régi vacak) de a mobilom sem látja. Így tulajdonképpen mi értelme az 5Ghz -es csatornának? Vagy ez mire jó egyáltalán? Ti használjátok?
Köszönöm a segítségeket -
mekker
őstag
Hát elvileg arra lenne jó, hogy ahol sokan használnak routert, (meg egyéb rádióhullámos szarokat), ott kevésbé zavarhatnak be, hogyha az 5 Ghz körüli tartományt használod. Régebbi eszközökkel lehet nem működik, de az újabb mobil eszközök már valószínűleg támogatják.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
MoRT2195
tag
Mért van az, hogy sokszor el megy a netem? Nem értem mért csinálja ezt. Biztos nem a szolgáltatóval van a gond, azt ki lehet lőni. Szimplán csak fogja magát és elmegy, de ha resetelem a routert, akkor pár sec múlva megint van. Van amikor ki bír pár órát, van amikor egy napot is, de van amikor 5-10 percenként is elmegy. Már régóta szenvedek ezzel a gonddal, nincs rá valami megoldás?
Amúgy úgy vettem észre, mintha egy pár perc passzivitás után (tehát nem csinálok semmit a gépen) kikapcsolja magát. Persze ez nem lenne még olyan nagy gond (bár jó lenne erre is megoldás), de amikor használom a netet, akkor is elmegy.Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
legenda
válasz MoRT2195 #17818 üzenetére
nem ártana tudni legalább a router típusát és a kapcsolat milyenségét, de sokat segítene még a szolgáltató és a szolgáltatás típusának ismerete is.
nem mindegy, hogy a kábeles vagy a wifi kapcsolat problémás.
a szolgáltatót úgy zártad ki a hibalehetőségből, hogy a net a munkaállomásra direktbe kötve okés?
mert akkor a munkaállomással nem annyira kell foglalkozni, mint hibaforrással.
húzós terhelést kap a router? gondolok itt a torrentre és társaira.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
válasz mekker #17815 üzenetére
Ehhez a nethez már kevés ez a router, újat kell venned amiben már gigabites portok is vannak.
Ajánlott típusok: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2, áruk 15-20k. A TP-Link 3600/4300 és az Asus N56U 240-es csomaghoz is jók.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MoRT2195
tag
Router típusa: D-Link DIR-600
T-Home-nál vagyunk, 15mb-os netem van (max letöltése 1,6MB/s).
Is-is. Most wi-fin vagyok, és itt fenn áll a gond, de ezelőtt sokat voltam csak modemen, és úgy is sokszor megszakadt. Ahogy megszakadt, automatikusan tárcsázta újra, és rögtön vissza is jött a net.
A szolgáltató úgy zártam ki, hogy megkérdeztem több olyan embert a környéken (köztük a szomszédomat is), hogy nálunk van-e ilyen gond, de mindenki nemmel válaszolt.
Igazság szerint napokban tettem újra az op. rendszert és ezerrel megy Steamen, Originen, és Utorrenten is a letöltés. Erre nem gondoltam, hogy ez is lehet gond.Szerk.:
UI: Modemre pedig ez van ráírva: ADSL 2+ Modem DSL-360R[ Szerkesztve ]
Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Azt megtudom csinálni egy routerrel hogy csak wifit sugározzon?
Ha igen hogy?
köszi! Linksys e1200ról van szó!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
MODERÁTOR
válasz Barett 50cal #17823 üzenetére
Szia!
Miért, még mit sugároz?
-
attila206
tag
Sziasztok!
Egy 8/3-as netem van és az alábbi problémám lenne: A routerem típusa: tpl-link wr743nd.
Kábelen hasít ezerrel a net (a max értékeket kapom le és fel egyaránt), de wifin a letöltés 60-250kB/sec-es értéknék körül van (inkább megakad olyan 70kB/secnél). A feltöltés ezzel szemben maximális sávszélen megy (350KB/secel), csak a letöltésnél van gondom. Resetelés és firmware frissítéssel is próbálkoztam de nincs javulás. Csatornaváltás nem segített, full térerővel próbálkoztam.
Garancia még van rajta, vigyem vissza, vagy lehet vele még ügyeskedni?Előre is köszi a választ!
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-link 740N routerem hibátlanul teszi a dolgát. Vettem hozzá egy TP-Link 300M Extender TL-WA830RE wifi jwl hosszabbítót. Próbáltam beállítani de az istennek sem sikerül. mikor a extender-t látja a gép akkor nem enged és nincs is jele a routernek a térerőben a sárga háromszög. Ha g Range Extender re állítom a hosszabbítót akkor rendesen van internet de egy cseppet nem erősebb a jel a routertől fogja minden. Ha Access Point-ra állítom akkor a kis sárga háromszög megjelenik és a hálózati listában a routeremnél piros x jelenik meg. Innen puskáztam de nem jött össze lehet elnéztem valamit [link]
Leírná valaki részletesen (mint a hülye gyereknek) hogyan kell beállítani?
Esetleg úgy lehet beállítani hogy a laptop a routerről kapja a jelet a tab és telefon meg az Extender-től?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #17824 üzenetére
Gondolom LAN letiltása. De ennek semmi értelme sincsen.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #17827 üzenetére
Hát valóban nem sok! De ki lehet nyomni sziloplaszttal az utp csatlakozókat, ha valakit nagyon zavar, és ott lopják a netet...
-
zuzu6612
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert elakadtam. Frissítettem a gépemet win 8.1-re, azóta nem működik az internetem.
TP-LINK routerem van, a gép kap ip címet, de internet nincs. Van amikor megjelenik a felkiáltó jel, van amikor nem.Diagnosztika nem orvosolja a problémát. Mit tehetnék?
Köszi. -
Pikaa
aktív tag
válasz Gubek-Einste #17798 üzenetére
Köszi,csak igazad volt,hogy szolgáltatónál van a baj. Vagyis kihívtam ismét őket,de akkor már más két illető jött és új IP-t adtak és így megy okésan.
-
dewil666
őstag
válasz Gubek-Einste #17828 üzenetére
Sajnos nem nagyon van lehetőségem vezetékes összekötésre. 15/1 alap internet van csak.
Esetleg le tudnád írni hogyan kell beállítani a kütyüket hogy jó legyen?
Köszönöm!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Topikgazda
-
dewil666
őstag
válasz Gubek-Einste #17833 üzenetére
Azt szeretném kérdezni hogy Rang Extender vagy Access Point-ra állítsam?
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
klambi
addikt
Valakinek van ötlete hogy DD-WRT-n hogyan tudom a motd-t írhatóvá tenni?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
krealon
veterán
válasz klambi #17835 üzenetére
Magyarul:
Hozzaferesi jogosultsagok es egy masik leiras jogosultsagokrol. -
MODERÁTOR
válasz klambi #17837 üzenetére
Mivel - gyanítom - a DD-WRT-nek sem írható a filerendszere (kivéve persze a tmpfs-t, és a jffs-t ha van) így valójában nem hiszem, hogy fogod tudni szerkeszteni, ezt csak firmware fordítás előtt lehetne megtenni! Kikerülő megoldások azonban lehetnek, én Tomato-nál például úgy oldom meg ezeket a problémákat, hogy a JFFS-be, vagyis a /jffs mappa alá létrehoztam egy /rootfs mappát, és ez alatt a root (/) filerendszernek megfelelően létrehozva a struktúrát, tárolom az általam változtatni kívánt file-okat, mint például az fstab-ot, majd az indító scriptbe betéve az alábbi parancsot...
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /
...minden a /jffs/rootfs mappa alatt tárolt file, induláskor automatikusan a helyére másolódik! Persze csak akkor - és itt jön a második bökkenő, amit DD-WRT-ben nem tudom, hogyan működik -, ha a cél is írható részen van! Tomato-ban szerencsére az /etc mappa pont ilyen, mivel egyik része a tmpfs-ben van, így be lehet másolni oda újabb file-okat, legyen az motd, fstab, vagy bármi... EZ az egyik megoldás, a másik pedig, hogy az nvram-ba mented, ha nincs jffs! Mondjuk az nvram-ba csak néhány KB szabad hely lehet esetleg, szemben a jffs-el, ahol esetenként akár 20MB is lehet! Sőt, ha se ez, se az nem megoldható, mert nincs, akkor még egy azt is megcsinálhatod, hogy felteszed egy saját webes tárhelyre (uw, atw, akármi), és az indítószkriptbe egy wget paranccsal lekapod a helyére! EZ persze csak akkor fog működni ha van internet, na de egy routernél ez általában véve alap dolog!
szerk.:
Esetleg ha a banner végképp sehogy nem írható, akkor bele kell tenni a profile-ba egy újabb parancsot,cat /akarmi/banner
és tetszőleges helyen csinálsz saját bannert magadnak!
Több ötletem nincs!
[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
válasz Intruder2k5 #17838 üzenetére
hát itt a /etc mappa totál nem írható ahogy nézem, szóval szerintem a profile mappás megoldás tűnik most megvalósíthatónak!
ezt kicsit bővebben le tudnád írni?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
MODERÁTOR
válasz klambi #17839 üzenetére
A profile nem mappa, hanem egy file, ami lefut konzolra bejelentkezéskor, és ebből lehetne meghívni egy cat parancsot, ami kiír neked egy motd-t! Na már most Tomato-ban van egy /opt mappa (szerintem ez megvan DD-WRT-ben is), ahova optware-t szokás telepíteni, amihez persze háttértár kellene, de egy apró motd tárolására elegendő lenne a JFFS is, ha van, és ezt be lehetne mountolni az /opt/etc alá, ahol már létre tudnál hozni profile-t, és motd-t!
Nekem most viszont mennem kell meló van, sajnos nem tudom most bővebben leírni!
-
klambi
addikt
válasz Intruder2k5 #17840 üzenetére
hát igen kicsit más most hogy utána néztem, de még mindig nem tudtam megoldani, jffs nem írható... nem értem miért, nem tudok oda semmit létrehozni
/opt mappa van!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Egy TP-Link TL-WR743ND routerrel osztom az itthoni netet. Pár napja random időközönként meghal kábelen is wifin is a kapcsolat, ilyenkor router sem pingelhető (pedig csatlakozva vagyok hozzá), böngészőből se tudom elérni a megszokott 192.168.1.1-en, csak a router újraindítása segít.
Kábelen néztem egy ipconfig /all-t behalt állapotban és router újraindítása után, elsőre nekem az tűnik fel, hogy az alapértelmezett átjáró címét nem osztja ki. Illetve valami fura ip címet kap a gépem, holott fix ip-re van állítva.
Halott kapcsolatnál "Automatikusan konfigurált IPv4 cím: 169.254.54.101(Kívánt)" címet adja, pedig 192.168.1.101 kellene legyen, mivel erre állítottam be fixen.
ipconfig halott kapcsolatnál
ipconfig újraindítás utánWifin ugyanígy az alapértelmezett átjáró nincs meg. Mi lehet az oka ennek, hogy lehet orvosolni?
Köszönöm! -
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz Con Troll #17842 üzenetére
"Kábelen néztem egy ipconfig /all-t behalt állapotban és router újraindítása után, elsőre nekem az tűnik fel, hogy az alapértelmezett átjáró címét nem osztja ki. Illetve valami fura ip címet kap a gépem, holott fix ip-re van állítva.
Halott kapcsolatnál "Automatikusan konfigurált IPv4 cím: 169.254.54.101(Kívánt)" címet adja, pedig 192.168.1.101 kellene legyen, mivel erre állítottam be fixen."A 169.254.*.* az ugynevezett automatikus privat IP cim (Automatic Private IP Address, APIPA), amit a gep akkor kap, ha nem jon ervenyes valasz a DHCP szervertol. Ennek tobb oka lehet, elsosorban a gep Esemenynaploja adhat tampontot.
Az is lehet, hogy az ebredesnel meg a stabil link letrejotte elott kikuldi a halokartya a DHCP igenyt, de az (vagy a valasz) atmeneti allapotbol adodo hibak miatt elveszik. Suspend allapotban a halokartyak vissza szoktak allni gigabitrol fast ethernet sebessegre (1000-->100) az energiatakarekossag miatt.
De akar tuzfal szabaly is megfoghatja az UDP 68 --> UDP 67 (DHCP) forgalmat. -
klambi
addikt
válasz Intruder2k5 #17845 üzenetére
hát a gui-ban én nem találtam ilyet, nekem nincs benne!
de nvramban engedélyeztem és mégsem látom!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
MODERÁTOR
válasz klambi #17847 üzenetére
De azt formázni is kellene, meg mountolni is, tehát egy szál nvram beállítás ezt biztosan nem oldja meg, és ha nincs benne a webes felületen, akkor annak is oka van, gondolom nem támogatott a fent lévő verzióban! Szerintem ez így nem fog menni, vagyis marad a standard motd...
Milyen routerről van szó? Más fw nem megy rá? Tomato, OpenWrt?
-
klambi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest